Fagus Sylvatica-English Beech
-
My Nellie
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Fagus Sylvatica-English Beech
Ναι Φίλιππε, την έδεσα καλά!
Τι νόμιζες? Ότι χάζευα την ώρα που κάναμε μάθημα? Όοοοοοχι!!!
Αν ευχαριστήθηκα την μεταφύτευση? Το έγραψα σε κάποιο άλλο post, η χαρά κι η ικανοποίηση είναι αφάνταστη! Όσο κι αν το ξέρω ότι κάνω μπακαλοδουλειά, δεν συγκρίνεται!
Λέγοντας "τυρφόχωμα" εννοώ ένα ελαφρύ έτοιμο μίγμα του εμπορίου. Μου το πρότεινε η φίλη μας στην Ιφιγενείας, επειδή δεν μου είχε φέρει τύρφη. Μάλιστα η σχέτη τύρφη που μου έδωσε ήταν από ένα τσουβαλάκι που είχε φέρει για άλλον πελάτη....
Τι νόμιζες? Ότι χάζευα την ώρα που κάναμε μάθημα? Όοοοοοχι!!!
Αν ευχαριστήθηκα την μεταφύτευση? Το έγραψα σε κάποιο άλλο post, η χαρά κι η ικανοποίηση είναι αφάνταστη! Όσο κι αν το ξέρω ότι κάνω μπακαλοδουλειά, δεν συγκρίνεται!
Λέγοντας "τυρφόχωμα" εννοώ ένα ελαφρύ έτοιμο μίγμα του εμπορίου. Μου το πρότεινε η φίλη μας στην Ιφιγενείας, επειδή δεν μου είχε φέρει τύρφη. Μάλιστα η σχέτη τύρφη που μου έδωσε ήταν από ένα τσουβαλάκι που είχε φέρει για άλλον πελάτη....
-
Philip
- Masterpiece

Να εισαι καλα για τα καλα σου λόγια......
Θελω να πιστευω οτι την έδεσες στο ποτ ?
Αλεξάνδρα το τυρφοχωμα δεν χρειαζόταν.......θα σου εξηγησω άλλη φορα απο κοντα τι προβλημα μπορει να δημιουργήσει.
Πιστευω οτι ευχαρηστήθηκες την μεταφυτευση
Ειναι πολυ ωραιο δεντρο .........θελω να μας πει πως το φανταζεσαι οτι θα γινει
Θελω να πιστευω οτι την έδεσες στο ποτ ?
Αλεξάνδρα το τυρφοχωμα δεν χρειαζόταν.......θα σου εξηγησω άλλη φορα απο κοντα τι προβλημα μπορει να δημιουργήσει.
Ειναι πολυ ωραιο δεντρο .........θελω να μας πει πως το φανταζεσαι οτι θα γινει
-
My Nellie
Topic author - Imperial

