Ιβισκος

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: Ιβισκος

Δημοσίευση από karesansui »

Ο τολμών νικά!!
Keep walking!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
mix.dny
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από mix.dny »

Harris έγραψε:Είχα αγορασει καποτε πριν χρονια εναν Ιβισκο αλλα ναι πράγματι εχει αραια και τεραστια φυλλα... και εαν περιμενεις με αυτα που κανουμε να ανθίσει... δύσκολο!

Χάρισε το στην μαμα σου!!! :) θα τον χαρεί σιγουρα!
Χαχαχα!Το δωρο δεν δωριζεται!Επισης αν googlαρεις θα δεις υπεροχα bonsai αυτου του ειδους!Θα το προσπαθησω!!!!!!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 189 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Είχα αγορασει καποτε πριν χρονια εναν Ιβισκο αλλα ναι πράγματι εχει αραια και τεραστια φυλλα... και εαν περιμενεις με αυτα που κανουμε να ανθίσει... δύσκολο!

Χάρισε το στην μαμα σου!!! :) θα τον χαρεί σιγουρα!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

DimItRisC
Shohin
Shohin
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από DimItRisC »

Θα είναι ωραίος στο μπαλκόνι σου!!! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

RiaD έγραψε:Μια εικόνα χίλιες λέξεις, έχω να δηλώσω, αν και φιλόλογος..

Παραθετω λοιπον και εγω 1000 λεξεις να μου πειτε πως σας φαινεται!Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας,ομολογουμενως χρησιμες!!!

Παναγιωτη,αρχικα ο σκοπος μου ηταν να καλλιεργηθει και να γινει εν μερη bonsai!Φαινεται οτι δεν ειναι το πιο καταλληλο φυτο,αλλα θα ηθελα να του δωσω μια ωραια μορφη μελλοντικα!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Μια εικόνα χίλιες λέξεις, έχω να δηλώσω, αν και φιλόλογος..
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Πολύ σωστή η αναφορά του προλαλήσαντος εγώ να σου παραθέσω την προσωπική μου ΠΑΝΤΑ εμπειρία με το είδος και να σου πω αν επιχειρήσεις να τον συρματώσεις να εφαρμόσεις ράφια ή κάποια ταινία προστατευτική γιατί ακούγεται πολύ εύκολα το αισχρό σε όλους μας "κρακ"στα κλαδιά του(αν τον αφήσεις για λίγο απότιστο θα δείς ότι είναι "λίγο"πιό εύκαμπτα).Σίδηρο εφαρμόζω σε όλους κάθε 15 μέρες,τους έχω σε φούλ ήλιο και τα πάνε μία χαρά.Το μόνο πρόβλημα που σίγουρα θα αντιμετωπίσεις είναι η σμήκρινση των φύλλων αλλά με συνεχή τσιμπηματάκια-κλαδεματάκια πιστεύω εν-τέλει να μικρύνουν κάπως(θέλει πολύ χρόνο βέβαια και κόπο)..Επίσης όταν τα είχα αγοράσει είχαν έντονη επιθυμία για χαλκό(τα φύλλα τους γίνονταν σαν σωλήνες στρόγγυλοι προς τα κάτω)....
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Το γένος αυτό, υβίσκος, ανήκει στην ίδια οικογένεια με τις μολόχες (malvaceae) και περιλαμβάνει ετήσιες και πολυετείς πόες, αειθαλείς και φυλλοβόλους θάμνους ή σπανιότερα και μικρά δένδρα που προέρχονται από τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Τα άνθη τους είναι μεγάλα και χωνοειδή.
Αναπτύσσονται σε ηλιόλουστες θέσεις, σε ουδέτερα ή αλκαλικά εδάφη. Οι αειθαλείς ποικιλίες σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα, ενώ οι φυλλοβόλες ποικιλίες σε υποτροπικά και μεσογειακά κλίματα. Θέλει πολύ πότισμα το καλοκαίρι και κανονική/τακτική λίπανση και σίδηρο συμπληρωματικά στα ποτίσματα...Εκτός απο τις μελλίγκρες μεγάλο πρόβλημα και ο τετράνυχος που κατατρώνε το φυτό!

Λυπάμαι που θα φανώ απαγοητευτικός αλλά,
επέλεξες δύσκολο φυτό για μπονσάι μιας και τα φύλλα του δεν μικραίνουν εκτός ίσως απο την ποικιλία του λεγόμενου Συριακού Υβίσκου (καμμία σχέση με Συρία, κορεατικός είναι στην πραγματικότητα)..τον βλέπουμε σε δεντροστοιχίες στην πόλη μας...

Τώρα, αν το δείς απο την καλλιτεχνική άποψη το όλο θέμα, δηλαδή να καλλιεργήσεις ένα φυτό με την τεχνική του μπονσάι όλα τα δέντρα και θάμνοι είναι κατάλληλοι εν τέλει...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/65.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
mix.dny
Imperial
Imperial

Ιβισκος

Δημοσίευση από mix.dny »

Χαιρετω την παρεα!Πολυ τρεξιμο και δεν μπαινω συχνα στο forum αυτον τον καιρο!Λοιπον,μου δωρισαν εναν μικρο ιβισκο,τον οποιο ενδιαφερομαι να τον bonsaiοποιοιησω προσεχως.Το χωμα του ειναι τυρφωδες,οχι και πολυ καλης ποιοτητας αλλα ο ιβισκος φαινεται υγιεστατος!Δεν εχω ιδεα ομως για την φροντιδα αυτου του φυτου και καθε συμβουλη θα ηταν ευπροσδεκτη.Η γλαστρα δεν ειναι πολυ μικρη,λεω να τον αφησω εκει μεχρι την ανοιξη και απο τοτε να αρχισω με μια καλη μεταφυτευση!Φωτο οταν προλαβω,αλλα αυτο που με ενδιαφερει ειναι γενικες πληροφοριες και συμβουλες!Ευχαριστω!!!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Απάντηση