Juniper Cascade (?) (Η αλλαγή των καιρών)

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 420 times
Been thanked: 359 times

Re: Juniper Cascade (?) (Η αλλαγή των καιρών)

Δημοσίευση από Hfestion »

τελικα οσο περναει ο χρονος ενα δεντρο ξετυλιγει τον χαρακτηρα του.
bravo ωραια αλλαγη...
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

pinusmugo έγραψε:Πολυ ομορφο Χαρη ,μπραβο και πολλα υποσχομενο δεντρο...

Οντως η φωτο ειναι πολυ καλυτερη και καταλαβα-ειδα αυτο που ελεγες,τωρα θα ελεγα να μην το κοψεις και να το αφησεις ως εχει,αλλωστε ο χαρακτηρας του δεν αλλαζει και πολυ ειτε κοπει ειτε οχι...

Ειναι αρκετα δυσκολο να δωσουμε χαρακτηρα στο δεντρο μας μεσω των διαμορφωσεων που επιχειρουμαι,εδω ομως ο χαρακτηρας του ειναι ξεκαθαρος εστω και μεσα στην γλαστρα φυτωριου(προσωπικα δεν την προσεξα καν παρα μονο στο τελος)...

Και οπως λεμε και εμεις εδω καμια φορα <Τα συγχαρικια μου>[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img]

Καλημέρα,
το σχήμα στο δέντρο που εφτιαξες ηταν παρα πολυ καλό και σιγουρα θα βοηθήσει με τον καιρο για την διαμορφωση! (δηλαδη μπορει σε 1 χρονο να έχει αλλάξει).

Σ' ευχαριστω για τα καλά σου λόγια και περισσότερο που ασχολήθηκες με το δέντρο μου!!! (αυτό ειναι και το νοημα του φορουμ! περιμένουμε απο όλους τις απόψεις τους οχι εύσημα!)

Υ.Γ Η γλάστρα δεν ειναι φυτωρίου ειναι δώρο και χειροποίητη απο τον akh xatzh πέρισι το καλοκαιρι οταν ειχαμε κανει την συναντηση στο SKIPPERS.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Πολυ ομορφο Χαρη ,μπραβο και πολλα υποσχομενο δεντρο...

Οντως η φωτο ειναι πολυ καλυτερη και καταλαβα-ειδα αυτο που ελεγες,τωρα θα ελεγα να μην το κοψεις και να το αφησεις ως εχει,αλλωστε ο χαρακτηρας του δεν αλλαζει και πολυ ειτε κοπει ειτε οχι...

Ειναι αρκετα δυσκολο να δωσουμε χαρακτηρα στο δεντρο μας μεσω των διαμορφωσεων που επιχειρουμαι,εδω ομως ο χαρακτηρας του ειναι ξεκαθαρος εστω και μεσα στην γλαστρα φυτωριου(προσωπικα δεν την προσεξα καν παρα μονο στο τελος)...

Και οπως λεμε και εμεις εδω καμια φορα <Τα συγχαρικια μου>[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img]
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Η φωτογραφια που σας υποσχεθηκα! Την εβγαλα με το κινητο σημερα το πρωι. :)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Theoni
Shohin
Shohin
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Theoni »

tsantos έγραψε:Πολυ καλο Χαρη!!!καμια σχεση [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img] αλλο δεντρο!!!
Θα ημουν πολυ τυχερος αν ειχα εστω τη μιση διορατικοτητα του Γιαννη!
Είναι θέμα εμπειρίας πιστεύω! Τόσα χρόνια.....
Άβαταρ μέλους

tsantos
Omono
Omono

Δημοσίευση από tsantos »

Πολυ καλο Χαρη!!!καμια σχεση [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img] αλλο δεντρο!!!
Θα ημουν πολυ τυχερος αν ειχα εστω τη μιση διορατικοτητα του Γιαννη!
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Έκανες (πάλι) πολύ καλή δουλειά! Τόση συγκέντρωση έπιασε τόσο, μπράβο!

υγ το μπαλκόνι έχει και φως... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/36.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Το δέντρο αυτό έχει χαρακτήρα... πριν ήταν απλά ενα απο τα πολλά!

Μπράβο!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

pinusmugo έγραψε:Kαλημερα Χαρη,τωρα πιστευω οτι η εικονα του σε ικανοποιει αρκετα,τουλαχιστον πιο πολυ απο πριν,εμενα ναι ωραιο δεντρο, ενα ακομα..

Τωρα μια προταση δικια μου για το ομορφο δεντρο σου παρακατω,απο τα σχεδια πιστευω θα καταλαβεις το τι ακριβως εκανα,βεβαια παντα μεσα απο την ματια μιας φωτογραφιας,μην ξεχνιομαστε επ'αυτου του θεματος...

Σωστη η παρατηρηση σου αλλα δεν ειναι σωστη η φωτογραφια μου για να το καταλαβεις...

Θα ανεβασω και θα το δεις. Το πισω κλαδι που λες να κοπει ειναι απο πισω και δίνει αυτη την ομορφη αισθηση του 3d (απο κοντα ειναι σαφως πολυ πιο ομορφο δέντρο.)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Παιδιά να με συγχωρέσετε ανεβασα λάθος φωτογραφία! (ήμουν πολυ κουρασμενος). Οταν παω σπιτι θα το βγαλω φωτογραφία μερα και θα το ανεβάσω να το δειτε καλυτερα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Τήν επόμενη φορά καλύτερες φωτογραφίες.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Kαλημερα Χαρη,τωρα πιστευω οτι η εικονα του σε ικανοποιει αρκετα,τουλαχιστον πιο πολυ απο πριν,εμενα ναι ωραιο δεντρο, ενα ακομα..

Τωρα μια προταση δικια μου για το ομορφο δεντρο σου παρακατω,απο τα σχεδια πιστευω θα καταλαβεις το τι ακριβως εκανα,βεβαια παντα μεσα απο την ματια μιας φωτογραφιας,μην ξεχνιομαστε επ'αυτου του θεματος...
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

ΦΟβερή αλλαγή... ακόμα μια φοβερή αλλαγή!

Μπράβο απίστευτο δέντρο!
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Πολύ ωραίο Χάρη... Δεν το ξέρεις ότι οι πρεσβύτεροι έχουν την πείρα!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/39.gif[/img]
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Juniper Cascade (?) (Η αλλαγή των καιρών)

Δημοσίευση από Harris »

Αυτό το δέντρο είχε μια περίεργη κατάληξη... Μια κατάληξη που πιστεύω οτι είναι αυτό που σε κάνει να διαβάζεις να ακούς τους 'παλιους' και να προχωράς μπροστά.

Φωτογραφια του δέντρου όπως ηταν οταν το αγόρασα 'μαλλον' και κακώς δεν το εχω.
Η πρωτη φωτογραφια ηταν η αρχικη διαμορφωση σε cascade... προχωραει στην 2η και μένει εκει αν δεν κανω λαθος 1 χρονο...

Αρχιζω να ξεκιναω να το συρματώνω περισσότερο μιας και το φύλλωμα είχε αρχίζει να γινετε πλουσιο... Σχεδόν είχα τελειωσει το συρμάτωμα αλλά 'κάτι' δεν μου πήγαινε... δεν ηταν αυτο που πραγματικά ήθελα και το αφήνω στην άκρη.

Εχτές που γυρίζαμε με τον Jean-Zac στα σπίτια μας απο την συναντηση του φορουμ έπεσε η ιδέα να σταματήσουμε σπίτι για ενα γρηγορο καφεδάκι... και όπως πιναμε τον καφέ δείχνω το δέντρο στο δάσκαλο μου....
Του λεω οτι δεν ειμαι ευχαριστημένος και με ρωταει γιατι δεν κανεις κατι γι'αυτο;
Τον ρωτάω σαν τι;
Γιατι μου λεει δεν το αλλάζεις έτσι ώστε να σου αρέσει;
Κοιτάει το δέντρο για 5 λεπτά χωρις να πεί λέξη, απλά κοιτουσε το δέντρο καθώς πίναμε το esspressaki μας... Πιάνει ενα τετράδιο και ενα μολύβι και μου σχεδιάζει το δέντρο και με ρωτάει σ' αρεσει;
Εμένα πολύ αλλα γίνεται; του απαντώ. Ξεκινάει και μου εξηγεί με ποια κλαδιά μπορώ να υποστηρίξω το σχέδιο του.

Το ξεκινάμε μαζί και εγώ πιάνω δουλειά μέχρι το βράδυ... και σήμερα μετά την δουλειά (γι'αυτο και η φωτογραφια ειναι βραδυνή)
Πώς σας φαίνεται;
Εικόνα
Απάντηση