Κάποιος μου πρότεινε να συστηθώ....
-
fisiodifis
- Shohin

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Κάποιος μου πρότεινε να συστηθώ....
+4geogeo έγραψε:Δημήτρη θα μας παρουσιάσεις κάποια από τα bonsai, φυτά σου? Θα ήθελα πολύ να δω.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Other/10.gif[/img]
Γιώργος
-
mix.dny
- Imperial

+3Harris έγραψε:+2geogeo έγραψε:Δημήτρη θα μας παρουσιάσεις κάποια από τα bonsai, φυτά σου? Θα ήθελα πολύ να δω.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Other/10.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
+2geogeo έγραψε:Δημήτρη θα μας παρουσιάσεις κάποια από τα bonsai, φυτά σου? Θα ήθελα πολύ να δω.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Other/10.gif[/img]
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
+1geogeo έγραψε:Δημήτρη θα μας παρουσιάσεις κάποια από τα bonsai, φυτά σου? Θα ήθελα πολύ να δω.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Other/10.gif[/img]
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Δημήτρη θα μας παρουσιάσεις κάποια από τα bonsai, φυτά σου? Θα ήθελα πολύ να δω.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Other/10.gif[/img]
GEO_TH bonsai pots
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Μμμμ... πολύ συντηρητικός χαρακτηρισμός! Εγω θα έλεγα ...καταπληκτικά!chryspaa έγραψε: Παντως για thread καλωσορισματος καλά τα παμε....
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
chryspaa
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστώ για τις διευκρινισεις.
Καλωσύνη σου που προσφερες και την μετάφραση έστω κι ελευθερη της παροιμιας που έχω συμπεριλαβει στην υπογραφή μου.
Ας δώσω λοιπόν κι εγώ την ακριβή απόδοση : η μαϊμου γελάει για τον πισινό της άλλης μαϊμους ήτοι σε κάτι αντίστοιχο ελληνικό : είπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφάλα.
Η αυτογνωσία ειναι σπουδαια αρετη. Μακαρι να μπορουσα να βαλω αρχη για να προσπαθησω να την κατακτήσω.
Παντως για thread καλωσορισματος καλά τα παμε....
Καλωσύνη σου που προσφερες και την μετάφραση έστω κι ελευθερη της παροιμιας που έχω συμπεριλαβει στην υπογραφή μου.
Ας δώσω λοιπόν κι εγώ την ακριβή απόδοση : η μαϊμου γελάει για τον πισινό της άλλης μαϊμους ήτοι σε κάτι αντίστοιχο ελληνικό : είπε ο γαϊδαρος τον πετεινο κεφάλα.
Η αυτογνωσία ειναι σπουδαια αρετη. Μακαρι να μπορουσα να βαλω αρχη για να προσπαθησω να την κατακτήσω.
Παντως για thread καλωσορισματος καλά τα παμε....
さるのしりわらい - saru no shiri warai
-
karesansui
- Συντονιστής

chryspaa έγραψε: Γράφεις : σαν νεοεισερχόμενος και δη δυναμικά, στον χώρο.[/i]
Αυτό το δυναμικά κάποιος το ξανάγραψε αλλά εγώ δεν το καταλαβαίνω. Δεν έχει όμως σημασία.
Αγαπητέ Chryspaa.
Η είσοδος ενός νεοεισερχόμενου στο συγκεκριμένο βήμα με κριτική διάθεση μόνο σαν δυναμική θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω
Το να χαρακτηριστεί κάποιος ή κάποια με βάση το επίπεδο γνώσεων στην τέχνη του μπονσάι δεν αποτελεί ψόγο ούτε στιγματίζεται. Εξάλλου, κανείς δεν λησμονεί οτι το μπονσάι κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα στην χώρα μας άρα ουδείς μπορεί να ισχυριστεί οτι υπάρχουν επίπεδα ανάλογα με αυτά των προηγμένων οσον αφορά την τέχνη αυτή χωρών, να μην αναφερθώ στην Κίνα, Ιαπωνία και νοτιοανατολική Ασία. Όλοι μας είμαστε αρχάριοι λοιπόν και θα συμφωνήσω μαζί σου πως είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτού του βήματος!chryspaa έγραψε: [i]Γράφεις : Ενδεχομένως να παρατήρησες πως αρκετές απο τις δημοσιεύσεις να προέρχονται απο θιασώτες του μπονσάι σε επίπεδο αρχαρίου, άλλες απο επίπεδο υψηλότερο και άλλες απο το επίπεδο το δικό σου.]