[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3035.jpg[/img]
Αφαίρεσα τα ξερά φύλλα που παρέμεναν στα κλαδιά έτσι ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα της διακλάδωσης και κλάδεψα δυο-τρεις άκρες κλαδιών και λίγο την κορυφή της.
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3037.jpg[/img]
Την μεταφύτευσα σ' ένα pot που μου βρισκόταν πρόχειρο, ακολουθώντας τις οδηγίες που μας είχε δώσει ο αγαπητός Φίλιππος (κι επί τη ευκαιρία τον ευχαριστώ και πάλι για τον κόπο του, καθώς και τον Λάζαρο για την φιλοξενία του).
Μίγμα akadama, τύρφης, άμμου ποταμίσιας και τυρφόχωμα, όλα σε ίση αναλογία.
Η χονδροδουλειά ξεχωρίζει ασφαλώς, αλλά έχω φαντάζομαι την κατανόησή σας. Όμως η χαρά κι η ικανοποίηση μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, πραγματικά είναι μεγάλη!
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3040.jpg[/img]
Βέβαια ξέρω πως την έχω βάλει τελείως άκρη στο χείλος του pot, αλλά το έκανα επειδή ήθελα να της δώσω μια κλίση προς τα αριστερά και επειδή δεν ήθελα προς το παρόν να πειράξω την κεντρική της ρίζα η οποία είναι χονδρή και αρκετά μακρυά.... Αυτό θέλω να το κάνω σε δεύτερη φάση, αφού θα έχει εγκλιματισθεί το δένδρο (...ας ελπίσουμε δηλαδή).
Αφαίρεσα τα ξερά φύλλα που παρέμεναν στα κλαδιά έτσι ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα της διακλάδωσης και κλάδεψα δυο-τρεις άκρες κλαδιών και λίγο την κορυφή της.
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3037.jpg[/img]
Την μεταφύτευσα σ' ένα pot που μου βρισκόταν πρόχειρο, ακολουθώντας τις οδηγίες που μας είχε δώσει ο αγαπητός Φίλιππος (κι επί τη ευκαιρία τον ευχαριστώ και πάλι για τον κόπο του, καθώς και τον Λάζαρο για την φιλοξενία του).
Μίγμα akadama, τύρφης, άμμου ποταμίσιας και τυρφόχωμα, όλα σε ίση αναλογία.
Η χονδροδουλειά ξεχωρίζει ασφαλώς, αλλά έχω φαντάζομαι την κατανόησή σας. Όμως η χαρά κι η ικανοποίηση μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, πραγματικά είναι μεγάλη!
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3040.jpg[/img]
Βέβαια ξέρω πως την έχω βάλει τελείως άκρη στο χείλος του pot, αλλά το έκανα επειδή ήθελα να της δώσω μια κλίση προς τα αριστερά και επειδή δεν ήθελα προς το παρόν να πειράξω την κεντρική της ρίζα η οποία είναι χονδρή και αρκετά μακρυά.... Αυτό θέλω να το κάνω σε δεύτερη φάση, αφού θα έχει εγκλιματισθεί το δένδρο (...ας ελπίσουμε δηλαδή).
εγω λεω να το κανεις μεταφυτευση, τωρα που ακομα δεν εχει πεταξει..
αλλιως αν φοβασαι αστο για του χρονου οτι θελεις...
αλλιως αν φοβασαι αστο για του χρονου οτι θελεις...
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Philip έγραψε:Κατ' αρχην σε εχω κανει ''φιλη'' κ με έχεις γραμμένο![]()
... ...
Με πλήγωσες κατάκαρδα τώρα!
Εγώ δεν έχω δει κανένα "αίτημα" για να το αποδεχθώ....
(...εντάξει μεταξύ μας τώρα, τα περί ΙΤ κλπ δεν τα έχω και στην τσέπη...)
-
Philip
- Masterpiece

Κατ' αρχην σε εχω κανει ''φιλη'' κ με έχεις γραμμένο
Οταν το δεντρο αρχισει να πεταει τους νεους βλαστους ομοιομορφα....παει να πει οτι ειναι υγιες .
Εαν μετα η ''αναπτυξη'' σταματησει...παει να πει οτι κατι δεν παει καλα με το χωμα ή το ποτισμα ή την λίπανση κ.α.
Εσυ σιγουρα χωρις δευτερη κουβεντα , οταν δεις το δεντρο να φουσκωνει τους νεους βλαστους ομοιομορφα πρεπει να κανεις αμεσα μεταφυτευση. Ξερω πολυ καλα τα δεντρα της καιζεν
Οταν το δεντρο αρχισει να πεταει τους νεους βλαστους ομοιομορφα....παει να πει οτι ειναι υγιες .
Εαν μετα η ''αναπτυξη'' σταματησει...παει να πει οτι κατι δεν παει καλα με το χωμα ή το ποτισμα ή την λίπανση κ.α.
Εσυ σιγουρα χωρις δευτερη κουβεντα , οταν δεις το δεντρο να φουσκωνει τους νεους βλαστους ομοιομορφα πρεπει να κανεις αμεσα μεταφυτευση. Ξερω πολυ καλα τα δεντρα της καιζεν
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Φίλιππε σ' ευχαριστώ πολύ!
Θα ήθελα την γνώμη σου επίσης και σε κάτι άλλο. Έχω διαπιστώσει λοιπόν ότι οι Αμερικανοί έχουν λίγο διαφορετική νοοτροπία από τους Ευρωπαίους. Έτσι λοιπόν έκανα μια δυό ερωτήσεις για το ίδιο θέμα σε ένα forum αμερικανών (όπου βρήκα και γνωστούς...) δεν πήρα πολλές απαντήσεις (ελπίζω ότι δεν σνομπάρουν τους νέους) εκτός από δύο που δημοσίευσε ο δημιουργός αυτού του forum κι ο οποίος τελικώς έγραψε ότι:
"....As for your tree. I'd leave it be if the soil is OK as long as the tree appears to be healthy and happy. If it starts to look like it is ailing, then you can take steps, but there's no point in repotting for repotting's sake...."
Έχω λοιπόν την εξής απορία, εάν δούμε ότι το δένδρο παρουσιάζει πρόβλημα, όπως έγραψε ο Αμερικανός, και αποφασίσουμε τότε να το μεταφυτεύσουμε, αυτό δεν θα είναι ένα επί πλέον στρες για το φυτό?
Θα ήθελα την γνώμη σου επίσης και σε κάτι άλλο. Έχω διαπιστώσει λοιπόν ότι οι Αμερικανοί έχουν λίγο διαφορετική νοοτροπία από τους Ευρωπαίους. Έτσι λοιπόν έκανα μια δυό ερωτήσεις για το ίδιο θέμα σε ένα forum αμερικανών (όπου βρήκα και γνωστούς...) δεν πήρα πολλές απαντήσεις (ελπίζω ότι δεν σνομπάρουν τους νέους) εκτός από δύο που δημοσίευσε ο δημιουργός αυτού του forum κι ο οποίος τελικώς έγραψε ότι:
"....As for your tree. I'd leave it be if the soil is OK as long as the tree appears to be healthy and happy. If it starts to look like it is ailing, then you can take steps, but there's no point in repotting for repotting's sake...."
Έχω λοιπόν την εξής απορία, εάν δούμε ότι το δένδρο παρουσιάζει πρόβλημα, όπως έγραψε ο Αμερικανός, και αποφασίσουμε τότε να το μεταφυτεύσουμε, αυτό δεν θα είναι ένα επί πλέον στρες για το φυτό?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος My Nellie την 19 Μαρ 2010, 22:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Philip
- Masterpiece

