Πότε λέγεται ενα δέντρο μπονσαι;
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Re: Πότε λέγεται ενα δέντρο μπονσαι;
Έχεις καταλάβει την ουσία της τέχνης των bonsai.. Τώρα το να πετύχεις και την αρμονία στα δέντρα σου είναι θέμα χρόνου και έμπνευσης - θα σε βοηθήσει η διαίσθησή σου και τα ίδια τα δέντρα, μη φοβάσαι. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... _smile.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλώς Ώρισες στον υπέροχο Κόσμο του Μπονσάι!AFRICA έγραψε:
με μια λέξη; αρμονία!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
AFRICA
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
karesansui έγραψε:Να σου ...πώ! Οι κηπουροί, έχουν μια έμφυτη καλλιτεχνική τάση ασχολούμενοι με το αντικείμενό τους αν η επιλογή τους αυτή -το να γίνουν κηπουροί- είναι απο πραγματική κλίση και ενδιαφέρον για το αντικείμενο και όχι καθαρά επιλογή για βιοποριστικούς λόγους (χωρίς φυσικά να αποκλείει το ένα το άλλο)!AFRICA έγραψε:
οχι γεωπονική κηπουρος θα γίνω.
Μπονσαι διαβάζω και εχω μαθει αρκετα απο το σαιτ σας...
απο καλλιτεχνικής άποψης α΄ξκκομα δεν γνωρίζω εαν το 'εχω'
πως θα το ξέρω οτι το έχω;[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... dtimer.gif[/img]
Αλλά έστω κι έτσι, απο καθαρά βιοποριστικούς λόγους δηλαδή, η Φύση έχει τον τρόπο της να ..."εκπαιδεύει" και να σε κάνει να την αγαπάς και να φροντίζεις τα δημιουργήματά της!
Εν περιλήψει, μπορείς να μας περιγράψεις με απλά λόγια, τι αισθάνεσαι, τι σου έρχεται πρώτα στο μυαλό ή τι τι συναίσθημα σου δημιουργεί με άλλα λόγια, όταν αντικρίζεις αυτό το μπονσάι της φωτογραφίας?
[img]http://img546.imageshack.us/img546/8978/bonsaimaple.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us
με μια λέξη; αρμονία!
-
karesansui
- Συντονιστής

Να σου ...πώ! Οι κηπουροί, έχουν μια έμφυτη καλλιτεχνική τάση ασχολούμενοι με το αντικείμενό τους αν η επιλογή τους αυτή -το να γίνουν κηπουροί- είναι απο πραγματική κλίση και ενδιαφέρον για το αντικείμενο και όχι καθαρά επιλογή για βιοποριστικούς λόγους (χωρίς φυσικά να αποκλείει το ένα το άλλο)!AFRICA έγραψε:
οχι γεωπονική κηπουρος θα γίνω.
πως θα το ξέρω οτι το έχω;[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... dtimer.gif[/img]
Αλλά έστω κι έτσι, απο καθαρά βιοποριστικούς λόγους δηλαδή, η Φύση έχει τον τρόπο της να ..."εκπαιδεύει" και να σε κάνει να την αγαπάς και να φροντίζεις τα δημιουργήματά της!
Εν περιλήψει, μπορείς να μας περιγράψεις με απλά λόγια, τι αισθάνεσαι, τι σου έρχεται πρώτα στο μυαλό ή τι τι συναίσθημα σου δημιουργεί με άλλα λόγια, όταν αντικρίζεις αυτό το μπονσάι της φωτογραφίας?
[img]http://img546.imageshack.us/img546/8978/bonsaimaple.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
AFRICA
Topic author - Σπορόφυτο

- Been thanked: 0
καλησπέρα,My Nellie έγραψε:Αγαπητέ Afrika, καλώς όρισες κατ' αρχήν!
Βλέπω ότι έχεις δύο διαφορετικά ερωτήματα, δηλ. α) τον τίτλος της δημοσίευσής σου : "Πότε ένα δένδρο λέγεται μπονσάϊ" και β) η ερώτησή σου : "Πότε είμαι έτοιμος να έχω ένα μπονσάϊ"
Θα μπορούσα να απαντήσω ως εξής : Είσαι έτοιμος να ασχοληθείς με ένα δένδρο bonsai, αφού προηγουμένως έχεις κατανοήσει τι είναι bonsai. Εφ' όσον ήδη σπουδάζεις γεωπονική (όπως διάβασα σε άλλη σου δημοσίευση) οι βασικές έννοιες και πρακτικές της καλλιέργειας σου είναι γνωστές, οπότε ήδη έχεις ένα ατού έναντι των υπολοίπων υμών που είμασθε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε και αυτές τις γνώσεις.
Όμως, για να ασχοληθεί κάποιος ουσιαστικά με το bonsai θα πρέπει να συνυπολογίσει και την καλλιτεχνική τάση που πρέπει να διαθέτει εκ φύσεως, δεδομένου ότι το bonsai δεν εξαντλείται στην καλλιέργεια κι επιβίωση νανοποιημένων δένδρων, αλλά επεκτείνεται στην έκφραση της καλλιτεχνικής άποψης του δημιουργού/καλλιεργητή.
Καλό διάβασμα!
οχι γεωπονική κηπουρος θα γίνω. Εχει και ο θειος μου εταιρία... και θα με έχει μαζί του.
Αγαπητέ Afrika, καλώς όρισες κατ' αρχήν!
Βλέπω ότι έχεις δύο διαφορετικά ερωτήματα, δηλ. α) τον τίτλος της δημοσίευσής σου : "Πότε ένα δένδρο λέγεται μπονσάϊ" και β) η ερώτησή σου : "Πότε είμαι έτοιμος να έχω ένα μπονσάϊ"
Θα μπορούσα να απαντήσω ως εξής : Είσαι έτοιμος να ασχοληθείς με ένα δένδρο bonsai, αφού προηγουμένως έχεις κατανοήσει τι είναι bonsai. Εφ' όσον ήδη σπουδάζεις γεωπονική (όπως διάβασα σε άλλη σου δημοσίευση) οι βασικές έννοιες και πρακτικές της καλλιέργειας σου είναι γνωστές, οπότε ήδη έχεις ένα ατού έναντι των υπολοίπων υμών που είμασθε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε και αυτές τις γνώσεις.
Όμως, για να ασχοληθεί κάποιος ουσιαστικά με το bonsai θα πρέπει να συνυπολογίσει και την καλλιτεχνική τάση που πρέπει να διαθέτει εκ φύσεως, δεδομένου ότι το bonsai δεν εξαντλείται στην καλλιέργεια κι επιβίωση νανοποιημένων δένδρων, αλλά επεκτείνεται στην έκφραση της καλλιτεχνικής άποψης του δημιουργού/καλλιεργητή.
Καλό διάβασμα!
Καλό διάβασμα!
-
karesansui
- Συντονιστής

Re: Πότε λέγετε ενα δέντρο μπονσαι;
Τι είναι το "μπονσάι" λοιπόν τελικά;
Θα προσπαθήσω να σου δώσω συνοπτικά/περιληπτικά την έννοια "μπονσάι".
[B][I]
[/I][/B]Μπονσάι, λοιπόν, είναι: [B]ένα ζωντανό, καλλιτεχνημένο και εξιδανικευμένο όραμα ενός δέντρου που καλλιεργείται μέσα σε ένα δοχείο[/B].
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα! Όπως ανέφερες και στην άλλη δημοσίευσή σου, ρώτησε ό,τι θέλεις!
Όσον για το καθ'εαυτό ερώτημά σου "πότε ένα δέντρο λέγετΑΙ μπονσάι;" αυτό το ίδιο εγείρει ένα ενδιαφέρον θέμα που αφορά την κατανόηση των διαφορών και των ομοιοτήτων μεταξύ των δέντρων που αναπτύσονται μόνα τους και ελεύθερα στην Φύση και των μπονσάι που καλλιεργούνται απο τον άνθρωπο σε δοχεία! Είναι ένα μεγάλο θέμα και όποτε έχεις όρεξη το συζητάμε με όλους εδώ, στο forum.
Θα προσπαθήσω να σου δώσω συνοπτικά/περιληπτικά την έννοια "μπονσάι".
[B][I]
[/I][/B]Μπονσάι, λοιπόν, είναι: [B]ένα ζωντανό, καλλιτεχνημένο και εξιδανικευμένο όραμα ενός δέντρου που καλλιεργείται μέσα σε ένα δοχείο[/B].
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα! Όπως ανέφερες και στην άλλη δημοσίευσή σου, ρώτησε ό,τι θέλεις!
Όσον για το καθ'εαυτό ερώτημά σου "πότε ένα δέντρο λέγετΑΙ μπονσάι;" αυτό το ίδιο εγείρει ένα ενδιαφέρον θέμα που αφορά την κατανόηση των διαφορών και των ομοιοτήτων μεταξύ των δέντρων που αναπτύσονται μόνα τους και ελεύθερα στην Φύση και των μπονσάι που καλλιεργούνται απο τον άνθρωπο σε δοχεία! Είναι ένα μεγάλο θέμα και όποτε έχεις όρεξη το συζητάμε με όλους εδώ, στο forum.
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
-
dragonail
- Διαχειριστής

- Been thanked: 38 times
- Επικοινωνία:
Re: Πότε λέγετε ενα δέντρο μπονσαι;
Διάβασε εδω... μπορω να πω οτι αυτο το αρθρο ειναι ενα μερος της "βιβλου των μπονσαι" : http://www.bonsaiclub.gr/bonsai/odhgies ... enous.html