ΧΑΜΟΓΕΛΟ ...
Re: ΧΑΜΟΓΕΛΟ ...
Ειμαι πραγματικά σοκαρισμέμη κ νοιώθω απαράδεκτη όμως η μόνη μου δικαιολογία είναι ότι για πολλές μέρες δεν
κατάφερα να επισκεφτώ το bonsaiclub.
Ξεκίνησα κ εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάζω το post σου jean-zac, οντας ευαισθητοποιημένη μανούλα
για μένα το χαμόγελο της κόρης μου είναι η ζωή μου όλη. Φαντάσου την έκπληξή μου όταν συνειδητοποίησα
ότι απευθύνεσαι στο δικό μου χαμόγελο.
Καθόλου Πικρό, πίστεψέ με, είμαι ενθουσιασμένη κ ειλικρινά σ ευχαριστώ για τη τιμή που μου κάνεις να με
σκεφθείς κ να μου εμπιστευθείς αυτό το μικρό λιγούστρο.
Θα κάνω ότι περνάει απ το χέρι μου κ θα το φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ με τη δική σας βοήθεια βεβαίως.
Ανυπομονώ να το παρω στα χέρια μου.
Κ πάλι σ ευχαριστώ .

κατάφερα να επισκεφτώ το bonsaiclub.
Ξεκίνησα κ εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάζω το post σου jean-zac, οντας ευαισθητοποιημένη μανούλα
για μένα το χαμόγελο της κόρης μου είναι η ζωή μου όλη. Φαντάσου την έκπληξή μου όταν συνειδητοποίησα
ότι απευθύνεσαι στο δικό μου χαμόγελο.
Καθόλου Πικρό, πίστεψέ με, είμαι ενθουσιασμένη κ ειλικρινά σ ευχαριστώ για τη τιμή που μου κάνεις να με
σκεφθείς κ να μου εμπιστευθείς αυτό το μικρό λιγούστρο.
Θα κάνω ότι περνάει απ το χέρι μου κ θα το φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ με τη δική σας βοήθεια βεβαίως.
Ανυπομονώ να το παρω στα χέρια μου.
Κ πάλι σ ευχαριστώ .
τυχερη η Λένα!!
το δεντρακι θελει δουλιτσα αλλα πιστευω οτι θα γινει πολυ ωραιο με τη φροντιδα της Λενας...!
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Το δεντρο ειναι καταπληκτικο! Εχει 2 κορμους! Ίσως να ειναι και 2 δεν ξερω ετσι οπως το βλεπω.
Ο Γιάννης ειναι πνοή έμπνευσης - δροσιάς και ξέρει να γοητεύει. (όχι μονο κυρίες αλλά και το μυαλό μας)
(σήμερα γυρίσαμε απο διακοπές για μια έκτακτη δουλεία μου αλλά καπάκια φευγουμε....
)
Ο Γιάννης ειναι πνοή έμπνευσης - δροσιάς και ξέρει να γοητεύει. (όχι μονο κυρίες αλλά και το μυαλό μας)
(σήμερα γυρίσαμε απο διακοπές για μια έκτακτη δουλεία μου αλλά καπάκια φευγουμε....
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

- Has thanked: 0
- Been thanked: 290 times
Αγαπητέ Hombre δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο .Απλά προσπάθησα να δώσω λίγη χαρά στα νέα άτομα ώστε να αναθερμάνουν την σχέση τους με τα μπονσάι. Λόγω των δυσκολιών και της απειρίας είναι πολύ εύλογο να βαρεθούν γρήγορα και να αλλάξουν ενδιαφέρον και να ασχοληθούν με κάτι πιο εύκολο, άνετο και διασκεδαστικό (π.χ. με τα ελικόπτερα
). Και το μπράβο αξίζει και σε άλλα άτομα του χώρου που κατά καιρούς έχουν κάνει την ίδια κίνηση..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Εγώ δεν θα σχολιάσω ούτε την ευγενική χειρονομία, ούτε τις δυνατότητες του φυτού, ούτε αυτό το πολύ αρχικό "styling", αλλά θα πω κάτι για τον τρόπο γραφής, στον οποίο μας έχει συνηθίσει ο Γιάννης.
Πραγματικά παιδιά είναι συγκινητικό....
Ίσως κάποιοι από τους νεώτερους σε ηλικία να μη το αντιλαμβάνεσθε καν ή όχι τόσο όσο θα έπρεπε..., αλλά είναι σπουδαίο το ότι αφιερώνει χρόνο για να γράψει τις σκέψεις του, να μας κάνει κοινωνούς των συναισθημάτων του κι ίσως-ίσως να μας ταρακουνήσει λιγάκι...
Βρε Γιάννη, να είσαι καλά και να συνεχίζεις να μιλάς με την ίδια ευαισθησία, μέσα σ' αυτό το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον που έχει γίνει σκληρώτερο κι απ' το τσιμέντο.
Την αλήθεια λέω, δυστυχώς... Χωρίς καμμία διάθεση φιλοφρονήσεως!
Κι εύχομαι η Λένα να απολαύσει κι εκείνη, εκτός από το δώρο και τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης το έχει αμπαλάρει και της το προσφέρει!
Πραγματικά παιδιά είναι συγκινητικό....
Ίσως κάποιοι από τους νεώτερους σε ηλικία να μη το αντιλαμβάνεσθε καν ή όχι τόσο όσο θα έπρεπε..., αλλά είναι σπουδαίο το ότι αφιερώνει χρόνο για να γράψει τις σκέψεις του, να μας κάνει κοινωνούς των συναισθημάτων του κι ίσως-ίσως να μας ταρακουνήσει λιγάκι...
Βρε Γιάννη, να είσαι καλά και να συνεχίζεις να μιλάς με την ίδια ευαισθησία, μέσα σ' αυτό το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον που έχει γίνει σκληρώτερο κι απ' το τσιμέντο.
Την αλήθεια λέω, δυστυχώς... Χωρίς καμμία διάθεση φιλοφρονήσεως!
Κι εύχομαι η Λένα να απολαύσει κι εκείνη, εκτός από το δώρο και τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης το έχει αμπαλάρει και της το προσφέρει!
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

Με αυτές τις 2 φωτογραφίες θέλησα να δείξω την αρχή και το ….μέλλον.
Αγαπητή Λένα αρκετά με την ηλιοθεραπεία, το μαύρισμα και την διασκέδαση. Καιρός για δουλειά. !! Η παρουσίαση και η μελλοντική διαμόρφωση θα είναι θέμα δικό σου.!!! Όλοι εμείς θα περιμένουμε νέα σας.!!
Και αν έχεις πρόβλημα με τις φωτογραφίες, το PHOTO STUDIO HARRIS είναι διατεθειμένο (παρά τον φόρτο εργασίας) να έλθει για μία εβδομάδα στο νησί για να βοηθήσει στην καλλιτεχνική παρουσίαση. !!!!!
( Χάρη σέ βόλεψα πάλι !!!)
Αγαπητή Λένα αρκετά με την ηλιοθεραπεία, το μαύρισμα και την διασκέδαση. Καιρός για δουλειά. !! Η παρουσίαση και η μελλοντική διαμόρφωση θα είναι θέμα δικό σου.!!! Όλοι εμείς θα περιμένουμε νέα σας.!!
Και αν έχεις πρόβλημα με τις φωτογραφίες, το PHOTO STUDIO HARRIS είναι διατεθειμένο (παρά τον φόρτο εργασίας) να έλθει για μία εβδομάδα στο νησί για να βοηθήσει στην καλλιτεχνική παρουσίαση. !!!!!
( Χάρη σέ βόλεψα πάλι !!!)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

Η κύρια θέση βρέθηκε και μένει το σχήμα που και αυτό έγινε με το τελευταίο κλάδεμα. Φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει μορφή και το φύλλωμά του θα είναι σε διάφορα επίπεδα. Η όλη εικόνα του θα ‘’δέσει’’ όταν μπει σε νέα γλάστρα και βγάλει καινούρια βλαστάρια- κλαδιά. Το σημερινό ύψος του φυτού είναι 85 cm. από το χώμα. Το άφησα ψηλό γιατί έτσι η Λένα θα έχει την ευχέρεια να το κοντύνει και να το διαμορφώσει όσο και όπως θέλει, σύμφωνα με τις δικές της απόψεις και τα μάτια της καρδιάς της.
010aajz-010a-009a
010aajz-010a-009a
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

Αφού πλήρωσα τον εθιμοτυπικό ‘’φόρο αίματος’’ όπως συνέβη σε όλα μου τα φυτά (κοψίματα, γδαρσίματα στα χέρια ) , άρχισα να κλαδεύω αφαιρώντας μερικά κλαδιά και προσπαθώντας να προσδιορίσω την κύρια θέση του φυτού.
008a-007a-006a
008a-007a-006a
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

