Το πρώτο μου μπονσαι είναι γεγονός :))))

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Το πρώτο μου μπονσαι είναι γεγονός :))))

Δημοσίευση από spirakos »

Hfestion έγραψε:
spirakos έγραψε: Του πήρα ένα πολυ ωραίο γλάστρακι αλλα δεν έχει τρύπες για να φεύγει το νερό γιατί είναι πυλινο. Κάνει κακό να μην φεύγει το νερό;
Θα βάλεις το γλαστρακι σου Πανω σε μια επιφάνεια που να απορροφά κραδασμούς, Εγω τα βάζω Πανω στο χαλάκι τις εξώπορτα και σιγά σιγά με ένα λεπτό τρυπανι θα κανείς τρυπες. Κανε δοκιμές πρώτα σε κάποιο πυλινο γλαστρακι που δεν θα σε ενδιαφέρει. Αν είναι εξωτερικά ειναι γυαλιστερο θέλει περισσότερη προσοχή.
τις εκανα φιλε μου ολα οκ. απλα δεν με αφηνει να ανεβασω φωτογραφια το σαιτ και δεν ξερω γιατι

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

spirakos έγραψε: Του πήρα ένα πολυ ωραίο γλάστρακι αλλα δεν έχει τρύπες για να φεύγει το νερό γιατί είναι πυλινο. Κάνει κακό να μην φεύγει το νερό;
Θα βάλεις το γλαστρακι σου Πανω σε μια επιφάνεια που να απορροφά κραδασμούς, Εγω τα βάζω Πανω στο χαλάκι τις εξώπορτα και σιγά σιγά με ένα λεπτό τρυπανι θα κανείς τρυπες. Κανε δοκιμές πρώτα σε κάποιο πυλινο γλαστρακι που δεν θα σε ενδιαφέρει. Αν είναι εξωτερικά ειναι γυαλιστερο θέλει περισσότερη προσοχή.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

spirakos έγραψε: Φίλε μου σε ευχαριστώ. Θα ανεβασω σύντομα φωτο. Πες μου κάτι γιατί απογορευεται να μην έχει τρύπες; Πληροφοριακά! Επειδή υπάρχει κίνδυνος να σαπίσουν οι ρίζες να φανταστώ;

Αχ, βρε Σπύρο! αχ, βρε Σπύρο!! Όταν βουτήξεις μέσα στην θάλασσα δεν θα βγάλεις κάποια στιγμή το κεφάλι σου να πάρεις ανάσα;;
Έτσι και οι ρίζες των φυτών θέλουν αέρα κι οξυγόνο να αναπνεύσουν! Μην τις πνίξεις σε γλαστράκι όσο ωραίο και να είναι, χωρίς τρύπες αποστράγγισης να φεύγει το νερό!
Άντε, καλορρίζικο το πρώτο σου μπονσάι! Τα αγαθά κόποις κτώνται, χαλάλι και η βροχή που έφαγες [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]

ΥΓ: περιμένουμε φωτογραφίες...!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

fisiodifis έγραψε:καλοριζικο!!!!!!!!!να το χαιρεσαι!!!!!!!!!!και να το φροντιζεις!!!!!!!!!! οσο για τα ερωτηματα σου το γλαστρακι απαγορευεται να μην εχει τρυπες.αρα η θα του ανοιξεις εσυ η θα το βαλεις σε καποιο αλλο που να εχει!οσο για τα υπολοιπα νερο ουτε πολυ ουτε λιγο καλο θα ηταν να βαλεις μια φωτογραφια να δουμε τι ακριβως φυκος ειναι. να δουμε και το συρματακι για να μπορεσουν τα παιδια να σου δωσουν περισσοτερες πληροφοριες. καλη αρχη[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... ppy/11.gif[/img]
Φίλε μου σε ευχαριστώ. Θα ανεβασω σύντομα φωτο. Πες μου κάτι γιατί απογορευεται να μην έχει τρύπες; Πληροφοριακά! Επειδή υπάρχει κίνδυνος να σαπίσουν οι ρίζες να φανταστώ;

fisiodifis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fisiodifis »

καλοριζικο!!!!!!!!!να το χαιρεσαι!!!!!!!!!!και να το φροντιζεις!!!!!!!!!! οσο για τα ερωτηματα σου το γλαστρακι απαγορευεται να μην εχει τρυπες.αρα η θα του ανοιξεις εσυ η θα το βαλεις σε καποιο αλλο που να εχει!οσο για τα υπολοιπα νερο ουτε πολυ ουτε λιγο καλο θα ηταν να βαλεις μια φωτογραφια να δουμε τι ακριβως φυκος ειναι. να δουμε και το συρματακι για να μπορεσουν τα παιδια να σου δωσουν περισσοτερες πληροφοριες. καλη αρχη[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... ppy/11.gif[/img]
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Topic author
spirakos
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Το πρώτο μου μπονσαι είναι γεγονός :))))

Και ναι. Είναι γεγονός. Μετα απο 20 μέρες ψαξιματος το πρώτο μου μπονσαι αποκτήθηκε. Και το όνομα αυτού.. Φυκος. Εφαγα τοσο βροχη για να το φέρω απο ένα φυτώριο της κηφισιας! Αλλα πιστεύω άξιζε τον κόπο! Νιώθω ερωτευμένος. Το κοιτάω συνέχεια είναι τοσο όμορφο! Και τώρα νομίζω πως ήρθε η ώρα των ερωτησεων. Η μονη ατελεια του είναι ένα κλαδακι που πέφτει πολυ χαμηλά και χρησιμοποίησα ένα συρματακι για να το σηκωσω και να το σταθερωποιησω. Έκανα καλα; Και αν ναι πόσο καιρο πρέπει να το αφήσω; Δεύτερη ερωτηση. Του πήρα ένα πολυ ωραίο γλάστρακι αλλα δεν έχει τρύπες για να φεύγει το νερό γιατί είναι πυλινο. Κάνει κακό να μην φεύγει το νερό; Και τρίτον αν ξέρετε κάθε ποτε θέλει πότισμα ένας φυκος; Απο τον ενθουσιασμό μου ξέχασα να ρωτήσω το καταστηματαρχη! Πραγματικά είναι ένα κουκλι. Ανυπομονω για τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ!
Απάντηση