Πρώτη προσπαθεια

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: Πρώτη προσπαθεια

Δημοσίευση από Harris »

Φίλε Νικο!

Δεν ειναι κακο αυτο που θα σου πω ΟΛΟΙ την εχουμε πάθει να αγοραζουμε ενα δεντρο που ΔΕΝ κάνει για μπονσαι...
Η γνωμη μου ειναι να το χαρίσεις ή να το φυτέψεις στο εξοχικό σου. :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
nivam
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Πρώτη προσπαθεια

Δημοσίευση από nivam »

Καλησπερα
Εκανα λοιπόν την πρώτη προσπάθεια να ξεκινήσω. Ασχοληθηκα πολύ ώρα χθες το πρωί και το απόγευμα με τον γιουνιπερο. Το κοίταζα από δω, το κοίταζα από κει, έκοβα από δω, έκοβα από κει και στο τέλος έβγαλα μια σακούλα supermarket με κομμένα κλαδιά και φυλλαράκια. Νομιζω ότι έκανα καλή δουλειά τουλάχιστον στο καθάρισμα. Αν και σκέφτομαι τώρα ότι ίσως το παράκανα λίγο…
Δεν είμαι ακόμα σίγουρος για το το τι θέλω να κανω ακόμα, ούτε τι σχήμα θα δώσω έχω αποφασίσει, ούτε πόσα κλαδιά θα παραμείνουν. Προς το παρόν σκέφτομαι και... σκεφτομαι και διαβάζω από όπου βρω.

Συρμα χαλκού ακόμα δεν μπορώ να του βάλω μιας και ακόμα δεν έχω καταφέρει να βρω πουθενά. Πολυ δυσεύρετο. Ολο άλλα πράγματα προσπαθούν να μου πουλήσουν. Μαλλον πρέπει να ανέβω στην Δεκελείας για να βρω.

ΟΙ φωτογραφίες δείχνουν από την αρχή ως το τέλος τα βήματα κλαδέματος.
Στις 3 τελευταίες φωτογραφίες είναι το τελικό αποτέλεσμα και στις 2 τελευταίες απλά μάζεψα λίγο τα κλαδιά να έρθουν λιγο όρθια…

Περιμενω με ανυπομονησία την γνώμη σας και τις προτασεις σας.

Φιλικά
Νίκος
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση