Acer απο Lidl

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση

My Nellie
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Acer απο Lidl

Δημοσίευση από My Nellie »

Charles M έγραψε:I think I would incline the trunk on repotting, rather than have it straight up -- this will create many interesting possibilities with the upper branches. ... ....
manos_papadakis40 έγραψε: ... ...., κι θα τοποθετουσα την ριζα του λοξα για αρκετο διαστημα (3-6 μηνες)για να δωσω μια καμπυλη γιατι στην φωτο που βλεπω ο κεντρικος κορμος ειναι πολυ ισιος.
Σύμπτωση απόψεων!
Same viewpoint!

Charles M
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Charles M »

I think I would incline the trunk on repotting, rather than have it straight up -- this will create many interesting possibilities with the upper branches. Four is not a good number for the upper branches. Three is better in terms of future possibilities.
Charles M -- [url=http://www.kuromatsubonsai.com]Black Pine Bonsai[/url]
Άβαταρ μέλους

Rania1980
Omono
Omono

Δημοσίευση από Rania1980 »

manos_papadakis40 έγραψε:
Harris έγραψε:Ευχαριστω Μανο. Το εχω σκεφτει οπως εχω γραψει στην αρχη... Λες κατι αλλο;
Αν εννοεις καποιο στυλ (σχεδιο) εγω δεν θα το πηγαινα για broom(σφαιρα) ,θα κρατουσα 2 απο τα πιο γερα κλαδια κι μαλιστα το ενα πιο ψηλο απο το αλλο ετσι ωστε να εκανα ενα μιγιογκι , κι θα τοποθετουσα την ριζα του λοξα για αρκετο διαστημα (3-6 μηνες)για να δωσω μια καμπυλη γιατι στην φωτο που βλεπω ο κεντρικος κορμος ειναι πολυ ισιος.

Ένα σχέδιο ή μερικές φωτος θα βοηθούσαν να καταλάβουμε και εμείς οι απλοί θνητοί! :)

manos_papadakis40
Omono
Omono

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

Harris έγραψε:Ευχαριστω Μανο. Το εχω σκεφτει οπως εχω γραψει στην αρχη... Λες κατι αλλο;
Αν εννοεις καποιο στυλ (σχεδιο) εγω δεν θα το πηγαινα για broom(σφαιρα) ,θα κρατουσα 2 απο τα πιο γερα κλαδια κι μαλιστα το ενα πιο ψηλο απο το αλλο ετσι ωστε να εκανα ενα μιγιογκι , κι θα τοποθετουσα την ριζα του λοξα για αρκετο διαστημα (3-6 μηνες)για να δωσω μια καμπυλη γιατι στην φωτο που βλεπω ο κεντρικος κορμος ειναι πολυ ισιος.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ευχαριστω Μανο. Το εχω σκεφτει οπως εχω γραψει στην αρχη... Λες κατι αλλο;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

manos_papadakis40
Omono
Omono

Harris έγραψε:
manos_papadakis40 έγραψε:Αν μου επιτρεπετε να πω την αποψη μου γι αυτο το φυτο.Βασικα ο κορμος του ειναι πολυ μικρος για να γινει καποια διαμορφωση (κλαδεμα η συρματωμα),εγω στη θεση σου φιλε Χαρη θα του εδινα 6 μηνες τουλαχιστον ακομα χωρις τις παραπανω κινησεις παρα μοναχα μεταφυτευση σε λιγο μεγαλυτερη γλαστρα κι λιγο τσιμπημα τις κορυφες η τα λαιμαργα κλαδια , απο τον αλλο μηνα επιθετικη λιπανση.Αυτο γιατι κι πιο χοντρο κορμο δημιουργεις δινοντας του χωρο κι την δυνατοτητα να επιβιωσει στην αλλαγη του χωρου γιατι προφανως δεν θα εχει ζεστο μερος ωστε να συνελθει απο την χειμερια ναρκη που ειναι τωρα.Το καλυτερο θα ηταν να εμπαινε στο χωμα γιατι ετσι αναπτυσει πιο γερο ριζικο συστημα κι πιο χοντρο κορμο, αλλα κι η πιο μεγαλη γλαστρα θα σου δωσει αυτο που ζητας.Αυτα για αρχη γιατι το κατα τα αλλα ομορφο κι ενα απο το πιο αγαπημενα μου φυτα εχει δρομο ακομα .Καλη συνεχεια φιλε μου.
Ευχαριστω Μανο,
το εχω ηδη στο χωμα απο την εποχη που το αγορασα στο εξοχικο μου.... Μαλλον Την Ανοιξη θα το βαλω σε γλαστρα πιο μικρη απο αυτην που ειναι.

:)
ok, φιλε μου προχωρα με σταθερα βηματα ,θα εχει καλη τυχη το ατσερ μαζι σου.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

manos_papadakis40 έγραψε:Αν μου επιτρεπετε να πω την αποψη μου γι αυτο το φυτο.Βασικα ο κορμος του ειναι πολυ μικρος για να γινει καποια διαμορφωση (κλαδεμα η συρματωμα),εγω στη θεση σου φιλε Χαρη θα του εδινα 6 μηνες τουλαχιστον ακομα χωρις τις παραπανω κινησεις παρα μοναχα μεταφυτευση σε λιγο μεγαλυτερη γλαστρα κι λιγο τσιμπημα τις κορυφες η τα λαιμαργα κλαδια , απο τον αλλο μηνα επιθετικη λιπανση.Αυτο γιατι κι πιο χοντρο κορμο δημιουργεις δινοντας του χωρο κι την δυνατοτητα να επιβιωσει στην αλλαγη του χωρου γιατι προφανως δεν θα εχει ζεστο μερος ωστε να συνελθει απο την χειμερια ναρκη που ειναι τωρα.Το καλυτερο θα ηταν να εμπαινε στο χωμα γιατι ετσι αναπτυσει πιο γερο ριζικο συστημα κι πιο χοντρο κορμο, αλλα κι η πιο μεγαλη γλαστρα θα σου δωσει αυτο που ζητας.Αυτα για αρχη γιατι το κατα τα αλλα ομορφο κι ενα απο το πιο αγαπημενα μου φυτα εχει δρομο ακομα .Καλη συνεχεια φιλε μου.
Ευχαριστω Μανο,
το εχω ηδη στο χωμα απο την εποχη που το αγορασα στο εξοχικο μου.... Μαλλον Την Ανοιξη θα το βαλω σε γλαστρα πιο μικρη απο αυτην που ειναι.

:)
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

manos_papadakis40
Omono
Omono

Αν μου επιτρεπετε να πω την αποψη μου γι αυτο το φυτο.Βασικα ο κορμος του ειναι πολυ μικρος για να γινει καποια διαμορφωση (κλαδεμα η συρματωμα),εγω στη θεση σου φιλε Χαρη θα του εδινα 6 μηνες τουλαχιστον ακομα χωρις τις παραπανω κινησεις παρα μοναχα μεταφυτευση σε λιγο μεγαλυτερη γλαστρα κι λιγο τσιμπημα τις κορυφες η τα λαιμαργα κλαδια , απο τον αλλο μηνα επιθετικη λιπανση.Αυτο γιατι κι πιο χοντρο κορμο δημιουργεις δινοντας του χωρο κι την δυνατοτητα να επιβιωσει στην αλλαγη του χωρου γιατι προφανως δεν θα εχει ζεστο μερος ωστε να συνελθει απο την χειμερια ναρκη που ειναι τωρα.Το καλυτερο θα ηταν να εμπαινε στο χωμα γιατι ετσι αναπτυσει πιο γερο ριζικο συστημα κι πιο χοντρο κορμο, αλλα κι η πιο μεγαλη γλαστρα θα σου δωσει αυτο που ζητας.Αυτα για αρχη γιατι το κατα τα αλλα ομορφο κι ενα απο το πιο αγαπημενα μου φυτα εχει δρομο ακομα .Καλη συνεχεια φιλε μου.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

loco έγραψε:Harris ποτε θα το μεταφυτεψεις?

