Bonsai ΣΤΟ LIDL την Πεμπτη 1/9

Θέματα που αφορούν τα Bonsai
Απάντηση

Zerkian
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Bonsai ΣΤΟ LIDL την Πεμπτη 1/9

Δημοσίευση από Zerkian »

Μεταξύ κάκιστου και κακού επέλεξε το κακό!
Κάκιστο = Δοχείο χωρίς τρύπες !!!!
Κακό = Εποχή μεταφύτευσης.
Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M4r0k1nos »

sorry για το μέγεθος της δεύτερης... [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _e_sad.gif[/img]
μου ξέφυγε [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... ooIM/9.gif[/img]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

η sagaretia μπορεί κάποιος να μου πει την Ελληνική ονομασία ? κι αν ξέρετε και τι είναι αυτά στα φύλλα της...
τωρα κάθομαι και τα ψαχουλεύω...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

και βέβαια κάνει "μπάμ" το χώμα που ρίξαν απο πάνω οτι δεν θα είναι το ίδιο με το απο κάτω...
Στην μεταφύτευση θα φανεί.

Αλήθεια μεταφύτευση άμεσα ή να περιμένουμε άνοιξη?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Harris έγραψε:Καμια ωραια Φτελια δεν ειχε;
Είχε Χάρη , zelcova , πήρα μία , λεπτούλα βέβαια , αλλα με ωραίο σχήμα (εμενα μ'άρεσε[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... n_cool.gif[/img]) και πήρα και μία sageretia πολύ όμορφη με πολύ ωραίο κορμό.

Τα ιδια γλαστράκια και χώμα όπως και του kapouland.

To μόνο που παρατήρησα τώρα είναι οτι σε κάτι φυλαράκια της φτελιάς εχει εμφανιστεί χλώρωση , νομίζω...

Δείτε και τις φωτο μου να μου πείτε.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από kapouland »

Harris έγραψε:Καμια ωραια Φτελια δεν ειχε;
Παράληψη!!! Στο συγκεκριμένο κατάστημα είχε και φτελιές (γύρω στα 2 κομμάτια) αλλά παραήταν πληγωμένα από σύρμα και είχαν πολύ αδυνατισμένους κορμούς. Στο (άπειρο) μάτι μου δεν καθόντουσαν καλά...! Αυτό που πήρα ήταν (κατά την γνώμη μου) το πιο προσεγμένο!
Χάρη τι λες, θα έχει πρόβλημα αν το μεταφυτέψω αυτήν την εποχή; Διαθέτω όμως μόνο τυρφη ελαφρόπετρα περλίτη και akadama.
...Ανδρέας [HR]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καμια ωραια Φτελια δεν ειχε;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial

Επισκέφτηκα σήμερα το πρωί το LIDL στην Πατησίων. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που πήγα σε αυτήν την "αλυσίδα" καταστημάτων και όταν πήγα να ζητήσω μία σακούλα μου είπαν με χαμόγελο: "...δεν έχετε ξανάρθει εδώ; Η σακούλα χρεώνεται 0,02 €..." γέλαγαν όλες οι γιαγιάδες που ήταν τριγύρω μου...!
Στο θέμα μας, είχε μπονσάι zelkova kai carmona. Διάλεξα ένα carmona το οποίο ήταν από τα καλύτερα όσων αφορά στην γενική εικόνα. Είχε μόνο ένα σημαδάκι από σύρμα και φαινόταν υγιές. Βγάζει νέο φύλλωμα και μικρά άνθη και επίσης δεν φαίνεται να έχει κάποια από τις αρρώστιες που γνωρίζω.
Το ποτ έχει τα χάλια του: είναι πορσελάνινο κακής ποιότητας με ένα πιατάκι επίσης πορσελάνινο το οποίο δέν ξεκολλάει (είναι "ένα" με το γλαστράκι (και όχι ποτ τελικά) χωρίς τρύπες αποστράγγισης. Το χώμα είναι καθαρή τύρφη αλλά όχι η χειρότερη ποιότητα που έχω δεί. Η τιμή του είναι 12,99.

rsz_img_1484.jpg
δέν έχω καλό φωτισμό.....
rsz_img_1482.jpg
...Ανδρέας [HR]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Εαν εχει πανω απο ενα S ναι πραγματι ειναι αφυσικο...Στο ενα S ειναι νορμαλ πολλα δεντρα εχουν αυτο το σχημα...
Οπως σου ειπε κ η Αλεξανδρα να ειναι ζωντανο το χρωμα του να μην εχει ξερα κλαδια και φυλλα να φαινεται υγιες!

Ομως σχετικα με την μεταφυτευση! Καλο ειναι να δουμε τι εχουν κανει πρωτα στο δεντρο... Μπορει να τα εχουν μεταφυτευσει προσφατα... δηλαδη να εχουν μια καλυτερη μεταχείριση στα δεντρα του LIDL απο τα αλλα του εμποριου. Να δουμε εαν εχουν ριξει χωμα απο πανω φρεσκο και μεσα ειναι το παλιο.... Θελει γενικα προσοχη. Καλο ειναι να βαλεις μια φωτογραφια να δουμε. αν και θα παω λογικα να ριξω μια ματια!

ΠΑρε λοιπον αυτο που σου αρεσει εσενα οπτικα πιο πολυ και να δείχνει υγιές. και η Sageretia ειναι γερο δεντρο!
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial

My Nellie έγραψε:Αν θέλεις να πάρεις ένα "διαμορφωμένο bonsai" και να το έχεις σαν.... κλινικό υποκείμενο, δηλαδή σαν αντικείμενο μελέτης κι εφαρμογής των τεχνικών που μαθαίνεις, τότε αγόρασε μιά από τις "s-φτελιές". Κυρίως για να μάθεις πώς να ποτίζεις, πώς να την κρατήσεις ζωντανή κλπ
Αλλιώς, κράτα τα χρήματα σε κουμπαρά και μάζευε κι άλλα για να αγοράσεις ένα δένδρο με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που θα το ξεκινήσεις εσύ από την αρχή για prebonsai. Είναι μεγαλύτερη η ικανοποίηση αλλά κι η... οικονομία [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img]
Αυτό θα είναι το καλύτερο για εμάς τους πρωτάρηδες!
...Ανδρέας [HR]

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Θεώνη, έχει επικρατήσει ο όρος "mallsai" για αυτής της κατηγορίας τα bonsai. Είναι δένδρα κινεζικής προέλευσης, μαζικής παραγωγής και συνήθως έχουν βαθειά σημάδια από το συρμάτωμα. Συνηθέστατα επίσης ο κορμός τους έχει κατευθυνθεί σ' ένα (κατ' εμέ αφύσικο) σχήμα "S".
Το σχεδόν σίγουρο επίσης είναι ότι το χώμα τους δεν είναι κατάλληλο για ένα bonsai και χρειάζονται μεταφύτευση.
Και κάτι ακόμα που έχω παρατηρήσει είναι ότι ενώ είναι φυτεμένα σ' ένα πλαστικό δοχείο που έχει στον πάτο τις τρύπες αποστράγγισης, αυτό το έχουν τοποθετήσει στην συνέχεια μέσα σ' ένα πήλινο δοχείο που όμως δεν έχει αποστράγγιση και η συνέπεια είναι να λιμνάζει το νερό από την πλαστική γλάστρα.
Εάν θέλεις να αγοράσεις ένα για να ξεκινήσεις, μπορείς άνετα να το κάνεις. Κύτταξε να είναι ζωντανό πράσινο το χρώμα του, να μη του λείπει φύλλωμα, γενικά να δείχνει υγιές.
Και μετά μπορείς να ρωτήσεις για την παρακάτω πορεία του και να σε βοηθήσουμε.

Theoni
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Theoni »

Πως θα γνωρίζω οτι το ΜΠΟΝΣΑΙ που θα αγοράσω απο το LIDL θα είναι καλό; Τι πρέπει να κοιτάξω;

ευχαριστώ πολύ
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

M4r0k1nos έγραψε:Nα κάνω μιά ερώτηση? Σε πιο LIDL ακριβως πουλαει δεντρακια? Γιατι στου Βυρωνα και σου Παγκρατίου που εχω κοντά μου δεν έχω δει ποτέ...
θα εχει την Πεμπτη 1/9. Πηγαινε το πρωι!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Nα κάνω μιά ερώτηση? Σε πιο LIDL ακριβως πουλαει δεντρακια? Γιατι στου Βυρωνα και σου Παγκρατίου που εχω κοντά μου δεν έχω δει ποτέ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Λοιπον: ειδα το φυλλαδιο πρεπει να ειναι Carmona , Sagertia & Ulmus.

Πιστευω οτι ΟΛΟΙ πρεπει να εχουν μια κινεζικη ΦΤΕΛΙΑ (ulmus-elm) bonsai ακομα και αυτη του LIDL. Ειναι ωραια και γερα δεντρα. Οπως λεει και η Αλεξανδρα το ποτισμα ειναι απο τα πιο βασικα! Και εαν το κρατησεις αυτο το δεντρο του δωσεις νεες μορφες οπως εχουμε δει κατακαιρους σε αυτα τα ηδη 'ετοιμα' δεντρα τριβεις τα ματια σου...

Ολα εχουν την χαρη τους!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Νομιζω θα συμφωνησω μαζι σου!Ευχαριστω!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Αν θέλεις να πάρεις ένα "διαμορφωμένο bonsai" και να το έχεις σαν.... κλινικό υποκείμενο, δηλαδή σαν αντικείμενο μελέτης κι εφαρμογής των τεχνικών που μαθαίνεις, τότε αγόρασε μιά από τις "s-φτελιές". Κυρίως για να μάθεις πώς να ποτίζεις, πώς να την κρατήσεις ζωντανή κλπ
Αλλιώς, κράτα τα χρήματα σε κουμπαρά και μάζευε κι άλλα για να αγοράσεις ένα δένδρο με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που θα το ξεκινήσεις εσύ από την αρχή για prebonsai. Είναι μεγαλύτερη η ικανοποίηση αλλά κι η... οικονομία [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Ρε παιδια,αξιζει να παρουμε;;
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Harris έγραψε:θα εχει μπονσαι την Πεμπτη 1/9. Carmona, Serissa, Liguster ετσι εμαθα απο μια πηγη :)
Οπότε η Παρασκευή 2/9 θα ξημερώσει με νέες ελπίδες για την διαμόρφωση των αποκτηθέντων δέντρων!*
Έχουμε δουλειά πολύ να κάνουμε σε αυτο το forum!!! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]

*Σ.τ.σ: έχω μιαν ελπίδα πως τα μπονσάι του LIDL δεν θα είναι ανάλογα της ...γνωστής ποιότητας των προϊόντων του [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... histle.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Bonsai ΣΤΟ LIDL την Πεμπτη 1/9

Δημοσίευση από Harris »

θα εχει μπονσαι την Πεμπτη 1/9. Carmona, Serissa, Liguster ετσι εμαθα απο μια πηγη :)

Και οπως εχουμε πει ενα μπονσαι ποτε δεν ειναι ετοιμο...[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Εικόνα
Απάντηση