Είμαι σίγουρος ότι όσοι είδανε τις φωτογραφίες θα γελάσανε λέγοντας …. Σιγά το δώρο …. Και το χαμόγελο της Λένας μάλλον θα είναι πικρό γιατί , όπως ο καθένας μας , άλλο θα περίμενε. Σκέφτηκα λοιπόν να του αφιερώσω λίγο χρόνο αντί να πάω για μπάνιο ή για καμιά πτήση με το heli . Άλλες 3 φωτογραφίες λοιπόν για να δούμε τι μπορεί να βγει μέσα από αυτόν τον ‘’θάμνο’’. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος μίας παρουσίασης. Να δούμε την διαδοχική αλλαγή στην μορφή του φυτού. Όσον αφορά την πορεία του στους επόμενους μήνες-χρόνια , αυτό θα το κάνει η Λένα με μία επίσημη παρουσίαση του φυτού για να βλέπουμε την εξέλιξή του.
005a-004a-003a
005a-004a-003a
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ...
Τελικά μεγαλώνοντας ηλικιακά παρατηρούμε την αλλαγή στον χαρακτήρα και στα συναισθήματα του ανθρώπου. Πράγματα και καταστάσεις επηρεάζουν τα ‘’πιστεύω ‘’ μας και τις ευαισθησίες μας . Ίσως βλέπουμε καλύτερα κάποια πράγματα παρότι η όρασή μας μειώνεται και μαθαίνουμε να αρκούμαστε σε λίγα και καλά. Πριν από χρόνια τα ίδια πράγματα θα τα υπερπηδούσαμε πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς να εμβαθύνουμε την έννοια τους, χωρίς να νοιαζόμασταν, ίσως γιατί η όραση μας ήταν καλύτερη μεν ,αλλά η ψυχή μας είχε μυωπία . Αλλάζουμε με τα χρόνια και άλλαξα και εγώ. Πολλά φταίνε όπως είπα και ψάχνουμε να γίνουμε ‘’Άνθρωποι’’ και να μοιραστούμε χαρές με ανιδιοτέλεια. Κάποιος θα λέει αυτή την στιγμή ….Γιάννη κόψε τις περικοκλάδες και μπες στην ουσία….. Σήμερα λοιπόν πιστεύω ότι το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός ανθρώπου είναι ‘’όλα τα λεφτά’’. Ένα χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά μας αναπτερώνει, μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε και να πολεμήσουμε με νέες δυνάμεις, γιατί ξέρουμε ότι έχουμε δίπλα μας ωραίους ανθρώπους ,ωραίους χαρακτήρες.
Όλα αυτά τα έγραψα μήπως και τα διαβάσει κάποια Κυρία και θελήσει να γίνει θετή μητέρα, θεία, γιαγιά , σε ένα ταπεινό και καταφρονημένο, φτωχό αλλά τίμιο, στερημένο από αγάπη και ζεστασιά μικρό (???) Λιγούστρο με μόνη προίκα του μία σπασμένη και άσχετη γλάστρα, αλλά κυριευμένο από την επιθυμία να ζήση. Η Κυρία όμως θα πρέπει να έχει (οπωσδήποτε ) τα ακόλουθα προσόντα. Να διαθέτει εξοχικό ή μόνιμη κατοικία σε νησί (κατά προτίμηση Μύκονο ή Σαντορίνη), να έχει θέα την θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα και βέβαια να την λένε Ελένη, Λενιώ, ή έστω LENA . Αν υπάρχει λοιπόν κάποια που να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά , ας αρχίσει να σχηματίζεται ένα μικρό χαμόγελο στο πρόσωπο της. Και αυτό γιατί όταν έλθει στην Αθήνα θα την περιμένει το μικρό Λιγούστρο..
Χαμογέλασε Lena !! Τις υποσχέσεις δεν τις ξεχνώ.
P.S. Το ταξίδι στον χώρο των bonsai αρχίζει και με ένα μικρό ασήμαντο φυτό. Αρκεί να έχεις την διάθεση να πολεμήσεις και να το βοηθήσεις να μεγαλώσει. Θα έχεις όμως δίπλα σου ανθρώπους που θα σου συμπαρασταθούν όταν χρειαστείς και θα χαρούν πραγματικά και αυτοί να βλέπουν την πρόοδό του και την πρόοδό σου. Αυτή είναι η ομορφιά, αυτή είναι η χαρά, αυτά είναι τα bonsai. Απλά θέλει αρκετά χρόνια για να το καταλάβουμε.
002a-001a
Όλα αυτά τα έγραψα μήπως και τα διαβάσει κάποια Κυρία και θελήσει να γίνει θετή μητέρα, θεία, γιαγιά , σε ένα ταπεινό και καταφρονημένο, φτωχό αλλά τίμιο, στερημένο από αγάπη και ζεστασιά μικρό (???) Λιγούστρο με μόνη προίκα του μία σπασμένη και άσχετη γλάστρα, αλλά κυριευμένο από την επιθυμία να ζήση. Η Κυρία όμως θα πρέπει να έχει (οπωσδήποτε ) τα ακόλουθα προσόντα. Να διαθέτει εξοχικό ή μόνιμη κατοικία σε νησί (κατά προτίμηση Μύκονο ή Σαντορίνη), να έχει θέα την θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα και βέβαια να την λένε Ελένη, Λενιώ, ή έστω LENA . Αν υπάρχει λοιπόν κάποια που να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά , ας αρχίσει να σχηματίζεται ένα μικρό χαμόγελο στο πρόσωπο της. Και αυτό γιατί όταν έλθει στην Αθήνα θα την περιμένει το μικρό Λιγούστρο..
Χαμογέλασε Lena !! Τις υποσχέσεις δεν τις ξεχνώ.
P.S. Το ταξίδι στον χώρο των bonsai αρχίζει και με ένα μικρό ασήμαντο φυτό. Αρκεί να έχεις την διάθεση να πολεμήσεις και να το βοηθήσεις να μεγαλώσει. Θα έχεις όμως δίπλα σου ανθρώπους που θα σου συμπαρασταθούν όταν χρειαστείς και θα χαρούν πραγματικά και αυτοί να βλέπουν την πρόοδό του και την πρόοδό σου. Αυτή είναι η ομορφιά, αυτή είναι η χαρά, αυτά είναι τα bonsai. Απλά θέλει αρκετά χρόνια για να το καταλάβουμε.
002a-001a