ποταμισια αμμος/αμμος λατομειου

Θέματα που αφορούν τα Bonsai
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: ποταμισια αμμος/αμμος λατομειου

Δημοσίευση από karesansui »

Petros έγραψε:απο που μπορώ να αγοράσω ποταμίσια άμμο; και μικρό χαλικάκι;
Αμφότερα σε pet-shop. Για ενυδρεία γλυκού νερού...Υπάρχει και άμμος χοντρόκοκκη και χαλικάκι διαμέτρου 1-2 χιλ.
Μην ζητήσεις άμμο για γάτες γιατί, αυτές που διατίθενται/κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι οι πλέον ακατάλληλες όσο και αν μερικές αναγράφουν/εικονίζουν οτι μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε φυτά (όπως π.χ η "My-Cat" της εταιρείας MYTA).
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

My Nellie
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από My Nellie »

Καλή επιτυχία λοιπόν, σου εύχομαι!
Εάν έχεις ένα μονό αριθμό δενδρυλλίων (...σύμφωνα με τους κανόνες...) θα μπορούσες να προσανατολισθείς ίσως και στην δημιουργία ενός δάσους.

Topic author
stavros.z
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από stavros.z »

My Nellie έγραψε:
stavros.z έγραψε: ... ... Οσο για τα δεντρακια, εχουν φυτρωσει σε κτημα ενος γνωστου μου και δεν υπαρχει περιπτωση να εχουν μελλον στο συγκεκριμενο σημειο οπου φυτρωσαν, γιατι θελει να εκμεταλευτει τον χωρο για καποιες καλλιεργειες που θελει να κανει κι ετσι ισως τα δοσω λιγο ζωη παραπανω.

Πόσο μεγάλα είναι Σταύρο?
Μήπως μπορείς να τα αφήσεις ακόμη και να τα προετοιμάσεις το ερχόμενο φθινόπωρο για να τα βγάλεις την μεθεπόμενη άνοιξη?
αν τα αφησω, την ανοιξη δεν θα υπαρχουν.
Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M4r0k1nos »

Petros έγραψε:απο που μπορώ να αγοράσω ποταμίσια άμμο; και μικρό χαλικάκι;
Ποταμίσια άμμο από pet-shop , άμμο για γάτες ζητάς ή αυτό που ζήτησα κι εγώ ποταμίσια άμμο ενυδρείου γλυκού νερού.

Χαλικάκι ας σου πει κάποιος που γνωρίζει γιατί δεν ξέρω ούτε κι εγώ.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... egreen.gif[/img]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

απο που μπορώ να αγοράσω ποταμίσια άμμο; και μικρό χαλικάκι;

My Nellie
Imperial
Imperial

stavros.z έγραψε: ... ... Οσο για τα δεντρακια, εχουν φυτρωσει σε κτημα ενος γνωστου μου και δεν υπαρχει περιπτωση να εχουν μελλον στο συγκεκριμενο σημειο οπου φυτρωσαν, γιατι θελει να εκμεταλευτει τον χωρο για καποιες καλλιεργειες που θελει να κανει κι ετσι ισως τα δοσω λιγο ζωη παραπανω.

Πόσο μεγάλα είναι Σταύρο?
Μήπως μπορείς να τα αφήσεις ακόμη και να τα προετοιμάσεις το ερχόμενο φθινόπωρο για να τα βγάλεις την μεθεπόμενη άνοιξη?
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Καλημέρα Σταύρο.
Μπορείς να το δημοσιεύσεις στη ενότητα "yamadori".
Θα χαρούμε πολύ να δούμε σε φωτογραφία το δεντράκι που συνέλεξες απο τα πέριξ της Βόλβης.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
stavros.z
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Harris έγραψε:Μπραβο και πολυ καλα κανεις! Εχεις βρει καμια αγρια ελια;
αγριελιες εχει παρα πολλες στην περιοχη της λιμνης Βολβης. καποια στιγμη ειχα ανεβασει φωτογραφιες απο ενα δεντρακι που ειχα συλεξει αλλα δεν μπορω να βρω το θεμα στο φορουμ.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Μπραβο και πολυ καλα κανεις! Εχεις βρει καμια αγρια ελια;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
stavros.z
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Harris έγραψε:
karesansui έγραψε:Σταύρο, δεν ξέρω την άμμο λατομείου που ανέφερες τι προέλευση έχει! Είναι ασβεστολιθικής να υποθέσω; Αν ναί τότε σαν υπόστρωμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι κατάλληλη, μήπως το pH είναι πολύ αλκαλικό, πάνω απο 7. Τα πεύκα θέλουνε πέρα απο καλή αποστράγγιση και όξινο pH ειδικά αν κατάγονται απο περιοχές όπως το Νευροκόπι! Με το κοκκινόχωμα + άμμο θα σχηματιστούν μέσα στο δοχείο συμπαγή στρώματα που θα κάνουν τον αερισμό δυσχερή! Στο δοχείο δεν χρησιμοποιούμε υπόστρωμα που να προσομοιάζει το χώμα που αναπτύσσονται τα δέντρα ελεύθερα στην Φύση. Θέλουμε υπόστρωμα ΟΧΙ χώμα! Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την ποταμίσια άμμο με δασόχωμα-φυλλόχωμα καλά κοσκινισμένο απο το έδαφος των πεύκων αυτών ( κρατάς τα χοντρύτερα υλικά) και προσθέτεις και χαλικάκι ποταμίσιο.
+1
να' στε καλα για τις συμβουλες σας. Οσο για το αν εχω εμπειρια στην συλεξη δεντρων απο την φυση, δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανω κι εχω αποκτησει μια ομορφη συλογη απο καποια δεντρακια, απλα ηθελα την γνωμη σας για το συγκεκριμενο μιγμα ,γιατη το βρηκα και ηθελα να δω αν καποιος απο εσας το εχει δοκιμασει, γιατι δεν θελω να εχω αναπαντεχα αποτελεσματα. Οσο για τα δεντρακια, εχουν φυτρωσει σε κτημα ενος γνωστου μου και δεν υπαρχει περιπτωση να εχουν μελλον στο συγκεκριμενο σημειο οπου φυτρωσαν, γιατι θελει να εκμεταλευτει τον χωρο για καποιες καλλιεργειες που θελει να κανει κι ετσι ισως τα δοσω λιγο ζωη παραπανω.

