ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ BONSAICLUB!!!

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ BONSAICLUB!!!

Δημοσίευση από angelica »

"Hfestion" παρόλο που το δεντράκι μου ακόμη αναρρώνει προτείνεις να το μεταφέρω σε άλο ποτ?? Δεν θα πάθει τίποτε???

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Hfestion έγραψε:Το κεφαλέο χώμα και μπονσαι είναι τεράστιο. Συχνά έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το θέμα αυτό. Εγώ προσωπικα χρησιμοποιώ χώα που έχει κομπόστα κε τρύπη περίπου 60/40. Χωρίς να σημάνει αυτό ότι είναι το τέλειο. Πάντα δοκιμάσω, πάντα πειραματίζομαι.
Χαχαχαχα αυτή η αυτόματη μετάφραση στα κινητα κάποιες φορές κάνει ότι θέλει!!!

Κομποστ και τρυφη ....
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Το κεφαλέο χώμα και μπονσαι είναι τεράστιο. Συχνά έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το θέμα αυτό. Εγώ προσωπικα χρησιμοποιώ χώμα που έχει κομπόστα κε τρύπη περίπου 60/40. Χωρίς να σημάνει αυτό ότι είναι το τέλειο. Πάντα δοκιμάσω, πάντα πειραματίζομαι.
"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Hfestion έγραψε:Bravo ! Έχεις ένα παρά πολύ ωραίο δέντρο! Θα συμφωνήσω με τον φιλο παναγιώτη για το όνομα "λάζαρος".
Το πρόβλημα με τα mall.sai δηλαδή με τα bonsai που φτιάχνονται μαζικά είναι ότι το χώμα που χρησιμοποιούν είναι κακης ποιότητας και ο τρόπος που αφαιρούν ένα μεγάλο μέρος τις ρίζας είναι συνιθος βάρβαρος. Όλα αυτα έχουν ως αποτέλεσμα να παθένουν σοκ και γενικότερα να εμφανίζουν διαφορά...
Αυτό που θα έκανα εγώ αν ήταν δικό μου, θα το μετέφερα σε ένα ποτ λίγο ποιο μεγάλο. (μπορείς να βρεις μικρές γλάστρες σε σχήμα μπολ από 70λεπτά σε μεγάλα φυτώρια η στο praktiker.)
Στον πάτο θα έβαζα 1-2εκατοστά ελαφρότερα η χαλίκι, πολύ λίγο μίγμα (χώμα -ελαφρότερα 60-40). Θα ακουμπάγα το φυτό χωρίς να πείραξω καθόλου την ρίζας. Τέλος θα συμπληρώνα μείγμα χώματος γύρω γύρω στα κενα. Μέτα από κάθε μεταφυτευση-μεταφόρα παίζουμε καλά να φύγει ο αέρας και να κάτσει το χώμα. Δεν θα πρέπει να αφήσεις καμία ρίζα εκτός χώματος γιατί θα την χρειαστεί το δέντρα σου για να δυναμώσει.

Με αυτό τον τρόπο το φυτό σου θα πάρει αέρα , θα τραφεί η ρίζα και από την άνοιξη θα πάρει τα πάνω του σε ανάπτυξη.

Μένεις αθήνα;
Δεν μένω Αθήνα και μου είναι πολύ δύσκολο να έρθω στις συναντήσεις που γίνονται....Λέγοντας χώμα εννοείς φυλλόχωμα??Συγνώμη που ρωτάω αλλά τώρα μαθαίνω κ εγώ περισσότερα πράγματα για τα μπονσαι!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

karesansui έγραψε:
angelica έγραψε:Τι άποψη έχεις εσυ για μεταφύτευση???Θα ήταν καλό να γινεί?Τι προτείνεις???
Χρονικά ο καιρός είναι ακόμα κατάλληλος αλλά λόγω του σόκ που υπέστη καλό θα ήταν να την αναβάλλεις για αργότερα, Μάρτιο-Απρίλιο.
Αν σε προβληματίζει το συμπαγές χώμα που είναι φυτεμένη, απλώς αφαίρεσε όσο μπορείς απο την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα αμβλύ εργαλείο (ξυλάκια κινέζικα πχ) για να μην τραυματιστούν οι επιφανειακές ρίζες και αντικατέστησέ το με φρέσκο χώμα...
Παναγιώτη, υπάρχει κάποιο βιντεάκι για να δω ακριβώς την διαδικασία που μου περιγράφεις??? Φοβάμαι πολύ μήπως άθελά μου και εν αγνοίας το καταστρέψω....
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

RiaD έγραψε:Άχου το μωρε.... Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι, μπράβο!
Πολλή προσοχή μέχρι να συνέλθει τελείως!
karesansui έγραψε:Η Bonsai EU (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) έκανε το θαύμα της πάλι...
τι είπες τωρα... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/4.gif[/img]
Ρία μου κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που θα γίνει καλά η φτελίτσα μου :) :) έχει βγάλει και άλλα κλωναράκια τώρα!!!! Ρία τι προτείνεις για το θέμα της μεταφύτευσης??? Δεν ξέρω τι να κάνω....

