Αγριοελια Νο8

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Άβαταρ μέλους

Νικολας72
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 391
Εγγραφή: 16 Σεπ 2015, 16:49
Has thanked: 29 times
Been thanked: 103 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από Νικολας72 »

Φίλε Γιάννη,

θα μπορούσα να γράψω κι εγώ κάτι που να εκφράζει το αίσθημα του σοκ (!!!) μπροστά στην εικόνα της καρατόμησης του δέντρου σου. Όμως, το θεωρώ απολύτως περιττό για δύο λόγους: 1ον το έγραψαν προηγουμένως οι συμφουρίτες, 2ον σίγουρα το ένιωσες πρώτος...

Θα ήθελα όμως να επικεντρωθώ σε δύο-τρία σημεία, με αφορμή την επιλογή σου.

Πρώτον: Ρε φίλε, μπράβο για την τόλμη σου! Είδες το δέντρο σου με άλλη ματιά, εντόπισες τα σημεία που σε ενοχλούσαν (τα "αλλά" του...) και αποφάσισες να κάνεις κάτι γι' αυτό! Βρήκες μία εναλλακτική που σε γοητεύει περισσότερο, αποτύπωσες το όραμα σου λεπτομερώς, αναλογίστηκες τον "πόνο" που θα σου προκαλούσε η απαιτούμενη "θυσία" και προχώρησες! Έκανες την υπέρβαση σου και αυτό για μένα έχεις μεγάλη αξία! Μπράβο για το θάρρος που λίγοι από μας θα επιδείκνυαν σε ανάλογη περίπτωση!

Τίθεται πολλές φορές στην ζωή μας το ζήτημα της επιλογής ανάμεσα σ' αυτό που έχουμε και αυτό που θα θέλαμε να έχουμε. Ανάμεσα στο χειροπιαστό και το ιδεατό! Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από μας κάνουμε επιλογές συμβιβασμού. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε όλη την ζωή μας, άλλοτε επιτυχημένα άλλοτε όχι τόσο. Και κάπου εκεί προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία μας ως άνθρωποι. Είναι γεγονός πως σε οποιαδήποτε πρόταση, σκέψη κλπ. κάνουμε, η αλήθεια αρχίζει μετά το "αλλά"... Συνήθως, όταν υπάρχει ένα "αλλά" στην πρόταση, ότι ακολουθεί μετά το "αλλά" ακυρώνει όλο το προηγούμενο! Πχ. "καλό παιδί ο Τάδε, αλλά είναι λίγο μ....!" Αυτό που ακολουθεί μετά το "αλλά" είναι η αλήθεια που διαγράφει ουσιαστικά το προηγούμενο νόημα... Άρα, εφόσον ένιωθες εσύ, ως ο καλλιεργητής και αποκλειστικός υπεύθυνος του δέντρου σου ότι υπήρχαν "αλλά" στο δέντρο σου, καλά έκανες και έδρασες με τρόπο που επαναφέρει το δέντρο σου σε θέση που να σου εμπνέει μία πιο ελπιδοφόρα και ικανοποιητικότερη μελλοντική εξέλιξη.

