Πυξαρι νεα αγορα.
-
pinusmugo
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Re: Πυξαρι νεα αγορα.
Hombre έγραψε: Βαζω αλλη μια φωτο που βλεπω καποια μελλοντικα στοιχεια
Ναι και αυτή είναι πολύ ωραία εικόνα μου άρεσε πολύ,όπως και να έχει είναι και θα γίνει ακόμα καλύτερο σε λίγο καιρό..
Καλή συνέχεια εύχομαι...
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Hombre
Topic author - Imperial

- Been thanked: 0
Φιλε Γιωργο σε γενικοτερες γραμμες καπως ετσι , καθε δεντρο βεβαια κατα το ημιση το πας εσυ και κατα το αλλο ημιση σε οδηγει εκεινο.pinusmugo έγραψε:Aυτή είναι η εικόνα που μου είχε έρθει στο μυαλό,δεν ξέρω αν σκέφτεσαι και εσύ κάτι ανάλογο βέβαια ...
Βαζω αλλη μια φωτο που βλεπω καποια μελλοντικα στοιχεια
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
-
pinusmugo
- Imperial

Μιλάμε πάντα για μελλοντικό σχέδιο φίλε Harris(φυσικά δεν υποστηρίζεται τώρα)αλλά πιστεύω ότι ήδη έχει τα βασικά κλαδιά που είναι απαραίτητα για να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο...Harris έγραψε:Πολυ ωραιο το σχεδίασες pinusmugo αλλα το δεντρο ετσι οπως ειναι τωρα δεν υποστηρίζεται με τα κλαδια που υπαρχουν!pinusmugo έγραψε:Aυτή είναι η εικόνα που μου είχε έρθει στο μυαλό,δεν ξέρω αν σκέφτεσαι και εσύ κάτι ανάλογο βέβαια ...
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Πολυ ωραιο το σχεδίασες pinusmugo αλλα το δεντρο ετσι οπως ειναι τωρα δεν υποστηρίζεται με τα κλαδια που υπαρχουν!pinusmugo έγραψε:Aυτή είναι η εικόνα που μου είχε έρθει στο μυαλό,δεν ξέρω αν σκέφτεσαι και εσύ κάτι ανάλογο βέβαια ...
-
pinusmugo
- Imperial

Aυτή είναι η εικόνα που μου είχε έρθει στο μυαλό,δεν ξέρω αν σκέφτεσαι και εσύ κάτι ανάλογο βέβαια ...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Το οτι σε μια σεζον γεμισε το δεντρο με φυλλα δεν σημαινει οτι και την επομενη σεζον θα εχεις την ιδια βλαστηση...
Γιατι να κανεις μεταφυτευση; Γιατι δεν περιμενεις να φτιαξεις κλαδια και φυλλα; Αν το κανεις αυτο θα εχεις ακομα πιο αργη αναπτυξη.
Μπορεις να μας σχεδιασεις πως πιστευεις οτι θα γινει το δεντρο γιατι δεν εχω καταλαβει απο τις φωτογραφιες....
Γιατι να κανεις μεταφυτευση; Γιατι δεν περιμενεις να φτιαξεις κλαδια και φυλλα; Αν το κανεις αυτο θα εχεις ακομα πιο αργη αναπτυξη.
Μπορεις να μας σχεδιασεις πως πιστευεις οτι θα γινει το δεντρο γιατι δεν εχω καταλαβει απο τις φωτογραφιες....
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 425 times
- Been thanked: 363 times
-
manos_papadakis40
- Omono

