Καλημέρα κι από εμένα!

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Καλημέρα κι από εμένα!

Δημοσίευση από kapouland »

"Μπονσάι" σημαίνει "δέντρο σε ρηχό πιάτο". Αυτό απαντά στην ερώτησή σου κατανοώντας ότι τα περισσότερα δέντρα μπορούν να γίνουν μπονσάι, κατά προτίμηση δέντρα που έχουν μικρά φύλλα (αν και αυτά ακόμα μπορούν να γίνουν μπονσάι μέ κάποια διαδικασία που ονομάζεται "μικροφυλλία".
Θα μπορούσες να δημιουργήσεις ένα μπονσάι μικρού μεγέθους (Shohin) ώστε να το μεταφέρεις πολύ εύκολα, όπως είχε κάνει ένα αγαπημένο φιλαράκι μου, παίρνοντας το μπονσάι του, μαζί του στο κάμπινγκ!!!!! Βλέπε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.bonsaiclub.gr/bonsai/categories.html
...Ανδρέας [HR]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 189 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

plousmike έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα.
Δεν θέλω εξωτερικού χώρου γιατί δεν μπορώ εύκολα να το προσέχω. Επίσης θέλω να μπορώ να το μεταφέρω εύκολα, λόγω δουλειάς (στρατιωτικός). Είμαι στην Λέρο και δεν νομίζω να καταφέρω κάποια από τις προσεχείς συναντήσεις που είδα ότι κάνετε, δυστυχώς. Αν όμως συμπέσει με κάποια άδεια, σίγουρα θα έρθω, να τα πούμε κι από κοντά. Στο θέμα των bonsai: Όλα μπορούν να γίνουν εσωτερικού χώρου? Κατά πάσα πιθανότητα θα πάω για τον juniper πάντως. Τί είδους "φυτά" μπορώ να πάρω για να τα κάνω bonsai? οτιδίποτε φυτό και απλά στην πορεία μεγαλώνει σαν bonsai ή είναι συγκεκριμένα (π.χ από συγκεκριμένους σπόρους)?

Οταν λες μεσα στο σπιτι σε ποιο σημειο θες να ειναι μεσα; Θα μπορεις να το εχεις διπλα στο παραθυρο να εχει φως και μακρια απο καλοριφερ?
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
plousmike
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από plousmike »

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα.
Δεν θέλω εξωτερικού χώρου γιατί δεν μπορώ εύκολα να το προσέχω. Επίσης θέλω να μπορώ να το μεταφέρω εύκολα, λόγω δουλειάς (στρατιωτικός). Είμαι στην Λέρο και δεν νομίζω να καταφέρω κάποια από τις προσεχείς συναντήσεις που είδα ότι κάνετε, δυστυχώς. Αν όμως συμπέσει με κάποια άδεια, σίγουρα θα έρθω, να τα πούμε κι από κοντά. Στο θέμα των bonsai: Όλα μπορούν να γίνουν εσωτερικού χώρου? Κατά πάσα πιθανότητα θα πάω για τον juniper πάντως. Τί είδους "φυτά" μπορώ να πάρω για να τα κάνω bonsai? οτιδίποτε φυτό και απλά στην πορεία μεγαλώνει σαν bonsai ή είναι συγκεκριμένα (π.χ από συγκεκριμένους σπόρους)?
Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από kapouland »

Μιχάλη καλώς όρισες στην παρέα μας!!! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... mewave.gif[/img]
Μένεις Αθήνα;

Χαίρομαι που είσαι από πολύ νωρίς, ενημερωμένος!!!! Χρειάζεσαι σαφώς λιγότερες πληροφορίες από κάποιον που μπαίνει στο φόρουμ και δεν έχει πρώτα διαβάσει τα βασικά από την ιστοσελίδα μας. Εμείς θα είμαστε εδώ για ότι χρειαστείς και να μοιραστείς μαζί μας την πορεία σου προς την διαμόρφωση του πρώτου σου μπονσάι!

