CONSTRUCTION FROM SCRAP

Εδώ γράφουμε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα μπονσάι
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Has thanked: 0
Been thanked: 291 times

CONSTRUCTION FROM SCRAP

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Όλα ξεκινήσανε όταν βρήκα πεταμένο ένα αλουμινένιο ψαλίδι ανάρτησης από Mercedes.Ήταν η αρχή για μία φιλόδοξη κατασκευή formula 1 με σχεδόν μηδενικές γνώσεις όσον αφορά τις δημιουργίες μου με ‘’άχρηστα’’ μέταλλα. Ήταν ένας αγώνας εξεύρεσης ‘’υλικού’’ για να συμπληρωθούν και τα υπόλοιπα ‘’μηχανικά μέρη’’ .Χαρακτηριστικά λέω ότι ο κινητήρας έγινε από 5 καρμπυρατέρ από Fiat 127 ,η πίσω αεροτομή ( είναι και ρυθμιζόμενη) από κάποιο φωτοτυπικό μηχάνημα, οι εξατμίσεις από χάλκινες γωνίες σωλήνων νερού, οι ζάντες από φίλτρα λαδιού (χάλια τα χέρια μου από τα λάδια),τα ελαστικά από σωλήνα υψηλής πίεσης ( τον έψαχνα 4 μήνες και τελικά τον βρήκα πεταμένο στην Σπύρου Πάτση) , τα αμορτισέρ φτιαγμένα στο χέρι από ελατήρια και βίδες και τα ψυγεία νερού από τμήματα ψυγείου A/C αυτοκινήτου. Ο παροξυσμός της δημιουργίας με έφερε στο σημείο να φτιάξω την κρεμαγιέρα του συστήματος διεύθυνσης λιμάροντας και φτιάχνοντας γρανάζια στο χέρι. Έτσι όταν στρίβουν οι τροχοί στρίβει και το τιμόνι. Τα ετερόκλητα υλικά και η προσπάθεια να βρω λύση εκεί που δεν υπήρχε με φέρανε στο σημείο να πετάγομαι από το κρεβάτι στις 3 το πρωί γιατί μέσα στον ύπνο μου βρήκα την λύση. Το όλο σύνολο λύθηκε-δέθηκε περίπου 25-30 φορές. Την τελευταία φορά για να γυαλιστεί το αλουμίνιο και να λάμπει. Η όλη κατασκευή έγινε σε ένα χρόνο περίπου στα μικρά κενά του χρόνου μου.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση