Bonsai από την αρχή

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Bonsai από την αρχή

Δημοσίευση από thanasis2561 »

Βασίλη την έκανες την μεταμφύτευση??? Περιμένουμε νέα :)

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Ευχαριστώ πολύ Χάρη!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:
Harris έγραψε: ... ... ... η κατάλληλη εποχή για το συγκεκριμένο είδος μεταφύτευσης είναι τον Σεπτέμβριο! (στην Ελλάδα)
Έκανα πέρυσι και τα πήγε-πάει περίφημα. ... ... ...
Ας μου συγχωρήσετε που παρεμβαίνω στο topic του Vasilis, αλλά πραγματικά έχω την περιέργεια και το ενδιαφέρον να ρωτήσω τον Χάρη για το mugo του....
Πότε το είχες αγοράσει Χάρη (τι εποχή, εννοώ) κι έκανες μεταφύτευση Σεπτέμβρη όπως έγραψες?
Δείχνει να έχει πρόβλημα με την ζέστη? Αν και φέτος το καλοκαίρι μας μέχρι στιγμής είναι "εύκολο" σχετικά....
Λοιπόν Χάρη, τι γνώμη έχεις από την μέχρι τώρα εμπειρία σου?
Το ειχα αγοράσει την Ανοιξη 2009 και το έκανα μεταφύτευση κατευθείαν σε ποτ για μπονσαι se akadama & Kiryu. Έγινε γύρο στις 20 Σεπτεμβριου εαν δεν κάνω λάθος... Διάλεξα εκεινη την εποχη γιατι είχε ήδη να δροσίζει απο το καλοκαιρι...(Το σκέφτηκα διαβάζοντας το site bonsai4me οτι για στην Αγγλια ο Αύγουστος είναι με θερμοκρασίες Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα μας).

Είχα κόψει πάρα πολύ ρίζα :angry-screaming: και φοβόμουν οτι ίσως δεν τα καταφέρει... :pray: (για να χωρέσει στο ποτ). Αλλά τελικά το bonsai4me.com είχε δίκιο για το συγκεκριμένο είδος οτι χρειάζεται μεταφύτευση την συγκεκριμένη εποχή. ;)

Το καλοκαίρι μας γιατι ειναι ευκολο φετος; Χτυπάει κατι 35 αρια με 5-6 μποφορ και στεγνώνει τα πάντα φύλλα και χώματα!
Το μυστικο ειναι οτι ολα τα μπονσαι και ας ειναι πευκα που θελουν ηλιο στην Ελλαδα-Αθηνα να ειναι στον ισκιο ... σωστο χωμα ... συχνο πότισμα + ψέκασμα και δεν χάνεις ποτε κανενα δέντρο!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Harris έγραψε: ... ... ... η κατάλληλη εποχή για το συγκεκριμένο είδος μεταφύτευσης είναι τον Σεπτέμβριο! (στην Ελλάδα)
Έκανα πέρυσι και τα πήγε-πάει περίφημα. ... ... ...
Ας μου συγχωρήσετε που παρεμβαίνω στο topic του Vasilis, αλλά πραγματικά έχω την περιέργεια και το ενδιαφέρον να ρωτήσω τον Χάρη για το mugo του....
Πότε το είχες αγοράσει Χάρη (τι εποχή, εννοώ) κι έκανες μεταφύτευση Σεπτέμβρη όπως έγραψες?
Δείχνει να έχει πρόβλημα με την ζέστη? Αν και φέτος το καλοκαίρι μας μέχρι στιγμής είναι "εύκολο" σχετικά....
Λοιπόν Χάρη, τι γνώμη έχεις από την μέχρι τώρα εμπειρία σου?
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

VASILIS έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ!!!πολύ χρήσιμα όσα μου είπατε! θα περιμένω τώρα το Σεπτεμβριο! Τι άλλο δεντράκι έχετε να μου προτείνετε, εκτός από αυτό που έχω, για bonsai?
θελεις να το φτιαξεις εσυ?
αν ναι τοτε μπορεις να παρεις μια ελιτσα, ροδια, γιουνιπερο... :dance: κ.α απλα σου εγραψα καποια "ευκολα" για διαμορφωση!
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

VASILIS έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ!!!πολύ χρήσιμα όσα μου είπατε! θα περιμένω τώρα το Σεπτεμβριο! Τι άλλο δεντράκι έχετε να μου προτείνετε, εκτός από αυτό που έχω, για bonsai?
Βασιλη ξεκινησες με το ποιο δυσκολο.............

Μπορεις να ασχοληθεις με ελιες , μυρτιες,γιουνιπερους.......Ειναι πολυ ποιο ευκολα :P

Topic author
VASILIS
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από VASILIS »

Σας ευχαριστώ πολύ!!!πολύ χρήσιμα όσα μου είπατε! θα περιμένω τώρα το Σεπτεμβριο! Τι άλλο δεντράκι έχετε να μου προτείνετε, εκτός από αυτό που έχω, για bonsai?
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλώς ήρθες φίλε μου! :text-welcomewave: Μοιάζει με pinus mugo και η κατάλληλη εποχή για το συγκεκριμένο είδος μεταφύτευσης είναι τον Σεπτέμβριο! (στην Ελλάδα)
Έκανα πέρυσι και τα πήγε-πάει περίφημα. Διάβασε εδώ:

http://www.bonsai4me.com/AdvTech/ATMugo ... ndepth.htm
και το "μεταφρασμένο"
http://translate.google.gr/translate?hl ... ndepth.htm
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Το δεντρακι σου Βασιλη πιο πολυ σε pinus mugo μου παη.
Τωρα για τα υλικα , ελαφροπετρα , τυρφη και τριμενο φλοιο πευκου θα ψαξεις στα φυτωρια της περιοχης σου , αμμο ποταμισια και ψηφιδα μαρμαρου σε μαντρα οικοδομικων υλικων , akadama δεν ξερω αν υπαρχη σε φυτωριο της Θεσσαλονικης , υπαρχει συγουρα σε σαιτ του εξωτερικου αλλα για αρχη μπορεις να ξεκινησεις και χωρις αυτο. ;)
Για κλαδεμα με τιποτα τωρα , απο φθινοπωρο και βλεπουμε , ασε που το δεντρακι ειναι ακομη μικρο , αστο λιγακι να μεγαλωσει.
Στο μεταξυ μπες στο σαιτ της λεσχης μας και διαβασε , θα σου φανουν ολα πολυ χρησιμα στο μελον , και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.
Εικόνα

Topic author
VASILIS
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από VASILIS »

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2! Ανεβάζω και 2 ακόμα πιο κοντινές φωτογραφίες. Επειδή είμαι πολύ άσχετος ακόμα, αυτά τα υλικά μπορώ να τα προμηθευτώ από κάποιο φυτώριο (αν γνωρίζετε για Θεσσαλονίκη θα'ταν τέλεια!) ή καλύτερα να απευθυνθώ σε κάποιο site? Σχετικά με το σχήμα που θέλω να του δώσω, μπορώ να το κλαδέψω από τώρα?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Βασιλη καλως ορισες :text-welcomewave:
Ωραιο το πευκακι σου αν και η φωτο δεν βοηθαη πολυ για να κανουμε αναγνωριση του ειδους.
Οσον αφορα την μεταφυτευση που σκεφτεσαι να κανεις , μην βιαζεσαι περιμενε τις αρχες της επομενης ανοιξης και στο μεταξυ προμηθευσου , ελαφροπετρα , τριμενο κορμο πευκου, αμμο ποταμισια , ειτε akadama ειτε ψηφιδα μαρμαρου σε μεγεθος 0,3 -0,5 mm και λιγο τυρφη.
Οταν ερθει η ωρα αναλογως τα υλικα που θα εχεις συγκεντρωση θα σου πουμε τις αναλογιες .
Στο μεταξυ αν μπορεις βαλε πιο κοντινες φωτο ;)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

:think: Βασίλη το πεύκο σου είναι ή Κουκουναριά (Pinus pinea) ή Τραχεία πεύκη (Pinus brutia Mill.)
αλλά τείνω προς την Κουκουναριά.(σήμερα κοιταγα μερικές σε ένα φυτώριο παρεπιπτόντως)

Εδώ έχει γενικές πληροφορίες και για τα δυο είδη:
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE% ... E%B9%CE%AC
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF% ... E%BA%CE%B7

**Για σιγουριά μπορείς να ανεβάσεις μια πολυ κοντινή φωτο απο τις βελόνες του??

Έχει πολυ ωραία κίνηση ο κορμός του και οι διακλαδώσεις του οπότε είναι εύκολα διαμορφώσιμο σε μπονσάι ..
Δες παράδειγμα:
[img]http://img.photobucket.com/albums/v301/ ... LINADO.jpg[/img]
και
[img]http://static.globered.com/images/users ... cions1.jpg[/img]

Λοιπόν για τα συγκεκριμένα πεύκα (με 2 βελόνες)
την άνοιξη βγάζουνε ματια (κεριά) που στα μεσα καλοκαιριού τα κόβουμε (με το χέρι) και βγάζουνε 2-3 καινουργια με μικρότερες βελόνες.
Αρχές χειμώνα τα συρματώνουμε και τα αφήνουμε συρματωμένα 7-8 μηνες (μολις τελειώσει το καλοκαίρι)
Η μεταμφύτευση γίνεται μεσα φθινοπώρου ή τελη χειμώνα καλυτερα και θέλει πολύ προσοχή να μην αφαιρεσεις πολυ ρίζα, διότι αναμεσα στα ριζίδια υπάρχει μυκητας αναγκαίος για το πεύκο.
Για το χώμα θα σου πούνε οι master :character-oldtimer:
:greetings-wavingblue:

Topic author
VASILIS
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από VASILIS »

Γεια σου Θανάση! Σ'ευχαριστώ! Ανέβασα φωτογραφία με το πεύκο - ελπίζω να μπορείς να καταλάβεις, δυστυχώς είμαι από πολυ πιο βόρεια - Θεσσαλονίκη!
P7100114.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

Βασίλη Καλωσήρθες :P
Θα μας πεις τι είδος πεύκου έχεις, ή ακομα καλύτερα να μας βάλεις μια φωτογραφία του???(βαλε μια 800χ600 στα συννημενα)
Επίσης απο που είσαι???Έχω ένα μιγμα χώματος να σου πω για πεύκα αλλα εγω ειμαι παραθαλάσσια (Κρήτη)

:greetings-wavingblue:

Topic author
VASILIS
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Bonsai από την αρχή

Δημοσίευση από VASILIS »

Είμαι νέο μέλος του forum και θα ήθελα καταρχήν να σας συγχαρώ για το τόσο ενημερωμένο site. Εχω ορισμένες απορίες σχετικά με το πως να ξεκινήσω να φτιάξω μόνος μου 1 bonsai. Έχω 1 μικρό πευκο (γύρω στους 20 πόντους) και θέλω να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με το χώμα που πρέπει να πάρω, με τη μετεμφύτευση σε μικρότερη γλάστρα, το κλάδεμα και οτιδήποτε θεωρείτε σκόπιμο που θα πρέπει να ξέρω από την αρχή! Ευχαριστώ πολύ!
Απάντηση