Δεύτερον: Συμφωνώ με την άποψη του Θάνου για την εναέρια καταβολάδα, μάλιστα εγώ το έκανα ήδη σε ελιά και έχω ήδη άλλο ένα δεντράκι εξαιτίας αυτής της λογικής. Ωστόσο, υπάρχει νομίζω μία διαφορά στον τρόπο σκέψης που ξεκινάει με το "κρίμα είναι" & "να μην πάει τίποτα χαμένο", και τον δικό σου που αν δεν κάνω λάθος είναι να έχεις στην συλλογή σου λιγότερα δέντρα αλλά ποιοτικότερα από άποψης ωριμότητας bonsai. Δηλαδή, θέλεις να έχεις λίγα και καλά. Δέντρα που είναι πιο κοντά στο να χαρακτηρίζονται ολοκληρωμένα έργα (όσο μπορεί να είναι δόκιμος αυτός ο όρος για δέντρα bonsai). Ο πρώτος τρόπος σκέψης, (τον οποίο έχω υιοθετήσει κι εγώ προσωπικά) οδηγεί σε ένα κήπο με πολλές γλάστρες και pot, που έχουν διάφορα φυτά που θα ήθελε κάποτε ο καλλιεργητής να τα δει να γίνονται bonsai. Είναι συνήθως γεμάτος με pre-bonsai και (κατηγορία που έχω ονομάσει εγώ) wanna be pre-bonsai. Το αποτέλεσμα είναι η διάσπαση του ενδιαφέροντος σε πολλά μικρά δεντράκια και φιλόδοξα σχέδια, μεγάλη απαιτούμενη προσοχή και φροντίδα για πλήθος φυτών που είναι στην αρχή τους (άρα επίφοβα ως προς την επιβίωση) και όση ικανοποίηση μπορεί να δώσει το γεγονός ότι επιβίωσαν άλλη μία χρονιά (κάνω και την αυτοκριτική μου παράλληλα)! Στην δεύτερη περίπτωση, έχει κανείς λιγότερα δέντρα, αλλά αρκετά πιο κοντά σε ένα τελικό αποτέλεσμα, που σαφώς ικανοποιεί περισσότερο! Βέβαια, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως και τα δύο είναι απολύτως παραδεκτοί τρόποι ενασχόλησης-επιλογές με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.

Και από οικονομικής πλευράς να το δει κανείς, μπορεί κάποιος που αγοράζει ξανά και ξανά 5-10 μικρά δεντράκια από φυτώρια κάθε χρόνο, και προσπαθεί να τα καλλιεργήσει, και χάνει μερικά κάθε χρόνο και ξανα-αγοράζει μερικά κλπ., εάν ξόδευε τα ίδια χρήματα για ένα μόνο δέντρο κάθε χρόνο, ίσως να είχε στην συλλογή του μερικά μικρά αριστουργήματα σε ένα βάθος 5-10 ετών, αντί για μερικές δεκάδες pre-bonsai & wanna be bonsai...  

Τρίτον: Δεν έχει νόημα για μένα να προσδώσω αρνητική χροιά σε κάτι που ήδη έγινε! Καταρχήν γιατί έγινε και δεν αλλάζει! Έπειτα, η κατόπιν εορτής κριτική, είναι στείρα. Δεν μπορεί να γεννήσει τίποτα. Εποικοδομητική είναι η κριτική, όταν γίνεται σε επίπεδο σχεδιασμού, όταν γίνεται τεκμηριωμένα και όταν μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες πιθανές επιλογές. Τότε, και μόνο. Άρα, (προς τους συμφουρίτες η έκκληση...) αν δεν έχετε να πείτε τίποτα καλό, απλά μην πείτε τίποτα. 

Γιάννη, το σχέδιο σου για το μέλλον του δέντρου είναι πολύ όμορφο. Πραγματικά το δέντρο σου έχει ο,τι χρειάζεται για να γίνει ένα εξαιρετικό shohin. Τί ύψος έχει μετά το κλάδεμα, απ' το χείλος του pot μέχρι την τομή? Καταλαβαίνω ότι είναι απλά το πρώτο σχέδιο που σου ήρθε μέχρι τώρα και οτι μπορείς να το αλλάξεις άπειρες φορές ανάλογα και με το τί θα σου δώσει ως επιλογές το ίδιο το δέντρο, ωστόσο η σκέψη σου για ένα χαμηλό κλαδί (τύπου cascade) στα αριστερά (όπως το έχεις σχεδιάσει) δεν είμαι σίγουρος ότι έχει να του προσθέσει πολλά. Κι αυτό γιατί, ακόμα και η πιο ταπεινή πιθανή κόμη (ας υποθέσουμε μία απλή broom style), σε στρογγυλεμένο ομπρελοειδές ή σε τριγωνικό σχήμα, θα είναι ήδη αρκετή για να αναδείξει την δραματικότητα που ήδη διαθέτει ο κορμός του και το nebari του. Θα πρότεινα να το ξανασκεφτείς (άλλωστε θα έχεις πάρα πολύ χρόνο γι' αυτό...) για να μην οδηγηθείς από υπερβολικό ζήλο σε ένα αποτέλεσμα που θα καταλήξει απλά "υπερβολή" σε όλα του. 

