JUNIPERUS(Άρκευθος)
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Re: JUNIPERUS(Άρκευθος)
....[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ings/4.gif[/img] ...Nikolas6997 έγραψε:Ωραίες οι διαμορφώσεις του Ήφαιστου, Αλλά εγώ πιστεύω ότι τα φυτά μας δίνουν την δυνατότητα επιλογής της διαμόρφωσης τους.. Είχα δει βίντεο που δια 14 χρόνια δούλευε πάνω στην διαμόρφωση των κλαδιών.. Εκεί που νόμιζα στα 5-6 χρόνια είχε καταλήξει, να σου τον επόμενο χρόνο αφαιρούσε κλαδιά που ήταν ήδη 3 χρονών.. Τον 14ον χρόνο αποφάσισε ότι τον ικανοποιούσε η διαμόρφωση...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/65.gif[/img]
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Nikolas6997
- Imperial

- Been thanked: 0
Ωραίες οι διαμορφώσεις του Ήφαιστου, Αλλά εγώ πιστεύω ότι τα φυτά μας δίνουν την δυνατότητα επιλογής της διαμόρφωσης τους.. Είχα δει βίντεο που δια 14 χρόνια δούλευε πάνω στην διαμόρφωση των κλαδιών.. Εκεί που νόμιζα στα 5-6 χρόνια είχε καταλήξει, να σου τον επόμενο χρόνο αφαιρούσε κλαδιά που ήταν ήδη 3 χρονών.. Τον 14ον χρόνο αποφάσισε ότι τον ικανοποιούσε η διαμόρφωση...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/65.gif[/img]
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Πολύ ενδιαφέρον φίλε Hfestion το σχέδιο σου,ευχαριστώ και για τον χρόνο που αφιέρωσες για να κάνεις το σχέδιο...σίγουρα θα το έχω στα υπόψιν μου για την μελλοντική του διαμόρφωση....Hfestion έγραψε:...
-
Philip
- Masterpiece

Να εισαι καλα [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Other/6.gif[/img]pinusmugo έγραψε:
Εννοείτε πώς πρίν κάνουμε οτιδήποτε παρατηρούμε τις δυνατότητες που έχει να μας προσφέρει το εκάστοτε δεντράκι που διαθέτουμε και δεν κλαδεύουμε όπως και όπου ναναι...να θυμίσω(αν δεν το διάβασες)ότι το δεντράκι είχε κλαδευτεί πρίν από ένα χρόνο(δυστυχώς δεν υπάρχει φώτο για να έχεις πιό ολοκληρωμένη άποψη)όπου το φύλλωμα κοντά στον κορμό ήταν σχεδόν αόρατο και διανύοντας άνοιξη κ καλοκαίρι ήρθε στην σημερινή του κατάσταση...πυκνό και κοντά στον κορμό που σε πρώτη φ'αση ήταν το ζητούμενο.,με τα χρόνια θα επέλθει και κωνικότητα κάνοντας βέβαια και τις απαραίτητες διαδικασίες...σε ευχαριστώ πολύ φίλε Philip...
Θα γινει ωραιο δεντρακι
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 359 times
...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Εννοείτε πώς πρίν κάνουμε οτιδήποτε παρατηρούμε τις δυνατότητες που έχει να μας προσφέρει το εκάστοτε δεντράκι που διαθέτουμε και δεν κλαδεύουμε όπως και όπου ναναι...να θυμίσω(αν δεν το διάβασες)ότι το δεντράκι είχε κλαδευτεί πρίν από ένα χρόνο(δυστυχώς δεν υπάρχει φώτο για να έχεις πιό ολοκληρωμένη άποψη)όπου το φύλλωμα κοντά στον κορμό ήταν σχεδόν αόρατο και διανύοντας άνοιξη κ καλοκαίρι ήρθε στην σημερινή του κατάσταση...πυκνό και κοντά στον κορμό που σε πρώτη φ'αση ήταν το ζητούμενο.,με τα χρόνια θα επέλθει και κωνικότητα κάνοντας βέβαια και τις απαραίτητες διαδικασίες...σε ευχαριστώ πολύ φίλε Philip...Καλο ειναι πριν ξεκινησουμε το κλαδεμα να εντοπισουμε τι δυνατοτητες μας δινει το δεντρο (βλεπε Νικολα) ή τι προοπτικες εχει.
Τωρα ειναι αργα......αστο να εξελιχθει κ με τα χρονια θα αποφασισεις εσυ
-
Philip
- Masterpiece

