Βατομουριά - Rubus

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Άβαταρ μέλους

tsantos
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Βατομουριά - Rubus

Δημοσίευση από tsantos »

Πολυ ωραιο το εκανες [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]
να το ανεβασεις και ανθισμενο!!!
Άβαταρ μέλους

stathis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από stathis »

Sim62 έγραψε:
karesansui έγραψε:Πολύ ωραία η διαμόρφωση για το δεντράκι αλλά νομίζω πως απομακρύνεται απο την μορφή σκούπας! Πιό πολύ πλησίαζε σε αυτήν τον Ιανουάριο '15.
Άφησέ το να σε οδηγήσει την άνοιξη που θα βλαστήσει πάλι!

Παναγιώτη έχει αρκετούς νέους οφθαλμούς που αναπτυσσόμενοι θα καταλάβουν χώρο πρός τα επάνω ξαναδημιουργώντας το συγκεκριμένο στύλ ελπίζω πολύ γρήγορα. Απλά η προηγούμενη μορφή του "στέμματος" ήταν πολύ σφιχτή θέλησα να την ανοίξω λίγο περισσότερο.

Οπωσδήποτε την άνοιξη-καλοκαίρι μετά την ανάπτυξη του νέου φυλλώματος η πορεία του θα επανεξετασθεί. Αυτό ακριβώς (η επανεξέταση και οι πιθανές διορθώσεις) είναι άλλωστε το στοιχείο που μας κρατά πάντα σε ενδιαφέρον σε αυτό το υπέροχο χόμπυ.

Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις.

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]Ωραία σε όλα!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 14 times
Been thanked: 81 times

Δημοσίευση από Sim62 »

karesansui έγραψε:Πολύ ωραία η διαμόρφωση για το δεντράκι αλλά νομίζω πως απομακρύνεται απο την μορφή σκούπας! Πιό πολύ πλησίαζε σε αυτήν τον Ιανουάριο '15.

Παναγιώτη έχει αρκετούς νέους οφθαλμούς που αναπτυσσόμενοι θα καταλάβουν χώρο πρός τα επάνω ξαναδημιουργώντας το συγκεκριμένο στύλ ελπίζω πολύ γρήγορα. Απλά η προηγούμενη μορφή του "στέμματος" ήταν πολύ σφιχτή θέλησα να την ανοίξω λίγο περισσότερο.

Οπωσδήποτε την άνοιξη-καλοκαίρι μετά την ανάπτυξη του νέου φυλλώματος η πορεία του θα επανεξετασθεί. Αυτό ακριβώς (η επανεξέταση και οι πιθανές διορθώσεις) είναι άλλωστε το στοιχείο που μας κρατά πάντα σε ενδιαφέρον σε αυτό το υπέροχο χόμπυ.

Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 17 times
Been thanked: 51 times

Δημοσίευση από karesansui »

Πολύ ωραία η διαμόρφωση για το δεντράκι αλλά νομίζω πως απομακρύνεται απο την μορφή σκούπας! Πιό πολύ πλησίαζε σε αυτήν τον Ιανουάριο '15.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 91 times
Been thanked: 146 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Πολύ ωραία δουλειά μπράβο!!!! :)

Εμένα πέρυσι τετοια εποχη στην Αθηνα είχε και φρουτα!!! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

alexcorfu
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alexcorfu »

Ωραία η δουλειά σου! Μπράβο!!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 14 times
Been thanked: 81 times

Βατομουριά - Rubus

Δημοσίευση από Sim62 »

Αυτό το δεντράκι μου το χάρισε ο Χάρης πρίν κάποιους μήνες και είχα ανοίξει ένα θέμα τότε για να το παρουσιάσω με την ονομασία Συκομουριά - Ficus Sycomorus. Τελικά μέσα από την συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα φάνηκε ότι δεν είναι συκομουριά αλλά κάποιο είδος βατομουριάς. Από μια έρευνα που έκανα με βάση το σχήμα των φύλλων και με όσα πρότεινε ο Χάρης κατέληξα σε δύο είδη. Rubus fruticosus ή Rubus procera. Την τελική απάντηση μάλλον θα μας τη δώσουν οι καρποί την άνοιξη.

Το δεντράκι είναι σε άριστη υγεία και οι πρώτοι πράσινοι οφθαλμοί του είναι εμφανείς.
Στίς παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε κάποιες εργασίες (μικρά κλαδέματα και συρμάτωμα) που έγιναν πριν λίγες ημέρες με σκοπό να το φέρω σιγά - σιγά σε ένα σχήμα σχετικό με κάποια virtual που έκανα στο προηγούμενο topic. Προφανώς θα πάρει τελικά ένα σχήμα σε Broom style και οι ενέργειες έγιναν με αυτή την προοπτική, να "ανοίξει" δηλαδή το "στέμμα " του και επειδή βρισκόμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο προσπάθησα να δημιουργήσω όσο χώρο ήταν δυνατόν για την μελλοντική διακλάδωση.

1-01-Σεπτέμβριος.JPG
1-02-Οκτώβριος.JPG
01-Ιανουάριος.JPG
01-Φεβρουάριος.JPG
02-Φεβρουάριος.JPG
03-Φεβρουάριος.JPG
04-Φεβρουάριος.JPG
Επόμενη ενημέρωση με τα νέα φύλλα του την άνοιξη.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση