Πεύκο Κινέζικο;

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Re: Πεύκο Κινέζικο;

Δημοσίευση από stelios »

christos1908 έγραψε:Πραγματικά δεν ξερεις με τι να γελάσεις (κλάψεις) πρώτα!!! Με τα 250€, μετα 50 χρόνια, με το γιατρό;;; Πραγματικά δεν παίζονται οταν θέλουν να πουλήσουν...

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img] Στις εκθέσεις λουλουδιών που γίνονται εκεί να δεις γέλιο και κλάμα μαζί. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/gelio3d.gif[/img]

christos1908
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από christos1908 »

Πραγματικά δεν ξερεις με τι να γελάσεις (κλάψεις) πρώτα!!! Με τα 250€, μετα 50 χρόνια, με το γιατρό;;; Πραγματικά δεν παίζονται οταν θέλουν να πουλήσουν...

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Harris έγραψε:Οχι δεν πρεπει να ειναι black pinus, πρέπει να είναι λευκο πευκο και η τιμή μπορεί να είναι οσο θέλει το κάθε μαγαζί. Απο 35 - 120 ευρώ!!! Φυσικα και τέτοια δεντρα ΔΕΝ αγοράζουμε γιατι δεν υπάρχει λόγος. Αφου με τα ίδια λεφτα μπορούμε να αγοράσουμε πολυ καλύτερα δέντρα!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Παρ Ιουν 12, 2015 9:36 pm --

Εκτος της αλλης το συγκεκριμένο έχει και άσχημη γωνία... Δηλαδη και 20 ευρω να το πούλαγε δεν θα το αγόραζα. Επίσης μου φαίνεται οτι έχει πρόβλημα... εκτος εαν το δείχνει η φωτογραφία ετσι.
Συνήθως στην Αθήνα αυτά δεν επιβιώνουν εύκολα...

Ηλικία δεν μπορείς να κρίνεις. (εκτίμηση ίσως 8-10 χρόνια) Αυτά συνήθως τα μπολιάζουν σε μαύρα πεύκα και στο κάτω μερος μπορει να παρατηρήσεις να έχει ενα ασχημο φούσκωμα...
Γενικά είναι mallsai πεύκο.
Θα συμφωνήσω με το Χαρη 100%
Εγώ προσωπικά δε θα το αγόραζα (αν μου περισσευαν χρήματα)
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

fan coil
Shohin
Shohin
Been thanked: 0

Δημοσίευση από fan coil »

Hfestion έγραψε:Γενικά είναι πολύ καλό που έχεις ήλιο, εγώ εχω πολύ λίγο και αυτό με περιορίζει με κάποια είδη. Εγώ θα σου πρότεινα για αρχή να ψάξεις για κάτι ανθεκτικό και σχετικά γρήγορης ανάπτυξης για να έχεις να εχεις να ασχολείσαι. Ελια, ροδια, βουκαμβιλια, φτελια, λιγουστρο.

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Γενικά είναι πολύ καλό που έχεις ήλιο, εγώ εχω πολύ λίγο και αυτό με περιορίζει με κάποια είδη. Εγώ θα σου πρότεινα για αρχή να ψάξεις για κάτι ανθεκτικό και σχετικά γρήγορης ανάπτυξης για να έχεις να εχεις να ασχολείσαι. Ελια, ροδια, βουκαμβιλια, φτελια, λιγουστρο.
"Πολεμιστής του κήπου,,

Topic author
hackertom
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από hackertom »

Hfestion έγραψε:Που, μένεις? Γενικά έχεις χρόνο? Το μπαλκόνι σου έχει ηλιο? Τι μέγεθος ψάχνεις?
Περιοχή Αττικής φίλε. Ήλιος υπάρχει στο μπαλκόνι.. χρόνος ναι! Μέγεθος σαν αυτό στην φωτογραφία που έβαλα

christos1908
Omono
Omono
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από christos1908 »

Πραγματικά τώρα, σου είπε κάποιος ότι αυτό ειναι δέντρο 50 ετών;;; Πάνω από 8 για κανένα λόγο... Επεισης αυτό ειναι ενα Πευκο 50 ετών. Πήγαινε να τους το δείξεις και πες τους να μας πουν τις ομοιότητες...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Που, μένεις? Γενικά έχεις χρόνο? Το μπαλκόνι σου έχει ηλιο? Τι μέγεθος ψάχνεις?
"Πολεμιστής του κήπου,,

Topic author
hackertom
Shohin
Shohin

Αύριο θα κάνω νέο safari δεν ξέρω τι μπορεί να βρω. . ;)
Άβαταρ μέλους

Kostas
Imperial
Imperial
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από Kostas »

Καμία ελιά να βρείς. Εάν έχεις και δίνεις τόσα λεφτά.
Εικόνα

Topic author
hackertom
Shohin
Shohin

Καλά τόσα χρήματα δεν δίνω με την καμία. Προφανώς ψάχνουν για πελάτες με πορτοφόλι. .
Το θέμα είναι ότι όταν ρωτούσα εγώ ήδη το είχε πουλήσει, οπότε γιατί να πει ψέματα δεν κατάλαβα και μάλιστα δεν θα ξανά έφερνε.
Βελόνες δεν κοίταξα, αλλά τώρα έμαθα και κάτι για την επόμενη φορά. .
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Αυτή η κουρμπα ούτε και σε μένα μου αρέσει. 50 ετών; Ψάχνουν για κοροιδα!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 12 Ιουν 2015, 23:15 --