pinusmugo έγραψε:
Γειά σου Φίλλιπε....μελλοντικά το έχω φανταστεί ή σε μη κανονικά ανορθωμένο δημιουργώντας επίπεδα-σύννεφα ή σε σχήμα σκούπας(το ξέρω ότι δεν ταιριάζει σε γουνίπερους)δημιουργώντας ΠΑΝΤΑ κωνικότητα όποιο σχέδιο και αν επιλέξω τελικά...μήπως έχεις σκεφτεί εσύ κάτι ίσως που θα με βοηθούσε ή ενδεχομένως να μου άρεσε??θα χαιρόμουν πολύ να ακούσω την ή τις προτάσεις σου...
Καλο ειναι πριν ξεκινησουμε το κλαδεμα να εντοπισουμε τι δυνατοτητες μας δινει το δεντρο (βλεπε Νικολα) ή τι προοπτικες εχει.
Τωρα ειναι αργα......αστο να εξελιχθει κ με τα χρονια θα αποφασισεις εσυ
Καλημερα και απο μενα φιλε μου , θα συμφωνησω απολυτα με τον Φιλιπο , απο τις μεχρι τωρα παρουσιασεις σου βλεπω οτι εχεις πολυ μερακι και αγαπη γαι το χομπυ μας και αυτο ειναι πολυ βασικο.
Τωρα σχετικα με το δεντρακι σου δεν μπορω να εκφερω ασφαλη εκτιμηση μιας και δεν εχουμε καλη εικονα του φυτου πριν απο τις επεμβασεις που εχεις κανει.
Το αποτελεσμα δεν μπορω να πω οτι ειναι ικανοποιητικο για αυτην την στιγμη , ισως στο μελλον αν σε βοηθησει και η αναπτυξη του δεντρου να το φερεις εκει που θελεις.
Παντως χαιρομαι ιδιαιτερα βλεποντας νεους ανθρωπους στον χωρο με τοσο μεγαλη διαθεση .
Τωρα σχετικα με το δεντρακι σου δεν μπορω να εκφερω ασφαλη εκτιμηση μιας και δεν εχουμε καλη εικονα του φυτου πριν απο τις επεμβασεις που εχεις κανει.
Το αποτελεσμα δεν μπορω να πω οτι ειναι ικανοποιητικο για αυτην την στιγμη , ισως στο μελλον αν σε βοηθησει και η αναπτυξη του δεντρου να το φερεις εκει που θελεις.
Παντως χαιρομαι ιδιαιτερα βλεποντας νεους ανθρωπους στον χωρο με τοσο μεγαλη διαθεση .

-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Αν μπορούσα και γω να προσθέσω την άποψη μου θα έλεγα ότι υπάρχει μία ('κρυφη'"ή νοητή) συνεργασία ανάμεσα σε εμάς και το δεντράκι μαςΜπορεί να πετάξει κλαδιά εκεί που δεν το περιμένεις και να αλλάξεις σχέδια.. Όλα είναι σχετικά. Νομίζω το φυτό σε καθοδηγεί κατά 70%..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/40.gif[/img]
που αν την μετρούσα σε ποσοστά θα ήταν 50-50.50 εμείς για τις προσπάθειες μας και 50 στο δεντράκι μας που ακολουθεί...όταν υπάρχει η σωστή αναλογία δημιουργούνται και σωστά αποτελέσματα...αλλά αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και τίποτα άλλο......
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Γειά σου Φίλλιπε....μελλοντικά το έχω φανταστεί ή σε μη κανονικά ανορθωμένο δημιουργώντας επίπεδα-σύννεφα ή σε σχήμα σκούπας(το ξέρω ότι δεν ταιριάζει σε γουνίπερους)δημιουργώντας ΠΑΝΤΑ κωνικότητα όποιο σχέδιο και αν επιλέξω τελικά...μήπως έχεις σκεφτεί εσύ κάτι ίσως που θα με βοηθούσε ή ενδεχομένως να μου άρεσε??θα χαιρόμουν πολύ να ακούσω την ή τις προτάσεις σου...Η αγαπη σου για την τεχνικη μπονσαι ειναι ορατη [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/8.gif[/img]
Εχεις μεγαλη θεληση κ μερακι........για να βοηθησει ο ενας τον αλλο θελω να μου πεις ποια φορμα θα δωσεις στο δεντρο σου , τι σκεφτεσαι ?
Εχεις αποφασισει για το μεγεθος του δεντρου σου αλλα δεν εχω καταλαβει τι φορμα θελεις να δωσεις
-
Nikolas6997
- Imperial

