elies

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Re: elies

Δημοσίευση από Petros »

geogeo έγραψε:Η δική μου άποψη είναι να μην το κόψεις για την ώρα το δεξί κλαδί. Δες το πώς θα πάει με τον καιρό και αν δεν θα σου αρέσει τότε το κόβεις…

+1
Άβαταρ μέλους

geogeo
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από geogeo »

Η δική μου άποψη είναι να μην το κόψεις για την ώρα το δεξί κλαδί. Δες το πώς θα πάει με τον καιρό και αν δεν θα σου αρέσει τότε το κόβεις…

GEO_TH bonsai pots
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Μια άποψη δια πρώτη διαμόρφωση..

[img]http://i1050.photobucket.com/albums/s41 ... ="untitled[/img]
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

002 %25283%2529  5.jpg
002 %25283%2529  3.jpg
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Καλημέρα φίλε takisleon...αυτές οι φωτογραφίες δίνουν και άλλες δυνατότητες στον παρατηρητή για να εκφράσει ασφαλέστερα και πιό
΄καθαρά¨την πρότασή του..Θα συμφωνήσω και γώ με τον φίλο Παναγιώτη για την δημιουργία κουφάλας μέσω σκαλίσματος στην όμορφη αγριελιά σου.Εάν ήταν στην κατοχή μου το συγκεκριμένο φυτό και στην κατάσταση που βρίσκεται θα επέλεγα για μπροστινή του μεριά αυτήν στην παρακάτω φωτογραφία(γιατί?...επειδή μου αρέσει η όλη κίνηση του αριστερού κορμού της και προσδίδει χαρακτήρα στο δέντρο).Βέβαια είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις(πιό έμπειρα μάτια ενδεχομένος από το δικό μου).Όπως και να έχει περίμενε όλες τις προτάσεις και επέλεξε εσύ ποιά ταιριάζει καλύτερα στην όμορφη αγριελιά σου...Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία....(αν θέλεις πρόσθεσε στον πάτο της γλάστρας σου 2 με 3 εκατοστά χαλίκι για να φανεί ο όμορφος κορμός γιατί έτσι παλεύεις για να τον δείς)

Κόκκινα σημάδια : Κλαδέματα

Κίτρινα σημάδια : Σκάλισμα και δημιουργία ¨κουφάλας΄

Μπλέ βελάκι : Aφού συρμάτωνα το συγκεκριμένο κλαδί και έβλεπα αν εναρμονίζεται με το υπόλοιπο
σύνολο με κάποιο τρόπο τότε θα αποφάσιζα αν θα παρέμενε ή οχι ......
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

nael
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από nael »

[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/30.gif[/img] συμφωνω με τον Παναγιωτη.
Nikos
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Θα το έκοβα αλλά, αν το θεωρείς πολύ τολμηρο να γίνει ετσι, άφησέ το και αποφασίζεις σε δεύτερο χρόνο.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
takisleon
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από takisleon »

karesansui έγραψε:Οι φωτογραφίες που ανέβασες είναι διευκρινιστικότατες!
Πρότασή μου είναι να κόψεις τον δεύτερο μικρό κορμό και να "δουλέψεις" με βάση πλέον, τον μεγαλύτερο. Η εναπομείνασα βάση του μικρότερου κορμού θα μπορούσε να σκαλιστεί σαν uro (κουφάλα)...

