πυξαρι

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: πυξαρι

Δημοσίευση από karesansui »

Νίκο σε καλωσορίζω κι εγω με την σειρά μου στο forum!
Το πυξάρι που μας έστειλες σε φωτογραφία είναι ενα πάρα πολύ ωραίο φυτωριακό φυτό.
Είναι φυτό το οποίο, αναπτύσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς, έχει πολύ σκληρό και άκαμπτο κορμό και κλαδιά και γενικά θεωρείται "δύσκολο" για έναν αρχάριο όπως ισχυρίζεσαι οτι είσαι!
Εν πρώτοις, πρέπει να μειώσεις το ύψος του στο μισό απο το παρόν για να το φέρεις σε κάποιο λογαριασμό! Με τον τρόπο αυτό ίσως πετύχεις και ανάπτυξη βλαστών στο παλιό ξύλο! Τώρα έχει πολύ πυκνό φύλλωμα που εμποδίζει την ανάπτυξη νέας βλάστησης στο εσωτερικό του γι αυτό και η γύμνια του! Μετά θα πρέπει να αραιώσεις λίγο το φύλλωμα ούτως ώστε να μπορέσει να το βλέπει το φώς και να κυκλοφορεί ο αέρας και στο εσωτερικό απο το φύλλωμα μέρος!
Επι του παρόντος είναι τα μόνα που θα μπορέσεις να κάνεις!
Να μην παραλείψω το βασικότερο οτι, πρέπει να το λιπάνεις επιθετικά για να του δώσεις την δυνατότητα να αναπτύξει νέους βλαστούς χαμηλά που είναι το ζητούμενο.
Μεταφύτευση στο πυξάρι μπορείς να κάνεις και τώρα που χαμηλώνει η θερμοκρασία του αέρα, αν και δεν θα το συνιστούσα να το κάνεις αν αποφασίσεις να το κλαδέψεις αυστηρά όπως σου πρότεινα πιο πάνω!
Αυτά σε γενικές γραμμές σαν μια πρώτη παρέμβαση στο πυξάρι σου...
Ό,τι άλλο θέλεις ρωτάς...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
nael
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

πυξαρι

Δημοσίευση από nael »

2012-11.31.15.jpg
2012-11.29.04.jpg
το πυξαρι το εχω απο τον ιουλιο δεν εχω κανει τιποτα μεχρι να ερθει η ωρα του.θελω να το κρατησω σε μεγαλο μεγεθος δεντρακι.διαβασα λιγο για clip n grow αλλα με τρομαξε λιγο η ιδεα γιατι αν το κανω δεν θα μεινει ουτε ενα φυλλο πανω του γιατι τα φυλλα αρχιζουν σε μεγαλη αποσταση απο τον κορμο.το υψος του ειναι κοντα 80cm και πλατος 55cm.εσεις τι λετε?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Nikos
Απάντηση