Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το virtual!! Για να είμαι ειλικρινής ούτε που φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να γίνει κάπως έτσι...Jean-Zac έγραψε: ↑18 Ιουν 2022, 06:52Λεπτός κορμός, έλλειψη δευτερεύουσας διακλάδωσης και λίγος ο χρόνος κατοχής και καλλιέργειας.
Θα διαβάσεις ίσως σε κάποια φόρουμ ότι σε 4-5 χρόνια θα είναι ένα καλό μπονσάι.
Μην τρέφεις αυταπάτες (και εσύ).Θα χρειαστείς τουλάχιστον 10-12 χρόνια (για να μην πώ καλύτερα 15+) καλλιέργειας,
συρματώματος, κλαδέματος και αποφύλλωσης ώστε να μεγαλώσει ο κορμός και να αποκτήσεις αρκετά κλαδιά.
Και όλα αυτά σε μία εκπαιδευτική γλάστρα και όχι σε πότ. Γλάστρα χαμηλή και πλατιά (κάτι σαν ταψί) ώστε οι ρίζες
να αναπτυχθούν οριζόντια και να μεγαλώσει το nebari. Δεν γίνεται ένα μπονσάι από την μια μέρα στην άλλη.
Κόστος για τις συμβουλές
5 λίτρα βενζίνη ή 2 κιλά κεράσια ή 10 κονσέρβες για γάτες.
Νομίζω ότι είχα διαβάσει ότι δεν επιτρέπεται η αποφύλλωση στα καλαμοντίν, είναι λάθος;
Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να βρω στην αγορά training pots σαν αυτές που βλέπουμε στο youtube να χρησιμοποιούν στο εξωτερικό, δηλαδή πλαστικές, χαμηλές και πλατιές γλάστρες, σαν αυτές που περιγράφει ο Jean - Zac. Γνωρίζει κανείς από που μπορώ να προμηθευτώ;
Επίσης, στο ύψος που έχει κλαδέψει ο Jean - Zac κλαδεύω και εγώ κάθε φορά. Τα φύλλα κάτω από αυτή την γραμμή που είναι πιο σκουρόχρωμα και μικρά είναι η αρχική βλάστηση που είχε όταν το πήρα. Το "πρόβλημα" είναι ότι η νέα βλάστηση, δηλαδή όλο το τμήμα που αφαίρεσε ο Jean - Zac, βγαίνει πάντα πιο μεγάλη -αν και έχω την εντύπωση ότι με τα διαδοχικά κλαδέματα μειώνεται λίγο-, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η διαφορά στο φύλλωμα. Πιστεύετε ότι πρέπει να κλαδέψω ακόμα πιο χαμηλά το φθινόπωρο/επόμενη άνοιξη για να βελτιωθεί η εικόνα και να είναι πιο ομοιόμορφο το σύνολο;