και το κλαδάκι που είναι δίπλα απο τον μικρο κορμό να κοπει η να μείνει και να γίνει συννεφάκι?
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Οι φωτογραφίες που ανέβασες είναι διευκρινιστικότατες!
Πρότασή μου είναι να κόψεις τον δεύτερο μικρό κορμό και να "δουλέψεις" με βάση πλέον, τον μεγαλύτερο. Η εναπομείνασα βάση του μικρότερου κορμού θα μπορούσε να σκαλιστεί σαν uro (κουφάλα)...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
takisleon
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Ανέβασα της φωτογραφίες από όλες της πλευρές για να έχετε καλύτερηεικόνα της ελιάς. το σχέδιο του
jean-zac μου φαίνετε και μένα πολύ καλό και δεν θέλει πολύδουλεία.
θέλω την γνώμη σας για το συρμάτωμα και για τον κορμό πως τον φαντάζεστεθέλει ροκάνισμα? και πως πέστε μου γνώμες .ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους

geogeo
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από geogeo »

Ωραίο το σχέδιο του J-Z και με τον καιρό θα γίνει πολύ ωραίο bonsai.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/67.gif[/img]

GEO_TH bonsai pots
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial

Jean-Zac έγραψε:.
Αυτό ακριβώς έβλεπα και εγώ J-Z χωρίς κάν πολλές εργασίες.....[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ings/4.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

.

Topic author
takisleon
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

καλησπερα... ειναι η δευτερη ελια θα την φωτογραφισω οπως μου λετε και θα της ανεβασω αυριο. και με την πρωτη εχω πειραματιστει και εχω σκαλισει λιγο τον κορμο οταν ανεβασω της φωτο τα ξαναλεμε
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Απ' ότι βλέπω είναι η δεύτερη ελιά... Έχε υπόψη σου της αγριελιάς γίνονται πολύ γρήγορα σκληρά τα κλαδιά της, και μετά δεν μπορείς να συρματώσεις δια να δοθεί η κατάλληλη διαμόρφωση.. Έχω και γώ την ίδια περίπου και είμαι προσεκτικός μαζί της.. Είναι καταπληκτικά φυτά δια Μπόνσαι, ειδικά αν έχουν χοντρό και γέρικο κορμό.. Ψάχνω εδώ και καιρό δια τέτοια περίπτωση...
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M4r0k1nos »

Ποιά απο τις 2 αρχικές φωτό που είχες αναρτήσει είναι αυτή? Μου φαίνεται πως της έχεις μειώσει πολύ το ύψος ε?[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... king/3.gif[/img]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial

takisleon έγραψε:σημερα μετα απο δυο σχεδον χρονια αποφασισα να σας δειξω την ελιτσα η οποια ειχε αφεθει στην τυχη της για διαφορους λογους. δεν ασχοληθηκα μαζι της μονο την ποτιζα και την κλαδευα. μεχρι πριν μερικες ημερας που δεν ξερω τι με επιασε και την εκανα ετσι.
τι μπορω να κανω και τι δεν επρεπε να κανω
Εμένα αυτό που βλέπω μου αρέσει πολύ..πολυ ενδιαεφέρον δέντρο με πολύ καλές προόπτικές εξέλιξης...όσο για το τί σε έπιασε καλά έκανε και σε έπιασε γιατί την έχεις φέρει σε καλή μορφή,με λίγο συρμάτωμα,χαμήλωμα και τακτοποιήση των κλαδιών θα έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα..μια καλύτερη φώτο ίσως βοηθούσε και καλύτερα...ευχομαι καλή επιτυχία στο όμορφο δεντράκι σου...
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Γειά σου!
Αν θέλεις μια γνώμη για μια πιθανή διαμόρφωση η φωτογραφία αυτή είναι ακατάλληλη!
Φωτογράφισε την ελιά και απο τις 4 όψεις στο ύψος των ματιών του παρατηρητή και τα λέμε...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως

Topic author
takisleon
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

σημερα μετα απο δυο σχεδον χρονια αποφασισα να σας δειξω την ελιτσα η οποια ειχε αφεθει στην τυχη της για διαφορους λογους. δεν ασχοληθηκα μαζι της μονο την ποτιζα και την κλαδευα. μεχρι πριν μερικες ημερας που δεν ξερω τι με επιασε και την εκανα ετσι.
τι μπορω να κανω και τι δεν επρεπε να κανω

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Όμορφο δείχνει καλό είναι να αφήσει και την μύτη με jin.
Απάντηση