2-3 ερωτησούλες

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

dragonail
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Has thanked: 0
Been thanked: 38 times
Επικοινωνία:

Re: 2-3 ερωτησούλες

Δημοσίευση από dragonail »

Τα φυλλα που εχεις στο δεντρο σου ειναι σαν αυτο; [img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... abilis.jpg[/img]

Pseudolarix amabilis
Άβαταρ μέλους

Topic author
M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Been thanked: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M4r0k1nos »

My Nellie έγραψε:Για την λάρικα : Εάν είναι όντως ευρωπαϊκή, δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά μάλλον δεν θα τα καταφέρει στο δικό μας κλίμα. Χρειάζεται πολύ περισσότερο ψύχος. Εάν είναι όμως ψευδολάρικα δηλ. larix caempferi (japanese larix) τότε νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα, αναπτύσσεται και σε πιο ζεστά κλίματα.
Ψευδολάρικα είναι η Pseudolarix Kaempferi , η Larix Kaempferi είναι η Ιαπωνική λάριξ έτσι δεν είναι?
Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω δυστυχώς το είδος... ούτε κι ο πωλητής γνώριζε...
ψάχνω από φωτογραφίες το είδος αλλά αφού δεν βγάζει καρπούς δεν ξέρω πως αλλιώς να το αναγνωρίσω. το μόνο που μπορώ να αποκλείσω είναι η ψευδολάριξ μιας και δεν έχει αυτό το λείο λευκό κορμό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Μια χαρα τα λένε οι προλαλήσαντες, μια ερώτηση μόνο έχω για τον Vago: γιατί είσαι κατά του πλυσίματος των ριζών;
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Για το κυπαρίσσι : Ό,τι επέμβαση κάνεις πρέπει να γίνεται σταδιακά και να μεσολαβεί αρκετός χρόνος για να ανακάμψει. Είναι δύσκολο δένδρο και να έχεις υπ' όψιν σου ότι θα πρέπει κάθε φορά να κάνεις μόνο μία εργασία, όχι δύο εργασίες συγχρόνως.

Για την λάρικα : Εάν είναι όντως ευρωπαϊκή, δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά μάλλον δεν θα τα καταφέρει στο δικό μας κλίμα. Χρειάζεται πολύ περισσότερο ψύχος. Εάν είναι όμως ψευδολάρικα δηλ. larix caempferi (japanese larix) τότε νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα, αναπτύσσεται και σε πιο ζεστά κλίματα. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν Δημήτρη, ότι κακώς είχες το δένδρο σε εσωτερικό χώρο!
Όσον αφορά την μεταφύτευση, κατά την άποψή μου έχεις αργήσει πολύ να την κάνεις και αν βρισκόμουν στην θέση σου, θα άφηνα το δένδρο εκεί που βρίσκεται αφού έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη του φυλλώματος.
Άβαταρ μέλους

Topic author
M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

VAGOS_A έγραψε:1
To κυπαρίσσι θα ανοίξει κανονικά.

2
α)κακός το είχες μέσα

β)το σκουλήκι ίσως να είναι χρήσιμο

γ) (εγώ είμαι αντίθετος γενικά με τα πλυσίματα των ριζών)

δ) η μεταφύτευση υπολογίζω ότι είναι μαζί με κόψιμο ριζών,αν ναι τότε περίμενε μέχρι τής 15 του μηνός,αν όχι κάνετο και τώρα.

Ποιο σύντομα δεν γίνετε [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... olling.gif[/img]

Αυτά θα έκανα εγώ
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... cheers.gif[/img] Ευχαριστώ πολύ!![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... egreen.gif[/img]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

VAGOS_A
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από VAGOS_A »

1
To κυπαρίσσι θα ανοίξει κανονικά.

2
α)κακός το είχες μέσα

β)το σκουλήκι ίσως να είναι χρήσιμο

γ) (εγώ είμαι αντίθετος γενικά με τα πλυσίματα των ριζών)

δ) η μεταφύτευση υπολογίζω ότι είναι μαζί με κόψιμο ριζών,αν ναι τότε περίμενε μέχρι τής 15 του μηνός,αν όχι κάνετο και τώρα.

Ποιο σύντομα δεν γίνετε [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... olling.gif[/img]

Αυτά θα έκανα εγώ
Άβαταρ μέλους

Topic author
M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

2-3 ερωτησούλες

2-3 ερωτήσεις θα ήθελα να κάνω αν γνωρίζει κάποιος να μου πει ,

1. Αν κόψω λίγο πιο χαμηλά από τη μέση ένα κυπαρίσσι τι θα πάθει? μιλάω για κυπαρίσσι φυτωρίου , 2 μέτρα ύψος και διάμετρο βάσης 6-7 πόντων... Θα ξεραθεί ή θα φουντώσει αυτό που θα μείνει στη γλάστρα?(Μιλάω για αυτή την εποχή αν το τολμήσω...)

2. Έχω ένα larix , όχι το γνωστό , άλλο , μάλλον ευρωπαϊκό , και το χώμα του είναι ψηλό-συμπαγές και δείχνει να είναι τύρφη , το είχα πάρει χειμώνα οπότε δεν προσπάθησα να το μεταφυτεύσω , και για να εγκλιματιστεί το είχα στην εσωτερική σκάλα της πολυκατοικίας , μη θερμαινόμενος χώρος με πολύ φως. Τώρα λοιπόν που άνοιξε τα ματάκια του , και άνοιξε κι ο καιρός το έβγαλα έξω και εντόπισα 2 πραγματάκια που με προβλημάτισαν και θα ήθελα να ρωτήσω...

Το ένα είναι ότι είδα ένα σκουλήκι να αράζει στο χώμα και μόλις πήγα να το αρπάξω χώθηκε μέσα πάλι , έχω σκοπό να το μεταφυτεύσω έτσι κι αλλιώς το δέντρο , η ερώτηση είναι , να την ξεπλύνω τη ρίζα ή όχι? κι αν όχι υπάρχει κάποιο εντομοκτόνο για να ρίξω στο έδαφος χωρίς να κάψω το φυτό??

Και το δεύτερο θεματάκι με το φυτό αυτό είναι αλυσίδα με το προηγούμενο , όταν λοιπόν το έβγαλα έξω το φυτό σταμάτησε η ανάπτυξή του φυλλώματος , λογικά (σκέπτομαι εγώ) θα φταίει το γεγονός ότι τα βράδια δεν έτρωγε τόσο κρύο στη σκάλα και τώρα που βγήκε έξω σταμάτησε η ανάπτυξή του??
-Και εδώ έρχεται η ερώτηση , να την κάνω τη μεταφύτευση ή θα το σοκάρω κι άλλο και θα το χαιρετίσω???

Το ξέρω οι 2 - 3 ερωτησούλες μου είναι ολόκληρο θέμα για σηζήτηση καμιάς ώρας από κοντά αλλά ας μου απαντήσει όποιος γνωρίζει όσο ποιο συνοπτικά μπορεί[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... flower.gif[/img]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απάντηση