Κεανανθος γίνεται μπονσαι;
-
Petros
- Imperial

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 19 times
Re: Κεανανθος γίνεται μπονσαι;
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]Hfestion έγραψε:Θεωρητικά οτιδήποτε είναι δέντρο η θάμνος μπορεί να γίνει μπονσαι. Αν έχει και μικρά φυλλα, ακόμα πιο εύκολα. Πρακτικά αυτό που χρειάζεται είναι κυρίως ο χρόνος. Δε χρειάζεται να ανχωνομαστε "α!, ποτέ θα γίνει η γλάστρα μου μπονσαι. Α!, να βάλω το δέντρο μου σε ποτ να γίνει μπονσαι" καλλιεργουμε το δέντρο για χρόνια, ζούμε μαζί του και περνάμε καλά. Και αυτό θα μας ανταμοιφσει
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]Hfestion έγραψε:Θεωρητικά οτιδήποτε είναι δέντρο η θάμνος μπορεί να γίνει μπονσαι. Αν έχει και μικρά φυλλα, ακόμα πιο εύκολα. Πρακτικά αυτό που χρειάζεται είναι κυρίως ο χρόνος. Δε χρειάζεται να ανχωνομαστε "α!, ποτέ θα γίνει η γλάστρα μου μπονσαι. Α!, να βάλω το δέντρο μου σε ποτ να γίνει μπονσαι" καλλιεργουμε το δέντρο για χρόνια, ζούμε μαζί του και περνάμε καλά. Και αυτό θα μας ανταμοιφσει
Παναγιώτης
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Θεωρητικά οτιδήποτε είναι δέντρο η θάμνος μπορεί να γίνει μπονσαι. Αν έχει και μικρά φυλλα, ακόμα πιο εύκολα. Πρακτικά αυτό που χρειάζεται είναι κυρίως ο χρόνος. Δε χρειάζεται να ανχωνομαστε "α!, ποτέ θα γίνει η γλάστρα μου μπονσαι. Α!, να βάλω το δέντρο μου σε ποτ να γίνει μπονσαι" καλλιεργουμε το δέντρο για χρόνια, ζούμε μαζί του και περνάμε καλά. Και αυτό θα μας ανταμοιφσει
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Το εψαξα λίγο. Ενδιαφέρον είναι σαν δεντράκι.
Ceanothus
Είναι αειθαλείς και φυλλοβόλοι θάμνοι και μικρά δένδρα που κατάγονται από την Αμερική. Καλλιεργούνται για τα πλούσια (συνήθως μπλε και μοβ) άνθη που έχουν την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Αναπτύσσονται σε ηλιόλουστες θέσεις σε μέτρια υγρά, γόνιμα εδάφη. Απαιτούν προστασία από τους δυνατούς παγετούς.
Φυτεύονται σε ομάδες και μεμονωμένα.
Πολλαπλασιάζονται με ημιξυλώδη μοσχεύματα το καλοκαίρι.
Κλαδεύονται αυστηρά στο τέλος του χειμώνα, για να έχουμε πλούσια ανθοφορία το καλοκαίρι.
Ceanothus prostratus "Puget Blue"
Φυλλοβόλος θάμνος με μπλε άνθη.
Το όνομα του είναι κεάνωθος
Ceanothus
Είναι αειθαλείς και φυλλοβόλοι θάμνοι και μικρά δένδρα που κατάγονται από την Αμερική. Καλλιεργούνται για τα πλούσια (συνήθως μπλε και μοβ) άνθη που έχουν την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Αναπτύσσονται σε ηλιόλουστες θέσεις σε μέτρια υγρά, γόνιμα εδάφη. Απαιτούν προστασία από τους δυνατούς παγετούς.
Φυτεύονται σε ομάδες και μεμονωμένα.
Πολλαπλασιάζονται με ημιξυλώδη μοσχεύματα το καλοκαίρι.
Κλαδεύονται αυστηρά στο τέλος του χειμώνα, για να έχουμε πλούσια ανθοφορία το καλοκαίρι.
Ceanothus prostratus "Puget Blue"
Φυλλοβόλος θάμνος με μπλε άνθη.
Το όνομα του είναι κεάνωθος
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
G1908 έγραψε:Βρήκα αυτο το φυτό σε ενα φυτώριο. Γίνεται τι λέτε bonsai? Κεανανθος γράφει στο ταμπελάκι του.
Πεχει ωραίο φύλλο και καρπούς. Ωραίο δείχνει νομίζω ότι θα γίνεται.
-
G1908
Topic author - Omono

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
Κεανανθος γίνεται μπονσαι;
Βρήκα αυτο το φυτό σε ενα φυτώριο. Γίνεται τι λέτε bonsai? Κεανανθος γράφει στο ταμπελάκι του.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.