Το έλκηθρο του Αγιου Βασίλη που το σέρνουν οι τάρανδοι, με πρώτο τον Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη, είναι η πιο παραδοσια

Εδώ γράφουμε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα μπονσάι
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Livstaras
Omono
Omono
Has thanked: 19 times
Been thanked: 16 times

Re: Το έλκηθρο του Αγιου Βασίλη που το σέρνουν οι τάρανδοι, με πρώτο τον Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη, είναι η πιο παραδ

Δημοσίευση από Livstaras »

iohokahey έγραψε:αρα θα διασκευασω (ή και διασκεδασω) το γνωστο παιδικο τραγουδι και θα τραγουδαω στην κορη μου την ρουντολφ την ελαφινα!

Ευχαριστουμε βασιλη!

και εγώ το τραγουδούσα στο γιο μου χτες
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img]
"Trees are poems the earth writes upon the sky."
Kahlil Gibran
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Το έλκηθρο του Αγιου Βασίλη που το σέρνουν οι τάρανδοι, με πρώτο τον Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη, είναι η πιο παραδ

Δημοσίευση από iohokahey »

αρα θα διασκευασω (ή και διασκεδασω) το γνωστο παιδικο τραγουδι και θα τραγουδαω στην κορη μου την ρουντολφ την ελαφινα!

Ευχαριστουμε βασιλη!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Κοίτα τι μαθαίνεις.. Ευχαριστούμε!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Vasilhs
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Το έλκηθρο του Αγιου Βασίλη που το σέρνουν οι τάρανδοι, με πρώτο τον Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη, είναι η πιο παραδοσια

Δημοσίευση από Vasilhs »

O Ρούντολφ είναι θηλυκό: Η αλήθεια για τους ταράνδους του Αγιου Βασίλη[img]http://www.iefimerida.gr/sites/default/ ... k=wL_WRv6P[/img]

Την ιστορική αυτή παρεξήγηση έρχονται να διευκρινίσουν οι ερευνητές, χρησιμοποιώντας αρχές της βιολογίας που προσδιορίζουν το πραγματικό φύλο των ταράνδων.

Συγκεκριμένα, οι Τζέραλντ Λίνκολν και Ντέιβιντ Μπράιντ, από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, αποκαλύπτουν κάτι που δεν γνωρίζαμε για τους ταράνδους, ή κι αν το γνωρίζαμε δεν το είχαμε συνδυάσει ποτέ με τον μύθο του Αγιου Βασίλη.

Οπως γνωρίζουμε, σε κάθε αναπαράσταση και ζωγραφιά ο Αγιος Βασίλης απεικονίζεται να ταξιδεύει τέλη Δεκέμβρη πάνω σε ένα έλκηθρο που το σέρνουν τεράστιοι τάρανδοι με κέρατα.

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα όμως. Οι συγκεκριμένοι τάρανδοι, με την επιστημονική ονομασία Rangifer tarandus και γνωστοί ως Καριμπού στη Βόρεια Αμερική, αν ήταν όντως αρσενικοί δεν θα έπρεπε να έχουν κέρατα.

Οπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι αρσενικοί τάρανδοι Καριμπού στα τέλη του Νοέμβρη χάνουν τα κέρατά τους, τα οποία αρχίζουν να φυτρώνουν σιγά σιγά στις αρχές της άνοιξης, ώστε να είναι μεγάλα και γερά στην εποχή του ζευγαρώματος το φθινόπωρο, για να μπορέσουν να παλέψουν μεταξύ τους για να διεκδικήσουν τα θηλυκά τους. Ωστόσο, από αυτό προκύπτει ότι οι αρσενικοί τάρανδοι δεν έχουν κέρατα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα θηλυκά του είδους όμως, αντίθετα, διατηρούν τα κέρατά τους όλο το χρόνο. Μάλιστα, ανάμεσα στα 44 καταγεγραμμένα είδη ελαφιών, οι τάρανδοι είναι τα μόνα ζώα στα οποία έχει κέρατα και το θηλυκό, όλο τον χρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr
Απάντηση