Φυτό-ανησυχίες κ ερωτήματα...

Συζητήσεις γενικώς περί φυτολογίας (εκτός από bonsai)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

dragonail
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Has thanked: 0
Been thanked: 38 times
Επικοινωνία:

Re: Φυτό-ανησυχίες κ ερωτήματα...

Δημοσίευση από dragonail »

Ωραία ειναι και τα αστειάκια μασ κανουν καλο!

Μπραβο για την ομορφη παρουσιαση! ;)
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

pinusmugo έγραψε: Το λεμονοθυμαράκι είναι πολύ χαριτωμένο, σίγουρα θα αρέσει στο πρόσωπο που θα το λάβει ως δώρο. Ο άγγελος πάλι από δίπλα κάπως με αγρίεψε..
Σαν διάολος πάνω από το κεφάλι σου ε??[/quote]

Να σου πω την αλήθεια μου θύμισε αυτά που βάζουν στα κοιμητήρια, αλλά είπα να μην το πω.. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/25.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Nikolas6997 έγραψε:Γιώργο εμείς γυρεύουμε το τέλειο και δεν το βρίσκουμε, για άλλους το τέλειο είναι το "δεν με ικανοποιεί εμένα"
Πρόσεξα ότι οι παρουσιάσεις σου προσεγγίζουν την απλότητα και σεμνότητα, κάτι που κατέχουν οι Γιαπωνέζοι στην τέχνη αυτή των bonsai..
Σε ευχαριστώ φίλε Νικόλα....μακάρι να μπορούσαμε να μοιάσουμε έστω και λίγο στο πως προσεγγίζουν οι Ιαπωνες το όλο θέμα.Πιστεύω όμως και ευελπιστώ ότι με την αγάπη μας και την προσπάθεια από όλους μας να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για την τωρινή και μελλοντική πορεία της αγαπημένης μας τέχνης στην όμορφη Ελλάδα μας...
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

Η σύνθεσή σου ήταν συμπαθέστατη - ειδικά οι τουφίτσες μος μ' άρεσαν πολύ - κι ας μην ακολουθεί κανόνες. Δεν κατεβαίνουμε σε διαγωνισμούς, κάτι που μας ευχαριστεί κάνουμε όλοι.
Ακριβώς ....
Το "έργο τέχνης" αδυνατώ να το δω, οπότε είτε οι φίλοι σου σε αγαπούν πολύ και προσπαθούν να σε καλοπιάσουν, είτε μιλούν για μεταμοντέρνα έργα τέχνης, για τα οποία δεν διαθέτω κριτήριο επαρκές.
Αντε και έλεγα ότι τρελάθηκα...
Το λεμονοθυμαράκι είναι πολύ χαριτωμένο, σίγουρα θα αρέσει στο πρόσωπο που θα το λάβει ως δώρο. Ο άγγελος πάλι από δίπλα κάπως με αγρίεψε..[/quote]
Σαν διάολος πάνω από το κεφάλι σου ε??
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Γιώργο εμείς γυρεύουμε το τέλειο και δεν το βρίσκουμε, για άλλους το τέλειο είναι το "δεν με ικανοποιεί εμένα"
Πρόσεξα ότι οι παρουσιάσεις σου προσεγγίζουν την απλότητα και σεμνότητα, κάτι που κατέχουν οι Γιαπωνέζοι στην τέχνη αυτή των bonsai..
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

karesansui έγραψε:Η πρώτη εικόνα είναι για μένα ένα πρωτόλειο saikei, αρκετά καλό θα ομολογήσω[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/1.gif[/img] !
Thank you...

Για την επίδραση των εκχυλισμάτων των βοτάνων ή ποών πάνω στον κύκλο ανάπτυξης της καρμόνας δεν έχω λόγο...η εικόνα το καταμαρτυρά απο μόνη της.

Oντως τα αποτελέσματα είναι θεαματικά....

Όσον αφορά την επίμαχη τρίτη φωτογραφία, χωρίς παρεξήγηση και καλοπροαίρετα πάντα, είναι η επιτομή του kitsch!
[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
Μπορείς να λές ότι θέλεις χωρίς κανένα πρόβλημα και παρεξήγηση φίλε karesansui,έχω πειστεί για τον πάντα καλοπροέρετο λόγο σου τον σέβομαι και τον λαμβάνω υπόψην κάθε φορά...
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Η πρώτη εικόνα είναι για μένα ένα πρωτόλειο saikei, αρκετά καλό θα ομολογήσω[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/1.gif[/img] !

Για την επίδραση των εκχυλισμάτων των βοτάνων ή ποών πάνω στον κύκλο ανάπτυξης της καρμόνας δεν έχω λόγο...η εικόνα το καταμαρτυρά απο μόνη της.

Όσον αφορά την επίμαχη τρίτη φωτογραφία, χωρίς παρεξήγηση και καλοπροαίρετα πάντα, είναι η επιτομή του kitsch!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Με τη σειρά μου να συγχαρώ για άλλη μια ξεχωριστή φυτο-παρουσίαση.

Η σύνθεσή σου ήταν συμπαθέστατη - ειδικά οι τουφίτσες μος μ' άρεσαν πολύ - κι ας μην ακολουθεί κανόνες. Δεν κατεβαίνουμε σε διαγωνισμούς, κάτι που μας ευχαριστεί κάνουμε όλοι.

Το "έργο τέχνης" αδυνατώ να το δω, οπότε είτε οι φίλοι σου σε αγαπούν πολύ και προσπαθούν να σε καλοπιάσουν, είτε μιλούν για μεταμοντέρνα έργα τέχνης, για τα οποία δεν διαθέτω κριτήριο επαρκές.

Το λεμονοθυμαράκι είναι πολύ χαριτωμένο, σίγουρα θα αρέσει στο πρόσωπο που θα το λάβει ως δώρο. Ο άγγελος πάλι από δίπλα κάπως με αγρίεψε..
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

Φυτό-ανησυχίες κ ερωτήματα...

Καλημέρα σε όλους...Να ξαναδώσω συγχαρητήρια στο φόρουμ για την υπέροχη προσπάθεια που κάνετε για τα μπόν-σάι . . .

Φυτο-ανησυχία πρώτη:

Πρωταγωνίστρια στην υπόθεση 1 καρμόνα αγορασμένη από εμπορικό κατάστημα τον μήνα Μάρτιο.Συνπρωταγωνίστρια ακόμα μία καρμόνα έτσι για να έχει παρέα η πρώτη και να αποτελέσουν μία σύνθεση μαζί με ένα συνοδευτικό φυτό κόκκινου χρώματος.Να τονίσω εδώ ότι η προσπάθεια μου γινόταν καθαρά και μόνο για να έκανα μία σύνθεση και δεν ακολουθούσα κάποια κριτήρια ή προσπαθούσα να τις κάνω προ-μπόν σάι όπως συνήθως κάνω... [Φώτο 1]
Μετά βέβαια επήλθε ο χωρισμός τους και η καθεμία πήρε τον δικό της δρόμο τα μονοπάτια του ενός(της αριστερής στην φώτο 1) όμως με οδήγησαν σε κάποιες απορίες και παρατηρήσεις.Όταν την έβγαλα από το δοχείο δεν έιχε μείνει τίποτα σχεδόν,την έβαλα σε μεγάλη γλάστρα και την άφησα στην ησυχία της σε μέρος ημισκιερό και αυτό που τις έκανα ήταν το εξής:ανά 15 μέρες την πότιζα εναλλάξ με μηδική(τριφύλλι)και τσάι του βουνού.Τα αποτελέσματα?(Φώτο 2).
Το αξιοπερίεργο:όλοι όσοι έρχονται στο σπίτι μου όλοι όμως ανάμεσα σε τόσα δέντρα που έχω στο μπαλκόνι μου κατευθείαν πηγαίνουν εκεί και μου λένε τι ωραίο είναι αυτό,έργο τέχνης και εγώ λέω από μέσα μου(τι λένε ρε π@ τώρα πλάκα κάνουν?).Βλέπετε εσείς κάτι όμορφο ρε παιδιά??(Φώτο 3)θα τρελλαθώ...

Φυτο-ανησυχία δεύτερη:(Φώτο 3)

Υποπτος λεμονοθυμαράκι

Σκοπός ήταν εξαρχής να κάνω ένα δωράκι σε αγαπημένο μου πρόσωπο...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση