Kainourgios

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Kainourgios

Δημοσίευση από kapouland »

Καλώς όρισες στην παρέα μας!!![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... mewave.gif[/img]
...Ανδρέας [HR]

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Και γιατί δεν μας ρώτησες, βρε Θεώνη? [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img]

Theoni
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Theoni »

Ευχαριστώ πολύ γιατι είχα τις ιδιες απορίες! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

ThEo_Bon έγραψε:δεν μενω αθηνα..βορεια μενω,κοντα θεσσαλονικη..τωρα για το υποστρομα τι να σου πω.??δεν ξερω..καλουτσικο μου φαινεται..πωσ πρεπει να ειναι..??σημερα το ποτησα κιολασ..σορρυ που ειμαι ετσι λιγο ασχετοσ αλλα ειμαι μολισ 18 χρονων..
Νομίζω οτι πρέπει να είσαι το νεώτερο μέλος σε αυτήν την παρέα!! Όπως έγραψε και η Αλεξάνδρα, ρωτώντας θα μάθεις! Παρθενογένεση στην γνώση δεν υπάρχει νεαρέ! Αν δεν ρωτάς σημαίνει οτι δεν ενδιαφέρεσαι ή δεν έχεις κατανοήσει!
Να μην επαναλάβω την ρήση του Σωκράτη οτι;" εν οίδα, ότι ουδέν οίδα"!!!
Στα δικά μας τώρα, στα πιό πρακτικά! Υπόστρωμα ενοούμε το χώμα στο οποίο είναι φυτεμένο το μπονσάι, λέξη που θα την συναντήσεις συχνά να αναφέρεται εδώ στο forum! Κατάλληλο υπόστρωμα για τα μπονσάι θεωρείται εκέινο που εξασφαλίζει καλό αερισμό και υγρασία στις ρίζες αλλά όχι κατακράτηση νερού! Με άλλα λόγια επιλέγουμε ένα υπόστρωμα που να έχει αυτές τις ιδιότητες. Τα αγοραστά μπονσάι συνήθως είναι φυτεμένα σε υπόστρωμα τύρφης του εμπορίου που έχει μεγάλη κατακράτηση νερού και πολύ συχνά οδηγεί σε ασφυξία του ριζικού συστήματος και θάνατο του φυτού! Καλό θα ήτανε όταν η θερμοκρασία κατέβει απο τους 30C βαθμούς να γίνει μεταφύτευση σε ένα πιό κατάλληλο υπόστρωμα! Θα επανέλθουμε σε αυτό όταν έλθει ο καιρός!
Επί του παρόντος φρόντιζε να μην διψάσει ο φίκος σου και πότιζέ τον καθημερινά με λίγο νερό αλλά, να το βλέπεις να τρέχει απο τις τρύπες αποστραγγισμου της γλάστρας, Έτσι είσαι σίγουρος οτι η περίσσεια νερού απομακρύνθηκε απο το δοχείο κα ο φίκος σου ποτίστηκε!
Ο,τι άλλο θέλεις ρωτάς ευθέως χωρίς ενδοιασμούς [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img]!!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

My Nellie
Imperial
Imperial

Το ότι είσαι μόλις 18 ετών σημαίνει ότι εάν πράγματι αγαπήσεις αυτή την τέχνη και σε εμπνεύσει, θα έχεις όλο τον χρόνο (Θεού θέλοντος) να την μελετήσεις, να την εξασκήσεις και να κάνεις θαύματα. Αρκεί να έχεις το μεράκι και εκείνο το "κάτι", που σου το εύχομαι !
Μια γενικώτερη συμβουλή τώρα, εάν μου επιτρέπεις φυσικά.... Να μη ντρέπεσαι να ρωτάς για ο,τιδήποτε επειδή είσαι "άσχετος" όπως γράφεις (και μάλιστα ζητάς συγγνώμη). Κουτή ερώτηση είναι εκείνη η ερώτηση που δεν την εκφέρουμε ποτέ! Γιατί στερούμε τον εαυτό μας από την απάντηση που θα λαμβάναμε και που θα ήταν μία ακόμη γνώση.

Topic author
ThEo_Bon
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από ThEo_Bon »

δεν μενω αθηνα..βορεια μενω,κοντα θεσσαλονικη..τωρα για το υποστρομα τι να σου πω.??δεν ξερω..καλουτσικο μου φαινεται..πωσ πρεπει να ειναι..??σημερα το ποτησα κιολασ..σορρυ που ειμαι ετσι λιγο ασχετοσ αλλα ειμαι μολισ 18 χρονων..
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Η Αλεξάνδρα σου έδωσε μια πληρέστατη περιγραφή για το είδος του μπονσάι που έχεις στα χέρια σου!
Καλό θα ήτανε, αν μένεις στην Αθήνα ή την ευρύτερη περιοχή, να κανόνιζες να ερχόσουν στην συνάντηση φέρνοντας το φυτό σου! Πέρα απο τις όποιες απορίες έχεις και πληροφορίες που θα ήθελες να πάρεις θα σου δείχναμε και πως να περιποιηθείς το φυτό σου απο κοντά!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