Την Άνοιξη. Βασικά ακριβως λιγο πριν τα ματια ειναι ετοιμα να πεταξουν νεα φυλλα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

loco
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από loco »

Harris ποτε θα το μεταφυτεψεις?
Πετράν

Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

τα acer ειναι απο τα αγαπημενα μου δεντρακια! πολυ ευαισθητα μεν αλλα αξιζουν καθε κοπο!
μου αρεσει και αυτο το ειδος που εχει λιγο περιεργα φυλλα

Χαρη ακομα δεν εχεις αγορασει τετοιο..
[img]http://www.mytho-fleurs.com/images/bons ... i%2011.JPG[/img]
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

Δημοσίευση από thanasis2561 »

Ναι Γιάννη είναι φυλλοβόλα!!Μόλις κοκκινίσουνε το φθινόπωρο πεφτουν τα φύλλα και μπαίνει σε ληθαργο ο φυτο :eusa-violin:

johb
Mame
Mame

Δημοσίευση από johb »

παιδια τα acer ριχνουν τα φυλλα τους για τον χειμωνα/?
[url=http://johnb-art.blogspot.com]http://s17.postimage.org/sj050zunv/My_Blog_of_Art_johnb.jpg[/url]
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

Δημοσίευση από thanasis2561 »

Πανέμορφη η εκδοχή αυτή Χάρη, αξίζει να το προσπαθήσεις αλλα (κατα την γνώμη μου) να προσέχεις να χεις καλή διαρροή αέρα :text-bravo: :text-bravo: :text-bravo:
Υ.Γ. Λιζάκι τα acer palmatum (apotropeum) το φθινόπωρο έχουν ενα κοκκινο του αίματος χρώμα που ειναι ακρως εντυπωσιακό..[img]http://www.greenjp.com/USERIMAGES/red%20tree3.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Ναι, αλλά ο Monsieur Philippe σου χαλάει τα σχέδια, Χάρη.... :P
Το εχω υποψιν μου αλλα ειναι και θεμα γουστου... καιθα δουμε στην πραξη! :)
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Ναι, αλλά ο Monsieur Philippe σου χαλάει τα σχέδια, Χάρη.... :P
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Liz@ki έγραψε:
Philip έγραψε:Σωστα ....... :text-bravo: Συνηθως κραταμε το ποιο λεπτο κλαδι
Φιλιππε ο Χαρης το σκεφτεται με μορφη "σκουπας"
να αφησει ολα τα κλαδια, να κλαδεψει πολυ χαμηλα και να κανει κατι τετοιο..

[img]http://home.base.be/graulusjl/acer%20broom%20style.jpg[/img]

επισης κατι αλλο...βρηκα στο νετ αυτο το μπονσαι acer και μου εκανε εντυπωση το χρωμα του..
φοβερο?? :romance-heartsthree:

[img]http://www.makebonsai.com/guide/photos/ ... nsai_2.jpg[/img]
Μα τι κοριτσακι εισαι εσυ? ε? Μπραβο ετσι ακριβως το φαντάστηκα! :)< :text-bravo: :romance-heartsthree:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Τα σφενδαμια δεν ενδεικνυται για σκουπα . :P Η σκουπα δεν θα αναδειξει το δεντρακι αυτο λογο της φυσης του. Ειναι λιγα τα δεντρα που κανουν για σκουπα :text-welcomewave:
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

Philip έγραψε:Σωστα ....... :text-bravo: Συνηθως κραταμε το ποιο λεπτο κλαδι
Φιλιππε ο Χαρης το σκεφτεται με μορφη "σκουπας"
να αφησει ολα τα κλαδια, να κλαδεψει πολυ χαμηλα και να κανει κατι τετοιο..

[img]http://home.base.be/graulusjl/acer%20broom%20style.jpg[/img]

επισης κατι αλλο...βρηκα στο νετ αυτο το μπονσαι acer και μου εκανε εντυπωση το χρωμα του..
φοβερο?? :romance-heartsthree:

[img]http://www.makebonsai.com/guide/photos/ ... nsai_2.jpg[/img]
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Τα 4 κλαδιά θα κοπουν ασύμμετρα ως προς το υψος τους. Δεν θα πειράξω τίποτα αλλο! :)
Εικόνα
Απάντηση