Acer απο Lidl
Re: Acer απο Lidl
Charles M έγραψε:I think I would incline the trunk on repotting, rather than have it straight up -- this will create many interesting possibilities with the upper branches. ... ....
Σύμπτωση απόψεων!manos_papadakis40 έγραψε: ... ...., κι θα τοποθετουσα την ριζα του λοξα για αρκετο διαστημα (3-6 μηνες)για να δωσω μια καμπυλη γιατι στην φωτο που βλεπω ο κεντρικος κορμος ειναι πολυ ισιος.
Same viewpoint!
I think I would incline the trunk on repotting, rather than have it straight up -- this will create many interesting possibilities with the upper branches. Four is not a good number for the upper branches. Three is better in terms of future possibilities.
Charles M -- [url=http://www.kuromatsubonsai.com]Black Pine Bonsai[/url]
manos_papadakis40 έγραψε:Αν εννοεις καποιο στυλ (σχεδιο) εγω δεν θα το πηγαινα για broom(σφαιρα) ,θα κρατουσα 2 απο τα πιο γερα κλαδια κι μαλιστα το ενα πιο ψηλο απο το αλλο ετσι ωστε να εκανα ενα μιγιογκι , κι θα τοποθετουσα την ριζα του λοξα για αρκετο διαστημα (3-6 μηνες)για να δωσω μια καμπυλη γιατι στην φωτο που βλεπω ο κεντρικος κορμος ειναι πολυ ισιος.Harris έγραψε:Ευχαριστω Μανο. Το εχω σκεφτει οπως εχω γραψει στην αρχη... Λες κατι αλλο;
Ένα σχέδιο ή μερικές φωτος θα βοηθούσαν να καταλάβουμε και εμείς οι απλοί θνητοί!
-
manos_papadakis40
- Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Αν εννοεις καποιο στυλ (σχεδιο) εγω δεν θα το πηγαινα για broom(σφαιρα) ,θα κρατουσα 2 απο τα πιο γερα κλαδια κι μαλιστα το ενα πιο ψηλο απο το αλλο ετσι ωστε να εκανα ενα μιγιογκι , κι θα τοποθετουσα την ριζα του λοξα για αρκετο διαστημα (3-6 μηνες)για να δωσω μια καμπυλη γιατι στην φωτο που βλεπω ο κεντρικος κορμος ειναι πολυ ισιος.Harris έγραψε:Ευχαριστω Μανο. Το εχω σκεφτει οπως εχω γραψει στην αρχη... Λες κατι αλλο;
-
Harris
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
-
manos_papadakis40
- Omono

ok, φιλε μου προχωρα με σταθερα βηματα ,θα εχει καλη τυχη το ατσερ μαζι σου.Harris έγραψε:Ευχαριστω Μανο,manos_papadakis40 έγραψε:Αν μου επιτρεπετε να πω την αποψη μου γι αυτο το φυτο.Βασικα ο κορμος του ειναι πολυ μικρος για να γινει καποια διαμορφωση (κλαδεμα η συρματωμα),εγω στη θεση σου φιλε Χαρη θα του εδινα 6 μηνες τουλαχιστον ακομα χωρις τις παραπανω κινησεις παρα μοναχα μεταφυτευση σε λιγο μεγαλυτερη γλαστρα κι λιγο τσιμπημα τις κορυφες η τα λαιμαργα κλαδια , απο τον αλλο μηνα επιθετικη λιπανση.Αυτο γιατι κι πιο χοντρο κορμο δημιουργεις δινοντας του χωρο κι την δυνατοτητα να επιβιωσει στην αλλαγη του χωρου γιατι προφανως δεν θα εχει ζεστο μερος ωστε να συνελθει απο την χειμερια ναρκη που ειναι τωρα.Το καλυτερο θα ηταν να εμπαινε στο χωμα γιατι ετσι αναπτυσει πιο γερο ριζικο συστημα κι πιο χοντρο κορμο, αλλα κι η πιο μεγαλη γλαστρα θα σου δωσει αυτο που ζητας.Αυτα για αρχη γιατι το κατα τα αλλα ομορφο κι ενα απο το πιο αγαπημενα μου φυτα εχει δρομο ακομα .Καλη συνεχεια φιλε μου.
το εχω ηδη στο χωμα απο την εποχη που το αγορασα στο εξοχικο μου.... Μαλλον Την Ανοιξη θα το βαλω σε γλαστρα πιο μικρη απο αυτην που ειναι.
-
Harris

- Επικοινωνία:
Ευχαριστω Μανο,manos_papadakis40 έγραψε:Αν μου επιτρεπετε να πω την αποψη μου γι αυτο το φυτο.Βασικα ο κορμος του ειναι πολυ μικρος για να γινει καποια διαμορφωση (κλαδεμα η συρματωμα),εγω στη θεση σου φιλε Χαρη θα του εδινα 6 μηνες τουλαχιστον ακομα χωρις τις παραπανω κινησεις παρα μοναχα μεταφυτευση σε λιγο μεγαλυτερη γλαστρα κι λιγο τσιμπημα τις κορυφες η τα λαιμαργα κλαδια , απο τον αλλο μηνα επιθετικη λιπανση.Αυτο γιατι κι πιο χοντρο κορμο δημιουργεις δινοντας του χωρο κι την δυνατοτητα να επιβιωσει στην αλλαγη του χωρου γιατι προφανως δεν θα εχει ζεστο μερος ωστε να συνελθει απο την χειμερια ναρκη που ειναι τωρα.Το καλυτερο θα ηταν να εμπαινε στο χωμα γιατι ετσι αναπτυσει πιο γερο ριζικο συστημα κι πιο χοντρο κορμο, αλλα κι η πιο μεγαλη γλαστρα θα σου δωσει αυτο που ζητας.Αυτα για αρχη γιατι το κατα τα αλλα ομορφο κι ενα απο το πιο αγαπημενα μου φυτα εχει δρομο ακομα .Καλη συνεχεια φιλε μου.
το εχω ηδη στο χωμα απο την εποχη που το αγορασα στο εξοχικο μου.... Μαλλον Την Ανοιξη θα το βαλω σε γλαστρα πιο μικρη απο αυτην που ειναι.
-
manos_papadakis40
- Omono