Ok φιλε καλη συνεχεια.Hombre έγραψε:manos_papadakis40 έγραψε:Φιλε Λαζαρε αν μου επιτρεπεις εχω μια διαφωνια ως προς τον τροπο διαμορφωσης των κλαδιων στο συγκεκριμενο φυτο που δυσκολα δινει νεα φυλλα.Ομορφος κορμος ,νεμπαρι τελειο ,τα κλαδια ομως δυσαναλογα με το ολο συνολο.Δεν μπορω να καταλαβω ποιο το σκεπτικο σου οσον αφορα το αραιωμα αφου πριν ειχες πιο πολυ κι πιο πολλες επιλογες κλαδιων.Ελπιζω να μην παρεξηγησεις την απορια μου αλλα αυτο το κανουν κι αλλοι εδω μεσα κι ειναι λαθος. Αντι να δωσεις ενα αισθητικο αποτελεσμα στο ολο συνολο κανεις αυτες τις κινησεις κι ξεκινας απο την αρχη παλι.Φιλικα παντα Μανος.
Φιλε Μανο καλημερα , ειναι λαθος να λεμε οτι το συγκεκριμενο ειδος δινει δυσκολα και με αργο ρυθμο νεα φυλλα και βλαστους .
Ριξε μια ματια στην πορεια του δεντρου απο την αρχη που το ανεβασα μεχρι τωρα , θα δεις οτι σε πολυ γρηγορο χρονικο διαστημα μετα το πρωτο αυστηρο κλαδεμα που ειχε γινει η βλαστηση καλυψε παλι εξολοκληρου τον κορμο , μιλαμε για μια σεζον ουσιαστικα .
Στο χομπυ μας αυτος ο χρονος ειναι τιποτα , πιστευω να συμφωνεις .
Τωρα, γιατι τοσο κλαδεμα , μα ακριβως για τον λογο που αναφερεις εσυ , για να φτιαχτει με τον καιρο σωστη αναλογια κλαδιων - κορμου ( κωνικοτητα στην διακλαδωση)
Καθε σεζον το δεντρο θα αφηνεται σε ελευθερη αναπτυξη και στο τελος αυτης θα γινεται επιλεκτικο αυστηρο κλαδεμα μεχρι να δημιουργηθουν τα κλαδια εκεινα που θα δεσουν ομοιομορφα με τον κορμο.
Ο σκοπος που ανεβασα την τελευταια φωτο δεν ηταν για να εντυπωσιασω με το αισθητικο αποτελεσμα αλλα για να δειξω την πορεια μεχρι το τελικο αποτελεσμα .
Ελπιζω να σε καλυψα΄-)
-
Hombre
Topic author - Imperial

manos_papadakis40 έγραψε:Φιλε Λαζαρε αν μου επιτρεπεις εχω μια διαφωνια ως προς τον τροπο διαμορφωσης των κλαδιων στο συγκεκριμενο φυτο που δυσκολα δινει νεα φυλλα.Ομορφος κορμος ,νεμπαρι τελειο ,τα κλαδια ομως δυσαναλογα με το ολο συνολο.Δεν μπορω να καταλαβω ποιο το σκεπτικο σου οσον αφορα το αραιωμα αφου πριν ειχες πιο πολυ κι πιο πολλες επιλογες κλαδιων.Ελπιζω να μην παρεξηγησεις την απορια μου αλλα αυτο το κανουν κι αλλοι εδω μεσα κι ειναι λαθος. Αντι να δωσεις ενα αισθητικο αποτελεσμα στο ολο συνολο κανεις αυτες τις κινησεις κι ξεκινας απο την αρχη παλι.Φιλικα παντα Μανος.
Φιλε Μανο καλημερα , ειναι λαθος να λεμε οτι το συγκεκριμενο ειδος δινει δυσκολα και με αργο ρυθμο νεα φυλλα και βλαστους .
Ριξε μια ματια στην πορεια του δεντρου απο την αρχη που το ανεβασα μεχρι τωρα , θα δεις οτι σε πολυ γρηγορο χρονικο διαστημα μετα το πρωτο αυστηρο κλαδεμα που ειχε γινει η βλαστηση καλυψε παλι εξολοκληρου τον κορμο , μιλαμε για μια σεζον ουσιαστικα .
Στο χομπυ μας αυτος ο χρονος ειναι τιποτα , πιστευω να συμφωνεις .
Τωρα, γιατι τοσο κλαδεμα , μα ακριβως για τον λογο που αναφερεις εσυ , για να φτιαχτει με τον καιρο σωστη αναλογια κλαδιων - κορμου ( κωνικοτητα στην διακλαδωση)
Καθε σεζον το δεντρο θα αφηνεται σε ελευθερη αναπτυξη και στο τελος αυτης θα γινεται επιλεκτικο αυστηρο κλαδεμα μεχρι να δημιουργηθουν τα κλαδια εκεινα που θα δεσουν ομοιομορφα με τον κορμο.
Ο σκοπος που ανεβασα την τελευταια φωτο δεν ηταν για να εντυπωσιασω με το αισθητικο αποτελεσμα αλλα για να δειξω την πορεια μεχρι το τελικο αποτελεσμα .
Ελπιζω να σε καλυψα΄-)