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Bravo ! Έχεις ένα παρά πολύ ωραίο δέντρο! Θα συμφωνήσω με τον φιλο παναγιώτη για το όνομα "λάζαρος".
Το πρόβλημα με τα mall.sai δηλαδή με τα bonsai που φτιάχνονται μαζικά είναι ότι το χώμα που χρησιμοποιούν είναι κακης ποιότητας και ο τρόπος που αφαιρούν ένα μεγάλο μέρος τις ρίζας είναι συνιθος βάρβαρος. Όλα αυτα έχουν ως αποτέλεσμα να παθένουν σοκ και γενικότερα να εμφανίζουν διαφορά...
Αυτό που θα έκανα εγώ αν ήταν δικό μου, θα το μετέφερα σε ένα ποτ λίγο ποιο μεγάλο. (μπορείς να βρεις μικρές γλάστρες σε σχήμα μπολ από 70λεπτά σε μεγάλα φυτώρια η στο praktiker.)
Στον πάτο θα έβαζα 1-2εκατοστά ελαφρότερα η χαλίκι, πολύ λίγο μίγμα (χώμα -ελαφρότερα 60-40). Θα ακουμπάγα το φυτό χωρίς να πείραξω καθόλου την ρίζας. Τέλος θα συμπληρώνα μείγμα χώματος γύρω γύρω στα κενα. Μέτα από κάθε μεταφυτευση-μεταφόρα παίζουμε καλά να φύγει ο αέρας και να κάτσει το χώμα. Δεν θα πρέπει να αφήσεις καμία ρίζα εκτός χώματος γιατί θα την χρειαστεί το δέντρα σου για να δυναμώσει.

Με αυτό τον τρόπο το φυτό σου θα πάρει αέρα , θα τραφεί η ρίζα και από την άνοιξη θα πάρει τα πάνω του σε ανάπτυξη.

Μένεις αθήνα;
"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

angelica έγραψε:Τι άποψη έχεις εσυ για μεταφύτευση???Θα ήταν καλό να γινεί?Τι προτείνεις???
Χρονικά ο καιρός είναι ακόμα κατάλληλος αλλά λόγω του σόκ που υπέστη καλό θα ήταν να την αναβάλλεις για αργότερα, Μάρτιο-Απρίλιο.
Αν σε προβληματίζει το συμπαγές χώμα που είναι φυτεμένη, απλώς αφαίρεσε όσο μπορείς απο την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα αμβλύ εργαλείο (ξυλάκια κινέζικα πχ) για να μην τραυματιστούν οι επιφανειακές ρίζες και αντικατέστησέ το με φρέσκο χώμα...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Θα πρότεινα να μην την κάνεις τώρα... Άστο να πάρει τα πάνω του!
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

karesansui έγραψε:Αυτό το δέντρο Αγγελική αν μου επιτρέπεις, να το βαφτίσεις "Λάζαρο"...Για Ανάσταση πρόκειται αν δεί κανείς πρός τα πίσω την δημοσίευση, πως ήταν και πως έγινε...
Η Bonsai EU (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) έκανε το θαύμα της πάλι...
Αχ Παναγιώτη,μου έδωσες ιδέα για το όνομα!!!!Δεν είχα σκεφτεί κάποιο και όντως μετά απο το σοκ που έπαθε το δεντράκι μου αυτο το όνομα είναι ιδανικό!!!!Τι άποψη έχεις εσυ για μεταφύτευση???Θα ήταν καλό να γινεί?Τι προτείνεις???
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Άχου το μωρε.... Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι, μπράβο!
Πολλή προσοχή μέχρι να συνέλθει τελείως!
karesansui έγραψε:Η Bonsai EU (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) έκανε το θαύμα της πάλι...
τι είπες τωρα... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/4.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Αυτό το δέντρο Αγγελική αν μου επιτρέπεις, να το βαφτίσεις "Λάζαρο"...Για Ανάσταση πρόκειται αν δεί κανείς πρός τα πίσω την δημοσίευση, πως ήταν και πως έγινε...
Η Bonsai EU (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) έκανε το θαύμα της πάλι...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

dragonail
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Been thanked: 38 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dragonail »

P5280250.JPG
P5280252.JPG
Εσβησα καταλαθος τις φωτογραφιες που ανεβασε η φιλη μας (εχτες) απο το δεντρο της.