Pentaphyla είναι το λευκό πεύκο. Επάνω στις βελόνες έχει μια ανοικτόχρωμη γραμμή.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 12 Ιουν 2015, 23:16 --

[img]https://nhgardensolutions.files.wordpre ... e-buds.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

[justify]Για το τι είδος είναι πρόσεξες μήπως πόσες βελόνες βγαίνουν από κάθε θέση 2 ή 5 ?[/justify][justify]Αν βγαίνουν 5 είναι συνήθως αυτό που λέει ο Harris λευκή πεύκη, αν βγαίνουν 2 όχι.[/justify][justify]Τώρα όσο για τα υπόλοιπα ότι και να πώ...[/justify][justify]Αν αυτό το πεύκο είναι 50 χρονών εγώ είμαι αστροναύτης απ΄τα Γιάννενα.[/justify][justify]Όσο για τα 250.. δεν θέλω να γίνω κακός πάλι. Ψάχνουν για κορόιδα, αυτή είναι η αλήθεια.[/justify][justify]Α, συγνώμη ξέχασα το πήρε γιατρός για την κοπέλλα του... Υποθέτω απλό γιατρουδάκι γιατί αν ήταν και καθηγητής θα σου έλεγε 1250.[/justify][justify]Πέρα απ΄τα αστεία, όπως ακριβώς το έθεσε ο Harris, με 250 αν θέλεις έτοιμο παίρνεις δεντράρα να την χαζεύεις όλη μέρα, ή 5 ωραιότατα prebobonsai με σωστές προδιαγραφές να πλουτίζει και η συλλογή σου.[/justify]

Topic author
hackertom
Shohin
Shohin

Την άσχημη γωνία που λες δεν μπορώ να την καταλάβω σαν άπειρος στο hobby αλλά σαν σύνολο μου αρέσει και εμένα στο μάτι πάρα πολύ.

Έχει ένα καρτελάκι άσπρο που γράφει pinus

Μήπως είναι pentaphylla ;

Update :

Ρώτησα και πήρα απάντηση που με άφησε κάγκελο. .

250 ευρώ γνήσιο Πεύκο από Κίνα λέει. Το πήρε γιατρός για την κοπέλα του .. Είχε αλλά δύο που τα έδωσε σε έναν οίκο ..

Αυτά από την ερώτηση που του έκανα. 

Α μου είπε ήταν 50 ετών και κάτι για τον κορμό του δεμένη καρδιά κάτι τέτοιο. .
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Οχι δεν πρεπει να ειναι black pinus, πρέπει να είναι λευκο πευκο και η τιμή μπορεί να είναι οσο θέλει το κάθε μαγαζί. Απο 35 - 120 ευρώ!!! Φυσικα και τέτοια δεντρα ΔΕΝ αγοράζουμε γιατι δεν υπάρχει λόγος. Αφου με τα ίδια λεφτα μπορούμε να αγοράσουμε πολυ καλύτερα δέντρα!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Παρ Ιουν 12, 2015 9:36 pm --

Εκτος της αλλης το συγκεκριμένο έχει και άσχημη γωνία... Δηλαδη και 20 ευρω να το πούλαγε δεν θα το αγόραζα. Επίσης μου φαίνεται οτι έχει πρόβλημα... εκτος εαν το δείχνει η φωτογραφία ετσι.
Συνήθως στην Αθήνα αυτά δεν επιβιώνουν εύκολα...

Ηλικία δεν μπορείς να κρίνεις. (εκτίμηση ίσως 8-10 χρόνια) Αυτά συνήθως τα μπολιάζουν σε μαύρα πεύκα και στο κάτω μερος μπορει να παρατηρήσεις να έχει ενα ασχημο φούσκωμα...
Γενικά είναι mallsai πεύκο.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

DimosA
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από DimosA »

Πολύ όμορφο πεύκο...
Και όμορφο ποτ επίσης.
Δένουν πολυ καλά.
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Η ηλικία του είναι 3-5 ετών (δύσκολο να πείς ακριβώς αν δεν το δείς από κοντά). Όσο για την τιμή πρέπει να ξέρουμε τι είδους πεύκο είναι και η φωτογραφία δεν βοηθάει. Πάντως είναι πεύκο 2 βελονών αν βλέπω καλά.
Η γενικότερη εικόνα του πάντως παραπέμπει σε βιομηχανοποιημένο μαύρο πεύκο Ιαπωνίας, παραγωγής Κίνας ή Κορέας. Αν πέφτω μέσα η μέση τιμή αγοράς του είναι 60-90 ευρώ.

Topic author
hackertom
Shohin
Shohin

Πεύκο Κινέζικο;

Γνωρίζει κανείς την ακριβής ονομασία του bonsai αυτού; Πόσο ετών μπορεί να είναι; Και πόσο θα το αγοράζατε;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση