Ο μεγάλος και ο μικρός φίκος
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Re: Ο μεγάλος και ο μικρός φίκος
Η προνοητικότητα σώζει ζωές, καλά κάνεις! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... _smile.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
isal
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Καλησπέρα!
Ακόμη τίποτε δεν έκανα, τα αφήνω και τα δύο να φουντώνουν προς το παρόν, μέχρι να μπει το φθινόπωρο για τα καλά. Σήμερα αγόρασα σύρμα αλουμινίου, προμηθεύτηκα κάποια εργαλεία και για τώρα προσπαθώ να αποφασίσω τι σχήμα θα μπορούσα να δώσω με συρμάτωμα. Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες μόλις κάνω κάποια αλλαγή :3
Ακόμη τίποτε δεν έκανα, τα αφήνω και τα δύο να φουντώνουν προς το παρόν, μέχρι να μπει το φθινόπωρο για τα καλά. Σήμερα αγόρασα σύρμα αλουμινίου, προμηθεύτηκα κάποια εργαλεία και για τώρα προσπαθώ να αποφασίσω τι σχήμα θα μπορούσα να δώσω με συρμάτωμα. Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες μόλις κάνω κάποια αλλαγή :3
-
isal
Topic author - Σπορόφυτο

Συμφωνώ απόλυτα! Έχω πάρει κι άλλα δώρα από το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά... ο Αγησίλαος - δεν ξέρω αν δίνετε ονόματα στα δεντράκια σας, τα δικά μου τα βάφτισα πάντως [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... olling.gif[/img] - είναι η μεγάλη μου αδυναμία και ποτέ δεν περνάει μέρα που να μην ασχοληθώ μαζί του, όσες υποχρεώσεις και αν προκύψουν. Είναι αγάπη από μόνος του!Rania1980 έγραψε:filitsa έγραψε:Είναι τα πιο όμορφα δώρα τα μπονσαι! Σίγουρα σε αγαπάνε πολύ!
Απο το στόμα μου το πήρες Φιλίτσα! Έχω δώρο μπονσαι ... ίσως απο την μεγαλύτερη μου αγάπη και τα πάει περίφημα! Βλέπεις μέσα απο τα δέντρα την αγάπη του δωρητή! (Βέβαια εαν δεν το ποτίζεις και πεθάνει τι φταίει ο δωρητής θα μου πείτε!)
Τα αγαπάς πιο πολύ! Τα κοιτάς και νιώθεις... και νιώθεις... [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... flower.gif[/img]
filitsa έγραψε:Είναι τα πιο όμορφα δώρα τα μπονσαι! Σίγουρα σε αγαπάνε πολύ!
Απο το στόμα μου το πήρες Φιλίτσα! Έχω δώρο μπονσαι ... ίσως απο την μεγαλύτερη μου αγάπη και τα πάει περίφημα! Βλέπεις μέσα απο τα δέντρα την αγάπη του δωρητή! (Βέβαια εαν δεν το ποτίζεις και πεθάνει τι φταίει ο δωρητής θα μου πείτε!)
Τα αγαπάς πιο πολύ! Τα κοιτάς και νιώθεις... και νιώθεις... [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... flower.gif[/img]
-
isal
Topic author - Σπορόφυτο

Ναι, έχω παρατηρήσει ότι δε συμπαθούν καθόλου το συχνό πότισμα, οπότε πάντα ελέγχω το χώμα τους πριν τα ποτίσω.
Και ωραία! Θα το μελετήσω λίγο το πράγμα για το συρμάτωμα μέχρι να έρθει η κατάλληλη εποχή ώστε να έχω μια ιδέα του τι να κάνω!
Και ωραία! Θα το μελετήσω λίγο το πράγμα για το συρμάτωμα μέχρι να έρθει η κατάλληλη εποχή ώστε να έχω μια ιδέα του τι να κάνω!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Μπορείς να τα συρματώσεις! Αλλα πρέπει να βρείς ενα ωραίο σχήμα... Δυστυχώς τα πολλά S δεν έχουν χάρη...
Να προσέχεις το πότισμά τους. Δεν χρειάζονται πολύ πότισμα το καταλαβαίνεις εαν αρχίζουν και μαυρίζουν τα φύλλα τους στις άκρες.
Πάντως είναι γερά δέντρα!
Να προσέχεις το πότισμά τους. Δεν χρειάζονται πολύ πότισμα το καταλαβαίνεις εαν αρχίζουν και μαυρίζουν τα φύλλα τους στις άκρες.
Πάντως είναι γερά δέντρα!
-
PanosBonsai
- Omono

- Been thanked: 2 times
isal έγραψε:Γεια και πάλι και ευχαριστώ για τη συμβουλήΓια να πω την αλήθεια, όμως, ο μεγάλος φίκος είναι δώρο από ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο και δε θα ήθελα να μειώσω το ύψος του. Περισσότερο ενδιαφέρομαι να μάθω αν τα κλαδιά του σηκώνουν συρμάτωμα ως έχουν, αν και από ό,τι έχω καταλάβει θα πρέπει να περιμένω μέχρι το φθινόπωρο.
Το μικρό να το αφήσω να αναπτυχθεί πριν ασχοληθώ μαζί του?
Ευχαριστώ και πάλι!
Ξεκίνα το συρμάτωμα!
-
isal
Topic author - Σπορόφυτο

Γεια και πάλι και ευχαριστώ για τη συμβουλή
Για να πω την αλήθεια, όμως, ο μεγάλος φίκος είναι δώρο από ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο και δε θα ήθελα να μειώσω το ύψος του. Περισσότερο ενδιαφέρομαι να μάθω αν τα κλαδιά του σηκώνουν συρμάτωμα ως έχουν, αν και από ό,τι έχω καταλάβει θα πρέπει να περιμένω μέχρι το φθινόπωρο.
Ευχαριστώ και πάλι!
Ευχαριστώ και πάλι!
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Θα έλεγα να κάνει μία καταβολάδα στό σημείο που έχω σχεδιάσει με κόκκινο
καί έτσι να αποκτήσεις 2 νέα φυτά.
.
καί έτσι να αποκτήσεις 2 νέα φυτά.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
isal
Topic author - Σπορόφυτο

Ο μεγάλος και ο μικρός φίκος
Βάζω περισσότερες φωτογραφίες εδώ, σε περίπτωση που θέλετε να τους δείτε από όλες τις πλευρές:
ο μικρός:
1.
2.
3.
4.
και ο μεγάλος:
1.
2.
3.
4.
Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι πολύ άδειοι από φύλλα και οι δύο αυτή τη στιγμή, οπότε λέω να τους αφήσω λιγάκι να φουντώσουν. Κάποιες συμβουλές κατά τα άλλα; Ίσως για να δώσω κάποιο σχήμα στα κλαδιά τους; 'Η κάτι άλλο;
ο μικρός:
1.
2.
3.
4.
και ο μεγάλος:
1.
2.
3.
4.
Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι πολύ άδειοι από φύλλα και οι δύο αυτή τη στιγμή, οπότε λέω να τους αφήσω λιγάκι να φουντώσουν. Κάποιες συμβουλές κατά τα άλλα; Ίσως για να δώσω κάποιο σχήμα στα κλαδιά τους; 'Η κάτι άλλο;