Αγνωστο ειδος
-
G.gin.
- Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Αγνωστο ειδος
Δεν πηραζει φιλος συμβαινουν και αυτα.. σου ευχομαι καλη συνεχεια [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]Hfestion έγραψε:Παιδιά αυτό δέντρο το έχασα πριν από δύο μήνες περίπου.
Δεν κατάφερα να καλύψω τις ανάγκες του και ξεραθηκε
άσε τα δέντρα σου να μιλάνε αυτά για εσένα
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Κρίμα - τι να γίνει όμως, μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτό..Hfestion έγραψε:Παιδιά αυτό δέντρο το έχασα πριν από δύο μήνες περίπου.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Hfestion
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 359 times
Παιδιά αυτό δέντρο το έχασα πριν από δύο μήνες περίπου.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Και το σκεφτόμουν ότι θυμίζει τριφύλλι, αλλά πού να φανταστώ ότι όντως υπάρχει τριφύλλι με ξυλώδη κορμό!!!!sdrakopo έγραψε:Αν μου επιτρέπεται όσον αφορά στο είδος , είναι ''Μηδική δενδρώδης'' είδος τρυφιλλιού που χρησιμοποιείται πολύ στην κτηνοτροφία. Υπάρχουν παντού στην Ελλάδα, και τα ''χαρακτηρίζει'' ο πολύ ενδιαφέρων κορμός και συχνά το nebari τους
Κοίτα να δεις τι πέτυχες, μπράβο Δώρη!
Ο κορμός αφήνει περιθώρια για πολύ παιχνίδι, όταν και εφ' όσον βέβαια "βολευτεί" το δέντρο στη γλάστρα του.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Ναι αυτο ειναι το είδος, ειχαμε παει μια βολτα με τον Hfestion και μου το ειχε πει την ονομασια του οτι το ανακαλυψε... Μπράβο σου!
-
sdrakopo
- Σπορόφυτο

Αν μου επιτρέπεται όσον αφορά στο είδος , είναι ''Μηδική δενδρώδης'' είδος τρυφιλλιού που χρησιμοποιείται πολύ στην κτηνοτροφία. Υπάρχουν παντού στην Ελλάδα, και τα ''χαρακτηρίζει'' ο πολύ ενδιαφέρων κορμός και συχνά το nebari τους
Έρρωσθε και Ευδαιμονείτε
-
Hfestion

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... /bravo.gif[/img] κατι τέτοιο έχω στο μυαλό μου!!!
Όντως τα κλαδιά γίνονται πολυ γρήγορα ξυλωδη
Όντως τα κλαδιά γίνονται πολυ γρήγορα ξυλωδη
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Είχαμε κάνει μία συζήτηση στο virtual help όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά αυτό
τό φυτό. Το όνομά του ακόμη δέν το ξέρω αλλά στήν Νέα Σμύρνη μπροστά από τήν Εστία
υπάρχουν αρκετά σαν αυτό πού κοσμούν τόν κήπο. Το κακό είναι ότι ο κορμός αλλά και τα
κλαδιά γίνονται πολύ γρήγορα ξυλώδη και πρέπει να ενεργήσει κάποιος πάνω στούς νεαρούς
βλαστούς ώστε να τους δώσει κάποια κατεύθυνση από νωρίς γιατί αργότερα αυτό δέν θα είναι
δυνατόν. Τώρα αναφορικά με τήν διαμόρφωση ο Hfestion θα επιλέξει τήν μορφή.
Εμείς κάνουμε τίς γνωστές προτάσεις (σχετικές και άσχετες καμιά φορά [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... olling.gif[/img] )
Το σχέδιο είναι παλαιό, αλλά τώρα απέκτησε και φύλλωμα.
.
τό φυτό. Το όνομά του ακόμη δέν το ξέρω αλλά στήν Νέα Σμύρνη μπροστά από τήν Εστία
υπάρχουν αρκετά σαν αυτό πού κοσμούν τόν κήπο. Το κακό είναι ότι ο κορμός αλλά και τα
κλαδιά γίνονται πολύ γρήγορα ξυλώδη και πρέπει να ενεργήσει κάποιος πάνω στούς νεαρούς
βλαστούς ώστε να τους δώσει κάποια κατεύθυνση από νωρίς γιατί αργότερα αυτό δέν θα είναι
δυνατόν. Τώρα αναφορικά με τήν διαμόρφωση ο Hfestion θα επιλέξει τήν μορφή.
Εμείς κάνουμε τίς γνωστές προτάσεις (σχετικές και άσχετες καμιά φορά [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... olling.gif[/img] )
Το σχέδιο είναι παλαιό, αλλά τώρα απέκτησε και φύλλωμα.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Hfestion

update[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... flower.gif[/img]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
VAGOS_A
- Shohin

Εγώ δεν ξέρω είχα μία ιδέα με τον κορμό αλλά τώρα πού είδα τα φύλα ξενέρωσα,ίσως όταν μεγαλώσουν και πάρουν το κανονικό μέγεθος.
Άκου τώρα:
Έχεις ένα φυτό που έρχεται από μία μεγάλη ταλαιπωρία και θέλουμε να ζήση,τη κάνουμε?
1.δεν πειράζουμε στις ρίζες
2.δεν βάζουμε (όσο και αν το θέλει) λίπασμα,οι ρίζες είναι ακόμα ευαίσθητες,καλό θα είναι να βρεις χούμο ή κοπριά και να το ποτίζεις με διάλυμα νερού που έχει μείνη μέσα (ο χούμος ή η κοπριά) τουλάχιστον 12 ώρες.(ίσως και λίγες ορμόνες ριζοβολίας στο νερό)
3.να μην στέγνωση τελείως το χώμα.
4.σήκωσε τη γλάστρα πάνω σε πέτρες ή τούβλα για να στραγγίζει.
5.όχι άμεσο ήλιο άλλα όχι και πολύ σκιά, (κάτω από δέντρο με όχι πυκνό φύλλωμα ή στην μια μεριά ου σπιτιού που χτυπά μόνο το πρωί ο ήλιος) ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΛΙΠΤΗ ΟΠΟΙΟΔΙΠΟΤΕ ΦΥΤΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΊΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ
6.κόψε τα χαμηλά κλαδιά (παραφυάδες)
7.μην αφήσεις τα κλαδιά που θα βγάλει να μεγαλώσουν πολύ,φτιάξε το απαραίτητο πράσινο για να κάνει τις φωτοσυνθέσεις,αλλά μην το αφήσεις να ζήτηση πολλά από τον εαυτό του γιατί δεν έχει τη δύναμη.
Άφησε τα μάτια να ανοίξουν αλλά όχι να μεγαλώσουν πολύ.
Φέτος θέλεις να φτιάξει ρίζες τίποτα άλλο.
Άκου τώρα:
Έχεις ένα φυτό που έρχεται από μία μεγάλη ταλαιπωρία και θέλουμε να ζήση,τη κάνουμε?
1.δεν πειράζουμε στις ρίζες
2.δεν βάζουμε (όσο και αν το θέλει) λίπασμα,οι ρίζες είναι ακόμα ευαίσθητες,καλό θα είναι να βρεις χούμο ή κοπριά και να το ποτίζεις με διάλυμα νερού που έχει μείνη μέσα (ο χούμος ή η κοπριά) τουλάχιστον 12 ώρες.(ίσως και λίγες ορμόνες ριζοβολίας στο νερό)
3.να μην στέγνωση τελείως το χώμα.
4.σήκωσε τη γλάστρα πάνω σε πέτρες ή τούβλα για να στραγγίζει.
5.όχι άμεσο ήλιο άλλα όχι και πολύ σκιά, (κάτω από δέντρο με όχι πυκνό φύλλωμα ή στην μια μεριά ου σπιτιού που χτυπά μόνο το πρωί ο ήλιος) ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΛΙΠΤΗ ΟΠΟΙΟΔΙΠΟΤΕ ΦΥΤΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΊΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ
6.κόψε τα χαμηλά κλαδιά (παραφυάδες)
7.μην αφήσεις τα κλαδιά που θα βγάλει να μεγαλώσουν πολύ,φτιάξε το απαραίτητο πράσινο για να κάνει τις φωτοσυνθέσεις,αλλά μην το αφήσεις να ζήτηση πολλά από τον εαυτό του γιατί δεν έχει τη δύναμη.
Άφησε τα μάτια να ανοίξουν αλλά όχι να μεγαλώσουν πολύ.
Φέτος θέλεις να φτιάξει ρίζες τίποτα άλλο.
-
Hfestion

Ισως βοηθησει αυτη η φωτογραφια....
-
mix.dny
- Imperial

Καλα μου απαντησες,αυτο ρωτησα.Σαφως και πρεπει να ελεγξεις την ευελιξια των κλαδιων σου,αλλα πρωτα πρεπει να εχεις κλαδια αλλα και ισχυρο ριζικο συστημα.Πρεπει να το αφησεις ακομα στην ησυχια του.![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... n_cool.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Hfestion έγραψε: ... ... Τωρα θελω να δω τι κλαδια θα μου πεταξει, αν θα μπορω να τα συρματωσω ή θα σπανε?
Νομιζω οτι δεν μπορω ακομα να σκεφτομαι για στυλ μεχρι το ερχομενο φθινοπωρο. (αν καταλαβα καλα την ερωτηση σου)
Hfestion, δεν χρειάζεται να συρματώσεις!
Άφησέ το όπως είπε ο Παναγιώτης, τελείως ελεύθερο να αναπτυχθεί όσο θέλει. Άσε τα κλαδιά να τραβάνε στα ουράνια. Αυτό θα δίνει την ίδια ανάπτυξη στις ρίζες! Κι αν όλα πάνε κατ' ευχήν, του χρόνου κόβεις χαμηλώτερα και ξεκινάς πάλι.
-
Hfestion

mix.dny έγραψε:Hfestion έγραψε:karesansui έγραψε:Οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες για να οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα (αν και όποτε τα καταφέρουμε ή τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ))
Ίσως μία με καλύτερο φωτισμό θα βοηθούσε.
Πάντως εκέινο που βλέπω είναι πως διαθέτει έναν υπέροχο κορμό που μπορείς να κάνει κάποιος που έχει ...κέφια πολλά!!! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... e_wink.gif[/img]
Γνώμη μου είναι να το αφήσεις να ριζώσει καλά τον χρόνο αυτό, λίπανέ το, να μην το κλαδέψεις καθόλου αλλά, να το αφήσεις να αναπτυχθεί ελεύθερα.
Στο μεταξύ που θα ενηλικιωθούνε τα φύλλα του βγάζεις και μια καλύτερη φωτογραφία!
Δεν εχω σκοπο να του κανω τιποτα παραπανω απο οσα με συμβουλεψες. Αυριο θα βγαλω καλυτερες φωτογραφιες μοιπος και το αναγνωσισει καποιος.
Αλλα τι σκεφτεσαι?
το μονο που σκεφτομουνα ειναι να την βγαλει καθαρη, και φενετε οτι τα καταφερε. Τωρα θελω να δω τι κλαδια θα μου πεταξει, αν θα μπορω να τα συρματωσω ή θα σπανε?
Νομιζω οτι δεν μπορω ακομα να σκεφτομαι για στυλ μεχρι το ερχομενο φθινοπωρο. (αν καταλαβα καλα την ερωτηση σου)
-
mix.dny
- Imperial

Αλλα τι σκεφτεσαι?Hfestion έγραψε:karesansui έγραψε:Οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες για να οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα (αν και όποτε τα καταφέρουμε ή τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ))
Πάντως εκέινο που βλέπω είναι πως διαθέτει έναν υπέροχο κορμό που μπορείς να κάνει κάποιος που έχει ...κέφια πολλά!!! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... e_wink.gif[/img]
Γνώμη μου είναι να το αφήσεις να ριζώσει καλά τον χρόνο αυτό, λίπανέ το, να μην το κλαδέψεις καθόλου αλλά, να το αφήσεις να αναπτυχθεί ελεύθερα.
Στο μεταξύ που θα ενηλικιωθούνε τα φύλλα του βγάζεις και μια καλύτερη φωτογραφία!
Δεν εχω σκοπο να του κανω τιποτα παραπανω απο οσα με συμβουλεψες. Αυριο θα βγαλω καλυτερες φωτογραφιες μοιπος και το αναγνωσισει καποιος.
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
Hfestion

-
Hfestion

karesansui έγραψε:Οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες για να οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα (αν και όποτε τα καταφέρουμε ή τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ))
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες για να οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα (αν και όποτε τα καταφέρουμε ή τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ))
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake