Βλαστός από Wisteria floribunda ξεπρόβαλε! Απορίες!

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: Βλαστός από Wisteria floribunda ξεπρόβαλε! Απορίες!

Δημοσίευση από Harris »

saxter έγραψε:Καθε πότε θα πρέπει να κανω μεταφυτευσεις? Καθε 1-2 χρόνια?

Όταν εννοεις κομπόστ?

Το θεμα με τα υποστρωματα το εχω διαβασει, καθως και αλλα πολλα παρεμφερη. Οταν λες ανοργανο εννοεις οχι κοινο χωμα αλλά πχ. αμμο, akadama, lava κτλ???

Thanks!
Το 'χωμα' γατας μην το βαλεις πουθενα εκτος απο την γατα σου! :)

Μην το πειραξεις καθολου... Αφου ευδοκίμησε εκει που το εχεις στο κεσεδάκι αστο να μεγαλώσει αρκετα... Και το μεταφυτευεις αργοτερα με 3 ποταμισια αμμο και 2 χωμα εμποριου και στο μπατο της γλαστρας να βαλεις χαλικι ή ελαφροπετρα. (Την ανοιξη δηλαδη).

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... /bravo.gif[/img]

Εχεις καποιο αλλο δεντρο που το ετοιμαζεις για μπονσαι;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
saxter
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από saxter »

Καθε πότε θα πρέπει να κανω μεταφυτευσεις? Καθε 1-2 χρόνια?

Όταν εννοεις κομπόστ?

Το θεμα με τα υποστρωματα το εχω διαβασει, καθως και αλλα πολλα παρεμφερη. Οταν λες ανοργανο εννοεις οχι κοινο χωμα αλλά πχ. αμμο, akadama, lava κτλ???

Thanks!

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Δεν καταλαβαίνω τι συνέβη κι εμφανίζεται μόνο το quotation του παραπάνω μηνύματος, χωρίς τα σχόλια.... Ας διαγράψει το post κάποιος moderator.

Εν πάση περιπτώσει... τα ξαναγράφω χωριστά

1) Θα πρέπει να έχει φυτρώσει και το τρίτο ζευγάρι φύλλων για να βγάλεις το φυντάνι και να το φυτέψεις σε γλαστράκι. Η γλάστρα σου θα πρέπει να είνα ανάλογη με το μέγεθος του φυτού. Μία μεγαλύτερη γλάστρα συγκρατεί και περισσότερη υγρασία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα μικρό φυτό.

2) Εγώ χρησιμοποίησα μίγμα άμμου ποταμίσιας με κομπόστ σε αναλογία 3/1. Στην επόμενη μεταφύτευση μπορείς να αντικαταστήσεις το ένα μέρος της άμμου με λεπτή ελαφρόπετρα. Σταδιακά δηλαδή σε κάθε μεταφύτευση θα προσθέσεις περισσότερο ανόργανο υλικό στο μίγμα σου. Μπορείς να διαβάσεις σχετικά με τα υλικά για το υπόστρωμα στο portal του bonsaiclub.gr

3) Η wisteria ή γλυτσίνα είναι εύκαμπτη και δεν νομίζω ότι θα σου δημιουργήσει προβλήματα στο συρμάτωμα. Μη βιασθείς να χρησιμοποιήσεις σύρμα και πληγώσεις τα τρυφερά κλαδάκια.

Topic author
saxter
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Βλαστός από Wisteria floribunda ξεπρόβαλε! Απορίες!

Δημοσίευση από saxter »

Γεια σας,

πρίν από λίγες μέρες φυτεψα 3 σπόρους wisteria floribunda. Μέσα στις πρώτες 7 μέρες ο βλαστος ξεπρόβαλε και αναπτυσετε ταχυτατα (νομίζω). Ψηλώνει περίπου κατά 1cm την ημέρα. Στην αρχη επειδη δεν ειχα τα κατάλληλα χωματα για Bonsai (που ακόμα και τωρα δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι με τοσα που διαβαζω) χρησιμοποιησα χωμα απο αυτα του εμπορίου το οποιο κοσκινησα. Αν και δεν ξερω αν ηταν και η πιο σοφη επιλογη τουλαχιστον για αρχη μια χαρα παμε.

Ερωτησεις:

1. Μιας και τους 3 σπορους (ο ενας εχει βγαλει βλαστο για αρχη) τους φυτεψα σε ενα απλο κεσεδακι με τρυπες που εκανα απο κατω, αναρωτιεμαι ποτε θα πρεπει να βγαλω τον βλαστο απο το κεσεδακι και να το φυτεψω σε μια κανονική γλαστρα ? Για αρχη θα ηθελα μεγαλη για να αναπτυχθει καλυτερα και πιο γρηγορα (αν τα εχω καταλαβει καλα). Οπότε μέχρι πότε να περιμενω για να βαλω το καθε βλασταρακι στην γλαστρα του και να παρει τον δρομο του σιγα σιγα?

2. Επειδη οπως καταλαβαίνεται ειναι ακομα στην αναπτυξη (και θα ειναι για πολυυυ καιρο) τι μειγμα χωματος να βαλω? Αγορασα αμμο γατας (friskies) ο οποιος δεν διαλύεται ευκολα. Σκεφτομουν μειγμα αυτου με χωμα κανονικο και λίγη κανονική άμμο. Οποιος θα ηθελε να με βοηθησει θα παρακαλουσα αν γινεται να μου δινει και παραδειγματα διοτι δεν τα καταλαβαινω και καλα πχ οργανικό χωμα= ποιο? ανοργανο=ποιο? (thanks)

3. Πότε/πόσα χρονια να αφησω το φυτο να ανπτυχθει έτσι ωστε να αρχισω να επεμβαινω πάνω του? (πχ ελαφρυ συρματωμα, κλαδεμα)

Εδω στις 15/6 (ο σπόρος φυτευθηκε στις 4/6)
[img]http://s15.postimage.org/vfgyrx0pz/IMAG0239.jpg[/img]

Υ.Γ. εχω ακόμα φυτεψει ficus benghalensis το οποιο όπως διαβασα θα κανει μήνες να "αναστηθεί" οπότε περιμένουμε + και μερικούς σπόρους τους οποίους ήδη τους "ψυχοδιαστρωματωνω".

Thanks προκαταβολικά.
Απάντηση