Ίταμος(Taxus) και Mugo pine ...
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Re: Ίκταμος(Taxus) και Mugo pine ...
Ναι, για τα jin μιλάω, αλλά περί ορέξεως...pinusmugo έγραψε: όταν εννοείς διχάλες εννοείς προφανώς τα jin ??
Οκ σβήσε από εδώ ότι θέλεις και μεταφέρω τον taxus σε διαφορετικο ποστ.....
Για τον διαχωρισμό θέματος είναι λίγο αργά τώρα, πολλές οι (κοινές) απαντήσεις. Και μη "μαλώνετε" άλλο τον άνθρωπο για τις φωτογραφίες, δεν έχουμε διαγωνισμό φωτογραφίας πια!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Πολύ ωραίο φυτό ο τάξος σου pinusmugo και με λαμπρό μέλλον στην υπόλοιπη ζωή του σαν μπονσάι!
(μια μικρή παρατήρηση: η ελληνική ονομασία του δέντρου είναι ίταμος οχι ί(κ)ταμος )
(μια μικρή παρατήρηση: η ελληνική ονομασία του δέντρου είναι ίταμος οχι ί(κ)ταμος )
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Nikolas6997
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Καλημέρα Γιώργο, τώρα μάλιστα δείχνει το φυτό καλά, αλλά πρόσεξε λίγο τον φωτισμό να πέφτει στο φυτό.. Κάπως θολή δεν είναι, πολλά σου ζητώ!![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/104.gif[/img]
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

-
pinusmugo
Topic author - Imperial

- Been thanked: 1 time
Να ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας και ναι οκ τα δέντρα πρέπει να παρουσιάζονται ξεχωριστά το καθένα απλά δεν είχα σκοπό να παρουσιάσω τον ίκταμο,ήταν μία πρόσφατη αγορά και απλώς ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την φώτο...βάζω και μία φωτογραφία του ακόμη σε λευκό φόντο .....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 425 times
- Been thanked: 363 times
Τον τελευταίο καιρό βλέπω νέα μελοι του φόρουμ μας να κάνουν πολύ καλές προσπάθειες σε διαμορφώσεις!! Bravo μας , γινόμαστε καλύτεροι !!!
Πολύ ωραία τα δέντρα σου μπράβο !
Η δίχαλα στο mugo είναι λίγο οπτικα κάπως αλλά μην σε απασχολεί, με τον καιρό θα σου δώσει κάτι καλό. Γνώμη μου είναι να μην βιαστείς για κάτι άκρεο... Το taxus. Πολύ καλό.
Όσο μπορείς να ανεβάζεις φωτογραφίες με ουδέτερο φόντο για να έχουμε καλύτερη εικόνα του δέντρου και ποιό εύκολο virtual
Υ.γ.: μην πυροβολείτε τον πιανίστα ! Ο φίλος μας το κατάλαβε ότι έπρεπε τα δύο δέντρα να τα παρουσίασει. Ξεχωριστά!!!
Πολύ ωραία τα δέντρα σου μπράβο !
Η δίχαλα στο mugo είναι λίγο οπτικα κάπως αλλά μην σε απασχολεί, με τον καιρό θα σου δώσει κάτι καλό. Γνώμη μου είναι να μην βιαστείς για κάτι άκρεο... Το taxus. Πολύ καλό.
Όσο μπορείς να ανεβάζεις φωτογραφίες με ουδέτερο φόντο για να έχουμε καλύτερη εικόνα του δέντρου και ποιό εύκολο virtual
Υ.γ.: μην πυροβολείτε τον πιανίστα ! Ο φίλος μας το κατάλαβε ότι έπρεπε τα δύο δέντρα να τα παρουσίασει. Ξεχωριστά!!!
-
Nikolas6997
- Imperial

- Been thanked: 0
Γιώργο όπως είπε και η Ρία είναι καλά δια κάθε φυτό να ανεβάζεις διαφορετικό θέμα. Έχε υπόψη σου το φόντο πίσω να είναι ανοιχτόχρωμο δια να ξεχωρίζεις το φυτό με περισσότερες λεπτομέρειες..Ωραία φυτά φαίνονται αλλά κανόνισε όπως σου είπαμε.. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img]
Nikolas6997

-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Ευχομαί να βρεις και σύ κάτι σε κανά φυτώριο είναι πολύ ωραίο είδος....σίγουρα θα πέσει πολύ σκάλισμα πάνω του και στον κορμό και στα 4 κλαδιά που άφησα λίγο προς τα πάνω.....Hombre έγραψε:Φιλε μου το taxus ειναι ολα τα λεφτα .
Το συγκεκριμενοο ειδος ειναι μια απο τις αδυναμιες μου αλλα δυστηχως δεν εχω καταφερει ακομη να βρω κατι αξιολογο στα φυτωρια .
Γνωμη μου ειναι επειδη εχεις εναν χοντρο μεν κορμο χωρις κινηση δε να σκεφτεις ποια πλευρα θα χρησημοποιησεις για μπροστινη περνοντας παντα υπ'οψιν την νεα βλαστηση και να προχωρησεις σε σκαλισμα του κορμου ωστε να δινει στον ακροατη την ψευδαισθηση της κινησης .
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

όταν εννοείς διχάλες εννοείς προφανώς τα jin ??RiaD έγραψε:Το mugo είναι όμορφο, κάπως όμως με ενοχλούν οι διχάλες του, είναι και δύο..
Το taxus έχει εντυπωσιακό κορμό, όταν φουντώσει λίγο θα δείξει..
υγ σχόλιο μου ως συντονίστριας: καλό θα είναι το κάθε θέμα που ανοίγουμε να αφορά ένα μόνο δέντρο, γιατι άλλος θα σχολιάζει για το ένα, άλλος για το άλλο και θα μπερδευτούμε! Αν θέλεις άνοιξε άλλο ένα θέμα και θ' αναλάβω εγώ να σβήσω απο εδώ ό,τι δεν χρειάζεται πια!
Οκ σβήσε από εδώ ότι θέλεις και μεταφέρω τον taxus σε διαφορετικο ποστ.....
Φιλε μου το taxus ειναι ολα τα λεφτα .
Το συγκεκριμενοο ειδος ειναι μια απο τις αδυναμιες μου αλλα δυστηχως δεν εχω καταφερει ακομη να βρω κατι αξιολογο στα φυτωρια .
Γνωμη μου ειναι επειδη εχεις εναν χοντρο μεν κορμο χωρις κινηση δε να σκεφτεις ποια πλευρα θα χρησημοποιησεις για μπροστινη περνοντας παντα υπ'οψιν την νεα βλαστηση και να προχωρησεις σε σκαλισμα του κορμου ωστε να δινει στον ακροατη την ψευδαισθηση της κινησης .