βουαλα!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

fisiodifis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fisiodifis »

καλησπερα Αγγελικη!
χαιρομαι που ακουω τα νεα σου και φυσικα περιμενουμε φωτογραφιες!!!!
οσο για την μεταφυτευση εγω σημερα εκανα στην δικια μου.
την πηρα πριν 20 ημερες περιπου ειχε ομως χαλια χωμα και μετα και απο ενα σοκ που επαθε λογω της αλλαγης περιβαλοντος εκανα την μεταφυτευση αφου πρωτα ζητησα και τις οδηγιες του φιλιππου που εχει μεγαλη εμπειρια.
πιστευω οτι θα πανε ολα καλα!
ακου και αλλες γνωμες και αποφασιζεις.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

Βάλε φωτογραφία εαν θές! Βγαίνει και εκτός ποτ εαν το σηκώσεις το δέντρο σου;
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

fisiodifis έγραψε:καλησπερα!
πως τα παει η φτελια σου?
Καλησπέρα Γιώργο κ φυσικά μια μεγάλη καλησπέρα σε όλη την παρέα του μπονζάι κλαμπ!!! Γιώργο υχαριστώ πολύ που ρωτάς [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Happy/11.gif[/img] Η φτελίτσα μου έχει αναρώσει και την χαίρομαι μέρα με την μέρα περισσότερο....Ήθελα μέρες τώρα να ανεβάσς φωτογραφίες για να σας την δείξω αλλά λόγο υποχρεώσεων δεν τα κατάφερα ακόμη...Εντός ημερών υπόσχομαι φωτογραφίες!!! Ήθελα να σας ρωτήσω αν πρέπει να κάνω μεταφύτευση...'Εχει πολλές ρίζες....Τι λέτε??

fisiodifis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fisiodifis »

καλησπερα!
πως τα παει η φτελια σου?
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

mix.dny έγραψε:Εχε το σε σκιερο μερος ολη μερα,να εχει εμμεσα φως.Οσο για το ψεκασμα,δεν ξερω αν πρεπει να ειναι τοσο συχνο οσο λεει η Ρια,γιατι μπορει λογω υψηλης ακομα θερμοκρασιας να καουν τα τρυφερα φυλλαρακια.

Γενικα δεν θελει υπερβολες.Βαλτο σε ενα καλο μερος,ποτιζε καθε που παει να στεγνωσει και τιποτα αλλο μεχρι να παρει τα πανω του.Σε λιγες μερες λογικα θα ειναι μια χαρα!
Δίκιο έχει ο Μιχάλης, αλλά επείδή την υγρασία τη χρειάζονται τα κλαδιά, φρόντισε να το ψεκάζεις πρωί ή βράδυ, όχι ντάλα μεσημέρι, που λένε και στο χωριό μου!
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Εχε το σε σκιερο μερος ολη μερα,να εχει εμμεσα φως.Οσο για το ψεκασμα,δεν ξερω αν πρεπει να ειναι τοσο συχνο οσο λεει η Ρια,γιατι μπορει λογω υψηλης ακομα θερμοκρασιας να καουν τα τρυφερα φυλλαρακια.

Γενικα δεν θελει υπερβολες.Βαλτο σε ενα καλο μερος,ποτιζε καθε που παει να στεγνωσει και τιποτα αλλο μεχρι να παρει τα πανω του.Σε λιγες μερες λογικα θα ειναι μια χαρα!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

Αυτά είναι πολύ καλά νέα, είναι όμορφο φυτό! Θέλει όμως προσοχή μέχρι να συνέλθει. Από τη στιγμή που δεν έχει φυλλαράκια, οι ανάγκες του σε νερό είναι μικρότερες από πριν. Αυτό βεβαια δε σημαίνει ότι πρέπει να πας στο άλλο άκρο και να το αφήσεις να στεγνώσει.

Θα βάζεις το δάχτυλό σου λίγο μέσα στο χώμα κι όταν βλέπεις ότι κοντεύει να στεγνώσει, θα το ποτίζεις. Κράτησέ το κάπου όπου έχει φως, αλλά όχι απευθείας ήλιο τις ζεστές ώρες της μέρας και ψέκαζε τα κλαδιά και τον κορμό με νεράκι μια και δυο φορές τη μέρα. Λογικά σύντομα θ' αρχίσει να ξαναπετάει φυλλαράκια!
Απάντηση