ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΛΙΑ

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΛΙΑ

Δημοσίευση από Harris »

BONJO έγραψε:καλησπέρα , ειμαι νεος στο φορουμ οπως και στη μπονσάι κουλτουρα έχω ομως καποιες γνώσεις στο θέμα γλάστρα και ελιά ( απο μικρός μου αρεσε να φυτευω φυτά που δίνουν καρπους καθώς και οτι προέρχομαι απο κρητικη-ελαιοπαραγωγική οικογένεια ), αυτο που θέλω να παραθέσω ειναι οτι οταν γινετε μεταφύτεψη ειναι φυσικο το χώμα να παραμένει περισοτερο καιρό υγρό αφου οι ρίζες του φυτού δεν εχουν καλίψει ολόκληρο τον όγκο της γλάστρας και όταν μιλαμε για ελιά που οι ρίζες δε μεγαλώνουν γρήγορα αυτό το φαινόμενο ειναι ποιό εντονο , λογικά απο τις αρχές αυγούστου και επειτα οι ανάγκες για πότισμα θα εχουν επανέλθει στο φυσιολογικό

ή ελιά δε θέλει πολυ νερο , οταν εχει δροσια , τις μεγαλες μέρες του καλοκαιριου οι απαιτήσεις ειναι ποιο μεγάλες ( για να κρατισει το καρπό , οποτε οσοι το θέλουν για διακοσμητικους λόγους δεν ειναι απαραιτητο )

εχω δει κάποια φυτώρια που πουλάνε "ελια νάνα" νάνοι ελιές δεν υπάρχουν , επειδή η αγριελιά εχει μικρότερα απο αλλα ειδη φύλα και νεαρή θυμίζει μινιατούρα πολλοί την ονομάζουν ετσι , αφημένη στη τύχη της όμως η αγριελια γίνετε απο τα μεγαλύτερα δέντρα του ειδους...

άλλα φυτώρια πουλάνε ισπανικες και ιταλικές ποικιλίες που μπορει πάνω τους να εχουν καρπό , μέχρι σήμερα όμως κανένα ξένο ειδος δεν εχει πιάσει σε βαθμό του να δίνει καρπό καθώς και η όλη αναπτυξη του φυτού , γενικά δεν ειναι η βέλτιστη

ενα πλαστικό μπουκάλι μπορει ευκολο να τρυπιθεί με τη καύτρα ενος τσιγάρου ώστε και να πέρνει αέρα και να φεύγουν οι υδρατμοί και να προστατέυετε απ τον άσχιμο καιρό
εχω ακουσει οτι για να μεγαλωσεις ελια απο καρπο ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο! ειναι αληθεια?
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

BONJO
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από BONJO »

καλησπέρα , ειμαι νεος στο φορουμ οπως και στη μπονσάι κουλτουρα έχω ομως καποιες γνώσεις στο θέμα γλάστρα και ελιά ( απο μικρός μου αρεσε να φυτευω φυτά που δίνουν καρπους καθώς και οτι προέρχομαι απο κρητικη-ελαιοπαραγωγική οικογένεια ), αυτο που θέλω να παραθέσω ειναι οτι οταν γινετε μεταφύτεψη ειναι φυσικο το χώμα να παραμένει περισοτερο καιρό υγρό αφου οι ρίζες του φυτού δεν εχουν καλίψει ολόκληρο τον όγκο της γλάστρας και όταν μιλαμε για ελιά που οι ρίζες δε μεγαλώνουν γρήγορα αυτό το φαινόμενο ειναι ποιό εντονο , λογικά απο τις αρχές αυγούστου και επειτα οι ανάγκες για πότισμα θα εχουν επανέλθει στο φυσιολογικό

ή ελιά δε θέλει πολυ νερο , οταν εχει δροσια , τις μεγαλες μέρες του καλοκαιριου οι απαιτήσεις ειναι ποιο μεγάλες ( για να κρατισει το καρπό , οποτε οσοι το θέλουν για διακοσμητικους λόγους δεν ειναι απαραιτητο )

εχω δει κάποια φυτώρια που πουλάνε "ελια νάνα" νάνοι ελιές δεν υπάρχουν , επειδή η αγριελιά εχει μικρότερα απο αλλα ειδη φύλα και νεαρή θυμίζει μινιατούρα πολλοί την ονομάζουν ετσι , αφημένη στη τύχη της όμως η αγριελια γίνετε απο τα μεγαλύτερα δέντρα του ειδους...

άλλα φυτώρια πουλάνε ισπανικες και ιταλικές ποικιλίες που μπορει πάνω τους να εχουν καρπό , μέχρι σήμερα όμως κανένα ξένο ειδος δεν εχει πιάσει σε βαθμό του να δίνει καρπό καθώς και η όλη αναπτυξη του φυτού , γενικά δεν ειναι η βέλτιστη

ενα πλαστικό μπουκάλι μπορει ευκολο να τρυπιθεί με τη καύτρα ενος τσιγάρου ώστε και να πέρνει αέρα και να φεύγουν οι υδρατμοί και να προστατέυετε απ τον άσχιμο καιρό
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Πολυ ωραια Χρηστο....... :greetings-clapyellow: :greetings-clapyellow:

Προσοχη στο ποτισμα......αν δεις κανενα κιτρινο φυλλαρακι...αραιωσε το ποτισμα
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

ομορφη ειναι μπραβο!
Θελει ομως διαμορφωση απο Σεπ. το βλεπουμε..
8-)
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

Δημοσίευση από thanasis2561 »

¨Εχει και ελιες πανω για το "λάδι της χρονιάς", χεχεχε
Και εγω έχω μια παρόμοια με την δικιά σου Χρήστο και την έχω συρματωμένη ώστε να πάρει κωνοειδή μορφή. Επίσης της έκανα αποφύλλωση να μικρύνουνε τα φύλλα.
Άβαταρ μέλους

Topic author
CHRISTOS30
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από CHRISTOS30 »

Harris έγραψε:
CHRISTOS30 έγραψε:Η φώτο απο την ελίτσα μου (Καθυστέρισα αλλά την ανέβασα). :P

:greetings-wavingblue:

Τι σκεφτεσαι να κάνεις με την ελίτσα σου? Πως την φαντάζεσαι? Θα την συρματώσεις;
Σκέφτομαι να την αραιώσω αρκετά , και ίσως και να συρματώσω. Αλλά μετά τον σεπτέμβρη.
Πάντος δεν την φαντάζομαι κάπως.Είναι αρχή ακόμη για μένα , θα δω.
Εσείς τι λέτε σαν ποιό έμπειροι; :greetings-wavingblue:
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

CHRISTOS30 έγραψε:Η φώτο απο την ελίτσα μου (Καθυστέρισα αλλά την ανέβασα). :P

Τι σκεφτεσαι να κάνεις με την ελίτσα σου? Πως την φαντάζεσαι? Θα την συρματώσεις;
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
CHRISTOS30
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από CHRISTOS30 »

Η φώτο απο την ελίτσα μου (Καθυστέρισα αλλά την ανέβασα). :P

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

Δημοσίευση από PANOS BONSAILANDER »

ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΣΚΕΤΟ ΚΛΟΝΑΡΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ????ΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ Η ΣΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΟΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΜΑ ΤΟ ΕΚΟΒΕΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ????ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

PANOS BONSAILANDER έγραψε:ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΓΙΜΝΟΣΩ ΤΟ ΚΟΡΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ?????
οταν το κλαδι που θα καρφωσεις στην Γη εχει πολλα φυλλα οι χυμοι απο το κλαδι θα φύγουν για να τα θρέψουν. Αρα το κλαδι θα στεγνώσει και δεν θα βγαλει ρίζες.

Ρώτα εαν θες και εναν γεωπόνο... ή κανενα παππου που τα εχει κάνει αυτα στο χωριο του... Εγω ρωτησα και μου ειπε σκετα κλαδια!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΓΙΜΝΟΣΩ ΤΟ ΚΟΡΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ?????
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

και βγαλε ΟΛΑ τα φυλλα απο πανω... Ασε εστω ενα! :obscene-drinkingbuddies:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

SORRY ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΧΩΜΑΤΟΣ ΕΝΟΩ.
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΝΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ?????
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

Μην κοψεις μεγαλύτερο απο 15 εκατοστα Πάνο και σε φυτόχωμα θέλει ποτισμα οποτε στεγνωσει το χώμα κάθε 2ο βραδυ νομιζω καλα ειναι (μην το βαλεις σε θεση που να το βλεπει κατευθειαν ο ηλιος)
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΕ ΦΥΛΟΧΩΜΑ????? ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΚΛΩΝΑΡΙ ΝΑ ΚΟΨΩ?????
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

Αν το βάλεις σε ποταμισια άμμο ή ακανταμα να ποτιζεις καθε βράδυ Πάνο
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΜΟΝΗ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ????ΘΑ ΞΕΚΙΝΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ. ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΟΡΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΨΩ ΚΛΟΝΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΛΙΑ ΕΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΙΣΩ.ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΤΙΣΜΑ????
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

PANOS BONSAILANDER έγραψε:ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΟΡΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΤΟΙΜΟ ΦΥΤΟ.Ο ΝΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ

:auto-dirtbike: Ωραια κ καθεσε :happy-jumpeveryone:
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

Πάνο αν δεν βάλεις ορμονη απλα θα αργήσουν(κανα μηνα με διμηνο) να πιάσουν ριζες τα κλωνάρια...
Δοκιμασε τα και καλη επιτυχία... :clap: :clap: :clap:
Απάντηση