My Nellie
Imperial
Imperial

Πιστεύεις ότι έχεις την απαιτούμενη εμπειρία να σηκώσεις το πευκάκι και να το διατηρήσεις ζωντανό?
Γιατί δεν τα αφήνεις τα δενδράκια εκεί που βρίσκονται και να αγοράσεις κάποια από φυτώριο? Περισσότερες πιθανότητες θα έχεις να σου ζήσουν και να προχωρήσετε μαζί στην διαμόρφωσή τους σε bonsai.
Φιλική συμβουλή...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

karesansui έγραψε:Σταύρο, δεν ξέρω την άμμο λατομείου που ανέφερες τι προέλευση έχει! Είναι ασβεστολιθικής να υποθέσω; Αν ναί τότε σαν υπόστρωμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι κατάλληλη, μήπως το pH είναι πολύ αλκαλικό, πάνω απο 7. Τα πεύκα θέλουνε πέρα απο καλή αποστράγγιση και όξινο pH ειδικά αν κατάγονται απο περιοχές όπως το Νευροκόπι! Με το κοκκινόχωμα + άμμο θα σχηματιστούν μέσα στο δοχείο συμπαγή στρώματα που θα κάνουν τον αερισμό δυσχερή! Στο δοχείο δεν χρησιμοποιούμε υπόστρωμα που να προσομοιάζει το χώμα που αναπτύσσονται τα δέντρα ελεύθερα στην Φύση. Θέλουμε υπόστρωμα ΟΧΙ χώμα! Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την ποταμίσια άμμο με δασόχωμα-φυλλόχωμα καλά κοσκινισμένο απο το έδαφος των πεύκων αυτών ( κρατάς τα χοντρύτερα υλικά) και προσθέτεις και χαλικάκι ποταμίσιο.
+1
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

+1
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Σταύρο, δεν ξέρω την άμμο λατομείου που ανέφερες τι προέλευση έχει! Είναι ασβεστολιθικής να υποθέσω; Αν ναί τότε σαν υπόστρωμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι κατάλληλη, μήπως το pH είναι πολύ αλκαλικό, πάνω απο 7. Τα πεύκα θέλουνε πέρα απο καλή αποστράγγιση και όξινο pH ειδικά αν κατάγονται απο περιοχές όπως το Νευροκόπι! Με το κοκκινόχωμα + άμμο θα σχηματιστούν μέσα στο δοχείο συμπαγή στρώματα που θα κάνουν τον αερισμό δυσχερή! Στο δοχείο δεν χρησιμοποιούμε υπόστρωμα που να προσομοιάζει το χώμα που αναπτύσσονται τα δέντρα ελεύθερα στην Φύση. Θέλουμε υπόστρωμα ΟΧΙ χώμα! Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την ποταμίσια άμμο με δασόχωμα-φυλλόχωμα καλά κοσκινισμένο απο το έδαφος των πεύκων αυτών ( κρατάς τα χοντρύτερα υλικά) και προσθέτεις και χαλικάκι ποταμίσιο.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως

Topic author
stavros.z
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

ποταμισια αμμος/αμμος λατομειου

Εχτες, κανοντας μια βολτα σε μια μαντρα με υλικα οικοδομων, βρηκα κατι σακια με χοντρη ποταμισια αμμο, ανακατεμενη με χοντρη αμμο λατομειου. εβαλα το μειγμα αυτο με λιγο κοκκινοχωμα, και ειχα ενα κατα την γνωμη μου μιγμα με παρα πολυ καλη αποστραγγιση, το οποιο θελω να χρησημοποιησω για καποια πευκακια που εχω βαλει στο ματι στην περιοχη του Νευροκοπιου. Το μιγμα αυτο κατα την γνωμη σας θα ειναι καλο για τον σκοπο που το θελω;
Απάντηση