...και τώρα που είπαμε "πρώτο" μπονσάι, εγώ θα σου έλεγα να ασχοληθείς αρχικά, με έναν γιουνίπερο(όπως είπες σωστά) , ή μία ελιά καθότι είναι από τα ανθεκτικότερα δεντράκια! Κανένα από αυτά όμως δεν είναι εσωτερικού χώρου και δύσκολα θα βρεις "δέντρο" να καταφέρει να επιβιώσει εντός σπιτιού, εκτός από κάποια είδη φίκου (retusa, ginseng κ.α.). Βέβαια θα πάρεις και άλλες γνώμες!

Και αφού λες ότι έχεις ενημερωθεί από την ιστοσελίδα μας, θα έχεις κάπου διαβάσει και τις προσεχείς συναντήσεις μας: http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewtopi ... =26&t=1406 και
http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewtopi ... =44&t=3336
...Ανδρέας [HR]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 189 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλως ηρθες!

Για πιο λογο θες το δεντρο σου να ειναι εσωτερικου χώρου; Που μένεις; Τα δεντρα δεν ειναι για εσωτερικο χωρο... θελουν αερα... φως (ηλιου)...

:) Δεν σου αρεσουν π.χ οι ελιες;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Μιχάλη καλως ήρθες κι ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Καλό θα ήταν να διαβάσεις ορισμένα από τα άρθρα που υπάρχουν στο site του bonsaiclub πρώτα σχετικά με τις βασικές αρχές, τα υλικά και τις βασικές δραστηριότητες σε σχέση με τα bonsai. Επίσης, καλύτερα να ξεκινήσεις μ' ένα φυτο που θα βρεις σε φυτώριο κι όχι με σπόρους γτ μέχρι να φτάσουν σε σημείο όπου θα μπορείς να επέμβεις θα έχεις βαρεθεί. Καλή αρχή όπως και να 'χει.

υγ Προτίμησε δέντρα που φύονται στην Ελλάδα, θα τα πάνε καλύτερα το καλοκαίρι. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... e_wink.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Topic author
plousmike
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Καλημέρα κι από εμένα!

Δημοσίευση από plousmike »

Γειά χαρά σε όλο το forum!
Με λένε Μιχάλη, είμαι 25 και εδώ και καιρό με περιτριγυρίζει η ιδέα για να ξεκινήσω την όμορφη τέχνη του bonsai.
Για να μην με παρεξηγήσετε, σας λέω από τώρα ότι είμαι εντελώς άσχετος με την κηπουρική! Δεν ασχολήθηκα ποτέ μου και τώρα είναι η πρώτη μου επαφή με το άθλημα.
Θα ήθελα πάρα πολύ τις συμβουλές σας για το πρώτο μου ξεκίνημα, και με τον καιρό θα σας τρελάνω στις ερωτήσεις! Είδα ορισμένα πράγματα ήδη από το forum σας (btw πάρα πολύ καλή δουλειά!) αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλά μου φάνηκαν "ιαπωνικά" (για να μπαίνουμε και στο κλίμα!!!) αλλά ορισμένα "πιστεύω" ότι τα κατάλαβα.
Στην αρχή ήθελα να ξεκινήσω με σπόρο για να δώ όλην την διαδικασία, αλλά από ότι διάβασα είναι αρκετά χρονοβόρο άρα δεν το βλέπω...
Κατ' αρχήν να πω ότι ψάχνω για εσωτερικού χώρου bonsai.
Έπεσε στο μάτι μου τα:
sequoia sempervirens (για το οποία βρήκα μόνο σπόρους από ebay και δεν ξέρω αν κάνει για εσωτερικό χώρο, αλλά μου αρέσει πολύ!)
και
Juniper (το οποίο βρήκα prebonsai) και είδα ότι το προτιμάει ο κόσμος που ξεκινάει για πρώτη φορά.

Όπως είπα και πριν είναι το πρώτο μου ξεκίνημα σε κάτι τέτοιο, γι αυτό θα ήθελα πάρα πολύ τις συμβουλές-προτάσεις σας.
Απάντηση