Σελίδα 1 από 1

Re: Φράξος σε πέτρα

Δημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2020, 10:22
από Jean-Zac
 Μία παρατήρηση.
Βλέπω (ίσως είναι και οπτική απάτη) ότι η πέτρα έχει μία κλίση προς τά αριστερά (ή προς τά πίσω) και ο κορμός (και οι 2 μεγάλες ρίζες) προς τά δεξιά (ή προς τά εμπρός). Εάν αντέστρεφες την πέτρα ή τον κορμό (στροφή 180 μοίρες) μήπως η επαφή (με λίγο πιο χαμηλά τον κορμό) θα ήταν καλύτερη ??
Συνήθως γίνεται και μία προσπάθεια ώστε να αποφύγουμε και τα οριζόντια σημάδια από τά σύρματα βάζοντας κάτι ανάμεσα (π.χ. ένα ξύλο, μία πέτρα, ένα κομμάτι σαμπρέλα)

Άσχετο αλλά γέλασα λίγο με τις κότες. Δεν το ήξερα.
Λές να κάνει και για τον Covid-19 και να τα κονομήσουμε ??

Να είναι καλά η πεθερά σου πάντως. Πάντα κάτι μαθαίνουμε από τους μεγαλύτερους.
Αρκεί να έχουμε την θέληση να τους ακούμε.
 

Re: Φράξος σε πέτρα

Δημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2020, 07:16
από deus x machina
Γιωργο , εχει ταιριαξει παααρα πολυ η πετρα σου με το φυτο. Λες και ηταν απο την αρχη ζευγαρι. Συμφωνω κ εγω να μην βιαστεις μιας κ σε πρωτη φαση σε ενδιαφερει η συνεχεια του κ η επιβιωση του .
Καλη πορεια κ μπραβο σου

Φράξος σε πέτρα

Δημοσιεύτηκε: 18 Ιουν 2020, 18:47
από Giorgos G.
Φράξος (Fraxinus ornus), Μελία ή Μέλεγος.
Το μάζεψα πριν δυο χρόνια για τις ρίζες του.
Αρχικά το είχα σε βαθύ ίσκιο, μέσα σε μικρή γλάστρα με σκέτο σφάγνο, χωρίς την πέτρα μέχρι να "πιάσει". Φέτος, αρχές άνοιξης, το μεταφύτευσα όπως φαίνεται στη φωτό, σε ποτ μεγαλύτερης χωρητικότητας και το στερέωσα πάνω σε μια πέτρα.
Ακόμα δεν πείραξα κλαδια για διαμόρφωση, περιμένω να βγάλει περισσότερα.
Μια και το συνέλεξα απο σημείο σκιερό με πολλή υγρασία, του έδωσα και στο νέο ποτ υπόστρωμα που κρατά υγρασία (χώμα κήπου,φυλλόχωμα με ποταμίσια άμμο, σφάγνο και χαλίκι). Τα πάει μια χαρά, ειδικά φέτος που το έχω σε πιο φωτεινό σημείο. 
Ο χυμός του λέγεται ότι έχει θεραπευτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Η πεθερά μου βάζει κομμάτια κλαδιών φράξου στο νερό για τις κότες της διότι λειτουργεί σαν αντιβιοτικό και τις προστατεύει από αρρώστιες.
φραξος πετρα.JPG
 

Προστέθηκε μετά από 53 λεπτά 3 δευτερόλεπτα:
...και ύψος περίπου 40 εκατοστά