Νυχτολούλουδο - CESTRUM NOCTURNUM

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Re: Νυχτολούλουδο - CESTRUM NOCTURNUM

Δημοσίευση από Harris »

Ρώτησα στην έκθεση για γιασεμί. Μια κυρία μου είπε (με επιφύλαξη :violence-torch: ) οτι ειναι μια ποικιλία γιασεμί που λέγετε Αραπικο και ειναι με λευκα ανθακια και χοντρενει αρκετά γρήγορα.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Liz@ki »

παρε Γιωργο και δοκιμασε το!! μαζι σου..!
Και πριν λιγο βγηκα στη βεραντα να ξαναδω τον κορμο της μοκαμβιλιας που εγραψα παραπανω...

ειναι καλος...θα το βγαλω φωτο να το δειτε.. ;)
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

Topic author
fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Liz@ki έγραψε: παντως εχει σχετικα "χοντρο" κορμο, αυτο που με χαλαει ειναι οτι εχει πολλους κορμους ..δε ξερω πως θα μπορουσες να το διαμορφωσεις..

εσυ σκεφτεσαι να παρεις καποιο αλλο και να δοκιμασεις? αν ναι ψαξε με εναν κορμο, στην εκθεση ειδα και με εναν κορμο...(αλλα πολυ μικρα..)

Μπα... αυτό δεν τον πειράζω... :naughty:(Τα φύλλα που βλέπετε δεν είναι τίποτα σε σχέση με τα φύλλα που θα έχει σε 1 μήνα...)
[img]http://img338.imageshack.us/img338/5035/dsc06072m.jpg[/img]
[img]http://img291.imageshack.us/img291/9563/dsc06079p.jpg[/img]
Το καλοκαίρι μυρίζει από 100 μέτρα πριν φτάσω σπίτι και είναι πανέμορφο....

Έλεγα να πάρω ένα μικρό καινούργιο. Σε κανά 2 χρόνια αν κρίμω από αυτό θα είναι ότι πρέπει... Και με 2 ή 3 κορμούς να πάρω, θα κόψω 1 ή 2 και θα το βοηθήσω να μεγαλώσει όπως θέλω εγώ
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

fspike έγραψε:
Liz@ki έγραψε: το νυχτολουλουδο νομιζω ειναι αναρριχωμενο φυτο σωστα? (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος)
Αυτα εχουν την ταση να ψηλωνουν και αργουν να κανουν κορμο..οπως και η μοκαμβιλια, εχουμε στη βεραντα μας μια χρονιααααα, αν τη δεις νομιζεις οτι ειναι 4 χρονια μονο το δεντρο..ενω ειναι τουλαχιστον 15 χρονια!
Για να καταλάβεις:

[img]http://img405.imageshack.us/img405/6711/dsc06053p.jpg[/img]

όσο μπορείς να δεις με τους κορμούς. Θα το βάλω φώτο από το σπίτι να δεις. Ρε συ δεν είναι αναρριχώμενο. Το δικό μου (πάνω από 1 μέτρο από το χώμα) στηρίζεται στους κορμούς του.
οκ, εχω δει ομως και αναρριχωμενα...μπορει αλλο ειδος..
παντως εχει σχετικα "χοντρο" κορμο, αυτο που με χαλαει ειναι οτι εχει πολλους κορμους ..δε ξερω πως θα μπορουσες να το διαμορφωσεις..

εσυ σκεφτεσαι να παρεις καποιο αλλο και να δοκιμασεις? αν ναι ψαξε με εναν κορμο, στην εκθεση ειδα και με εναν κορμο...(αλλα πολυ μικρα..)
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

Topic author
fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Liz@ki έγραψε: το νυχτολουλουδο νομιζω ειναι αναρριχωμενο φυτο σωστα? (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος)
Αυτα εχουν την ταση να ψηλωνουν και αργουν να κανουν κορμο..οπως και η μοκαμβιλια, εχουμε στη βεραντα μας μια χρονιααααα, αν τη δεις νομιζεις οτι ειναι 4 χρονια μονο το δεντρο..ενω ειναι τουλαχιστον 15 χρονια!
Για να καταλάβεις:

[img]http://img405.imageshack.us/img405/6711/dsc06053p.jpg[/img]

όσο μπορείς να δεις με τους κορμούς. Θα το βάλω φώτο από το σπίτι να δεις. Ρε συ δεν είναι αναρριχώμενο. Το δικό μου (πάνω από 1 μέτρο από το χώμα) στηρίζεται στους κορμούς του.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

fspike έγραψε:
Liz@ki έγραψε: εφοσον εχει τετοια αναπτυξη οπως λες, γιατι οχι...! θα ελεγα να το δοκιμασεις...! :dance:
Χεχε.. λέω να κάνω μια απόπειρα :dance:
Μου κάνει εντύπωση ρε συ όμως που ένα search να κανεις παντού δεν βρίσκεις τίποτα... Και η γαρδένια για παράδειγμα δε κάνει και πολύ χοντρό κορμό... Βρίσκεις όμως υλικό...
γαρδενια,αζαλεα, καμελια κανουν χοντρο κορμο εχω δει αρκετα σε μπονσαι, τωρα σε ποσα χρονια το καθενα δεν ξερω...!