-
Paulos
- Imperial

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
+1manos_papadakis40 έγραψε:Φιλε Λαζαρε αν μου επιτρεπεις εχω μια διαφωνια ως προς τον τροπο διαμορφωσης των κλαδιων στο συγκεκριμενο φυτο που δυσκολα δινει νεα φυλλα.Ομορφος κορμος ,νεμπαρι τελειο ,τα κλαδια ομως δυσαναλογα με το ολο συνολο.Δεν μπορω να καταλαβω ποιο το σκεπτικο σου οσον αφορα το αραιωμα αφου πριν ειχες πιο πολυ κι πιο πολλες επιλογες κλαδιων.Ελπιζω να μην παρεξηγησεις την απορια μου αλλα αυτο το κανουν κι αλλοι εδω μεσα κι ειναι λαθος. Αντι να δωσεις ενα αισθητικο αποτελεσμα στο ολο συνολο κανεις αυτες τις κινησεις κι ξεκινας απο την αρχη παλι.Φιλικα παντα Μανος.
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
-
manos_papadakis40
- Omono

Φιλε Λαζαρε αν μου επιτρεπεις εχω μια διαφωνια ως προς τον τροπο διαμορφωσης των κλαδιων στο συγκεκριμενο φυτο που δυσκολα δινει νεα φυλλα.Ομορφος κορμος ,νεμπαρι τελειο ,τα κλαδια ομως δυσαναλογα με το ολο συνολο.Δεν μπορω να καταλαβω ποιο το σκεπτικο σου οσον αφορα το αραιωμα αφου πριν ειχες πιο πολυ κι πιο πολλες επιλογες κλαδιων.Ελπιζω να μην παρεξηγησεις την απορια μου αλλα αυτο το κανουν κι αλλοι εδω μεσα κι ειναι λαθος. Αντι να δωσεις ενα αισθητικο αποτελεσμα στο ολο συνολο κανεις αυτες τις κινησεις κι ξεκινας απο την αρχη παλι.Φιλικα παντα Μανος.
-
pinusmugo
- Imperial

Πολύ ενδιαφέρον δέντρο,πολύ ωραίο nebari,ωραίο και το ξεκαθάρισμα που έχεις κάνει.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img]Hombre έγραψε:Σημερινη φωτογραφια υστερα απο πολυ αυστηρο κλαδεμα , κρατησα επιλεκτικα καποια βασικα κλαδια για δημιουργια νεων βλαστων που θα ειναι τα μελλοντικα δευτερογεννη κλαδια .
Πρωτα ο Υψιστος την ανοιξη θα γινει μεταφυτευση ωστε σταδιακα να μειωνεται το μεγαλο ειναι αληθεια ριζικο συστημα.
Ηδη μπορώ να το φανταστώ στο μυαλό μου σαν μία όμορφη εικόνα ...
-
Hfestion
- Συντονιστής

-
Hombre
Topic author - Imperial

Σημερινη φωτογραφια υστερα απο πολυ αυστηρο κλαδεμα , κρατησα επιλεκτικα καποια βασικα κλαδια για δημιουργια νεων βλαστων που θα ειναι τα μελλοντικα δευτερογεννη κλαδια .
Πρωτα ο Υψιστος την ανοιξη θα γινει μεταφυτευση ωστε σταδιακα να μειωνεται το μεγαλο ειναι αληθεια ριζικο συστημα.

-
Hfestion
- Συντονιστής

-
ΑΙΜΙΛΙΑ
- Σπορόφυτο

- Επικοινωνία:
ΠΟΠΟΠΟ!!! Τι κορμός είναι αυτός!!! Έχει κάνει ωραία εξέλιξη....καλή συνέχεια![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]
-
Hombre
Topic author - Imperial

Philip έγραψε:Βγαλε λιγο το φλας Λαζαρε........[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/10.gif[/img]...Τουμπανο
Εχεις απολυτο δικαιο αλλα η ημερα ( σημερα ) που διαλεξα να βγαλω φωτογραφιες ηταν πολυ μουντη και σκοτεινη.
Θα επανορθωσω...........