akadama η πετρα?
-
Petros
- Imperial

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 19 times
Re: akadama η πετρα?
karesansui έγραψε:geogeo έγραψε:Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση…
Το ακαδάμα όταν είναι βρεγμένο και το πιέσουμε διαλύεται με την ελαφρόπετρα και την λάβα δεν γίνεται όμως (λάβα βασικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, αλλά έτσι νομίζω)…
Δεν λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο σε αυτό το θέμα?
Αυτό έχει να κάνει με την διαφορετική σύσταση κάθε υλικού. Το akadama είναι αργιλώδες ηφαιστιακής προέλευσης υλικό που διατηρεί την αρχική του μορφή (στρόγγυλη) έστω και μετά απο διαβροχή με νερό αλλά και έχει και μιά σύσταση μαλθακή οπότε ακόμα και με μικρή πίεση κονιορτοποιείται και αυτό είναι που το κάνει ελκυστικό για την χρησιμοποίησή του σαν μοναδικό υπόστρωμα στα μπονσάι. Η ελαφρόπετρα και η λάβα είναι και αυτά ηαφαιστιακής προέλευσης με διαφορετική κρυσταλλική δομή και πιό ανθεκτικά σε πιέσεις.
Δεν είναι αυτές όμως οι ιδιότητες αυτές που διαφοροποιούν τα δύο υλικά όσον αφορά την χρήση τους σαν υποστρώματα. Πέραν του ότι και τα δύο παρουσιάζουν καλή έως άριστη αποστράγγιση, υδατοχωρητικότητα και προσφέρουν καλό αερισμό στις ρίζες το akadama μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο, σε ποσοστό 100%, σαν υπόστρωμα ενώ η λάβα ή η ελαφρόπετρα όχι.
+1
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Αυτό έχει να κάνει με την διαφορετική σύσταση κάθε υλικού. Το akadama είναι αργιλώδες ηφαιστιακής προέλευσης υλικό που διατηρεί την αρχική του μορφή (στρόγγυλη) έστω και μετά απο διαβροχή με νερό αλλά και έχει και μιά σύσταση μαλθακή οπότε ακόμα και με μικρή πίεση κονιορτοποιείται και αυτό είναι που το κάνει ελκυστικό για την χρησιμοποίησή του σαν μοναδικό υπόστρωμα στα μπονσάι. Η ελαφρόπετρα και η λάβα είναι και αυτά ηαφαιστιακής προέλευσης με διαφορετική κρυσταλλική δομή και πιό ανθεκτικά σε πιέσεις.geogeo έγραψε:Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση…
Το ακαδάμα όταν είναι βρεγμένο και το πιέσουμε διαλύεται με την ελαφρόπετρα και την λάβα δεν γίνεται όμως (λάβα βασικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, αλλά έτσι νομίζω)…
Δεν είναι αυτές όμως οι ιδιότητες αυτές που διαφοροποιούν τα δύο υλικά όσον αφορά την χρήση τους σαν υποστρώματα. Πέραν του ότι και τα δύο παρουσιάζουν καλή έως άριστη αποστράγγιση, υδατοχωρητικότητα και προσφέρουν καλό αερισμό στις ρίζες το akadama μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο, σε ποσοστό 100%, σαν υπόστρωμα ενώ η λάβα ή η ελαφρόπετρα όχι.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση…
GEO_TH bonsai pots
-
mix.dny
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
karesansui έγραψε:mix.dny έγραψε:
ε νομιζω δεν χωραει και πολυ κουβεντα.να σε ρωτησω στην περιοχη μου υπαρχει πευκοδασος!σκεφτομαι να παρω χωμα για τον ποδοκαρπο,ξερεις αν θα εκανε καλη δουλεια και σε αλλα ειδη?[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img]
Εδώ πρέπει να διαχωρίσουμε: 1ον το χώμα που υπάρχει κάτω απο τα πεύκα και
2ον τις πευκοβελόνες
Γιατί το αναφέρω αυτό ή γιατί κάνω αυτόν τον διαχωρισμό; Εξηγώ. Το χώμα κάτω απο τα πεύκα είναι κατά βάση αργιλόχωμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πευκοβελόνες(φυτική ύλη) σε αποσύνθεση ήδη, και χαλικάκι ή άμμο άρα πιό "ελαφρύ" απο το αντίστοιχο χώμα που βρίσκεις σε άλλες τοποθεσίες. Το pH αυτού του χώματος είναι ουδέτερο έως ελαφρά αλκαλικό. Κρατάει υγρασία και είναι σχετικά καλά αεριζόμενο και υδατοδιαπερατό!
Οι πευκοβελόνες, αναφέρομαι στις αποξηραμένες που ήδη υπάρχουν στο έδαφος γύρω τουλάχιστον μερικές εβδομάδες που έχουν αποπέσει απο το δέντρο είναι μια καλή οργανική πρώτη ύλη για μίγμα σε υπόστρωμα, κρατάει υγρασία, είναι υδατοδιαπερατή και αφήνει τον αέρα να κυκλοφορεί στο μίγμα του υποστρώματος, εμποδίζει την εξάτμιση του νερού, καλή κατανομή της θερμοκρασίας του υποστρώματος και προστατεύει απο την εμφάνιση/ανάπτυξη ζιζανίων στη επιφάνεια του δοχείου. Το pH είναι ελαφρά όξινο.
Συμπερασματικά θα χρησιμοποιούσα για τον ποδόκαρπο ένα μίγμα απο πευκοβελόνες ξερές, σκέτες, για οργανική φυτική ύλη μαζί με άμμο ποταμίσια ή/και πολύ ψιλό χαλικάκι, διαμέτρου 2-3χιλ. προσθέτοντας και λίγο αργιλόχωμα σε αναλογίες 40%-40%-20%. Εξασφαλίζω καλό pH (6,5-6,8) αερισμό, διατήρηση υγρασίας και καλή αποστράγγιση.
Πιστεύω να σε κάλυψα...
Το ίδιο θα χρησιμοποιούσα και για τα άλλα φυτά...οργανική φυτική ύλη-άμμο/χαλίκι-κοκκινόχωμα(κοσκινισμένο καλά) σε ποσοστό 40-40-20 για εκέινα που θέλουν αρκετή υγρασία στις ρίζες και 40-20-40 για τα λιγώτερο απαιτητικά σε υψηλή υγρασία (κωνοφόρα)
μαγευτικα!σε ευχαριστω πολυ!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
karesansui
- Συντονιστής

