πολλαπλασιασμος acer
-
Nikolas6997
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: πολλαπλασιασμος acer
Βαγγέλη το έπραξα με την γλάστρα αλλά θέλει σχεδόν κάθε μέρα πότισμα !!! Εκτός και αν την τυλίξεις με ναύλον και βγάλεις 2-3 τρύπες και να ποτίζετε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα..vaggelakos7 έγραψε:Βάζεις μια γλάστρα ψηλά με λίγο χώμα και το ποτίζεις ώστε να μην στεγνώσει ποτέ!
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Βάζεις μια γλάστρα ψηλά με λίγο χώμα και το ποτίζεις ώστε να μην στεγνώσει ποτέ!
-
Nikolas6997
- Imperial

[quote="My Nellie"]Τα σφενδάμια πολλαπλασιάζονται πολύ εύκολα με εναέρια καταβολάδα. Σε σύντομο χρόνο έχουν ριζώσει.
Καλλίτερη εποχή για να κάνεις καταβολάδα είναι η άνοιξη. Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις σφάγνο (μουσκεμένο προηγουμένως) διότι διατηρεί την υγρασία για καιρό.
Εγώ την καταβολάδα που έκανα (σε άλλο είδος δένδρου) την είχα τυλίξει με το πλαστικό που έχει φυσαλίδες κι απ' έξω απ' αυτό τύλιξα μαύρο πλαστικό (οι ρίζες αναπτύσσονται χωρίς φώς) και ανά διαστήματα την πότιζα με σύριγγα.
Μετά από μερικές εβδομάδες ελέγχεις για την παρουσία λευκών ριζών. Όταν κρίνεις ότι είναι αρκετές σε ποσότητα, μπορείς να αφαιρέσεις την καταβολάδα από το μητρικό φυτό και να την φυτεύσεις σε δικό της γλαστράκι (διατηρώντας την μπάλα με το σφάγνο, φυσικά). Προσωπικά, θα την άφηνα μέχρι τέλος καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου..., δεν θα βιαζόμουν.[/quot
Εγώ το βρήκα ευκολοεύρετο τα πριονίδια του πελεκάνου.. Κρατάνε την υγρασία πολύ αν τα περιτυλήξεις καλά.. Τα μουσκεύω από την προηγούμενη να είναι έτοιμα, και με μια σύριγγα 20 ml gr τα ποτίζω κάθε 15 μέρες.. Δεν βάζω άλλο μαύρο πλαστικό, δια να βλέπω τις ρίζες που θα πετάξει..[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... cheers.gif[/img]
Καλλίτερη εποχή για να κάνεις καταβολάδα είναι η άνοιξη. Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις σφάγνο (μουσκεμένο προηγουμένως) διότι διατηρεί την υγρασία για καιρό.
Εγώ την καταβολάδα που έκανα (σε άλλο είδος δένδρου) την είχα τυλίξει με το πλαστικό που έχει φυσαλίδες κι απ' έξω απ' αυτό τύλιξα μαύρο πλαστικό (οι ρίζες αναπτύσσονται χωρίς φώς) και ανά διαστήματα την πότιζα με σύριγγα.
Μετά από μερικές εβδομάδες ελέγχεις για την παρουσία λευκών ριζών. Όταν κρίνεις ότι είναι αρκετές σε ποσότητα, μπορείς να αφαιρέσεις την καταβολάδα από το μητρικό φυτό και να την φυτεύσεις σε δικό της γλαστράκι (διατηρώντας την μπάλα με το σφάγνο, φυσικά). Προσωπικά, θα την άφηνα μέχρι τέλος καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου..., δεν θα βιαζόμουν.[/quot
Εγώ το βρήκα ευκολοεύρετο τα πριονίδια του πελεκάνου.. Κρατάνε την υγρασία πολύ αν τα περιτυλήξεις καλά.. Τα μουσκεύω από την προηγούμενη να είναι έτοιμα, και με μια σύριγγα 20 ml gr τα ποτίζω κάθε 15 μέρες.. Δεν βάζω άλλο μαύρο πλαστικό, δια να βλέπω τις ρίζες που θα πετάξει..[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... cheers.gif[/img]
Nikolas6997

Τα σφενδάμια πολλαπλασιάζονται πολύ εύκολα με εναέρια καταβολάδα. Σε σύντομο χρόνο έχουν ριζώσει.
Μετά από μερικές εβδομάδες ελέγχεις για την παρουσία λευκών ριζών. Όταν κρίνεις ότι είναι αρκετές σε ποσότητα, μπορείς να αφαιρέσεις την καταβολάδα από το μητρικό φυτό και να την φυτεύσεις σε δικό της γλαστράκι (διατηρώντας την μπάλα με το σφάγνο, φυσικά). Προσωπικά, θα την άφηνα μέχρι τέλος καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου..., δεν θα βιαζόμουν.
Μετά από μερικές εβδομάδες ελέγχεις για την παρουσία λευκών ριζών. Όταν κρίνεις ότι είναι αρκετές σε ποσότητα, μπορείς να αφαιρέσεις την καταβολάδα από το μητρικό φυτό και να την φυτεύσεις σε δικό της γλαστράκι (διατηρώντας την μπάλα με το σφάγνο, φυσικά). Προσωπικά, θα την άφηνα μέχρι τέλος καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου..., δεν θα βιαζόμουν.
-
fisiodifis
Topic author - Shohin

καλησπερα νικολα οι φωτογραφιες που μου ζητησες ελπιζω να βοηθησουν.καλησπερα αλεξανδρα δεν εννοουσα μονο τους σπορους αλλα οποιοδηποτε τροπο αναπαραγωγης!εχεις δικιο βεβαια οπως το διατυπωσα και εγω αυτο θα καταλαβαινα.θα προτιμουσα την εναερια καταβολαδα γιατι θα μου δωσει ενα φυτο σε υψος που για να γινει απο σπορο θα χρειαστει καποια χρονια!!!!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Γιώργος
-
Nikolas6997
- Imperial

Ανέβασε φώτο να δούμε το φυτό καλύτερα και κάτι θα βγάλουμε....[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... cheers.gif[/img]fisiodifis έγραψε:καλησπερα σε ολους! πριν 2 χρονια περιπου αγορασα ενα acer sango kaku με σκοπο να το κανω bonsai μεγαλο φυτο ολοκληρο δενδρο!!!!! προετοιμαζοντας το φυτο λοιπον με διαμορφωση κλαδιων κλπ και περιμενοντας την ωρα που θα γινοταν το μεγαλο εγχειρημα αρχισαν οι παρεμβασεις!! απο την γυναικα μου για να φυτεφτει στο χωμα σε ενα σημειο του κηπου αφ ενος πολυ καταλληλο για acer και αφ ετερου λες και φωναζε βαλτε με εκει!(τοσο πολυ ταιριαζει!!!!) ετσι και εγινε. εμενα ωμος μου εμεινε ο καημος!προσπαθησα λοιπον με εναεριες καταβολαδες δεν εγινε τιποτα ωμος τωρα ειναι γεματο σπορους!ξερετε να μου πειτε ποια μεθοδος ειναι η ποιο καταληλη και ποια εποχη? εψαξα στο forum αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο ισως να υπαρχει και να μην το βρηκα.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... egreen.gif[/img]
Nikolas6997

-
fisiodifis
Topic author - Shohin

πολλαπλασιασμος acer
καλησπερα σε ολους! πριν 2 χρονια περιπου αγορασα ενα acer sango kaku με σκοπο να το κανω bonsai μεγαλο φυτο ολοκληρο δενδρο!!!!! προετοιμαζοντας το φυτο λοιπον με διαμορφωση κλαδιων κλπ και περιμενοντας την ωρα που θα γινοταν το μεγαλο εγχειρημα αρχισαν οι παρεμβασεις!! απο την γυναικα μου για να φυτεφτει στο χωμα σε ενα σημειο του κηπου αφ ενος πολυ καταλληλο για acer και αφ ετερου λες και φωναζε βαλτε με εκει!(τοσο πολυ ταιριαζει!!!!) ετσι και εγινε. εμενα ωμος μου εμεινε ο καημος!προσπαθησα λοιπον με εναεριες καταβολαδες δεν εγινε τιποτα ωμος τωρα ειναι γεματο σπορους!ξερετε να μου πειτε ποια μεθοδος ειναι η ποιο καταληλη και ποια εποχη? εψαξα στο forum αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο ισως να υπαρχει και να μην το βρηκα.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... egreen.gif[/img]
Γιώργος