Τέλος, (έτσι για την ιστορία το αναφέρω...) πως ο φίλος Jean Zac, με την εικόνα του απέδωσε εξαιρετικά αυτό που εγώ χρειάστηκε μερικές αράδες για να το περιγράψω στην προηγούμενη ανάρτηση. Ανάπτυξη του αριστερού κλαδιού (εγώ το φαντάστηκα και με περισσότερο φύλλωμα...) σε αρμονία (και ως προέκταση) με το τριγωνικό σχήμα του επάνω τμήματος του φυλλώματος. Παραμένει μία πολύ ωραία εικόνα φίλε Jean Zac, ακόμα κι αν δεν την δούμε ποτέ στο δέντρου του φίλου μας του Γιάννη.

Γιάννη, οι ελιές είναι ευλογημένα δέντρα. Το ξέρεις είμαι σίγουρος. Θα πετάξει σύντομα πολύ μεγάλη ανάπτυξη από παντού το δέντρο. Θα σου δώσει πολλές νέες επιλογές. Συνέχισε να κάνεις τις επιλογές σου με θάρρος και όραμα. Καλή επιτυχία.
 
If you can DREAM it,
you can DO it..!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 4462
Εγγραφή: 15 Οκτ 2010, 13:05
Τοποθεσία: Αθηνα
Has thanked: 297 times
Been thanked: 232 times
Επικοινωνία:

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από Hfestion »

Σίγουρα θα είδε κάτι ο Ιωάννης που εμείς δε μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες.
These users thanked the author Hfestion for the post:
ioannis.makris (06 Απρ 2020, 20:44)
Rating: 7.14%
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Δημοσιεύσεις: 2499
Εγγραφή: 21 Απρ 2010, 15:15
Has thanked: 0
Been thanked: 228 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Ο χρόνος θα σου δείξει εάν έπραξες σωστά ή λάθος.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
These users thanked the author Jean-Zac for the post (total 2):
ioannis.makris (04 Απρ 2020, 20:24) • Νικολας72 (06 Απρ 2020, 12:54)
Rating: 14.29%

churu
Mame
Mame
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 20 Δεκ 2013, 19:12
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από churu »

ioannis.makris έγραψε:
04 Απρ 2020, 00:22
churu έγραψε:
03 Απρ 2020, 21:36
Και εγώ έχω το ίδιο ερώτημα με πολλούς φαντάζομαι.....ΓΙΑΤΙ????(τέτοιο τσεκούρι) Τέλος πάντων περί ορέξεως ελιόπιτα!!!! Καλή αναμονή σου εύχομαι και να την δείς όπως την έχει φανταστεί.......Μήπως την χτύπησε κορονοιός????


 
Οταν πρώτο ξεκινας δέντρα τα οποία σου μοιάζουν να είναι τέλεια όσο μαθαίνεις αρχίζουν και σε προβληματίζουν και τελικά φτάνεις στο σημείο να λες ότι οκ καλό είναι αλλά.... και για εμένα τα αλλά σ' αυτό το δέντρο είναι πολλά.. 1ον το σχήμα όλου του δέντρου δημιουργεί ένα Ζ το οποίο δεν διορθώνεται και δεν μου αρέσει, 2ον ο κορμός στην μέση του δέντρου είναι υπερβολικά ίσιος και άχαρος, 3ον υπαρχη ένα σημείο στο δέντρο που δημιουργεί ανάποδη κωνικότητα, 4ον ο κορμός του δέντρου είναι πολύ λεπτός για το ύψος του δέντρου, 5ον θα μου άρεσε πολύ να γίνει ένα πολύ όμορφο sohin kai 6ον ειμαι κλεισμένος σπιτι πολυ καιρο και δεν ειχα τι να κανω