Εγώ λοιπόν για τον εαυτό μου δεν εχω κολλήσει καμιά ετικετα που να αναφερει αριθμο επιπέδου, γιαυτό και μπηκα εδώ. Για να διαβάσω και να συζητήσω για θεματα που δεν γνωρίζω. Όπως δεν γνωριζω –μαλλον δεν γνωριζα- αυτό που έγραψες "bonsai no kokoro"! Τον S. Kato τον έχω μαθει πολύ νωρίς απ’ τις πολύ πρωϊμες αναζητήσεις μου κι εχω δει και βιντεο που υπάρχουν στο youtube, αλλα αυτή την φράση του ευχαριστω που την έγραψες και την αναζήτησα και διάβασα τα σχετικά στο net.
Μεταφορική χρήση της φράσης έγινε, είναι αυτονόητο! Με εναρκτήριο σημείο την στιγμή που θα του μιλήσει η συγκεκριμένη τέχνη όπως πολύ χαρακτηριστικά έγραψες. Αυτή θεωρώ την τρυφερή ηλικία κάποιου θιασώτη του μπονσάι!chryspaa έγραψε:Γράφεις : Φρονώ πως δεν θα διαφωνήσεις αν αναφέρω πως, στην τέχνη αυτή, πέρα απο την αρχική αγάπη του και ενθουσιασμό για το μπονσάι εκπαιδεύεται κάποιος εξ´ απαλών ονύχων
Δεν κατάλαβα τι ακριβως θελεις να πεις. Το εξ απαλών ονύχων σημαίνει ότι εκπαιδεύεται καποιος από την πολύ τρυφερη ηλικία. Δεν αντιλαμβάνομαι την συσχέτιση αυτή με την τεχνη του μπονσαϊ. Starting point της εκπαίδευσης είναι για τον καθένα η στιγμή που θα του μιλησει η συγκεκριμένη τέχνη. Απαξ και κουβεντιάσει λιγάκι μαζι της θα καταλάβει αν θελει να ασχοληθει σοβαρα και τοτε θα αρχισει να ψάχνει για τα μεσα εκπαίδευσης του. Θες να μου εξηγησεις πως ακριβώς το εννοεις?
[さるのしりわらい, saru no shiri warai] -ιαπωνική- σε ελεύθερη μετάφραση: "η καμήλα δεν κοιτάει την καμπούρα της"chryspaa έγραψε: @ kapouland Δεν δυσανασχέτησα για τις συστάσεις απλα θελησα ο τίτλος μου να διαφέρει από τα τετριμμένα. Και φαίνεται ότι το πέτυχα. H υπογραφή δεν έχει σχεση με μπονσαϊ αλλα είναι μιά από τις πολλες κινεζικες παροιμίες κι έχει γενικώτερη εφαρμογη στον χαρακτήρα και στις σχέσεις των ανθρώπων
Διακρίνω κάποια υποβόσκουσα ειρωνική διάθεση αυτογνωσίας;
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
chryspaa
Topic author - Σπορόφυτο

Σ' ευχαριστώ κι εσένα Hombre. Τουλαχιστον εσύ δεν φαινεσαι τοσο καχύποπτος. Είδα μερικά από τα δένδρα σου και μου αρέσει ο τροπος που τα δουλεύεις.Hombre έγραψε:Καλως ορισες φιλε Δημητρη και καλη συνεχεια .
Δεν πιστευω οτι εχει σημασια το ποιος πρωτος η δευτερος ιδρυσε συλλογο με θεμα το αγαπημενο μας χομπυ , το ουσιαστικο στην ολη προσπαθεια ειναι να συνεισφερουμε στην ανθηση της τεχνης στην χωρα μας και επιτελους και η Ελλαδα να μπει στον ευρωπαικο χαρτη με αξιολογες δραστηριοτητες .
Θα χαρουμε να δουμε τα δεντρακια σου και να ανταλλαξουμε γνωσεις και σκεψεις.
Συμφωνω, δεν εχει σημασια ποιος πρωτος ποιός δευτερος γι' αυτο ας μη υπογραμμιζονται λέξεις όπως μοναδικος ή πρώτος.
Διακρίνω όμως ένα ιδιαιτερο ενδιαφέρον για τον κ. Ζερκούλη απο τους προλαλησαντες. Γιατί έτσι?
