Ιτιά (από μόσχευμα)

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 6575
Εγγραφή: 26 Δεκ 2009, 21:37
Τοποθεσία: Athens
Has thanked: 54 times
Been thanked: 95 times
Επικοινωνία:

Re: Ιτιά (από μόσχευμα)

Δημοσίευση από Harris »

Πολύ δυνατό project! Εύχομαι να αναπτυχθεί σωστά!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους

Topic author
Giorgos G.
Omono
Omono
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 19 Ιαν 2018, 19:47
Has thanked: 108 times
Been thanked: 112 times

Ιτιά (από μόσχευμα)

Δημοσίευση από Giorgos G. »

Τον Αύγουστο του 2018 πήρα στο σπίτι κάποια κούτσουρα για χρήση ως καυσόξυλα. Μερικά από αυτά ήτανε από μεγάλη ιτιά (κανονική, όχι κλαίουσα), ακόμα χλωρά. Έβαλα καμιά δεκαριά σε ένα κουβά με νερό, ρίζωσαν σχεδόν όλα, όπως πολύ εύκολα συμβαίνει με κλαδιά ιτιάς, και μετά ένα περιπου μήνα στον κουβά τα φύτεψα σε γλάστρες. Τον πρώτο χειμώνα ξεράθηκαν 1-2 αλλά τα υπόλοιπα συνεχίζουν σιγά σιγά να αναπτύσσονται με ελάχιστη φροντίδα από μέρους μου. Φέτος το χειμώνα μετέφερα τρία από αυτά σε μεγαλύτερα δοχεία ώστε να αναπτυχθούν και  να δω κάποια στιγμη τι μπορώ να τα κάνω. Για υπόστρωμα χρησιμοποίησα χλωρό σφάγνο και ποταμίσια άμμο, λόγω της αγάπης του είδους στο νερό.

Ένα από αυτά τα κούτσουρα που γλύτωσε την πυρά είναι το φυτό στην παρακάτω φωτό. Δεν έχει καμία κίνηση, είναι ολόισιο με διάμετρο περίπου 6-7 εκατόστα και ύψος περίπου 25 - 30 εκατοστά. Το φυτό είναι ζωντανό μόνο από την μία κάθετη πλευρά του (από εκει που φυτρώνει το κλαδί). Επάνω του έκανα εξάσκηση με το dremel πριν 10 περίπου μέρες (για να μαθαίνω και τη χρήση του σιγά σιγά) και έφαγα αρκετό από το νεκρό ξύλο ενώ έδωσα και κάποια κίνηση στα κλαδάκια. 

Παρά την ταλαιπωρία της, η ιτιά συνεχίζει να αναπτύσσεται κανονικά. Ανάλογα με την ανάπτυξη που θα έχει φέτος, τον επόμενο χειμώνα προς άνοιξη θα εξετάσω τις δυνατότητες για περαιτέρω διαμόρφωση. 

Ιδέες, προτάσεις και σχόλια είναι πάντα ευπρόσδεκτα
20200315_144624.jpg
 
20200315_144605.jpg
 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Απάντηση