Olea!

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 189 times
Επικοινωνία:

Re: Olea!

Δημοσίευση από Harris »

Daywalker20 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σας φίλοι μου.. για τα επόμενα δεντράκια θα το έχω υπόψη..! :)
Δεν ειναι μονο ο χοντρος κορμος σε ενα δέντρο απλα ο χοντρος κορμος σου δινει την αισθηση του παλαιου... Ακομα εχεις ενα πιο ώριμο δέντρο να δημιουργησεις αλλα και να σου συγχωρέσει λάθη.
Επίσης το να μαθεις να αγοραζεις δέντρα κατάλληλα για μπονσαι θελει υπομονη , πείρα και εγκράτεια κ.α
Σιγα σιγα εαν μπαινεις στο φορουμ και διαβαζεις και ρωτας θα μάθεις πραγματακια! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
Daywalker20
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Daywalker20 »

Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σας φίλοι μου.. για τα επόμενα δεντράκια θα το έχω υπόψη..! :)
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

pinusmugo έγραψε:Καλως ηρθες φιλε μου...

Και εγω θα συμβουλευα για λιγο μεγαλυτερους κορμους την επομενη φορα της αναζητησης σου.Βεβαια και η ομορφη ελια σου μπορει να αποτελεσει και ενα δεντρακι πειραματισμου για την επιβιωση-φροντιδα του κλπ και μπορεις να μαθεις πολλα πραγματα εν τω μεταξυ....

Καλη συνεχεια φιλε μου....
+1
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Καλως ηρθες φιλε μου...

Και εγω θα συμβουλευα για λιγο μεγαλυτερους κορμους την επομενη φορα της αναζητησης σου.Βεβαια και η ομορφη ελια σου μπορει να αποτελεσει και ενα δεντρακι πειραματισμου για την επιβιωση-φροντιδα του κλπ και μπορεις να μαθεις πολλα πραγματα εν τω μεταξυ....

Καλη συνεχεια φιλε μου....
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»

Topic author
Daywalker20
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Ευτυχως τουλάχιστον που βρήκα αυτό το δεντράκι..γιατι το πρώτο που πήρα ήταν το μισό από αυτό στο πάχος του κορμού..οποτε πρέπει να βρω άλλο γλαστράκι πιο μεγάλο... :) Ευχάριστω για τις απόψεις σου Ria.. :)
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

[justify]Καλό είναι όταν αγοράζεις δέντρα να επιλέγεις αυτά με τους πιο ενδιαφέροντες/χοντρούς κορμούς, γιατί αυτά θα απαιτήσουν λιγότερα χρόνια υπομονής ώσπου να φτάσουν σ' ένα αξιοπρεπές επίπεδο και να ονομαστούν έστω προ-μπονσάι. Η τέχνη, βέβαια, των μπονσάι είναι συνυφασμένη με την έννοια της υπομονής, όταν μπορούμε να κερδίσουμε μερικά χρόνια, όμως, γιατί να μην το κάνουμε...;[/justify][justify]Η συγκεκριμένη προτείνω να μείνει μερικά χρόνια ακόμα σε μεγάλες γλάστρες ώσπου να "παχύνει" λίγο και μετά βλέπεις πώς θα τη διαμορφώσεις...[/justify]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Topic author
Daywalker20
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Olea!

Tην Kαλησπέρα Μου σε ολόκληρη την παρέα αυτού του όμορφου και μικρού κόσμου τον μπονσαι..!Σας εύχομαι καλό Πάσχα και καλή ανάσταση..!Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις 2 αγάπες μου.Για να μου πείτε και την δική σας αποψη,γνωμη,ιδεα αλλά και να με συμβουλέψετε στο αν έχω κανει κάτι λάθος οι απόψεις-ερωτήσεις είναι καλοδεχούμενες...! Στην τρίτη εικόνα βλέπουμε το δικό τους χώρο..το κατασκεύασα για να μην τα πειράξει ο ήλιος αλλά και ο αέρας και για να βρίσκονται σε ένα θερμό μέρος.Ευχαριστω..! :)

[img]http://i1349.photobucket.com/albums/p74 ... 22d91a.jpg[/img]
[img]http://www.bonsaiforum.gr/download/file.php?id=5164[/img]
[img]http://i1349.photobucket.com/albums/p74 ... 9ee790.jpg[/img]
Απάντηση