Στην πραγματικότητα αυτός μαζί με κάποια αλλα ατομα ίδρυσε τον «σύλλογο συλλεκτων bonsai Ελλάδος» κι αυτος ο συλλογος είναι το πρώτο όργανο σε σχέση με το αντικειμενό μας που έχει ιδρυθει στην Ελλάδα. Μια και μοναδική χρονιά επισκέφθηκα την ανθοκομικη Κηφισιάς πολύ παλιά κι ειδα το περίπτερό του και τον ίδιο και μιλήσαμε για λίγο γύρω απ’ την τεχνη. Κι αν θυμαμαι καλά μαλλον έκανε και μια παρουσίαση για το μπονσαϊ, κατι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς. Προφανως εκεινος ο σύλλογος έμεινε ανενεργός και γι’ αυτό δεν αναφέρεται πουθενα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπηρξε κι ότι δεν ήταν ο pioneer στην χώρα μας.
-
chryspaa
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστώ όλους.
@ Karesansui, ειναι επιλογή μου να συνεχίσω εδώ χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα των μελών. Γι’αυτό άλλωστε και δεν έβαλα το όνομα μου στην υπογραφη μου. Μη το θεωρησεις αγένεια. Το pc είναι απροσωπο έτσι κι αλλιώς και προτιμω να το χρησιμοποιώ απρόσωπα κι εγω. Σ’ ευχαριστω που ξοδεψες χρόνο για να ασχοληθεις τοσο πολύ με εμένα.
Γράφεις : σαν νεοεισερχόμενος και δη δυναμικά, στον χώρο.[/i]
Αυτό το δυναμικά κάποιος το ξανάγραψε αλλά εγώ δεν το καταλαβαίνω. Δεν έχει όμως σημασία.
[i]Γράφεις : Ενδεχομένως να παρατήρησες πως αρκετές απο τις δημοσιεύσεις να προέρχονται απο θιασώτες του μπονσάι σε επίπεδο αρχαρίου, άλλες απο επίπεδο υψηλότερο και άλλες απο το επίπεδο το δικό σου.]
Εγώ λοιπόν για τον εαυτό μου δεν εχω κολλήσει καμιά ετικετα που να αναφερει αριθμο επιπέδου, γιαυτό και μπηκα εδώ. Για να διαβάσω και να συζητήσω για θεματα που δεν γνωρίζω. Όπως δεν γνωριζω –μαλλον δεν γνωριζα- αυτό που έγραψες "bonsai no kokoro"! Τον S. Kato τον έχω μαθει πολύ νωρίς απ’ τις πολύ πρωϊμες αναζητήσεις μου κι εχω δει και βιντεο που υπάρχουν στο youtube, αλλα αυτή την φράση του ευχαριστω που την έγραψες και την αναζήτησα και διάβασα τα σχετικά στο net.
Γράφεις : Φρονώ πως δεν θα διαφωνήσεις αν αναφέρω πως, στην τέχνη αυτή, πέρα απο την αρχική αγάπη του και ενθουσιασμό για το μπονσάι εκπαιδεύεται κάποιος εξ´ απαλών ονύχων
Δεν κατάλαβα τι ακριβως θελεις να πεις. Το εξ απαλών ονύχων σημαίνει ότι εκπαιδεύεται καποιος από την πολύ τρυφερη ηλικία. Δεν αντιλαμβάνομαι την συσχέτιση αυτή με την τεχνη του μπονσαϊ. Starting point της εκπαίδευσης είναι για τον καθένα η στιγμή που θα του μιλησει η συγκεκριμένη τέχνη. Απαξ και κουβεντιάσει λιγάκι μαζι της θα καταλάβει αν θελει να ασχοληθει σοβαρα και τοτε θα αρχισει να ψάχνει για τα μεσα εκπαίδευσης του. Θες να μου εξηγησεις πως ακριβώς το εννοεις?
Γράφεις : Το πνεύμα λοιπόν που επικρατεί είναι φιλικό, συγκαταβατικό αν θές, μεταξύ των μελών τόσο των νέων όσον και των παλιότερων..Σωστά. Πώς αλλιώς θα μπορουσε να ηταν? Δεν χρειάζεται να αναφέρονται τα αυτονοητα
@ Harris, ναι Αθήνα ειμαι. Εκάλη συγκεκριμενα. Κατάγομαι όμως από επαρχια και προσπαθω με όλες μου τις δυναμεις να επιστρέψω εκεί οριστικα.
@ kapouland Δεν δυσανασχέτησα για τις συστάσεις απλα θελησα ο τίτλος μου να διαφέρει από τα τετριμμένα. Και φαίνεται ότι το πέτυχα. H υπογραφή δεν έχει σχεση με μπονσαϊ αλλα είναι μιά από τις πολλες κινεζικες παροιμίες κι έχει γενικώτερη εφαρμογη στον χαρακτήρα και στις σχέσεις των ανθρώπων
@ Karesansui, ειναι επιλογή μου να συνεχίσω εδώ χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα των μελών. Γι’αυτό άλλωστε και δεν έβαλα το όνομα μου στην υπογραφη μου. Μη το θεωρησεις αγένεια. Το pc είναι απροσωπο έτσι κι αλλιώς και προτιμω να το χρησιμοποιώ απρόσωπα κι εγω. Σ’ ευχαριστω που ξοδεψες χρόνο για να ασχοληθεις τοσο πολύ με εμένα.
Γράφεις : σαν νεοεισερχόμενος και δη δυναμικά, στον χώρο.[/i]
[i]Γράφεις : Ενδεχομένως να παρατήρησες πως αρκετές απο τις δημοσιεύσεις να προέρχονται απο θιασώτες του μπονσάι σε επίπεδο αρχαρίου, άλλες απο επίπεδο υψηλότερο και άλλες απο το επίπεδο το δικό σου.]
Γράφεις : Φρονώ πως δεν θα διαφωνήσεις αν αναφέρω πως, στην τέχνη αυτή, πέρα απο την αρχική αγάπη του και ενθουσιασμό για το μπονσάι εκπαιδεύεται κάποιος εξ´ απαλών ονύχων
Γράφεις : Το πνεύμα λοιπόν που επικρατεί είναι φιλικό, συγκαταβατικό αν θές, μεταξύ των μελών τόσο των νέων όσον και των παλιότερων..Σωστά. Πώς αλλιώς θα μπορουσε να ηταν? Δεν χρειάζεται να αναφέρονται τα αυτονοητα
@ Harris, ναι Αθήνα ειμαι. Εκάλη συγκεκριμενα. Κατάγομαι όμως από επαρχια και προσπαθω με όλες μου τις δυναμεις να επιστρέψω εκεί οριστικα.
@ kapouland Δεν δυσανασχέτησα για τις συστάσεις απλα θελησα ο τίτλος μου να διαφέρει από τα τετριμμένα. Και φαίνεται ότι το πέτυχα. H υπογραφή δεν έχει σχεση με μπονσαϊ αλλα είναι μιά από τις πολλες κινεζικες παροιμίες κι έχει γενικώτερη εφαρμογη στον χαρακτήρα και στις σχέσεις των ανθρώπων
-
Nikolas6997
- Imperial

Χαιρόμαστε να έχουμε κάποιον στην παρέα μας που έχει κάποια χρόνια στην ασχολία των bonsai. Οπωσδήποτε οι γνώσεις που απέκτησες θα μας ωφελήσουν όλους και νέους και παλιούς.. Δεν μας είπες πόσα χρόνια ασχολείσαι με το χόμπι των bonsai!! Περιμένουμε με αγωνία φώτο του κήπους σου με τα δενδρύλια που έχεις... Καλώς όρισες στο φόρουμ μας... Καλή διαμονή και δραστήριο μέλος εύχομαι να είσαι....[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... ue-ag1.gif[/img]
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Καλως ορισες φιλε Δημητρη και καλη συνεχεια .
Δεν πιστευω οτι εχει σημασια το ποιος πρωτος η δευτερος ιδρυσε συλλογο με θεμα το αγαπημενο μας χομπυ , το ουσιαστικο στην ολη προσπαθεια ειναι να συνεισφερουμε στην ανθηση της τεχνης στην χωρα μας και επιτελους και η Ελλαδα να μπει στον ευρωπαικο χαρτη με αξιολογες δραστηριοτητες .

-
kapouland
- Imperial

Ωραία η υπογραφή σου!!!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] ( ξέχασα να σχολιάσω...)
Για κάποιους που δεν ξέρουν την γλώσσα θα τους φαίνεται ότι είναι κάποιο ρητό που έχει σχέση με τα μπονσάι!!!
Για κάποιους που δεν ξέρουν την γλώσσα θα τους φαίνεται ότι είναι κάποιο ρητό που έχει σχέση με τα μπονσάι!!!