 
Φίλε ioannis.makris πρός αποφυγή παρεξηγήσεων σίγουρα ο καθένας ομιλεί ανάλογα με την θέση που είναι κάθε φορά σε όλα τα πράγματα!! Έχω δεί από προηγούμενες αναρτήσεις ότι το επίπεδο σου και συγχρόνως η ματιά σου και οι απαιτήσεις σου διαφέρουν πολύ απ τις δικές μου γνώσεις και απαιτήσεις. Είμαι σίγουρος ότι για να την μακελέψεις έτσι το τελικό της αποτέλεσμα το φαντάζομαι σούπερ!! Έχω δεί σε βίντεο τέτοιου έιδους καρατομήσεις σε δέντρα και το πρίν και μετά είναι απίστευτα τρελλή η αλλαγή!!Εγώ για παράδειγμα σχεδόν δεν έβλεπα όλα αυτά που περιγράφεις εκτός απ τον 6ο λόγο που κατανοώ πλήρως :-) κατ τ άλλα θα την άφηνα έτσι όπως την παρουσίασες αρχικά. Καλή συνέχεια στο νέο εγχείρημα σου και θα περιμένω την εξέλιξη της!!!!
 
 
These users thanked the author churu for the post:
ioannis.makris (04 Απρ 2020, 12:08)
Rating: 7.14%
Άβαταρ μέλους

Giorgos G.
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 19 Ιαν 2018, 19:47
Has thanked: 133 times
Been thanked: 179 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από Giorgos G. »

ολίγον τι σοκαριστικό το μακέλεμα θα έλεγα, αλλά :
1. όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος
2. σημασία έχει πρωταρχικά το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη του κάθε δέντρου
3. πάντα μας τρομάζει μια θυσία που κάνουμε (όπως το συγκεκριμένο δραστικό κλάδεμα) όταν θέλει πολύ χρόνο για να φέρει αποτέλεσμα.

καλή επιτυχία
These users thanked the author Giorgos G. for the post:
ioannis.makris (04 Απρ 2020, 12:07)
Rating: 7.14%

Topic author
ioannis.makris
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: 07 Σεπ 2016, 14:43
Has thanked: 111 times
Been thanked: 31 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από ioannis.makris »

churu έγραψε:
03 Απρ 2020, 21:36
Και εγώ έχω το ίδιο ερώτημα με πολλούς φαντάζομαι.....ΓΙΑΤΙ????(τέτοιο τσεκούρι) Τέλος πάντων περί ορέξεως ελιόπιτα!!!! Καλή αναμονή σου εύχομαι και να την δείς όπως την έχει φανταστεί.......Μήπως την χτύπησε κορονοιός????

 
Οταν πρώτο ξεκινας δέντρα τα οποία σου μοιάζουν να είναι τέλεια όσο μαθαίνεις αρχίζουν και σε προβληματίζουν και τελικά φτάνεις στο σημείο να λες ότι οκ καλό είναι αλλά.... και για εμένα τα αλλά σ' αυτό το δέντρο είναι πολλά.. 1ον το σχήμα όλου του δέντρου δημιουργεί ένα Ζ το οποίο δεν διορθώνεται και δεν μου αρέσει, 2ον ο κορμός στην μέση του δέντρου είναι υπερβολικά ίσιος και άχαρος, 3ον υπαρχη ένα σημείο στο δέντρο που δημιουργεί ανάποδη κωνικότητα, 4ον ο κορμός του δέντρου είναι πολύ λεπτός για το ύψος του δέντρου, 5ον θα μου άρεσε πολύ να γίνει ένα πολύ όμορφο sohin kai 6ον ειμαι κλεισμένος σπιτι πολυ καιρο και δεν ειχα τι να κανω

churu
Mame
Mame
Δημοσιεύσεις: 56
Εγγραφή: 20 Δεκ 2013, 19:12
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από churu »

Και εγώ έχω το ίδιο ερώτημα με πολλούς φαντάζομαι.....ΓΙΑΤΙ????(τέτοιο τσεκούρι) Τέλος πάντων περί ορέξεως ελιόπιτα!!!! Καλή αναμονή σου εύχομαι και να την δείς όπως την έχει φανταστεί.......Μήπως την χτύπησε κορονοιός????
Άβαταρ μέλους

thanos75
Imperial
Imperial
Δημοσιεύσεις: 729
Εγγραφή: 10 Ιαν 2016, 19:05
Has thanked: 69 times
Been thanked: 131 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από thanos75 »

τολμηρή απόφαση, αλλά με βρίσκει νομίζω σύμφωνο, εφόσον έχεις ένα συγκεκριμένο στόχο (αποτυπωμένο μαλιστα και σε ένα εξαιρετικό σχέδιο) και δεν το έκανες έτσι απερίσκεπτα.
Αυτό που θα έκανα βέβαια στη θέση σου (αν το τολμούσα) θα ήταν να κρατήσω το πάνω κομμάτι με μια εναέρια καταβολάδα, κόβοντάς το οριζόντια για να ριζώσει γύρω γύρω.'Εξάλλου αυτή η διαδικασία δεν θα σε καθυστερούσε καθόλου στο βασικό δέντρο, αφού με το που έκανες την τομή θα πετούσε έτσι κι αλλιώς από παντού.
IMG_2092.JPG
 
Αργά να μου πεις και έχεις και πολλές ελιές. Απλώς είμαι πάντα της άποψης "κρίμα είναι". θα ήταν και ένα εξαιρετικό δώρο αν δεν το ήθελες.
Πάντως αν το έκοψες σήμερα ή χθες και το έχεις, θα μπορούσες ακόμα και τώρα να το κόψεις κατάλληλα και να το φυτέψεις με μαύρη σακούλα σκεπασμένο. που ξέρεις. πιθανότητες πάντως υπάρχουν.

Καλή επιτυχία εύχομαι στο δεντράκι σου!
 
 
 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
These users thanked the author thanos75 for the post:
ioannis.makris (04 Απρ 2020, 12:08)
Rating: 7.14%

Topic author
ioannis.makris
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: 07 Σεπ 2016, 14:43
Has thanked: 111 times
Been thanked: 31 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από ioannis.makris »

Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου δέντρου είναι πολύ γρήγορη. Σε 5 χρόνια θα βλέπω κάτι πολύ όμορφο αλλά όχι έτοιμο, σε 3 χρόνια θα έχω ίσος μια βασική δομή σε 10 χρόνια θα είναι σχεδόν έτοιμο ... αλλά το θέμα δεν είναι ο χρόνος έχω άλλες 7 Αγριοελιες να τις κλαδεύω να τις διαμορφώνω να τις καμαρώνω κάποτε θα καμαρώνω και αυτήν. Φυσικά όλα αυτά αν το δέντρο τα πάει καλά αν όχι απλά θα αργήσει λίγο
These users thanked the author ioannis.makris for the post:
Γιώργος.Κ (03 Απρ 2020, 16:56)
Rating: 7.14%

Γιώργος.Κ
Mame
Mame
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 01 Σεπ 2018, 14:04
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από Γιώργος.Κ »

Φίλε να σε ρωτήσω κάτι; Όταν λες μέλλον τι εννοείς; Με το κλάδεμα που έφαγε αυτό το αριστούργημα θα κάνει να αναρρώσει αν τα καταφέρει ποτέ μετά απο πόσο ;;;

Topic author
ioannis.makris
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: 07 Σεπ 2016, 14:43
Has thanked: 111 times
Been thanked: 31 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από ioannis.makris »

Καλησπέρα... ο εγκλεισμός στο σπίτι δημιουργεί θεματάκια και ένα από αυτά είναι ότι αποφάσισα να διορθώσω με οποίο τρόπο νομίζω καλύτερο μερικά θεματάκια που έχει το δέντρο. Να μην αναφερθώ σ' αυτά και να σας δείξω το πως κλαδευτικέ η ελιά και το πως θα ήθελα να γίνει στο μέλλον
91793585_175829020068045_2641964607178014720_n.jpg
 
92023747_236345304227307_6319717262764802048_n.jpg
 
91953198_224357275477075_4900831274152755200_n.jpg
 
91887287_2886754504738280_1248409884706209792_n.jpg
  

 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Tasos MX5
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 06 Φεβ 2020, 21:27
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από Tasos MX5 »

Απίστευτη!!!!την χαζεύω πάνω από ένα τέταρτο!!!!

Η πιο πάνω ανάλυση του Νικόλα δεν αφήνει περιθώρια να πούμε τπτ άλλο...αν και μετά απο αυτή πάλι δεν μπορώ να πω ποια πλευρά προτιμώ περισσότερο...
These users thanked the author Tasos MX5 for the post (total 2):
Harris (09 Φεβ 2020, 17:26) • ioannis.makris (10 Φεβ 2020, 19:37)
Rating: 14.29%
Άβαταρ μέλους

Νικολας72
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 391
Εγγραφή: 16 Σεπ 2015, 16:49
Has thanked: 29 times
Been thanked: 103 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από Νικολας72 »

Μπράβο φίλε Γιάννη, ωραίος προβληματισμός..!

Ναι, είναι αλήθεια ότι σε μεγάλο βαθμό η απάντηση είναι θέμα του προσωπικού γούστου του καθενός. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά αντικειμενικά επιχειρήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν στο να επιλέξεις ανάμεσα στα δύο.

Η μία πλευρά δείχνει περισσότερο την φιδίσια ανάπτυξη του κορμού με αυτή την πολύ έντονη κίνηση σε σχήμα "S". Διαθέτει δραματικά στοιχεία όπως το τμήμα νεκρού ξύλου στον "αγκώνα" ψηλά πριν την κόμη του δέντρου, ή εκείνη την τρύπα χαμηλά και τις φολίδες γηρασμένου κορμού λίγο πιο πάνω που όλα προσθέτουν χαρακτήρα και προσδίδουν στοιχεία ταλαιπωρίας. Το μειονέκτημα αυτής της πλευράς είναι ότι (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον...) το κάτω μέρος του δέντρου, μπορεί να μην μοιάζει τόσο έντονα ως nebari αλλά ως κορμός που είναι ξαπλωμένος στο έδαφος και εφάπτεται μ' αυτό. 

Η άλλη πλευρά, με την μικρή κουφαλίτσα στην βάση του δέντρου, αυτή έχει στοιχεία μοναδικότητας και δεν αφήνει περιθώρια παρεξήγησης. Καταρχήν, το nebari του είναι N E B A R I  (...όλα κεφαλαία!), τεράστιο, με απίστευτη κωνικότητα, αναβαθμίζει κατά πολύ την εικόνα του δέντρου και την ποσότητα του "χαρακτήρα" που έτσι κι αλλιώς κουβαλάει..! Υπάρχουν κάποια θέματα με χοντρές ρίζες που φαίνονται ίσως όχι τόσο όμορφες γιατί είναι ψηλά, αλλά αυτό είναι κάτι διαχειρίσιμο. Επίσης, υπάρχουν τμήματα νεκρού ξύλου και σ' αυτή την όψη που μπορείς να αναδείξεις μελλοντικά, ενώ κι ο κορμός έχει πολλά σκασίματα κατά μήκος του, άρα δεν χάνεις σε γηρασμένη και ταλαιπωρημένη χροιά. Τέλος, απ' αυτή την όψη φαίνεται και το κλαδάκι στον "αγκώνα" που έλεγα νωρίτερα, στοιχείο που μπορεί με την πάροδο του χρόνου να σου δώσει επιλογές διαμόρφωσης έτσι ώστε να αποφύγεις το διαφαινόμενο πρόβλημα ανάποδης κωνικότητας που ίσως προκύψει σε εκείνο το σημείο. Εάν αναπτυχθεί ένα ωραίο pad φυλλώματος σε εκείνο το σημείο, και το αφήσεις να επεκταθεί λίγο προς τα αριστερά της εικόνας, θα σχηματίσει καλύτερα ένα γραμμικό τρίγωνο συνολικά στην κόμη του δέντρου, πράγμα που κατά την γνώμη μου θα απογειώσει ακόμα περισσότερο το όλο (καταπληκτικό ομολογουμένως...) σύνολο! 

Ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια!
These users thanked the author Νικολας72 for the post (total 2):
ioannis.makris (01 Φεβ 2020, 21:00) • Harris (02 Φεβ 2020, 09:33)
Rating: 14.29%
If you can DREAM it,
you can DO it..!

alxalex
Mame
Mame
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 17 Απρ 2018, 15:27
Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από alxalex »

αν θελεις Γιαννη ριξε μια ματια σε αυτο το βιντεακι....μπορει να σε βοηθησει να παρεις αποφαση στο ποια πλευρα να χρησιμοποιησεις σαν μπροστα οψη
These users thanked the author alxalex for the post:
ioannis.makris (25 Ιαν 2020, 12:28)
Rating: 7.14%

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 4462
Εγγραφή: 15 Οκτ 2010, 13:05
Τοποθεσία: Αθηνα
Has thanked: 297 times
Been thanked: 232 times
Επικοινωνία:

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από Hfestion »

Η γνώμη μου είναι ότι το ποτ είναι πολύ στενό και αυστηρό. Θα μου άρεσε να ήταν κατά 20% -30% μεγαλύτερο. Ακόμα θα χρησιμοποιουσα στρογγυλό ή οβάλ ποτ. Εκτός ότι θα του τεριαζει περισσότερο, θα σε βοηθήσει στο να βρεις την μπροστινή μεριά του.

Τέλος είμαι σίγουρος ότι η μπροστινή πλευρά του δέντρου σου που ίσως να ψάχνεις ίσως να βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα σε αυτές τις δύο φωτογραφίες. Που? Δεν ξέρω, δεν το έχω μπροστά μου ζώντα.
These users thanked the author Hfestion for the post:
ioannis.makris (23 Ιαν 2020, 19:20)
Rating: 7.14%

alxalex
Mame
Mame
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 17 Απρ 2018, 15:27
Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από alxalex »

προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η πρωτη θεση ειναι καλυτερη απο τη δευτερη...μου αρεσει παρα πολυ το πωςδειχνει η μικρη κουφαλιτσα που κανει στη βαση του κορμου...νομιζω οτι αξιζει να φαινεται σαν στοιχειο του δεντρου....επισης εχω την εντυπωση οτι επισης στην πρωτη φωτο η κινηση του δεντρου στο σημειο που αρχιζει το φυλλωμα ειναι πιο ωραιασε σχεση με τη δευτερη φωτο ακριβως στο ιδιο σημειο....τωρα βεβαια...αλλο οι φωτογραφιες αλλο η πραγματικη εικονα
These users thanked the author alxalex for the post:
ioannis.makris (19 Ιαν 2020, 14:39)
Rating: 7.14%
Άβαταρ μέλους

Giorgos G.
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 455
Εγγραφή: 19 Ιαν 2018, 19:47
Has thanked: 133 times
Been thanked: 179 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από Giorgos G. »

τι να πω.. και οι δυο πλευρές δεν παίζονται!!
 
These users thanked the author Giorgos G. for the post:
ioannis.makris (19 Ιαν 2020, 14:39)
Rating: 7.14%

Topic author
ioannis.makris
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: 07 Σεπ 2016, 14:43
Has thanked: 111 times
Been thanked: 31 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από ioannis.makris »

Μηπως να αλαξω την μπροστινη πλευρα ποια από τις δυο πλευρές είναι η πιο ωραία?
IMG_2092.JPG
 
IMG_2093.JPG
 
 
 
 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

myrtilos
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 343
Εγγραφή: 17 Μάιος 2014, 18:08
Has thanked: 74 times
Been thanked: 24 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από myrtilos »

βγάλε και άλλες φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες για να χαρούμε το δέντρο και το ποτ.

Topic author
ioannis.makris
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: 07 Σεπ 2016, 14:43
Has thanked: 111 times
Been thanked: 31 times

Re: Αγριοελια Νο8

Δημοσίευση από ioannis.makris »

Καινουργια γλαστρα 
71321186_902169653496287_2532084916951187456_n.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
These users thanked the author ioannis.makris for the post (total 2):
Hfestion (06 Οκτ 2019, 15:33) • nadim (02 Φεβ 2020, 12:15)
Rating: 14.29%
Απάντηση