Αν μου επιτρεπετε να πω την αποψη μου γι αυτο το φυτο.Βασικα ο κορμος του ειναι πολυ μικρος για να γινει καποια διαμορφωση (κλαδεμα η συρματωμα),εγω στη θεση σου φιλε Χαρη θα του εδινα 6 μηνες τουλαχιστον ακομα χωρις τις παραπανω κινησεις παρα μοναχα μεταφυτευση σε λιγο μεγαλυτερη γλαστρα κι λιγο τσιμπημα τις κορυφες η τα λαιμαργα κλαδια , απο τον αλλο μηνα επιθετικη λιπανση.Αυτο γιατι κι πιο χοντρο κορμο δημιουργεις δινοντας του χωρο κι την δυνατοτητα να επιβιωσει στην αλλαγη του χωρου γιατι προφανως δεν θα εχει ζεστο μερος ωστε να συνελθει απο την χειμερια ναρκη που ειναι τωρα.Το καλυτερο θα ηταν να εμπαινε στο χωμα γιατι ετσι αναπτυσει πιο γερο ριζικο συστημα κι πιο χοντρο κορμο, αλλα κι η πιο μεγαλη γλαστρα θα σου δωσει αυτο που ζητας.Αυτα για αρχη γιατι το κατα τα αλλα ομορφο κι ενα απο το πιο αγαπημενα μου φυτα εχει δρομο ακομα .Καλη συνεχεια φιλε μου.
-
Harris

- Επικοινωνία:
loco έγραψε:Harris ποτε θα το μεταφυτεψεις?
Την Άνοιξη. Βασικά ακριβως λιγο πριν τα ματια ειναι ετοιμα να πεταξουν νεα φυλλα.
τα acer ειναι απο τα αγαπημενα μου δεντρακια! πολυ ευαισθητα μεν αλλα αξιζουν καθε κοπο!
μου αρεσει και αυτο το ειδος που εχει λιγο περιεργα φυλλα
Χαρη ακομα δεν εχεις αγορασει τετοιο..
[img]http://www.mytho-fleurs.com/images/bons ... i%2011.JPG[/img]
μου αρεσει και αυτο το ειδος που εχει λιγο περιεργα φυλλα
Χαρη ακομα δεν εχεις αγορασει τετοιο..
[img]http://www.mytho-fleurs.com/images/bons ... i%2011.JPG[/img]
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
thanasis2561
- Omono

Ναι Γιάννη είναι φυλλοβόλα!!Μόλις κοκκινίσουνε το φθινόπωρο πεφτουν τα φύλλα και μπαίνει σε ληθαργο ο φυτο 
-
thanasis2561
- Omono

Πανέμορφη η εκδοχή αυτή Χάρη, αξίζει να το προσπαθήσεις αλλα (κατα την γνώμη μου) να προσέχεις να χεις καλή διαρροή αέρα
Υ.Γ. Λιζάκι τα acer palmatum (apotropeum) το φθινόπωρο έχουν ενα κοκκινο του αίματος χρώμα που ειναι ακρως εντυπωσιακό..[img]http://www.greenjp.com/USERIMAGES/red%20tree3.jpg[/img]
Υ.Γ. Λιζάκι τα acer palmatum (apotropeum) το φθινόπωρο έχουν ενα κοκκινο του αίματος χρώμα που ειναι ακρως εντυπωσιακό..[img]http://www.greenjp.com/USERIMAGES/red%20tree3.jpg[/img]
-
Harris

- Επικοινωνία:
Το εχω υποψιν μου αλλα ειναι και θεμα γουστου... καιθα δουμε στην πραξη!My Nellie έγραψε:Ναι, αλλά ο Monsieur Philippe σου χαλάει τα σχέδια, Χάρη....
-
Harris

- Επικοινωνία:
Μα τι κοριτσακι εισαι εσυ? ε? Μπραβο ετσι ακριβως το φαντάστηκα!Liz@ki έγραψε:Φιλιππε ο Χαρης το σκεφτεται με μορφη "σκουπας"Philip έγραψε:Σωστα .......Συνηθως κραταμε το ποιο λεπτο κλαδι
να αφησει ολα τα κλαδια, να κλαδεψει πολυ χαμηλα και να κανει κατι τετοιο..
[img]http://home.base.be/graulusjl/acer%20broom%20style.jpg[/img]
επισης κατι αλλο...βρηκα στο νετ αυτο το μπονσαι acer και μου εκανε εντυπωση το χρωμα του..
φοβερο??![]()
[img]http://www.makebonsai.com/guide/photos/ ... nsai_2.jpg[/img]
Φιλιππε ο Χαρης το σκεφτεται με μορφη "σκουπας"Philip έγραψε:Σωστα .......Συνηθως κραταμε το ποιο λεπτο κλαδι
να αφησει ολα τα κλαδια, να κλαδεψει πολυ χαμηλα και να κανει κατι τετοιο..
[img]http://home.base.be/graulusjl/acer%20broom%20style.jpg[/img]
επισης κατι αλλο...βρηκα στο νετ αυτο το μπονσαι acer και μου εκανε εντυπωση το χρωμα του..
φοβερο??
[img]http://www.makebonsai.com/guide/photos/ ... nsai_2.jpg[/img]
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
Harris

- Επικοινωνία: