Δυνατοί άνεμοι και bonsai

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση

Topic author
dimitrisbonsai
Mame
Mame
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Δυνατοί άνεμοι και bonsai

Δημοσίευση από dimitrisbonsai »

Μάλιστα, ήσασταν κατατοπιστικοί!

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Οι κινήσεις που κάνουν τα φυτά όταν τα φυσάει ο άνεμος τα βοηθούν να αναπτύσουν ένα γερό ριζικό σύστημα. Ασφαλώς αναφερόμασθε σε ανέμους μέτριας έντασης και υπό την προϋπόθεση ότι οι γλάστρες μας είναι επαρκώς σταθεροποιημένες στην θέση τους.
Όμως ο αέρας βοηθάει επίσης την γρήγορη εξάτμιση του νερού/υγρασίας από το υπόστρωμα. Επομένως, αφυδατώνει τα φύλλα των δένδρων, εάν η υγρασία του υποστρώματος δεν είναι αρκετή.
Χρειάζεται λοιπόν λίγη προσοχή στο πότισμα, να μη μας ξεραίνεται το υπόστρωμα. Αλλά κι αυτό πάλι πρέπει να συνυπολογίζει και μερικές άλλες παραμέτρους, όπως π.χ. το μέγεθος της γλάστρας, την σύνθεση του υποστρώματος.
Αν θές διάβασε τι έγραψε ο Παναγιώτης (karesansui) εδώ http://www.bonsaiclub.gr/forum/el/viewt ... =44&t=1067
Εκτός από τα τροπικά κι υποτροπικά είδη, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μεταφέρουμε τα άλλα δένδρα σε εσωτερικό χώρο. Εκτός κι αν οι θερμοκρασίες εκεί που βρίσκεσαι πέφτουν πολύ χαμηλά στην διάρκεια του χειμώνα.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Τα μπονσαι τα εχουμε μακρια απο βοριαδες! Λιγο χωμα αρα γρηγορα το χωμα παιρνει την χαμηλη θερμοκρασια της νυχτας μεχρι να ξαναζεσταθει το πρωι...
Σακουλα απο πανω...
Καλα ποτισμενο για να εχει καλη θερμοκρασια....

Τα προστατευουμε!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Κοιτα δεν ειμαι σιγουρος,αλλα νομιζω οτι ο μοναδικος κινδυνος που εχεις ειναι να στο πεταξει εξω απο το ποτ,καλο θα ηταν να μην ειναι τελειως εκτεθημενο το χειμωνα και οταν φυσαει ας ειναι νοπο το χωμα για να εχει βαρος!Καλη ερωτηση παντως θα ηθελα και εγω να μαθω αν υπαχει και αλλος κινδυνος οταν φυσαει!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι

Topic author
dimitrisbonsai
Mame
Mame

Δυνατοί άνεμοι και bonsai

Δημοσίευση από dimitrisbonsai »

Γεια σας, τώρα που αρχίζει και χαλάει ο καιρός και οι φθινοπωρινοί άνεμοι κάνουν την εμφάνισή τους, θα πρέπει να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για τα bonsai? Ξέρω πως τα περισσότερα είδη απαιτείται να τα έχεις έξω στο κρύο για να εγκλιματιστούν και να περάσουν και οι 4 εποχές από πάνω τους. Ειδικά τα φυλλοβόλα. Με τους ισχυρούς ανέμους όμως τι γίνεται? Συγκεκριμένα έχω μια Φτελιά όπως κάποιοι ξέρουν. Μήπως να τη βάλω μέσα?
Απάντηση