My Nellie
Imperial
Imperial

Πάρα πολλοί από εμάς, όταν πρωτοξεκινούσαμε την γνωριμία με αυτή την τέχνη, είμαι σίγουρη ότι έχουμε αγοράσει ένα "φίκο-πατάτα" όπως αυτός ο δικός σου.
Εναι ο ficus retusa "ginseng" και το χαρακτηριστικό του είναι αυτές οι εξωγκομένες, υπέργειες ρίζες που μοιάζουν με τις ρίζες του ginseng (εξ ου και η ονομασία του). Συνήθως κόβουν τον κορμό ακριβώς στην βάση του κι εκεί μπολιάζουν 3-4 νεαρά κλαδιά.

Είναι τροπικό φυτό και επομένως αγαπάει την ζέστη, το φως και την υγρασία. Τον χειμώνα θα πρέπει να το μετακινήσεις σ' ένα χώρο εσωτερικό αλλά δίπλα σε παράθυρο να παίρνει πολύ φώς.
Το υπόστρωμα στην γλάστρα του πρέπει να είναι ελαφρύ και να στραγγίζει καλά.

Συνήθως αυτά τα "bonsai-mallsai" έχουν ένα άθλιο υπόστρωμα που τελικά σκοτώνει τα φυτά, επειδή συγκρατεί πολύ υγρασία.
Πώς βλέπεις εσύ να είναι το δικό σου?

Topic author
ThEo_Bon
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

23082011694.jpg
οριστε λοιπον και το δεντρακι μου..ελπιζω να το αναγνωριζετε..περιμενω σχολια και συμβουλεσ..ευχαριστω.!! :)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Περιμένουμε λοιπόν τις φωτογραφίες απο το δεντράκι σου και θα έχουμε πολλά να συζητήσουμε!! Όρεξη να ´χεις[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /dance.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως

Topic author
ThEo_Bon
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

οριστε και τα ελληνικα γραμματα... :) θα περασω σημερα την φωτογραφια και ελπιζω να μου πειτε καποια χρησιμα πραματα ωστε να μπορεσω να συνεχισω..
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

ThEo_Bon έγραψε:proti fora tha asxoli8o me futa kai epeleksa to bonsai..
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... mewave.gif[/img]
Καλώς όρισες στο forum των φίλων της τέχνης του μπονσάι!
Υπογραμμίζω τον όρο που χρησιμοποιείς γαιτί πολύ φοβάμαι πως υπάρχει σε σένα η συνήθης εσφαλμένη αντίληψη οτι το "μπονσάι" είναι είδος φυτού! Ο όρος μπονσάι μεταφράζεται σαν "δέντρο σε ρηχό δοχείο" αλλά, υπονοεί μια ολόκληρη τεχνική και πρακτική που εφαρμόζεται με σκοπό την διατήρηση είτε μορφοποίηση ενός δέντρου σε μικρές διαστάσεις με την ανάλογη καλλιτεχνική προσέγγιση ούτως ώστε να δίνεται η εντύπωση στον παρατηρητη του δέντρου αυτού η εικόνα ενός δέντρου ηλικιωμένου και μεγαλωμένου ελεύθερα στην φύση!
Για περισσότερες λεπτομέρειες σε παραπέμπω στην ιστοσελίδα: www.bonsaiclub.gr

ΥΓ: με Shift+Alt στα Windows και Alt+Space στον Mac γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες όλα όσα θέλεις να ρωτήσεις το forum!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως

My Nellie
Imperial
Imperial

Καλώς ήρθες!

Τα φυτά θα πρέπει να ξέρεις, εκτός κάποιων γενικών αναγκών που είναι κοινές για όλα τα είδη (π.χ. πότισμα, λίπανση) έχουν και ιδιαίτερες ανάγκες ανάλογες του είδους τους.
Γι' αυτό, καλλίτερα θα είναι εάν μας ανεβάσεις μια φωτογραφία του δένδρου σου και βάσει του είδους του (ελπίζω να το διακρίνουμε) θα σου πούμε ένα-δυό βασικά πραγματάκια για αρχή. Πρώτα όμως φωτογραφία για να προσπαθήσουμε να διακρίνουμε και σε τι κατάσταση είναι το δένδρο, σε τι υπόστρωμα (χώμα) και pot (γλάστρα) είναι φυτεμένο.

ΥΓ: και θα παρακαλούσα να μη μας γράφεις σ' αυτά τα κακόγουστα (αλλά και κουραστικά) greeklish. Ευχαριστώ!

Topic author
ThEo_Bon
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Kainourgios

paidia geia sas...proti fora tha asxoli8o me futa kai epeleksa to bonsai..basika mou to eferan doro kai mou arese kai eipa na to prosexo..alla to problima einai oti den exo idea..!!einai metriou megethous pros megalo tha elega..kapoies arxikes sumboules sas parakalo..!!se ti na dino basi.?ti na apofeugo.?ta arxika bimata,... euxaristo..!! :)
Απάντηση