Εδώ πρέπει να διαχωρίσουμε: 1ον το χώμα που υπάρχει κάτω απο τα πεύκα καιmix.dny έγραψε:
ε νομιζω δεν χωραει και πολυ κουβεντα.να σε ρωτησω στην περιοχη μου υπαρχει πευκοδασος!σκεφτομαι να παρω χωμα για τον ποδοκαρπο,ξερεις αν θα εκανε καλη δουλεια και σε αλλα ειδη?[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img]
2ον τις πευκοβελόνες
Γιατί το αναφέρω αυτό ή γιατί κάνω αυτόν τον διαχωρισμό; Εξηγώ. Το χώμα κάτω απο τα πεύκα είναι κατά βάση αργιλόχωμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε πευκοβελόνες(φυτική ύλη) σε αποσύνθεση ήδη, και χαλικάκι ή άμμο άρα πιό "ελαφρύ" απο το αντίστοιχο χώμα που βρίσκεις σε άλλες τοποθεσίες. Το pH αυτού του χώματος είναι ουδέτερο έως ελαφρά αλκαλικό. Κρατάει υγρασία και είναι σχετικά καλά αεριζόμενο και υδατοδιαπερατό!
Οι πευκοβελόνες, αναφέρομαι στις αποξηραμένες που ήδη υπάρχουν στο έδαφος γύρω τουλάχιστον μερικές εβδομάδες που έχουν αποπέσει απο το δέντρο είναι μια καλή οργανική πρώτη ύλη για μίγμα σε υπόστρωμα, κρατάει υγρασία, είναι υδατοδιαπερατή και αφήνει τον αέρα να κυκλοφορεί στο μίγμα του υποστρώματος, εμποδίζει την εξάτμιση του νερού, καλή κατανομή της θερμοκρασίας του υποστρώματος και προστατεύει απο την εμφάνιση/ανάπτυξη ζιζανίων στη επιφάνεια του δοχείου. Το pH είναι ελαφρά όξινο.
Συμπερασματικά θα χρησιμοποιούσα για τον ποδόκαρπο ένα μίγμα απο πευκοβελόνες ξερές, σκέτες, για οργανική φυτική ύλη μαζί με άμμο ποταμίσια ή/και πολύ ψιλό χαλικάκι, διαμέτρου 2-3χιλ. προσθέτοντας και λίγο αργιλόχωμα σε αναλογίες 40%-40%-20%. Εξασφαλίζω καλό pH (6,5-6,8) αερισμό, διατήρηση υγρασίας και καλή αποστράγγιση.
Πιστεύω να σε κάλυψα...
Το ίδιο θα χρησιμοποιούσα και για τα άλλα φυτά...οργανική φυτική ύλη-άμμο/χαλίκι-κοκκινόχωμα(κοσκινισμένο καλά) σε ποσοστό 40-40-20 για εκέινα που θέλουν αρκετή υγρασία στις ρίζες και 40-20-40 για τα λιγώτερο απαιτητικά σε υψηλή υγρασία (κωνοφόρα)
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
mix.dny
Topic author - Imperial

karesansui έγραψε:mix.dny έγραψε:
συμφωνω και εγω με το καστανοχωμα!
Αν ενοείς το "γνήσιο" καστανόχωμα που προέρχεται απο τον φλοιό καστανιάς τότε ναί, εγκρίνω και προσαυξάνω. Στο εμπόριο όμως κυκλοφορεί φυτόχωμα τύπου "καστανόχωματος" το οποίο δεν είναι και το καταλληλότερο ή το ενδεδειγμένο!
Που βρίσκεις το πραγματικό λοιπόν; Νομίζω σε δάση καστανιάς (μιας και πρόκειται για γνήσιο δασόχωμα) ή κουμαριάς (κουμαρόχωμα)!
Οπότε με την πρώτη ευκαιρία μια εκδρομούλα στο Πήλιο ή στην Κυνουρία στον Άγιο Πέτρο/ Καστάνιτσα (χωριά του Πάρνωνα) και με εφόδια αρκετές σακούλες με ένα φτυάρι και ένα φαράσι είναι μια καλή κίνηση!!!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
karesansui
- Συντονιστής

Αν ενοείς το "γνήσιο" καστανόχωμα που προέρχεται απο τον φλοιό καστανιάς τότε ναί, εγκρίνω και προσαυξάνω. Στο εμπόριο όμως κυκλοφορεί φυτόχωμα τύπου "καστανόχωματος" το οποίο δεν είναι και το καταλληλότερο ή το ενδεδειγμένο!mix.dny έγραψε: συμφωνω και εγω με το καστανοχωμα!
Που βρίσκεις το πραγματικό λοιπόν; Νομίζω σε δάση καστανιάς (μιας και πρόκειται για γνήσιο δασόχωμα) ή κουμαριάς (κουμαρόχωμα)!
Οπότε με την πρώτη ευκαιρία μια εκδρομούλα στο Πήλιο ή στην Κυνουρία στον Άγιο Πέτρο/ Καστάνιτσα (χωριά του Πάρνωνα) και με εφόδια αρκετές σακούλες με ένα φτυάρι και ένα φαράσι είναι μια καλή κίνηση!!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
mix.dny
Topic author - Imperial

My Nellie έγραψε:mix.dny έγραψε: ... ...η κουβεντα γινεται γιατι πιστευω οτι το θεμα μπορει να ειναι απλα και μονο εμπορικο!
karesansui έγραψε:... ... και σιγουρα οι άνθρωποι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και καλλιεργητικά αλλά και εμπορικά τις τελευταίες δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Κινέζοι σαν πιό παλιές ...καραβάνες στο "σπόρ" δεν χρησιμοποιούν ούτε χρησιμοποιούσαν κάτι που δεν είχαν στην χώρα τους (akadama) χωρίς αυτό να μειώνει την αξία των κινέζικων penjing (το μπονσάι στην κινεζική)!... ...
Όπερ έδει δείξαι, φίλοι μου!
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
mix.dny
Topic author - Imperial