Δια να του δοθεί η ευκαιρία να συμπληρώσει το 70% το φυτό, τα σχέδια μου είναι σχετικά, μετά το 70% πλέον έχω διαμορφώσει το τι θέλω και τι ζητώ.. Πρέπει να έχεις πείρα μιας ζωής δια να γνωρίζεις όλα τα μυστικά ενός δένδρου το πώς θα διαμορφωθεί !! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... king/2.gif[/img]Philip έγραψε:Nikolas6997 έγραψε:
Φίλιππε την διαμόρφωση που έχεις αρχικά στο μυαλό σου μπορεί να αλλάξει 180 μοίρες κατά την παρέλευση του καιρού. Μπορεί να πετάξει κλαδιά εκεί που δεν το περιμένεις και να αλλάξεις σχέδια.. Όλα είναι σχετικά. Νομίζω το φυτό σε καθοδηγεί κατά 70%..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/40.gif[/img]
Δεν συμφωνω απολυτα μαζι σου Νικολα καταλαβαινω τι εννοεις, πραγματι μπορουμε να αλλαξουμε φορμα οποτεδηποτε αρκει να βαδιζουμε στο δρομο που μας διδασκει η τεχνικη μπονσαι......αλλα οταν ολοκληρωθει το 70% Φτανουμε στο ιδιο ερωτημα ........τι φορμα θα ακολουθησουμε.
Ολα εχουν να κανουν με τους κανονες της φυσης......
Nikolas6997

-
Philip
- Masterpiece

Nikolas6997 έγραψε:
Φίλιππε την διαμόρφωση που έχεις αρχικά στο μυαλό σου μπορεί να αλλάξει 180 μοίρες κατά την παρέλευση του καιρού. Μπορεί να πετάξει κλαδιά εκεί που δεν το περιμένεις και να αλλάξεις σχέδια.. Όλα είναι σχετικά. Νομίζω το φυτό σε καθοδηγεί κατά 70%..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/40.gif[/img]
Δεν συμφωνω απολυτα μαζι σου Νικολα καταλαβαινω τι εννοεις, πραγματι μπορουμε να αλλαξουμε φορμα οποτεδηποτε αρκει να βαδιζουμε στο δρομο που μας διδασκει η τεχνικη μπονσαι......αλλα οταν ολοκληρωθει το 70% Φτανουμε στο ιδιο ερωτημα ........τι φορμα θα ακολουθησουμε.
Ολα εχουν να κανουν με τους κανονες της φυσης......
-
Nikolas6997
- Imperial

Φίλιππε την διαμόρφωση που έχεις αρχικά στο μυαλό σου μπορεί να αλλάξει 180 μοίρες κατά την παρέλευση του καιρού. Μπορεί να πετάξει κλαδιά εκεί που δεν το περιμένεις και να αλλάξεις σχέδια.. Όλα είναι σχετικά. Νομίζω το φυτό σε καθοδηγεί κατά 70%..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/40.gif[/img]Philip έγραψε:Η αγαπη σου για την τεχνικη μπονσαι ειναι ορατη [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/8.gif[/img]pinusmugo έγραψε:Γειά σου Philip...το είδος είναι Juniperus horizontalis 'Blue Chip΄..Μπορώ να καταλάβω την ένσταση σου,άλλωστε και εγώ δεν χρησιμοποιώ την παραπάνω τεχνική συχνά σε juniper αλλά με αυτό ήθελα να κάνω κάτι μικροσκοπικό και εξού και η διαμόρφωση του,θα το αντιμετώπιζες κάπως διαφορετικά ?κάθε άποψη είναι σεβαστή απο οποιονδήποτε άλλωστε γιαυτό ανεβάζουμε(προσωπικά εγώ)τις φωτογραφίες για να σχολιάζονται..Η κριτική είναι ο καλύτερος βοηθός της εμπειρίας....Philip έγραψε:Για μενα εχεις κανει λαθος στην διαμορφωση[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/106.gif[/img]......αλλα δεν εχει καμια σημασια η εκπαιδευση προηγειται .[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]
Επειδη στην φωτο δεν φαινεται καλα η ποικιλια ειναι juniper procumbens nana ?
Εχεις μεγαλη θεληση κ μερακι........για να βοηθησει ο ενας τον αλλο θελω να μου πεις ποια φορμα θα δωσεις στο δεντρο σου , τι σκεφτεσαι ?
Εχεις αποφασισει για το μεγεθος του δεντρου σου αλλα δεν εχω καταλαβει τι φορμα θελεις να δωσεις
Nikolas6997

-
Philip
- Masterpiece

pinusmugo έγραψε:Γειά σου Philip...το είδος είναι Juniperus horizontalis 'Blue Chip΄..Μπορώ να καταλάβω την ένσταση σου,άλλωστε και εγώ δεν χρησιμοποιώ την παραπάνω τεχνική συχνά σε juniper αλλά με αυτό ήθελα να κάνω κάτι μικροσκοπικό και εξού και η διαμόρφωση του,θα το αντιμετώπιζες κάπως διαφορετικά ?κάθε άποψη είναι σεβαστή απο οποιονδήποτε άλλωστε γιαυτό ανεβάζουμε(προσωπικά εγώ)τις φωτογραφίες για να σχολιάζονται..Η κριτική είναι ο καλύτερος βοηθός της εμπειρίας....Philip έγραψε:Για μενα εχεις κανει λαθος στην διαμορφωση[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/106.gif[/img]......αλλα δεν εχει καμια σημασια η εκπαιδευση προηγειται .[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]
Επειδη στην φωτο δεν φαινεται καλα η ποικιλια ειναι juniper procumbens nana ?
Η αγαπη σου για την τεχνικη μπονσαι ειναι ορατη [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/8.gif[/img]
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 359 times
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

ευχαριστώ φίλε Harris...το ποσοστό ρίζας που κόπηκε στο συνολό του ήταν το 1/3 ίσως και λίγο παραπάνω.Training pot έτσι το βλέπω και γω και σιγά-σιγά με τον καιρό να πάρει και ένα "τελικό" σχήμα ο juniperikos......Harris έγραψε:Καλα εκανες και δεν το εβαλες κατευθειαν σε μικρο ποτ... Σιγουρα εκοψες αρκετη ριζα μεχρι να φτασεις σε αυτο το αποτελεσμα! Το βλεπω σαν ενα ομορφο training pot. !
Ετσι να ξεκινησεις να σκεφτεσαι και τι διαμορφωση θα του κανεις!
Μια χαρα τα πας !!!
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

manos_papadakis40 έγραψε:Το ολο συνολο γλαστρας κι φυτου ειναι πολυ ωραιο στο ματι και μπραβο σου.
Οταν επιχειρεις ομως να μπεις στην διαδικασια του σχηματισμου καποιου απο τα στυλ των μπονσαι θα πρεπει να σκεφτεσαι και μελλοντικα πως θα προχωρησεις.Στην προκειμενη περιπτωση το shohin που θες να κανεις δεν ξεκινα βαζωντας το φυτο σε μεγαλη γλαστρα.Ειναι επιπονη διαδικασια για το φυτο κι θελει εμπειρια κι τεχνικη καταλληλη για να μοιαζει ενα μικρο σε υψος αλλα γερικο φυτο σε μικρη γλαστρα .Θελει π.χ αυστηρο συρματωμα κι στα μικρα κλαδια για να σου δωσει το αποτελεσμα με το χρονο κι αρκετη υπομονη για τον τελικο σχεδιασμο του φυτου.Αυτο ειναι ενα απο τα πολλα βηματα που πρεπει να κανεις... αλλα (γνωμη μου)θα πρεπει να αλλαξεις γλαστρα τωρα που ειναι νωρις (σε πιο ρηχη)κι μετα με μελετη ενα ενα τα βηματα σου.Καλη συνεχεια.
Φίλε Μάνο καλημέρα ...σε ευχαριστώ για τα σχόλια-παρατηρήσεις-συμβουλές σου...συμφωνώ και γώ σχεδόν σε όλα που αναφέρεσαι στα παραπάνω...Σίγουρα στο μέλλον σκέφτομαι ένα μικρότερο δοχείο ασφαλώς(θα ήταν δικαιολογία να σου πώ ότι δεν είχα άλλο καλύτερο το ξέρω)κάποιο ίσως και σε διαφορετικό χρώμα αν θέλεις για να το αναδείξει ακόμα πιό πολύ ίσως...
Αν θέλεις μπορείς να γίνεις λίγο πιό σαφής με το "επίπονη διαδικασία"το λέω επειδή ήταν το μόνο που δεν κατάλαβα ακριβώς το τί εννοείς..ευχαριστώ ΠΑΝΤΑ φιλικά Γιώργος....
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Γειά σου φίλε Hfestion...σίγουρα στο μελλον θα επέλθει και η κωνικότητα πάνω στον juniper είτε συρματώνοντας είτε κλαδεύοντας...Hfestion έγραψε:Καταρχάς έχεις κανέι μια πολύ καλη προσπαθεία, μπράβο σου! Τι σχέδιο έχεις στο μιαλο σου; .πρέπει να ξεκινήσεις να δημιουργείς κονικοτητα , και μεαρκετή προσπάθεια να να κατεβάσεις κάποια κλαδιά
Μπορείς να βγάλεις ποιο κοντινές και ποιο καθαρές φωτογραφίες;
θα προσπαθήσω να βγάλω και άλλες φώτο και θα ανεβάσω..σε ευχαριστώ πολύ...