...Ανδρέας
[HR]
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καλώς ήρθες! Είμαστε όλοι εδώ για να μοιραστούμε τις εμπειρίες, τις διαφωνίες και τις απορίες μας, ώστε να γίνουμε όλοι καλύτεροι σε σχέση με την τέχνη των μπονσάι.
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα παιδιά πάντως, απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει άλλος επίσημος σύλλογος για την τέχνη των Μπονσάι στην Ελλάδα εκτός απ' την Ελληνική Λέσχη Μπονσάι, ούτε έχει αναφέρει ο κ. Ζερκούλης ποτέ κάτι σχετικό - θα χαρούμε παρ' όλα αυτά να ενημερωθούμε!
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα παιδιά πάντως, απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει άλλος επίσημος σύλλογος για την τέχνη των Μπονσάι στην Ελλάδα εκτός απ' την Ελληνική Λέσχη Μπονσάι, ούτε έχει αναφέρει ο κ. Ζερκούλης ποτέ κάτι σχετικό - θα χαρούμε παρ' όλα αυτά να ενημερωθούμε!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
kapouland
- Imperial

Καλώς ήλθες στην παρέα μας Δημήτρη!
Ελπίζω να μην βρίσκεις κάτι κακό, που κάποιο μέλος του φόρουμ σου "πρότεινε" να συστηθείς, γιατί διακρίνω μία δυσανασχέτηση!...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... king/1.gif[/img]Ελπίζω να το παρεξήγησα...
Ανυπομονούμε να δούμε κάποια από τα δέντρα σου!
Απ'ότι γίνεται αντιληπτό, έχεις κάποια εμπειρία πάνω στα μπονσάι, θα χαιρόμασταν λοιπόν να μοιραστείς μαζί μας τεχνικές και "tips" για την διαμόρφωση όσο και για την καλλιέργεια των μπονσάι.
...και όπως είπε και ο Harris:
Ελπίζω να μην βρίσκεις κάτι κακό, που κάποιο μέλος του φόρουμ σου "πρότεινε" να συστηθείς, γιατί διακρίνω μία δυσανασχέτηση!...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... king/1.gif[/img]Ελπίζω να το παρεξήγησα...
Ανυπομονούμε να δούμε κάποια από τα δέντρα σου!
Απ'ότι γίνεται αντιληπτό, έχεις κάποια εμπειρία πάνω στα μπονσάι, θα χαιρόμασταν λοιπόν να μοιραστείς μαζί μας τεχνικές και "tips" για την διαμόρφωση όσο και για την καλλιέργεια των μπονσάι.
...και όπως είπε και ο Harris:
Καλή διαμονή στο φόρουμ μας!!![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/67.gif[/img]Harris έγραψε:Ο πρώτος επισημος συλλογος στην Ελλαδα για την τεχνη των Μπονσαι και μοναδικός ειναι η Ελληνική Λέσχη Μπονσάι!
...Ανδρέας
[HR]
-
Nio
- Mame

- Επικοινωνία:
Καλώς ήρθες Δημήτρη!!!!
[url=http://www.cyberotsarka.gr]Cyberότσαρκα[/url]
[url=http://www.myargos.gr]myArgos[/url]
[url=http://www.myargos.gr]myArgos[/url]
-
karesansui
- Συντονιστής

Καλησπέρα Δημήτρη. Καλώς όρισες στο forum!
Ευγενικό απο μεριάς σου να συστηθείς ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση ...κάποιου και να μας δώσεις το στίγμα σου σαν νεοεισερχόμενος και δη δυναμικά, στον χώρο.
Θαρρώ, απο τις πρώτες σου δημοσιεύσεις κιόλας, πως η ασχολία σου με το μπονσάι έχει ήδη περάσει το στάδιο του αρχάριου προς ένα(;) επίπεδο ψηλότερο.
Παρακολουθησες και διάβασες με προσοχή τις δημοσιεύσεις, ακόμα και τις παλιότερες αποδεικνύοντας πως έκανες καλή χαρτογράφηση του χώρου πριν εγγραφείς και αποφασίσεις να συμμετέχεις. Ενδεχομένως να παρατήρησες πως αρκετές απο τις δημοσιεύσεις να προέρχονται απο θιασώτες του μπονσάι σε επίπεδο αρχαρίου, άλλες απο επίπεδο υψηλότερο και άλλες απο το επίπεδο το δικό σου.
Ο προφανής σκοπός της ύπαρξης αυτού του βήματος είναι να φέρει κοντά αυτούς τους εραστές της τέχνης του μπονσάι, ανεξαρτήτως επιπέδου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και όποιων άλλων πρακτικών που προάγουν και ευοδώνουν αυτήν την τέχνη στην χώρα μας!
Το πνεύμα λοιπόν που επικρατεί είναι φιλικό, συγκαταβατικό αν θές, μεταξύ των μελών τόσο των νέων όσον και των παλιότερων.
Φρονώ πως δεν θα διαφωνήσεις αν αναφέρω πως, στην τέχνη αυτή, πέρα απο την αρχική αγάπη του και ενθουσιασμό για το μπονσάι εκπαιδεύεται κάποιος εξ´ απαλών ονύχων.
Οι αρετές που χαρακτηρίζουν έναν "μπονσαίστα" μεταξύ πολλών άλλων, είναι η υπομονή και η συντροφικότητα! Να σου αναφέρω την φράση του Saburo Kato που σίγουρα γνωρίζεις, "bonsai no kokoro"!
Αυτά απο εμένα και καλή συνέχεια με ουσιαστική και εποικοδομητική δραστηριότητα στο βήμα!
Ευγενικό απο μεριάς σου να συστηθείς ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση ...κάποιου και να μας δώσεις το στίγμα σου σαν νεοεισερχόμενος και δη δυναμικά, στον χώρο.
Θαρρώ, απο τις πρώτες σου δημοσιεύσεις κιόλας, πως η ασχολία σου με το μπονσάι έχει ήδη περάσει το στάδιο του αρχάριου προς ένα(;) επίπεδο ψηλότερο.
Παρακολουθησες και διάβασες με προσοχή τις δημοσιεύσεις, ακόμα και τις παλιότερες αποδεικνύοντας πως έκανες καλή χαρτογράφηση του χώρου πριν εγγραφείς και αποφασίσεις να συμμετέχεις. Ενδεχομένως να παρατήρησες πως αρκετές απο τις δημοσιεύσεις να προέρχονται απο θιασώτες του μπονσάι σε επίπεδο αρχαρίου, άλλες απο επίπεδο υψηλότερο και άλλες απο το επίπεδο το δικό σου.
Ο προφανής σκοπός της ύπαρξης αυτού του βήματος είναι να φέρει κοντά αυτούς τους εραστές της τέχνης του μπονσάι, ανεξαρτήτως επιπέδου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και όποιων άλλων πρακτικών που προάγουν και ευοδώνουν αυτήν την τέχνη στην χώρα μας!
Το πνεύμα λοιπόν που επικρατεί είναι φιλικό, συγκαταβατικό αν θές, μεταξύ των μελών τόσο των νέων όσον και των παλιότερων.
Φρονώ πως δεν θα διαφωνήσεις αν αναφέρω πως, στην τέχνη αυτή, πέρα απο την αρχική αγάπη του και ενθουσιασμό για το μπονσάι εκπαιδεύεται κάποιος εξ´ απαλών ονύχων.
Οι αρετές που χαρακτηρίζουν έναν "μπονσαίστα" μεταξύ πολλών άλλων, είναι η υπομονή και η συντροφικότητα! Να σου αναφέρω την φράση του Saburo Kato που σίγουρα γνωρίζεις, "bonsai no kokoro"!
Αυτά απο εμένα και καλή συνέχεια με ουσιαστική και εποικοδομητική δραστηριότητα στο βήμα!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Καλησπερα και καλως ηρθες. Μενεις Αθηνα;
Δεν καταλαβα κατι σχετικο με τον Ζερκουλη για π0ιο συλλογο μιλας; Ο πρωτος επισημος συλλογος στην Ελλαδα για την τεχνη των Μπονσαι και μοναδικος ειναι η Ελληνική Λέσχη Μπονσάι!
Περιμενουμε τα δεντρα σου, φτιαχτα και ετοιμα.
Δεν καταλαβα κατι σχετικο με τον Ζερκουλη για π0ιο συλλογο μιλας; Ο πρωτος επισημος συλλογος στην Ελλαδα για την τεχνη των Μπονσαι και μοναδικος ειναι η Ελληνική Λέσχη Μπονσάι!
Περιμενουμε τα δεντρα σου, φτιαχτα και ετοιμα.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Καλως ήρθες στην παρέα μας φίλε Δημητρη. Περιμένουμε φωτογραφίες απο δέντρα σου. Ελπίζω να μοιραστούμε όλοι μαζι τις εμπειρίες μας και να βοηθήσουμε νεώτερους να μην κάνουν λαθοι που ίσως κάποιοι κάναμε ....