-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
Το Ταξους ειναι ωραιο με πολυ καλο κορμο!
Θα περιμενεις οπως ειπες για φυλλωμα... Αλλα πρεπει να το βοηθησεις για να βγαλει εκει που θα εχεις σκεφτει οτι πρεπει να το αξιοποιήσεις! 
Το mugo ισως εαν κρατουσες το 2 πιο ψηλο κορμο και τα αλλα να τα εκοβες (ισως το μικρο να κρατουσα για ενα χαμηλο επιπεδο). και φυσικα τον ψηλο κορμο να το σηκωνες στην ευθεια!
Καλο ειναι να φτιαχνεις ενα ποστ για καθε δεντρο σου για να εχουμε μια αποψη για καθε δεντρο.
Καλες επιλογες και τα 2 δεντρα σου ! Μπραβο!
Το mugo ισως εαν κρατουσες το 2 πιο ψηλο κορμο και τα αλλα να τα εκοβες (ισως το μικρο να κρατουσα για ενα χαμηλο επιπεδο). και φυσικα τον ψηλο κορμο να το σηκωνες στην ευθεια!
Καλο ειναι να φτιαχνεις ενα ποστ για καθε δεντρο σου για να εχουμε μια αποψη για καθε δεντρο.
Καλες επιλογες και τα 2 δεντρα σου ! Μπραβο!
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Το mugo είναι όμορφο, κάπως όμως με ενοχλούν οι διχάλες του, είναι και δύο..
υγ σχόλιο μου ως συντονίστριας: καλό θα είναι το κάθε θέμα που ανοίγουμε να αφορά ένα μόνο δέντρο, γιατι άλλος θα σχολιάζει για το ένα, άλλος για το άλλο και θα μπερδευτούμε! Αν θέλεις άνοιξε άλλο ένα θέμα και θ' αναλάβω εγώ να σβήσω απο εδώ ό,τι δεν χρειάζεται πια!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Ίταμος(Taxus) και Mugo pine ...
Καλησπέρα και πάλι στην όμορφη παρέα σας...θα ήθελα να συνεχίσω την παρουσίαση κάποιων δέντρων μου αυτή την φορά με ένα pinus mugo και έναν Ίκταμο (Taxus).Τα βάζω με "κάποια"σειρά καθώς έαν τα έβαζα όλα μαζί θα μπερδευόμασταν όλοι άλλωστε και το κάθε δέντρο είναι ξεχωριστό..Το πευκάκι στη φώτο 1 είναι ότι καλύτερη φώτο διαθέτω(δεν υπάρχουν φώτο αρχικές γενικότερα)έχει γίνει μόνο ένα καθάρισμα και κανα δυό κοψιματάκια για να μπορέσω να δώ καλύτερα τις δυνατότητες του και να πάρω μία τελική απόφαση....Εχω μία τεράστια αδυναμία στα πεύκα αλλά και συγχρόνως μία μεγάλη επιφυλακτικότητα καθώς στα αρχικά στάδια δεν τα πηγαίναμε και πολύ καλά(έχασα κανά δυο)όμως σταδιακά και σιγά-σιγά αναπτύξαμε μία καλύτερη σχέση(το 3 που αγόρασα τότε προσπαθούσα μόνο να το κρατήσω στην ζωή χωρίς καμία εργασία πάνω του)και τώρα νοιώθω και εγώ λίγο πιό άνετα απεναντί τους..Η φώτο 2 παρουσιάζει σίγουρα πιό ξεκάθαρη εικόνα από την φώτο 1...
..............................................................................................................................
Φώτο 3 και ο Ίκταμος που είχα βάλει στο μάτι εδώ και καιρό σε ένα φυτώριο της περιοχής και σε αρκετά καλή τιμή.Το μόνο που με ¨χάλασε"ήταν ότι δεν έιχε αρκετή βλάστηση και επιθυμητή για να παρουσιάσει από την αρχή ένα πιό όμορφο σύνολο αλλά με τον καιρό και τα χρόνια συμβιώνοντας μαζί του σίγουρα θα έρθει και αυτό...άλλωστε μπον-σαι και υπομονή πάνε πακέτο.......Το μόνο που έκανα ήταν να αποφασίσω για το τελικό ύψος του σηκώνοντας ελαφρά την κορυφή του,αρχικά οι 4 τομές που φαίνονται ήταν κλαδιά που έφταναν στο 1.5 μέτρο...(κάπου έχω και φώτο θα βάλω μόλις βρώ για να καταλάβετε).....
..............................................................................................................................
Φώτο 3 και ο Ίκταμος που είχα βάλει στο μάτι εδώ και καιρό σε ένα φυτώριο της περιοχής και σε αρκετά καλή τιμή.Το μόνο που με ¨χάλασε"ήταν ότι δεν έιχε αρκετή βλάστηση και επιθυμητή για να παρουσιάσει από την αρχή ένα πιό όμορφο σύνολο αλλά με τον καιρό και τα χρόνια συμβιώνοντας μαζί του σίγουρα θα έρθει και αυτό...άλλωστε μπον-σαι και υπομονή πάνε πακέτο.......Το μόνο που έκανα ήταν να αποφασίσω για το τελικό ύψος του σηκώνοντας ελαφρά την κορυφή του,αρχικά οι 4 τομές που φαίνονται ήταν κλαδιά που έφταναν στο 1.5 μέτρο...(κάπου έχω και φώτο θα βάλω μόλις βρώ για να καταλάβετε).....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.