Αγριαπιδιά-Pyrus spinosa
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Re: Αγριαπιδιά-Pyrus spinosa
Η γνωμη μου Αλεξάνδρα είναι να μην την πειραξεις καθολου.... Εκτος εαν την βγαλεις απο το κουβα και την βαλεις στο χωμα και κανεις την αλλαγη σου απο φθινόπωρο....My Nellie έγραψε:Κάτι άλλο που σκέφθηκα...
Πιστεύω ότι δεν γελάτε μαζί μου, διότι κι εσείς σε κάποια παλαιότερη χρονική στιγμή είχατε έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό και βάζατε σ' εφαρμογή όλες τις σκέψεις και τα σχέδια που σχηματίζονταν στον νου και την φαντασία σας...
Θα παρατηρήσατε, λοιπόν, όλοι πού είναι φυτεμένη η γκορτσιάΔυό γλάστρες είχα διαθέσιμες και σ' εκείνες έβαλα μία αγριελιά και την λαδανιά. Έτσι, για την αγριαπιδιά την καϋμένη περίσσευε μόνον ο πλαστικός κουβάς
![]()
Λοιπόν, μιας και δείχνει ότι έχει αρχίσει ν' ανακτά δυνάμεις, να της κάνω μια μεταφύτευση σε σωστό χώμα και σε μία γλάστρα? Να μη ντρέπεται το φυτό το καϋμένο...
Θα μπορέσω νομίζω να την βγάλω με ασφάλεια από τον κουβά της (εννοώ χωρίς να σπάσω τα νεαρά ριζίδια).
Τι λέτε?
-
My Nellie
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Κάτι άλλο που σκέφθηκα...
Πιστεύω ότι δεν γελάτε μαζί μου, διότι κι εσείς σε κάποια παλαιότερη χρονική στιγμή είχατε έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό και βάζατε σ' εφαρμογή όλες τις σκέψεις και τα σχέδια που σχηματίζονταν στον νου και την φαντασία σας...
Θα παρατηρήσατε, λοιπόν, όλοι πού είναι φυτεμένη η γκορτσιά
Δυό γλάστρες είχα διαθέσιμες και σ' εκείνες έβαλα μία αγριελιά και την λαδανιά. Έτσι, για την αγριαπιδιά την καϋμένη περίσσευε μόνον ο πλαστικός κουβάς
Λοιπόν, μιας και δείχνει ότι έχει αρχίσει ν' ανακτά δυνάμεις, να της κάνω μια μεταφύτευση σε σωστό χώμα και σε μία γλάστρα? Να μη ντρέπεται το φυτό το καϋμένο...
Θα μπορέσω νομίζω να την βγάλω με ασφάλεια από τον κουβά της (εννοώ χωρίς να σπάσω τα νεαρά ριζίδια).
Τι λέτε?
Θα παρατηρήσατε, λοιπόν, όλοι πού είναι φυτεμένη η γκορτσιά
Τι λέτε?
Αλεξάνδρα όπως κ να χει τώρα είναι αργά να κόψεις κ αλλο.
Δες το θετικά ότι άν το αφήσεις να αναπτυχθεί τώρα όπως θέλει αυτό αργότερα που θα μπορείς
θα έχεις υλικό για διαμόρφωση.
Δες το θετικά ότι άν το αφήσεις να αναπτυχθεί τώρα όπως θέλει αυτό αργότερα που θα μπορείς
θα έχεις υλικό για διαμόρφωση.
-
My Nellie
Topic author - Imperial

[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 11209a.jpg[/img]
31.12.2009
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 60310b.jpg[/img]
06.03.2010
31.12.2009
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 60310b.jpg[/img]
06.03.2010
συμφωνω με Φιλιππο (φιλτατο
) αστο τωρα, να δεις κιολας που θα πεταξει και κλαδευεις αργοτερα παλι..
που ειναι οι φωτογραφιες?
που ειναι οι φωτογραφιες?
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Αγριαπιδιά-Pyrus spinosa
Έχω "σηκώσει" μια γκορτσιά από τον Δεκέμβριο. Έχει όμορφο κορμό με εκείνη την χαρακτηριστική "σπασμένη" χονδρή φλούδα της γκορτσιάς. Ο κορμός στο ύψος περίπου των 8 εκ. διακλαδίζεται σε τρία μέρη, δύο χονδρότερα κι ένα κλαδί λεπτότερο.
Είχε μόνον ελάχιστα ριζίδια όταν την έβγαλα και της έριξα λίγη ορμόνη ριζοβολίας και την φύτεψα σε γλάστρα με χώμα από το δικό της.
Λόγω της απειρίας μου (αλλά και της βιασύνης και του ενθουσιασμού του νεο-εισερχόμενου στο χόμπυ) έχω κόψει τα τρία μεγάλα κλαδιά πολύ ψηλά, δυστυχώς....
Παρά πάσαν ελπίδα (αν και είναι γνωστό ότι ανήκει στους "tough guys") έχει αρχίσει να πετάει σε πάρα πολλές μεριές. Όμως τώρα τι να κάνω όλο αυτό το ύψος των κλαδιών που άφησα και όπου η ρίζα καταναλώνει άσκοπα ενέργεια?
Νομίζετε ότι μπορώ να κοντύνω τα κλαδιά αυτά? Κι αν ναι, πόσο πολύ? Θα είναι ασφαλές για τα λεπτά νέα ριζίδια του φυτού, εννοώ μήπως ταλαιπωρηθούν και κοπούν?
Να το αφήσω στην ησυχία του να πετάξει από παντού και να το κλαδέψω, πρώτα ο Θεός, τον χειμώνα???
Ούυυυφ, η απερισκεψία μου με έχει βάλει σε έννοιες....
(....θα ανεβάσω και φωτογραφίες της το απόγευμα, ελπίζω)
Είχε μόνον ελάχιστα ριζίδια όταν την έβγαλα και της έριξα λίγη ορμόνη ριζοβολίας και την φύτεψα σε γλάστρα με χώμα από το δικό της.
Λόγω της απειρίας μου (αλλά και της βιασύνης και του ενθουσιασμού του νεο-εισερχόμενου στο χόμπυ) έχω κόψει τα τρία μεγάλα κλαδιά πολύ ψηλά, δυστυχώς....
Παρά πάσαν ελπίδα (αν και είναι γνωστό ότι ανήκει στους "tough guys") έχει αρχίσει να πετάει σε πάρα πολλές μεριές. Όμως τώρα τι να κάνω όλο αυτό το ύψος των κλαδιών που άφησα και όπου η ρίζα καταναλώνει άσκοπα ενέργεια?
Νομίζετε ότι μπορώ να κοντύνω τα κλαδιά αυτά? Κι αν ναι, πόσο πολύ? Θα είναι ασφαλές για τα λεπτά νέα ριζίδια του φυτού, εννοώ μήπως ταλαιπωρηθούν και κοπούν?
Να το αφήσω στην ησυχία του να πετάξει από παντού και να το κλαδέψω, πρώτα ο Θεός, τον χειμώνα???
Ούυυυφ, η απερισκεψία μου με έχει βάλει σε έννοιες....
(....θα ανεβάσω και φωτογραφίες της το απόγευμα, ελπίζω)