karesansui έγραψε:
Μια καλή ιδέα θα ήταν η χρήση μίγματος κοκκινοχώματος (εκεί εγώ, το βιολί μου [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... violin.gif[/img]) με ένα υλικό μεγαλύτερης υδατοχωρητικότητας όπως η μαύρη τύρφη ή το σφάγνο ή ίνες κοκκοφοίνικα σε συνδυασμό με αποστραγγιστικό υλικό- πετρες, άμμο ποταμίσια κλπ.Έτσι το pH συγκρατείται στο 6-6,5 απαραίτητο για τα φυτά!
συμφωνω και εγω με το καστανοχωμα!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
mix.dny έγραψε: ... ...η κουβεντα γινεται γιατι πιστευω οτι το θεμα μπορει να ειναι απλα και μονο εμπορικο!
karesansui έγραψε:... ... και σιγουρα οι άνθρωποι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και καλλιεργητικά αλλά και εμπορικά τις τελευταίες δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Κινέζοι σαν πιό παλιές ...καραβάνες στο "σπόρ" δεν χρησιμοποιούν ούτε χρησιμοποιούσαν κάτι που δεν είχαν στην χώρα τους (akadama) χωρίς αυτό να μειώνει την αξία των κινέζικων penjing (το μπονσάι στην κινεζική)!... ...
Όπερ έδει δείξαι, φίλοι μου!
-
karesansui
- Συντονιστής

Σωστά διάβασες και πολύ καλές οι παρατηρήσεις σου. Η Ιαπωνία ...ασχολείται με τα μπονσάι απο το 500-600 μΧ περίπου αλλά το akadama υπάρχει εκεί απο δημιουργίας της και σιγουρα οι άνθρωποι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και καλλιεργητικά αλλά και εμπορικά τις τελευταίες δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Κινέζοι σαν πιό παλιές ...καραβάνες στο "σπόρ" δεν χρησιμοποιούν ούτε χρησιμοποιούσαν κάτι που δεν είχαν στην χώρα τους (akadama) χωρίς αυτό να μειώνει την αξία των κινέζικων penjing (το μπονσάι στην κινεζική)!mix.dny έγραψε: ωραια διαβασα αρκετα!μου εκανε εντυπωση κατι που ειπωθηκε!διαφωνω στο οτι στην ιαπωνια υπαρχουν καλυτερα bonsai λογω υποστρωματος!υπαρχουν λογο του οτι ασχολουνται μερικες χιλιαδες χρονια πιο πολυ απο μας και πιο φανατικα!το υποστρομα εχει να κανει οχι μονο με το φυτο αλλα και με το κλιμα!το akadma ισως να μην εχει τις ιδιες αποδωσεις εδω.αλλο υποστρωμα το πευκο στην ελλαδα και αλλο στην Νορβηγια!αν πετυχουμε κυκλοφορια νερου, αερισμο, δρομο για τις ριζες και ph ειμαστε οκ οτι και αν βαλουμε(ε οχι τοξικο). ισως στην ελλαδα να χρειαζεται πιο μεγαλη κατακρατηση νερου το καλοκαιρι και πιο αραιο ποτισμα το χειμωνα!αυτα ειναι σκεψεις που κανω για τις επομενες μεταφυτευσεις μου.οποιος εχει ορεξη μου λεει αποψεις!ελπιζω να μην κουραζω πολυ!ευχαριστω παιδια!
Η Ιαπωνία έχει μεγαλύτερο μέσο όρο υγρασίας κατ' έτος απο πολλές ευρωπαικές χώρες περιλαμβανομένων και των της Σκανδιναβικής Χερσονήσου και ως εκ τούτου χρειάζεται λιγώτερο πότισμα το φυτό που το έχει σαν υπόστρωμα! Οι λοιποί πρέπει να το ποτίζουμε έως και τρείς φορές την ημέρα ιδιαίτερα σε ξηροθερμικές χώρες όπως η χώρα μας.
Πολύ σωστά λοιπόν σημείωσες πως χρειαζόμαστε ένα υπόστρωμα που να κρατά υγρασία και να κάνει και οικονομία στους υδάτινους πόρους (το παρατράβηξα!! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... _smile.gif[/img])
Μια καλή ιδέα θα ήταν η χρήση μίγματος κοκκινοχώματος (εκεί εγώ, το βιολί μου [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... violin.gif[/img]) με ένα υλικό μεγαλύτερης υδατοχωρητικότητας όπως η μαύρη τύρφη ή το σφάγνο ή ίνες κοκκοφοίνικα σε συνδυασμό με αποστραγγιστικό υλικό- πετρες, άμμο ποταμίσια κλπ.Έτσι το pH συγκρατείται στο 6-6,5 απαραίτητο για τα φυτά!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
mix.dny
Topic author - Imperial

karesansui έγραψε:Έχει δίκιο ο Χάρης για την ιδιότηα αυτή του akadama δεν είνια φυσικά η μόνη! 'Εχει συζητηθεί παληότερα το θέμα...πήγαινε στην αναζήτηση στην κορφή της ιστοσελίδας, πάτησε advance search και στο παράθυρο που θα σ΄ανοίξει βάλε: χώματα απο ιαπωνία , πάτησε αναζήτηση και θα διαβάσεις ότι έχει συζητηθεί...
ωραια διαβασα αρκετα!μου εκανε εντυπωση κατι που ειπωθηκε!διαφωνω στο οτι στην ιαπωνια υπαρχουν καλυτερα bonsai λογω υποστρωματος!υπαρχουν λογο του οτι ασχολουνται μερικες χιλιαδες χρονια πιο πολυ απο μας και πιο φανατικα!το υποστρομα εχει να κανει οχι μονο με το φυτο αλλα και με το κλιμα!το akadma ισως να μην εχει τις ιδιες αποδωσεις εδω.αλλο υποστρωμα το πευκο στην ελλαδα και αλλο στην Νορβηγια!αν πετυχουμε κυκλοφορια νερου, αερισμο, δρομο για τις ριζες και ph ειμαστε οκ οτι και αν βαλουμε(ε οχι τοξικο). ισως στην ελλαδα να χρειαζεται πιο μεγαλη κατακρατηση νερου το καλοκαιρι και πιο αραιο ποτισμα το χειμωνα!αυτα ειναι σκεψεις που κανω για τις επομενες μεταφυτευσεις μου.οποιος εχει ορεξη μου λεει αποψεις!ελπιζω να μην κουραζω πολυ!ευχαριστω παιδια!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
karesansui
- Συντονιστής

Έχει δίκιο ο Χάρης για την ιδιότηα αυτή του akadama δεν είνια φυσικά η μόνη! 'Εχει συζητηθεί παληότερα το θέμα...πήγαινε στην αναζήτηση στην κορφή της ιστοσελίδας, πάτησε advance search και στο παράθυρο που θα σ΄ανοίξει βάλε: χώματα απο ιαπωνία , πάτησε αναζήτηση και θα διαβάσεις ότι έχει συζητηθεί...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
mix.dny
Topic author - Imperial

Harris έγραψε:mix.dny έγραψε:Παιδια μπορειτε να μου αναλυσετε τι παραπανω προσφερει το akadama απο υλικα οπως μιγμα χαλικι-ελαφροπετρα-λαβα?[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img][img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img][img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img]
To akadama κρατα το ph σταθερο ενω με ολα τα αλλα υλικα δεν εχουν αυτη την δυνατοτητα!
σκεφτομαι οτι οι πετρουλες αποτελουντε σε μεγαλο ποσοστο απο αργυλο μπορει και παραπανω απο 50%,ο οποιος τυχαινει να ειναι και σχεδον εξ ολοκληρου η συσταση του akadama.συνεπως εχουν παρομοιες ιδιοτητες!η κουβεντα γινεται γιατι πιστευω οτι το θεμα μπορει να ειναι απλα και μονο εμπορικο!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
mix.dny έγραψε:Παιδια μπορειτε να μου αναλυσετε τι παραπανω προσφερει το akadama απο υλικα οπως μιγμα χαλικι-ελαφροπετρα-λαβα?[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img][img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img][img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img]
To akadama κρατα το ph σταθερο ενω με ολα τα αλλα υλικα δεν εχουν αυτη την δυνατοτητα!
-
mix.dny
Topic author - Imperial

akadama η πετρα?
Παιδια μπορειτε να μου αναλυσετε τι παραπανω προσφερει το akadama απο υλικα οπως μιγμα χαλικι-ελαφροπετρα-λαβα?[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img][img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img][img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /think.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι