Ισχύς εν τη ενώση..!

Θέματα που αφορούν τα Bonsai
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 6669
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009, 21:37
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 78 times
Been thanked: 129 times
Επικοινωνία:

Re: Ισχύς εν τη ενώση..!

Δημοσίευση από Harris »

Ωραία Νικόλα! Ψάξε ο,τι μπορείς σχετικό και στην πίτα του φόρουμ την κυριακη θα είμαστε μαζεμένοι αρκετοί ώστε να το συζητήσουμε καλύτερα. Οκ?
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Νικολας72
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 391
Εγγραφή: 16 Σεπ 2015, 16:49
Has thanked: 29 times
Been thanked: 103 times

Re: Ισχύς εν τη ενώση..!

Δημοσίευση από Νικολας72 »

Αγαπητέ kerasansui, έχεις απόλυτο δίκιο: αθεράπευτα ρομαντικός, πέρα για πέρα. Το ερώτημα είναι άλλο κατά την γνώμη μου: υπάρχει έστω και ένας απ' όσους ασχολούνται με το hobby των bonsai, που δεν είναι ρομαντικός? Θέλω να πω, ότι αντλούμε και επενδύουμε συναισθήματα σ' αυτό το hobby, άρα εξ ορισμού (κατά την γνώμη μου) αποτελεί ένα πολύ ρομαντικό είδος ενασχόλησης.

Ωστόσο, δεν είμαι αιθεροβάμων, και σηκώνω το γάντι... θα το ψάξω ενδελεχώς και θα σας ενημερώσω.

Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με την ερμηνεία ότι η πρόταση αφορά μία παράλληλη δραστηριότητα (εάν αποδειχθεί πως είναι υλοποιήσιμη) και όχι η μετεξέλιξη του forum, το οποίο ήταν, είναι, και πρέπει να παραμείνει ένα ελεύθερο βήμα ανταλλαγής απόψεων. Το μόνο που μοιράζονται ως ομοιότητα είναι το είδος ( bonsai...) και το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Καμία άλλη εμπλοκή.

Harris, ευχαριστώ που τόσο άμεσα και γρήγορα επιβεβαίωσες ότι δεν είμαι ο μόνος ρομαντικός της παρέας! Έτσι ερμηνεύω την απόλυτα ξεκάθαρη, πηγαία και πιστεύω αγνή  δήλωσή σου ότι δεν θέλεις ούτε καν να ακουστεί ότι πας για "μίζα"... Εάν ο ρομαντισμός περιοριστεί στην ανάρτηση του τιμολογίου αγοράς, έτσι ώστε να υπάρχει διαυγής τρόπος αντίληψης του πραγματικού κόστους, τότε ποιός μπορεί να κατηγορήσει ποιόν? Εάν αφήσουμε τον ρομαντισμό να μας αποτρέψει από το να προβούμε σε μία κίνηση που έτσι κι αλλιώς θα γινόταν για το κοινό καλό, τότε ο ρομαντισμός γίνεται τροχοπέδη στην όποια εξέλιξη, δεν συμφωνείς?

Αγαπητέ μου Sim62, ένας από τους λόγους που σε συμπαθώ απεριόριστα -χωρίς να σε έχω γνωρίσει παρά μόνο από τις απόψεις σου- είναι ότι είσαι πάντα τεκμηριωμένος. Ευχαριστώ θερμά για την σοβαρότητα με την οποία απάντησες στην ιδέα μου. Δύο πράγματα είχε σκοπό η ανάρτησή μου και νομίζω ότι τα πέτυχα και τα δύο: το ένα ήταν να ανοίξει μία συζήτηση που ενδιαφέρει πολύ κόσμο (νομίζω) και να καταγραφεί αυτό το ενδιαφέρον. Δηλαδή εάν το όλο θέμα αγγίζει 4-5 bonsais-ίστες/στριες, προφανώς δεν μπορεί να είναι υλοποιήσιμο σε τόσο μικρή κλίμακα. Εάν όμως καταγραφεί ότι αφορά πολύ περισσότερο κόσμο, τότε ίσως έχει νόημα.... 

Ο δεύτερος σκοπός ήταν να τοποθετηθούν κάποιοι άνθρωποι όπως εσύ, με ευρύτερο πλούτο εμπειριών, έτσι ώστε να αρχίσει μία απαρίθμηση των δυσκολιών που πρόκειται να αντιμετωπίσει η ιδέα. Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι ο πρώτος νόμος της όποιας λύσης είναι η απόλυτη καταγραφή του προβλήματος κατά την ίδια λογική που στην ιατρική η έγκαιρη και ορθή διάγνωση και η πρόληψη αποτελούν το εχέγγυο για την ίαση.
 
Σέβομαι απόλυτα τις εμπορικές σου γνώσεις, οι οποίες εν πολλοίς είναι και ορθές. Από την δική μου τώρα εμπειρία μέσα από το κανάλι της τραπεζικής, είχα την δυνατότητα να ελέγξω και τις διαδικασίες που ορθά ανέφερες, και πολλές άλλες οι οποίες φαντάζουν ουτοπικές συγκρινόμενες με τις πιο καθιερωμένες. Κι εξηγούμαι: υπάρχουν είδη και είδη ενώσεων προσώπων. Υπάρχουν πολλές νομικές μορφές. Κάποιες απ' αυτές δεν υποχρεούνται ούτε αν στην τήρηση φορολογικών στοιχείων ή δεν εμπλέκονται σε διαδικασίες απόδοσης ΦΠΑ κλπ. Υπάρχει ό,τι μπορείς να φανταστείς. Επειδή δεν έχω ψάξει ακόμα εάν υπάρχει κάτι που να ταιριάζει στα πρότυπα που ανέφερα στην ιδέα, επιφυλάσσομαι. Όμως δεν είμαι διατεθιμένος ούτε να κάνω αυτό επάγγελμά μου ούτε επιθυμώ το προσωπικό κέρδος (να το ξεκαθαρίσω κι εγώ όπως ο harris νωρίτερα). Όπως όμως μερικοί από τους συντονιστές έχουν αναλάβει -χωρίς έμμισθη σχέση ή άλλο ίδιον όφελος- ένα ρόλο που απαιτεί πιο έντονη ενασχόληση για την εύρυθμη λειτουργία του forum, έτσι θα μπορούσαν κάποιοι από μας να αναλαμβάνουν στην βάση του εθελοντισμού την οργάνωση και λειτουργία της ΜΚΟ παράδειγμα, έτσι ώστε να μπορούν να εκτελούνται οι απαραίτητες εργασίες για το κοινό συμφέρον των Ελλήνων bonsai-ιστών, που τυγχάνει να είναι μέλη του forum μας. Δεν ξέρω εάν κατάφερα να σου εξηγήσω πως το σκέφτομαι, πάντως ισχύει καθ' ολοκληρία η πρώτη σκέψη του kerasansui: αθεράπευτα ρομαντικός... :greetings-wavegreen:
If you can DREAM it,
you can DO it..!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 6669
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009, 21:37
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 78 times
Been thanked: 129 times
Επικοινωνία:

Re: Ισχύς εν τη ενώση..!

Δημοσίευση από Harris »

Νικόλα μακάρι να υπάρχει κάποια λύση. Εαν έχεις κάτι στο μυαλό σου ευχαρίστως στην πίτα να τα συζητήσουμε! Πραγματικά θα ήταν κάτι πολύ ωραίο. 
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 4462
Εγγραφή: 15 Οκτ 2010, 13:05
Τοποθεσία: Αθηνα
Has thanked: 297 times
Been thanked: 232 times
Επικοινωνία:

Re: Ισχύς εν τη ενώση..!

Δημοσίευση από Hfestion »

ψαχνεις κατι συγκεκριμενο?
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 1464
Εγγραφή: 08 Φεβ 2014, 13:32
Has thanked: 11 times
Been thanked: 81 times

Re: Ισχύς εν τη ενώση..!

Δημοσίευση από Sim62 »

Αφού ζητήθηκε για την πρόταση αυτή η γνώμη των συντονιστών να σημειώσω και εγώ κάποιες σκέψεις.
1.Όσον αφορά τη σύσταση φορέα με τους σκοπούς που αναφέρθηκαν απ΄τον Νικόλα. 
Αν εξαιρέσω τα υπόλοιπα περί συναντήσεων κ.λ.π, η εισαγωγή ποσότητας αγαθών πέρα απο προσωπική χρήση απο Κίνα ή οπουδήποτε αλλού συνιστά εμπορική πράξη με έκδοση invoice απο τον προμηθευτή ( αλλιώς δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε κίνηση) και συνεπακόλουθα, υποβολή περιοδικών δηλώσεων εισαγωγών και ΦΠΑ, άρα χρειάζεται για αυτό σύσταση εμπορικής εταιρείας οποιασδήποτε μορφής. Από ατομική επιχείρηση έως Α.Ε. Δεν είναι λοιπόν τόσο απλό αυτό αν κάποιος θέλει να φέρει κάτι περισσότερο απο ότι δικαιολογούν οι προσωπικές του ανάγκες. Μπορείς να φέρεις από οπουδήποτε 1,2 3, 10 ίσως πράγματα και να δικαιολογήσεις ότι τα θές για σένα. Με 100 όμως δεν γίνεσαι πιστευτός. Θα πεί κάποιος μπορούμε να τα φέρουμε λίγα λίγα για να μην φαίνονται πολλά. α)Τα τελωνεία κρατούν αρχεία και το ρίσκο είναι μεγάλο σε επαναλαμβανόμενες αγορές ειδικά απο έναν ή λίγους προμηθευτές και  β) έχεις μεγάλο πρόβλημα σε αυτό με τους ίδιους τους Κινέζους γιατί απλά δεν ασχολούνται με  τέτοια πράγματα. Πρέπει κάποιος να έχει κατανοήσει το μέγεθος της παραγωγής τους και να καταλάβει πως σκέφτονται. 
1α. Επιπλέον οποιαδήποτε πληρωμή εισαγωγής γίνεται αναγκαστικά μέσω τραπεζών και λόγω Capital Controls είσαι υποχρεωμένος να δηλώσεις πλήρη φορολογικά στοιχεία και σκοπό εισαγωγής. Οι ίδιοι οι Κινέζοι για ποσότητες δεν δέχονται άλλο τρόπο πληρωμής εκτός των επίσημων τραπεζικών καναλιών για δικούς του φορολογικούς και κρατικούς λόγους αλλά και για τον αγοραστή οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να πέσεις σε επιτήδειους και να χάσεις και τα λεφτά και τα αγαθά.
Το κράτος επίσης σε αυτή την περίπτωση εκλαμβάνει την εισαγωγή αγαθών ως εμπορική πράξη και δεν αναγνωρίζει "ευγενείς σκοπούς" πχ. ικανοποίηση χόμπυ κλπ. Για 1-2 εισαγώμενα προιόντα ίσως για περισσότερα όχι. Κανονικά θα ελεγχθείς εν καιρώ αν τα πούλησες. που τα πούλησες και αν απέδωσες ΦΠΑ.
Δεν γνωρίζω αν σε μη κερδοσκοπική οργάνωση ή στην άλλη μορφή εταιρείας που αναφέρεται παραχωρούνται τέτοια εμπορικά δικαιώματα. 
2. Η σκέψη να φέρεις κάτι απο Κίνα σε ποσότητα για να το πάρεις φθηνότερα δεν είναι κάτι απλό στην περίπτωσή μας. Δεν έχει καμιά σχέση αυτό με το να φέρεις 1-2 πράγματα με φθηνά ή και δωρεάν μεταφορικά από ένα διαδικτυακό τόπο. Για να πάρεις καλή τιμή απο Κίνα θα πρέπει να δεσμευτείς σε κάποια ποσότητα 500 τεμ. κατ΄ελάχιστον, τις περισσότερες φορές όπως σωστά είπε ο Χάρης πάς για 1000.  Από ένα είδος, ένα χρώμα. Νομίζω δεν χρειάζεται εδώ να πώ κάτι περισσότερο. Δεν νομίζω τα ενεργά μέλη του φόρουμ να είναι τόσα ώστε να σηκώσουν τέτοιους αριθμούς.
3. Εκτός του σημαντικού κόστους λόγω ποσότητας (αν υποτεθεί ότι βρίσκονται μέσα στο φόρουμ οι αγοραστές) θα υπάρχει μια μεγάλη επιβάρυνση μεταφορικών γιατί ασφαλώς τα υλικά αυτά δεν πρόκειται να έρθουν με τα κρατικά ταχυδρομεία (που είναι η φθηνότερη λύση) λόγω όγκου. Για ιδιωτικά courier ούτε το συζητώ. Αρα η μόνη λύση που απομένει είναι παλλέτα ή παλλέτες  σε κοντέινερς. Και για φόρτωση από Κίνα (λιμάνι Φοσάν στο 90% των περιπτώσεων) αυτή δεν είναι μια φτηνή διαδικασία. Εχω κάνει για τη δουλειά μου αρκετές εισαγωγές από εκεί και το κόστος για κάθε παλλέτα πρίν από 6 περίπου χρόνια που ήταν η τελευταία φορά που έκανα εισαγωγή ήταν απο 250-350 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω με λυμένο το θέμα σε ποιανού το όνομα θα γίνει η εισαγωγή και ο οποίος θα φέρει και την φορολογική ευθύνη και πως θα γίνει η συννενόηση για τα επιπλέον κόστη μεταφοράς (εκτός του κόστους των εμπορευμάτων) δηλ. καθαρό κόστος μεταφοράς πληρωτέο στην μεταφορική του προμηθευτή συν τελωνεία και δασμούς.
Αρα λοιπόν  η πρόταση όσον αφορά το σκέλος των υλικών από Κίνα δεν νομίζω να είναι εφικτή.αλλά ούτε και συμφέρουσα, εκτός και αν κάποιος είναι διατεθειμένος να συστήσει εταιρεία για να επωφεληθεί ο ίδιος και όσα άλλα μέλη του φόρουμ το επιθυμούν. Για κάτι τέτοιο όμως έχω την εντύπωση πως δεν μπορεί να γίνει διαβούλευση μέσω του φόρουμ γιατί είναι αντίθετο με τους σκοπούς και κανόνες λειτουργίας του και ο Χάρης σαν κατεξοχήν υπεύθυνος της λειτουργίας του φόρουμ  είναι ο αρμόδιος για να το διευκρινήσει. 
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 07 Μαρ 2011, 03:27
Τοποθεσία: Περιστέρι, Αττικής
Has thanked: 6 times
Been thanked: 40 times

Re: Ισχύς εν τη ενώση..!

Δημοσίευση από karesansui »

Νικόλα, αν και σε βρίσκω ...αθεράπευτα ρομαντικό για την πορεία της τέχνης του μπονσάι στην Ελλαδα εντουτοις δεν είναι άτοπη, αντιθέτως μάλιστα, καλοδεχούμενη η ιδέα σου!
Μιας και την εξέφρασες πρώτος σε αυτό το Φόρουμ θα σε προ(σ)καλούσα να μπεις στην διαδικασία να διερευνήσεις πώς γίνεται η σύσταση μιας ΜΚΟ ή Αστικής εταιρείας κοινωνικού συνεταιρισμού, προϋποθέσεις κλπ. και φυσικά να ενημερώσεις το bonsaiforum!

προστέθηκε πρίν 48 λεπτά 46 δευτερόλεπτα:
panixoras έγραψε:το μονο προβλημα φανταομαι ειναι η οργανωση αυτου του εργου .....μακαρι να βρεθει καποιος που να το αναλαβει και να συμφωνουν βεβαια και οι συντονιστες του σαιτ...καιρος ειναι να παμε το σαιτ ενα βημα μπροστα...θεωρω οτι εχουμε μεγαλη δυναμη
Παναγιώτη, δεν ξέρω πόσο δύσκολη ή εύκολη είναι η υλοποίηση της ιδέας του Νικόλα, πρόβλημα πάντως δεν είναι!
Όσον αφορά την σύμφωνη γνώμη των συντονιστών του Φόρουμ.  Η αρμοδιότητά των συντονιστών είναι αυτή και μόνο αυτή! Να συντονίζουν τις συζητήσεις σε αυτό το φόρουμ αλλά και μια πιο διευρυμένη τρόπον τινά δυνατότητα, να προτείνουν στα μέλη συναντήσεις / workshops κλπ με σκοπό την από κοινού εκμάθηση και προαγωγή της τέχνης του μπονσάι και την γνωριμία μεταξύ των μελών ( όσων φυσικά το επιθυμούν).
Το bonsaiforum είναι αυτό που λέει: ένα φόρουμ, ένα ανοικτό βήμα για τους θιασώτες του μπονσάι στην Ελλάδα! Ανάλογα φόρουμ υπάρχουν για πάρα, μα πάρα πολλά χόμπυ στην Ελλάδα.  Τώρα, αν μέσα από το φόρουμ ξεκινήσει και υλοποιηθεί από μέλη κάποια ιδέα περί σύστασης, οργάνωσης ΜΚΟ ή Εταιρείας κλπ είναι διαφορετικό και έχει μεν σχέση με το φόρουμ σε επίπεδο συζήτησης και διαβουλεύσεων και μόνο! Η προαγωγή του Φόρουμ ένα βήμα μπροστά όπως χαρακτηριστικά έγραψες, δεν γίνεται με αυτόν τον τρόπο! 
Επομένως, στην περίπτωση της ιδέας του Νικόλα και της ανοιχτής διαβούλευσης που ετέθη δεν απαιτείται καμμία σύμφωνη γνώμη των συντονιστών εφόσον στην συζήτηση που ακολουθήσει τηρούνται οι κανόνες λειτουργίας του μπονσάι φόρουμ !!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 6669
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009, 21:37
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 78 times
Been thanked: 129 times
Επικοινωνία:

Re: Ισχύς εν τη ενώση..!

Δημοσίευση από Harris »

Δέντρα δεν μπορούμε να φέρουμε από Κίνα πρέπει να περάσουν από Ολλανδία. Να γίνει έλεγχος και μετά να έρθουν Ελλάδα. Άρα για δέντρα υπάρχει εάν θέλετε άκρη από Ολλανδία για δέντρα.
Όμως ποιος θέλει έτοιμα δέντρα;

Για ποτ μπορούμε όμως να το κανονίσουμε με Κίνα. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει όλοι να διαλέξουμε το ίδιο ποτ για να μας έρθουν 1000 τεμάχια. :)

Για τα χώματα έχουμε βρει άκρη για κάποιο είδος που μας ικανοποιεί. Όμως η παραγγελία πρέπει να είναι μεγάλη και κάποιοι θα πρέπει να κάνουν την οργάνωση.
Εγώ ως moderator δεν θέλω να κάνω μια τέτοια κίνηση γιατί δεν θέλω να ακουστεί ότι θα βγάλω μίζα. Το φόρουμ είναι ερασιτεχνικό με κανένα έσοδο.
Άρα όποιος επιθυμεί μπορεί να το δηλώσει. ( θα πρέπει να βρίσκεται Αθήνα ή κάποια στιγμή στην Αθήνα.)

Εάν κάποιος έχει κάποιες άλλες άκρες ας επικοινωνήσει με τους moderators.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

panixoras
Imperial
Imperial
Δημοσιεύσεις: 606
Εγγραφή: 30 Μάιος 2015, 10:16
Has thanked: 38 times
Been thanked: 11 times

Re: Ισχύς εν τη ενώση..!

Δημοσίευση από panixoras »

το μονο προβλημα φανταομαι ειναι η οργανωση αυτου του εργου .....μακαρι να βρεθει καποιος που να το αναλαβει και να συμφωνουν βεβαια και οι συντονιστες του σαιτ...καιρος ειναι να παμε το σαιτ ενα βημα μπροστα...θεωρω οτι εχουμε μεγαλη δυναμη

Antonios
Shohin
Shohin
Δημοσιεύσεις: 122
Εγγραφή: 11 Οκτ 2017, 22:59
Has thanked: 39 times
Been thanked: 13 times

Re: Ισχύς εν τη ενώση..!

Δημοσίευση από Antonios »

Νικόλα έτσι είναι με ομαδικότητα γίνονται όλα φαντάσου από τα 3000 περίπου μέλη να παραγγείλουν τα 100 και να διαθέσουν 50-100 ευρώ μαζεύονται πολλά χρήματα για μια αρκετά μεγάλη παραγγελια
Άβαταρ μέλους

Topic author
Νικολας72
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 391
Εγγραφή: 16 Σεπ 2015, 16:49
Has thanked: 29 times
Been thanked: 103 times

Ισχύς εν τη ενώση..!

Δημοσίευση από Νικολας72 »

            Με αφορμή τον ξεσηκωμό από το θέμα που άνοιξε ο Antonios για τα φθηνά pot, και νομίζω ότι έχω καταθέσει την άποψη με άλλα λόγια κάπου αλλού, ίσως θα είχε νόημα να σκεφτούμε όλοι εμείς (και νομίζω είμαστε πολλοί), να δημιουργούσαμε μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ή μία αστική εταιρεία κοινωνικού συνεταιρισμού, στην οποία ο σκοπός θα ήταν η προώθηση κι ανάπτυξη της τέχνης των bonsai στην Ελλάδα, με άμεσο όφελος για τα μέλη τη εταιρείας την προμήθεια διαφόρων υλικών και εργαλείων σχετικών με την τέχνη μας, σε πολύ χαμηλότερες τιμές λόγω απ' ευθείας εισαγωγής από Κίνα (...π.χ.), και διάθεσης στα μέλη στο κόστος..!
           Σαφώς και θέλει οργάνωση το πράγμα, αλλά νομίζω ότι το όφελος θα ήταν πολλαπλάσιο. Φαντάσου να είχες τέτοια pot ας πούμε σε τιμές φθηνότερες κι από Jumbo... Φαντάσου να είχες πρόσβαση σε χώματα, εργαλεία (ακόμα και φυτά...) με τιμές που να μην σε προβληματίζουν. Κι όλο αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει με απλό τρόπο, π.χ. να ανακοινώνεται στα μέλη δύο φορές τον χρόνο ότι πρόκειται να καταχωρηθεί παραγγελία τον επόμενο μήνα και όποιος θέλει να έχει την δυνατότητα να παραγγείλει μέσα από καταλόγους ό,τι χρειάζεται, προκαταβάλλοντας τα χρήματα. Έστω ότι για να γίνει παραγγελία (και να έχει νόημα με τα κόστη μεταφοράς κλπ.) θα πρέπει να συμπληρωθεί παραγγελία ποσού -για παράδειγμα- τουλάχιστον 1.000€. Αν δεν μαζευτούν τόσα, επιστρέφονται οι προκαταβολές και πάμε για την επόμενη σεζόν. Εάν μαζευτούν, τότε πραγματοποιείται η παραγγελία και το κόστος των μεταφορικών επιμερίζεται σ' όσους έβαλαν μία παραγγελία, αποπληρώνοντάς το κατά την παραλαβή των προϊόντων. 
           Κατά τον ίδιο τρόπο, θα μπορούσαμε να αποσπάσουμε κάποιες εκπτώσεις και σε συνεργασίες με άλλους φορείς, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ., διευκολύνοντας τα μέλη να βρίσκονται δύο τρεις φορές τον χρόνο σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δηλαδή και κάνουμε το γούστο μας, αλλά και παίρνουμε την οικογένεια και πάμε ένα Σαββατοκύριακο σ' ένα όμορφο μέρος, όπου μπορούμε να απολαύσουμε τα "bonsai" που έφτιαξε η φύση και να εμπνευστούμε από το φυσικό τοπίο και να έχουμε ένα δύο δικά μας δεντράκια μαζί, τα οποία θα περιποιηθούμε με συντροφιά και συμβουλές και γνώμες από τους συν-χομπίστες μας.
         Κατά την ίδια λογική, θα μπορούσαμε κατόπιν συμφωνίας των μελών, να οργανώνουμε μία έκθεση τον χρόνο, με τα έσοδα να πηγαίνουν είτε προς ενίσχυση του συλλόγου, είτε προς κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό (π.χ. ενίσχυση της Φλόγας...). Με μοιρασμένο το κόστος σε όλα τα μέλη που θα ήθελαν να παραστούν, θα μπορούσαμε να καλούμε μία ή περισσότερες φορές τον χρόνο κάποιους master του είδους (όλα τα έξοδα πληρωμένα), και σε σχετική εκδήλωση να παρουσιάζουν κομμάτια από την συλλογή τους ή να παρέχουν ένα masterclass διαμόρφωσης, ή, ή, ....
             Τέλος πάντων σταματώ εδώ, (γιατί δεν θα με σταματήσει κανείς άλλος...) και είμαι ικανός να γεμίσω πολλές σελίδες με ιδέες... 
[center]Περιμένω απόψεις. [/center]
[center]Ανοιχτή διαβούλευση![/center]
If you can DREAM it,
you can DO it..!
Απάντηση