Μεταφύτευση σε japanese white pine

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Re: Μεταφύτευση σε japanese white pine

Δημοσίευση από RiaDr »

Κρίμα για το δέντρο, θα είσαι όμως πιο προσεκτικός στο επόμενο!

Όσο για συναντήσεις, τώρα που φτιάχνει ο καιρός, όρεξη να 'χετε να κανονίζουμε!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Thanasis76 »

Τέλεια...άντε να μην το καθυστερήσουμε πολύ...όχι τόσο για το πευκάκι, αλλά γιατί από τις συναντήσεις όλο όμορφα πράγματα δημιουργούνται..
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Thanasis76 έγραψε:Χάρη καλημέρα...καλά είμαι εγώ...το πευκάκι δυστυχώς δεν τα κατάφερε...κάτι έκανα λάθος μάλλον τον αύγουστο που πήγα διακοπές και το αυτόματο πότισμα δεν έκανε σωστά τη δουλειά του...μέσα σε μία εβδομάδα,όσο έλειψα δηλαδή, η ζημιά ήταν ανεπανόρθωτη...δεν μπόρεσα να το συνεφέρω...κρίμα γιατί μου αρέσουν τα πευκάκια...την επόμενη φορά θα αρκεστώ σε ένα ελληνικό και όχι σε japanese...πολύ απαιτητικό για μένα...προς το παρόν παλεύω να φτιάξω ένα δασάκι με ελιές και εγώ...
Στην επομενη συναντηση μπορουμε να ψαξουμε σε κάποιο φυτώριο να βρουμε ενα πευκακι του γουστου σου! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Χάρη καλημέρα...καλά είμαι εγώ...το πευκάκι δυστυχώς δεν τα κατάφερε...κάτι έκανα λάθος μάλλον τον αύγουστο που πήγα διακοπές και το αυτόματο πότισμα δεν έκανε σωστά τη δουλειά του...μέσα σε μία εβδομάδα,όσο έλειψα δηλαδή, η ζημιά ήταν ανεπανόρθωτη...δεν μπόρεσα να το συνεφέρω...κρίμα γιατί μου αρέσουν τα πευκάκια...την επόμενη φορά θα αρκεστώ σε ένα ελληνικό και όχι σε japanese...πολύ απαιτητικό για μένα...προς το παρόν παλεύω να φτιάξω ένα δασάκι με ελιές και εγώ...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλησπερα, εισαι καλά; Διάβαζα σχετικά με τα pinus και θα ήθελα εαν γίνεται μια κοντινη φωτογραφία στην κορυφή του δέντρου σου. Μην σε τρομάζω απλά για να βγάλω ενα μικρό συμπέρασμα απο αυτά που έμαθα για τα πεύκα και ειδικά στο white pinus.

Σε ευχαριστώ.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Προς το παρόν μόνο νεράκι και ήλιο του δίνω...από την άλλη εβδομάδα θα του δώσω και λίγο λίπασμα
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Η μεταφυτευση ξεκιναει απο ιουλιο στην χωρα μας, η δε καλυτερη εποχη ειναι τελη αυγουστου. Μπορεις κ αρχες φλεβαρη....αλλα οπως σου ειπαν τα παιδια αστο να συνελθει απο το σοκ του κλιματος [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... n_razz.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...υπάρχει και ομοφωνία απόψεων οπότε είμαι σίγουρος πια ότι θα το αφήσω εκεί που είναι και ραντεβού του χρόνου για αλλαγή pot..πολύ καλή η ιδέα να τρυπήσω το χώμα με ένα πηρουνάκι για μεγαλύτερη απορροφητικότητα...τώρα "ρουφάει" ήλιο γιατί έμεινε 10 μέρες στο σκοτάδι το άμοιρο...ξανά ευχαριστώ και θα σας ενημερώνω με φωτό για την πορεία του..

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλώς ήρθες κι ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Θα συμφωνήσω με τον Χάρη, μόνο σε μεγαλύτερη γλάστρα μπορείς να το μεταφυτεύσεις τέτοια εποχή, κι αυτό χωρίς να πειράξεις καθόλου το ριζικό σύστημα, απλά χρησιμοποιώντας τη μπάλα χώματος που ήδη έχει και συμπληρώνοντας ώσπου να γεμίσει. Μάλλον καλύτερα να το αφήσεις εκεί όπου είναι..

Πολύ ωραίο δεντράκι πάντως, έχει προοπτικές!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

θα αλλάξεις ποτ; Μπορείς να το βάλεις σε μια μεγαλύτερη γλάστρα π.χ.
Αλλα καλό ειναι να μην το πειράξεις αυτή την εποχή.

Να το ποτίζεις σωστά... διάβασε εδω γιάυτο το είδος: http://www.bonsaiclub.gr/articles/artic ... ergii.html

Μπορεις με ενα πιρουνι να σκάψεις λιγο την επιφάνεια 1-2cm για να μαλλακώσεις το χωμα... και να το ποτιζεις μετα θα δεις οτι θα αποροφάει καλύτερα.

γράψε και μερικά λόγια για σένα εδω: http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewforum.php?f=42
Εικόνα

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Καλώς τον! Δεν ειναι κατάλληλη εποχή για μεταφυτεύσεις... Καλό είναι να περιμένεις να συνηθίσει την νεα του χώρα! ;)
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Karanasios, Καλύτερα δια φέτος μην το μεταφυτεύσεις, διότι πέρασε η εποχή.. Άσε το να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον και του χρόνου τον Μάρτη το μεταφυτεύεις.. Εξάλλου τα κωνοφόρα επιβιώνουν σε σκληρά εδάφη.. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... /think.gif[/img] Απλός δώσε του λίγες βιταμίνες δια τροφή και είναι ένταξη.. Το pot είναι καλό προς το παρόν. Το μόνο κοίταξε αν δεν πέταξε ρίζες από τις τρύπες αποστράγγισης.. Τελικά είναι ωραίο πευκάκι και θα γίνει ωραιότερο από την δική σου φροντίδα..[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... a/clap.gif[/img]
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

και μία φωτογραφία...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Μεταφύτευση σε japanese white pine

Καλησπέρα σε όλους...είμαι εντυπωσιασμένος από τις πληροφορίες που μπορεί να βρει κάποιος στο φόρουμ..πραγματικά πολύ καλή δουλειά ...μου αρέσουν πάρα πολύ τα φυτά αλλά τα μπονσάι ειδικότερα τα λατρεύω..μέχρι πριν ένα μήνα είχα στην κατοχή μου και για μία δεκαετία μία carmona της οποίας η φροντίδα περιοριζόταν στο πότισμα,ένα δειλό κλάδεμα και μία μεταφύτευση...τελικά δεν μπόρεσα να την κρατήσω μακρυά από τον αδερφό μου, ο οποίος μου τη ζήταγε χρόνια...έτσι η γυναίκα μου μού εμφάνισε σήμερα ένα "δωράκι" που με ξετρέλανε...ένα μικρό (30εκ. περίπου) japanese white pine αγορασμένο από γερμανία...το δεντράκι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση δεδομένου του ταξιδιού...αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω όσοι έχετε εμπειρία με κωνοφόρα είναι ότι το χώμα του είναι αρκετά σκληρό και το νερό αργεί λίγο να απορροφηθεί...προλαβαίνω να το μεταφυτεύσω τώρα ή να το αφήσω για το φθινόπωρο δίνοντας του χρόνο να συνηθίσει το καινούριο περιβάλλον;σύμφωνα με κατάστημα είναι 12 ετών..σας ευχαριστώ πάρα πολύ
Απάντηση