Το πευκάκι
-
churu
Topic author - Mame

- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 5 times
Re: Το πευκάκι
Μεταφύτευση δεν έγινε, απλά το μετέφερα όπως ήταν σε άλλη γλάστρα γιατί η 1η ήταν σπασμένη.Από τις παραπάνω εκδοχές του jean-zac μου αρέσει η 2η αλλά για πάμε να δούμε κι άλλες φωτογραφίες μήπως και προκύψει και καμιά άλλη ιδέα διαμόρφωσης του.Hfestion έγραψε:Ωραιο και με πολλές προοπτικές. Σε αυτο που θα πρέπει να δώσεις βάση είναι στο να κρατήσεις ζωντανό, τα πευκα δεν συγχωρούν λαθοι. Δεν μας είπες, εχει προηγηθεί μεταφύτευση φέτος? Αν ναι θα πρέπει να το αφήσεις ησυχο για ενα χρόνο και μετα να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι για διαμόρφωση. Αν ήταν δικο μου, θα εβγαζα το moss. Υπάρχει περίπτωση να κραταει περισσοτερη υγρασία απ όσο χρειάζεται και μολις μπει η άνοιξης να ξεκινήσουν προβληματα οπως μύκητες. Καλη συνέχεια και χρειαστείς ρωτα μας
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Ωραιο και με πολλές προοπτικές. Σε αυτο που θα πρέπει να δώσεις βάση είναι στο να κρατήσεις ζωντανό, τα πευκα δεν συγχωρούν λαθοι. Δεν μας είπες, εχει προηγηθεί μεταφύτευση φέτος? Αν ναι θα πρέπει να το αφήσεις ησυχο για ενα χρόνο και μετα να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι για διαμόρφωση. Αν ήταν δικο μου, θα εβγαζα το moss. Υπάρχει περίπτωση να κραταει περισσοτερη υγρασία απ όσο χρειάζεται και μολις μπει η άνοιξης να ξεκινήσουν προβληματα οπως μύκητες. Καλη συνέχεια και χρειαστείς ρωτα μας
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Has thanked: 0
- Been thanked: 291 times
Η αγορά έγινε, το δώρο έφτασε και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!!!! Τι κάνουμε ?????
Βοήθεια λοιπόν από όλους εμάς ώστε να δώσουμε μία συμπαθητική μορφή στο πευκάκι. Παρατηρούμε το μέγεθος από τις βελόνες, την διάταξη των κλαδιών στην μέση του κορμού που έχουν ένα σχηματισμό σαν τις ρόδες από κάρο, το κλαδί χαμηλά στον κορμό και σκεφτόμαστε εάν θα κρατήσουμε όλο το δενδράκι, εάν θα κόψουμε κάποια κλαδιά, εάν θα μειώσουμε το ύψος του και σε ποιο σημείο και το τελευταίο εάν θα ξεκινήσουμε σχεδόν από την αρχή κρατώντας μόνο το κλαδί χαμηλά στον κορμό. Προβληματισμοί λοιπόν και διασκεδάζοντας λίγο το θέμα θα έλεγα ότι εδώ ταιριάζει το γνωστό …. τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (Σάκης Ρουβάς) αλλά και τα …δύσκολα φεγγάρια (Μαζωνάκης). [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
Πάμε για κάποια virtual σχέδια ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει.
Στην πρώτη εκδοχή κρατάω την κορυφή και το κάτω δεξιό κλαδί και με συρμάτωμα δίνω κάποια κίνηση στον κορμό και κλαδιά.
Στην δεύτερη εκδοχή κόβω το επάνω τμήμα του κορμού (από την κεντρική διακλάδωση και επάνω), δημιουργώ κορυφή με ένα από τα κλαδιά (του πρώην κεντρικού τμήματος) και το κάτω δεξιό κλαδί με συρμάτωμα το διαμορφώνω ώστε να ακολουθήσει το σχέδιο της νέας μορφής.
Για την τρίτη εκδοχή κρατώντας και διαμορφώνοντας μόνο το κάτω δεξιό κλαδί θα το δούμε αργότερα.
P.S. Τα σχέδια έγιναν σύμφωνα με τις παρεχόμενες φωτογραφίες και είναι σύμφωνα με προσωπική άποψη. Πιθανόν σε νεώτερες φωτογραφίες και από άλλη γωνία τα σχέδια να είναι διαφορετικά.
Ερώτηση.
Τι θα συμβεί εάν ΄΄ξεχάσω΄΄ το πευκάκι για 15 + χρόνια στην ίδια γλάστρα ???
.
Βοήθεια λοιπόν από όλους εμάς ώστε να δώσουμε μία συμπαθητική μορφή στο πευκάκι. Παρατηρούμε το μέγεθος από τις βελόνες, την διάταξη των κλαδιών στην μέση του κορμού που έχουν ένα σχηματισμό σαν τις ρόδες από κάρο, το κλαδί χαμηλά στον κορμό και σκεφτόμαστε εάν θα κρατήσουμε όλο το δενδράκι, εάν θα κόψουμε κάποια κλαδιά, εάν θα μειώσουμε το ύψος του και σε ποιο σημείο και το τελευταίο εάν θα ξεκινήσουμε σχεδόν από την αρχή κρατώντας μόνο το κλαδί χαμηλά στον κορμό. Προβληματισμοί λοιπόν και διασκεδάζοντας λίγο το θέμα θα έλεγα ότι εδώ ταιριάζει το γνωστό …. τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (Σάκης Ρουβάς) αλλά και τα …δύσκολα φεγγάρια (Μαζωνάκης). [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
Πάμε για κάποια virtual σχέδια ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει.
Στην πρώτη εκδοχή κρατάω την κορυφή και το κάτω δεξιό κλαδί και με συρμάτωμα δίνω κάποια κίνηση στον κορμό και κλαδιά.
Στην δεύτερη εκδοχή κόβω το επάνω τμήμα του κορμού (από την κεντρική διακλάδωση και επάνω), δημιουργώ κορυφή με ένα από τα κλαδιά (του πρώην κεντρικού τμήματος) και το κάτω δεξιό κλαδί με συρμάτωμα το διαμορφώνω ώστε να ακολουθήσει το σχέδιο της νέας μορφής.
Για την τρίτη εκδοχή κρατώντας και διαμορφώνοντας μόνο το κάτω δεξιό κλαδί θα το δούμε αργότερα.
P.S. Τα σχέδια έγιναν σύμφωνα με τις παρεχόμενες φωτογραφίες και είναι σύμφωνα με προσωπική άποψη. Πιθανόν σε νεώτερες φωτογραφίες και από άλλη γωνία τα σχέδια να είναι διαφορετικά.
Ερώτηση.
Τι θα συμβεί εάν ΄΄ξεχάσω΄΄ το πευκάκι για 15 + χρόνια στην ίδια γλάστρα ???
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
churu
Topic author - Mame

Ρώτησα επειδή όταν έκανα την μεταφορά του από γλάστρα σε γλάστρα το χώμα του φαίνεται να είναι από το 1821 και μιας και δεν είναι περίοδος μεταφύτευσης είπα να το ενισχύσω λίγο μέχρι να το μεταφυτέψω. Αλλά αν είναι να μην βοηθηθεί και ενδεχομένως να το βλάψει μόνο νεράκι!iohokahey έγραψε:οχι,οχι φιλε..δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να λιπανεις τωρα..καλυτερα προς την ανοιξη..churu έγραψε:Σας ευχαριστώ παιδιά....φωτογραφίες θα ανεβάσω αύριο....το πευκάκι το έβαλα σε μια άλλη γλάστρα γιατί η 1η ήταν σπασμένη και δεν κρατούσε το νερό ποτίσματος, χωρίς να το πειράξω καθόλου στην ρίζα-ες που ήταν πολλές και έβαλα στην επιφάνεια ζωντανό σφάγνο για διακοσμητικούς λόγους. Αυτές είναι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις που έχω κάνει.Harris έγραψε:Μια χαρά περιμένουμε τις νεες φωτογραφίες.
Ερώτηση - Αυτή την εποχή μπορώ να το λιπάνω για ενδυνάμωση?
Για τις 19 του μηνός δεν μπορώ να υποσχεθώ γιατί έχω γενέθλια και ίσως το πρόγραμμα ημέρας να είναι λίγο πιεσμένο. Το γεγονός ότι είναι νωρίς μου δίνω ελπίδες!!!
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
οχι,οχι φιλε..δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να λιπανεις τωρα..καλυτερα προς την ανοιξη..churu έγραψε:Σας ευχαριστώ παιδιά....φωτογραφίες θα ανεβάσω αύριο....το πευκάκι το έβαλα σε μια άλλη γλάστρα γιατί η 1η ήταν σπασμένη και δεν κρατούσε το νερό ποτίσματος, χωρίς να το πειράξω καθόλου στην ρίζα-ες που ήταν πολλές και έβαλα στην επιφάνεια ζωντανό σφάγνο για διακοσμητικούς λόγους. Αυτές είναι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις που έχω κάνει.Harris έγραψε:Μια χαρά περιμένουμε τις νεες φωτογραφίες.
Για τις 19 του μηνός δεν μπορώ να υποσχεθώ γιατί έχω γενέθλια και ίσως το πρόγραμμα ημέρας να είναι λίγο πιεσμένο. Το γεγονός ότι είναι νωρίς μου δίνω ελπίδες!!!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
churu
Topic author - Mame

Σας ευχαριστώ παιδιά....φωτογραφίες θα ανεβάσω αύριο....το πευκάκι το έβαλα σε μια άλλη γλάστρα γιατί η 1η ήταν σπασμένη και δεν κρατούσε το νερό ποτίσματος, χωρίς να το πειράξω καθόλου στην ρίζα-ες που ήταν πολλές και έβαλα στην επιφάνεια ζωντανό σφάγνο για διακοσμητικούς λόγους. Αυτές είναι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις που έχω κάνει.Harris έγραψε:Μια χαρά περιμένουμε τις νεες φωτογραφίες.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
+1karesansui έγραψε:Προσωπικά, περιμένω να δώ το πευκάκι σου ζωντανά στην συνάντηση της Κυριακής 19/1Harris έγραψε:Μια χαρά περιμένουμε τις νεες φωτογραφίες.
Αν το επιτρέψει η δουλειά σου, πετάξου έστω για λίγο!
Απο την περιφερειακή Υμηττού είσαι σε 10' εκεί!!
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Προσωπικά, περιμένω να δώ το πευκάκι σου ζωντανά στην συνάντηση της Κυριακής 19/1Harris έγραψε:Μια χαρά περιμένουμε τις νεες φωτογραφίες.
Αν το επιτρέψει η δουλειά σου, πετάξου έστω για λίγο!
Απο την περιφερειακή Υμηττού είσαι σε 10' εκεί!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
+ 1.Μεχρι εδω καλα τα πηγες,το μονο που μενει ειναι το συρματωμα για να του δωσεις καποιο σχημα και χαρακτηρα.Harris έγραψε:Μια χαρά περιμένουμε τις νεες φωτογραφίες.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
-
churu
Topic author - Mame

Παιδιά συγγνώμη που θα απαντήσω συνολικά και όχι επιμέρους γιατί κάτι κάνω λάθος με το quote...Τέλος πάντων, το δεντράκι Φιλίτσα δεν το αγόρασα αλλά μου το χάρισαν και εγώ απλά το περιποιήθηκα λιγάκι. stelios δεν έχω πάρει σύρματα ακόμα......αφού είμαι νέος στο άθλημα και δεν ξέρω πως να κάνω την αρχή να το συρματώσω? να το κουρέψω? να το αφήσω στην ίδια γλάστρα ακόμα....και άλλα πολλά αναπάντητα ερωτήματα που πρέπει να καλύψω για να φτάσω στην αγορά συρμάτων. Petros και marios θα βάλω κι άλλες φωτογραφίες για να με βοηθήσετε όσο μπορείτε για την διαμόρφωση του.
-
churu
Topic author - Mame

Το πευκάκι
Γειά χαρά σε όλη την παρέα! Ααα και καλή χρονιά να έχουμε.
Λοιπόν σε συνέχεια της γνωριμίας μας σας παραθέτω φωτογραφίες του υποψήφιου δέντρου για μπονσάι και με την απαραίτητη βοήθεια σας να αρχίσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την διαμόρφωση του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.....
Λοιπόν σε συνέχεια της γνωριμίας μας σας παραθέτω φωτογραφίες του υποψήφιου δέντρου για μπονσάι και με την απαραίτητη βοήθεια σας να αρχίσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την διαμόρφωση του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.....