Ναι ...οταν αρχισουν να πεταν τα ματια ...βουρ για μεταφυτευση. Καλο ειναι να τη βαλεις σε ενα βαθυ ποτ. Εαν δεν εχεις βαλτην σε μια ''λεκανη'' μεχρι να βρεις το καταλληλο ποτ.My Nellie έγραψε: Να το μεταφυτεύσω λες λοιπόν Φίλιππε? Θα είναι ΟΚ?
Εάν το κάνω, λέω να το βάλω σε γλάστρα τύπου "λεκάνη"κι όχι ακόμη σε pot, τι λες?
Σου ξανα λεω λοιπον μεχρι να τα κανεις ολα αυτα θα την εχεις μακρια απο τα αλλα δεντρα σου. Μην μεταφερεις κανενα επισκεπτη from England
-
manos_papadakis40
- Omono

Ομορφο δεντρο με προοπτικες.Γνωμη μου ειναι οτι κι τωρα να κανεις την μεταφυτευση δεν εχει προβλημα γιατι τα φυλλοβολα συνηθως τα φυλλα τους τα βγαζουν σε 1-2 μηνες κι οι ριζες τους αναπτυσονται γρηγορα.Το κανονικο ποτ για μπονσαι θα ηταν καλυτερα για να ριζωσει αμεσα (μικροτερος χωρος-γρηγορη αναπτυξη),κι οσο αφορα το κλιμα δεν εχει προβλημα το φυτο το εχω στην ερετρεια κοντα στο βουνο κι ειναι μια χαρα.Καλη συνεχεια.My Nellie έγραψε:Είμαι πολύ χαρούμενη με το δενδράκι μου, παιδιά!
Και χαίρομαι που σας άρεσε επίσης!
Πραγματικά, δεν το πολυσκέφθηκα ότι οι οξυές είναι για μεγαλύτερο υψόμετρο και για δροσερότερο κλίμα..., με παρέσυρε η εικόνα του δένδρου που μου άρεσε μόλις το αντίκρυσα.
Τέλος πάντων, what is done is done. Ας ελπίσουμε ότι θα το καταφέρω να το κρατήσω ζωντανό.
Τα φύλλα αυτά ναι είναι ξερά, αλλά δεν έχουν πέσει από τα κλαδιά και είναι πολύ γοητευτικά με το κόκκινο χρώμα τους.
Αλλά είναι γεμάτο μάτια έτοιμα να σκάσουν. Αυτά τα μακρόστενα που διακρίνονται στις άκρες των κλαδιών είναι μάτια.
Να το μεταφυτεύσω λες λοιπόν Φίλιππε? Θα είναι ΟΚ?
Εάν το κάνω, λέω να το βάλω σε γλάστρα τύπου "λεκάνη"κι όχι ακόμη σε pot, τι λες?
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Είμαι πολύ χαρούμενη με το δενδράκι μου, παιδιά!
Πραγματικά, δεν το πολυσκέφθηκα ότι οι οξυές είναι για μεγαλύτερο υψόμετρο και για δροσερότερο κλίμα..., με παρέσυρε η εικόνα του δένδρου που μου άρεσε μόλις το αντίκρυσα.
Τέλος πάντων, what is done is done. Ας ελπίσουμε ότι θα το καταφέρω να το κρατήσω ζωντανό.
Τα φύλλα αυτά ναι είναι ξερά, αλλά δεν έχουν πέσει από τα κλαδιά και είναι πολύ γοητευτικά με το κόκκινο χρώμα τους.
Αλλά είναι γεμάτο μάτια έτοιμα να σκάσουν. Αυτά τα μακρόστενα που διακρίνονται στις άκρες των κλαδιών είναι μάτια.
Εάν το κάνω, λέω να το βάλω σε γλάστρα τύπου "λεκάνη"
κι όχι ακόμη σε pot, τι λες?
Εάν το κάνω, λέω να το βάλω σε γλάστρα τύπου "λεκάνη"
-
Philip
- Masterpiece

Πολυ καλη επιλογη Αλεξανδρα
.......αν κ δυσκολο δεντρο για την περιοχη μας. Με την φροντιδα σου ομως θα τα καταφερει.
Θα κανεις μεταφύτευση μολις σκασουν τα ''ματια'' επειγοντως. Πρεπει να αφαιρεσεις το χωμα που ηταν το δεντρακι οσο ποιο ''συντομα'' γινετε.
Συμβουλη: Μεχρι να το μεταφυτευσεις θα το έχεις μακρια απο τα άλλα δεντρα σου
Θα κανεις μεταφύτευση μολις σκασουν τα ''ματια'' επειγοντως. Πρεπει να αφαιρεσεις το χωμα που ηταν το δεντρακι οσο ποιο ''συντομα'' γινετε.
Συμβουλη: Μεχρι να το μεταφυτευσεις θα το έχεις μακρια απο τα άλλα δεντρα σου
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Μπράβο! πολύ καλή επιλογή! Η γνώμη μου είναι να το αφήσεις λίγο να εγκλιματιστεί και μετά να κάνεις οτι θέλεις!
Εκτός εαν θέλεις να το φέρεις στην επόμενη συνάντηση μας!
και πάλι μπράβο!
Εκτός εαν θέλεις να το φέρεις στην επόμενη συνάντηση μας!
και πάλι μπράβο!
-
My Nellie
Topic author - Imperial

Fagus Sylvatica-English Beech
Σήμερα παρέλαβα το ένα από τα δενδράκια που έχω παραγγείλει μέσω διαδικτύου.
Είναι μία οξυά pro-bonsai που αγόρασα από το site του Graham Potter.
Άψογη εξυπηρέτηση, λεπτομερής ενημέρωση tracking του δέματος, ταχύτατη παράδοση. Είμαι ενθουσιασμένη από την εξυπηρέτησή τους! Και το φυτό ακριβώς όπως το βλέπεις στην φωτογραφία του καταστήματος!
Ιδού λοιπόν οι φωτογραφίες της οξυάς μου, οι οποίες δεν είναι καλές βέβαια, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι αύριο πρωΐ για να τις ανεβάσω και να τις δείτε.
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3028.jpg[/img]
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3027.jpg[/img]
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3026.jpg[/img]
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3025.jpg[/img]
Το χώμα στην γλάστρα δεν είναι και χάλια. Είναι κάποιο ελαφρύ φυτόχωμα μαζί με λίγο akadama.
Το δενδράκι έχει έτοιμα πολλά ματάκια σε όλα τα κλαδιά του.
Πείτε μου σας παρακαλώ, να το μεταφυτεύσω ή μάλλον να περιμένω να εγκλιματισθεί μετά από το στρες της αλλαγής περιβάλλοντος? Προσωπικά, κλίνω προς την δεύτερη εκδοχή.
Είναι μία οξυά pro-bonsai που αγόρασα από το site του Graham Potter.
Άψογη εξυπηρέτηση, λεπτομερής ενημέρωση tracking του δέματος, ταχύτατη παράδοση. Είμαι ενθουσιασμένη από την εξυπηρέτησή τους! Και το φυτό ακριβώς όπως το βλέπεις στην φωτογραφία του καταστήματος!
Ιδού λοιπόν οι φωτογραφίες της οξυάς μου, οι οποίες δεν είναι καλές βέβαια, αλλά δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι αύριο πρωΐ για να τις ανεβάσω και να τις δείτε.
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3028.jpg[/img]
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3027.jpg[/img]
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3026.jpg[/img]
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... G_3025.jpg[/img]
Το χώμα στην γλάστρα δεν είναι και χάλια. Είναι κάποιο ελαφρύ φυτόχωμα μαζί με λίγο akadama.
Το δενδράκι έχει έτοιμα πολλά ματάκια σε όλα τα κλαδιά του.
Πείτε μου σας παρακαλώ, να το μεταφυτεύσω ή μάλλον να περιμένω να εγκλιματισθεί μετά από το στρες της αλλαγής περιβάλλοντος? Προσωπικά, κλίνω προς την δεύτερη εκδοχή.