το νυχτολουλουδο νομιζω ειναι αναρριχωμενο φυτο σωστα? (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος)

Topic author
fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Liz@ki έγραψε: εφοσον εχει τετοια αναπτυξη οπως λες, γιατι οχι...! θα ελεγα να το δοκιμασεις...! :dance:
Χεχε.. λέω να κάνω μια απόπειρα :dance:
Μου κάνει εντύπωση ρε συ όμως που ένα search να κανεις παντού δεν βρίσκεις τίποτα... Και η γαρδένια για παράδειγμα δε κάνει και πολύ χοντρό κορμό... Βρίσκεις όμως υλικό...
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

fspike έγραψε:
Liz@ki έγραψε:πηρα και εγω ενα Γιωργο, αλλα νομιζω πως εχει επιτυχια οσο και το γιασεμι!

Γινεται δηλαδη αλλα μεχρι να παχυνει ο κορμος...ζησε Μαη μου ..

Εκτος αν εισαι τυχερος και βρεις ενα με χοντρο κορμο και μπεις στη διαδικασια και το ξεκινησεις,

στην εκθεση αυτα που ειδα ηταν μικρα και δεν κανουν..

Ρε συ το γιασεμί το έχω 2 χρόνια και οι 5-6 κορμοί που έχει είναι λεπτοί όπως ήταν όταν το πήρα. Το νυχτολούλουδο είχε 3-4 κορμούς να ξεκινούν από το χώμα που ήταν διαμέτρου 0,5 mm περίπου πέρυσι. Μέσα σε 1 χρόνο είναι 2-2,5 mm διαμέτρου και φαντάσου να έκοβα κανά 2 και να μην το άφηνα να φτάσει 2 μέτρα ύψος...

Λέω εγώ τώρα... :dance:

εφοσον εχει τετοια αναπτυξη οπως λες, γιατι οχι...! θα ελεγα να το δοκιμασεις...! :dance:

Topic author
fspike
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fspike »

Liz@ki έγραψε:πηρα και εγω ενα Γιωργο, αλλα νομιζω πως εχει επιτυχια οσο και το γιασεμι!

Εκτος αν εισαι τυχερος και βρεις ενα με χοντρο κορμο και μπεις στη διαδικασια και το ξεκινησεις,

Ρε συ το γιασεμί το έχω 2 χρόνια και οι 5-6 κορμοί που έχει είναι λεπτοί όπως ήταν όταν το πήρα. Το νυχτολούλουδο είχε 3-4 κορμούς να ξεκινούν από το χώμα που ήταν διαμέτρου 0,5 mm περίπου πέρυσι. Μέσα σε 1 χρόνο είναι 2-2,5 mm διαμέτρου και φαντάσου να έκοβα κανά 2 και να μην το άφηνα να φτάσει 2 μέτρα ύψος...

Λέω εγώ τώρα... :dance:
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

πηρα και εγω ενα Γιωργο, αλλα νομιζω πως εχει επιτυχια οσο και το γιασεμι!

Topic author
fspike
Shohin
Shohin

Νυχτολούλουδο - CESTRUM NOCTURNUM

Δημοσίευση από fspike »

Καλημέρα παιδιά...
Θέλω να ρωτήσω το εξής. Έχει ακούσει κανείς ή να έχει δοκιμάσει κιόλας να κάνει bonsai νυχτολούλουδο? Έψαξα γενικά το Internet αλλά λίγα πράγματα βρήκα. Το νυχτολούλουδο έχει τρομερή ανάπτυξη, είναι ανθεκτικό σε κλαδέματα κτλ, έχει ελαστικό κορμό και γενικά δεν είναι από τα ευαίσθητα φυτά. Να μην αναφέρω το απίστευτο άρωμα του το καλοκαίρι. Το μόνο που πρέπει να δώσεις σημασία είναι η ανάγκη του σε πολύ νερό κατά το καλοκαίρι.
Μέσα σε ένα χρόνο οι κορμοί που έχει πάχυναν εντυπωσιακά.
[img]http://img338.imageshack.us/img338/1627 ... turnum.jpg[/img]
[img]http://img443.imageshack.us/img443/3392 ... uloudo.jpg[/img]

Εδώ και καιρό το σκέφτομαι. Έχω σπίτι ένα μεγάλο. Το πετσόκοψα στο κλάδεμα πέρυσι και φέτος είναι απίστευτο πάλι. Είδα τώρα στην έκθεση μικρά νυχτολούλουδα με 3-5 Ευρο και σκεφτόμουν να το δοκίμαζα.
Γιώργος
Απάντηση