Buxus No2 για διαμόρφωση.

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση

BILLPAN
Omono
Omono
Has thanked: 143 times
Been thanked: 81 times

Re: Buxus No2 για διαμόρφωση.

Δημοσίευση από BILLPAN »

"Καλημερα!για το συγκεκριμενο ειδος δε πιστευω να υπαρχει εκτος εποχης(εκτος απο φουλ ζεστη).
εχω δει να τα ξεσκιζουν σε πολλους δημους στο κοψιμο στο σκαψιμο και αυτα να στεκονται και να γελανε πολλα χρονια
!"

Κοίτα, κι εγώ κάνω μεταφυτεύσεις φθινόπωρο, προσπαθώ όμως όσο γίνεται να είναι στην αρχή του φθινοπώρου για να έχουν λίγο καιρό να ανακάμψουν. Το "εκτός εποχής" το λέω λόγω των πολλών και βαριών εργασιών που έγιναν μαζί. 

"Τωρα για να λες μεγαλο λαθος το οτι η ριζα ειναι εκτος, σιγουρα εχεις κανει πολλα με exposed root και ξερεις καλυτερα απο μενα.μη ξεχνας ολα τα κανω ερασιτεχνικα!δεν εχω καμια εκπαιδευση.
το εχω ξανακανει σε αρκετα ειδη(juniper elms boukamvilies maples) και μεχρι στιγμης δεν εχω χασει ουτε ενα.
ενα μεγαλο κομματι της ριζας εχει καλη επαφη με το υποστρωμα μεσα στη γλαστρα οποτε θεωρουμε οτι νερο και ιχνοστοιχεια παιρνει απο εκει.το πανω μερος που ειναι εκτος ποτ το πλακωσα με σφαγνο και δε στεγνωνει με τιποτα.σε κανα χρονο αν εχει παει καλα θα βγαλω το σφαγνο θα κρατησω τα χοντρα κομματια της ριζας θα κοψω ολα τα μικρα και ισως να ειναι καλο οπτικα.ολα αυτα με την προυποθεση οτι δε θα με εχει "χαιρετησει" ο θαμνακος.αν δε βαριεσαι βαλε καμια φωτογραφια να δω πως εχεις κανει τα expose root να παρω καμια ιδεα!ευχαριστω για τις συμβουλες!!!
"

Συγγνώμη, δεν είχα καταλάβει ότι έβαλες σφάγνο από πάνω, αυτό σίγουρα θα προστατεύσει τις ρίζες που είναι εκτός υποστρώματος, οι οποίες, θα παίρνουν νερό και θρεπτικά συστατικά από τη λίπανση μέσω του σφάγνου... Φωτογραφία με δικές μου προσπάθειες δεν έχω να σου δείξω γιατί πολύ απλά δεν το έχω επιχειρήσει, κι εγώ αρχάριος είμαι, τη γνώμη μου σου είπα ως ερασιτέχνης, και όχι με τη λογική ότι έχω περισσότερη γνώση και εμπειρία από εσένα, ή τι η άποψή μου είναι 100% σωστή. Θεώρησα ότι αυτό που βλέπω είναι σκέτη ρίζα απ' έξω και λόγω του όγκου της μου φάνηκε πολύ επικίνδυνο για το δέντρο, οπότε αυτή την επισήμανση την παίρνω πίσω.

Προφανώς από αυτά που γράφεις έχεις σχετική εμπειρία.

Κράτα μας ενήμερους για τη συνέχεια, προσωπικά έχω να μάθω από την εξέλιξη αυτού του εγχειρήματος.

Καλή επιτυχία και πάλι!

Topic author
Ontherun
Shohin
Shohin
Has thanked: 45 times
Been thanked: 38 times

Δημοσίευση από Ontherun »

Hfestion έγραψε:
11 Νοέμ 2023, 14:28
Η αλήθεια είναι πως όσο πιο πολλές μεταφύτευσεις κάνεις, το περισσότερη εμπειρία θα έχεις. Έχω χάσει τόν λογαριασμό με τα ποσά δέντρα έχω χάσει.
Η περίοδος δεν είναι καί τόσο λάθος κατά την γνώμη μου, οριακά είσαι καλά.
Έχω την εντύπωση πως τα ποτ είναι πολύ μικρά, αλλά και αυτό είναι σχετικό διότι δεν έχω το δέντρο μπροστά μου και το συμπέρασμα μου είναι από φωτογραφίες.

Καλή επιτυχία από μένα

Δεντρα εχω χασει και θα συνεχισω να χανω. ειναι δεδομενο.
απλα καποια ειδη μου συγχωρουν τα λαθη μου και αλλα οχι.
τα ποτ ισως να ειναι μικρα αλλα δυστυχως δε με παιρνει για μεγαλυτερα.
ειναι τετοιος ο ογκος των δεντρων που εχω πλεον,που καθε γλαστρακι μετραει.
δε χωραω στο μπαλκονι να στριψω!οσα και να πουλησω-χαρισω αλλα τοσα παιρνω!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 340 times
Been thanked: 267 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Hfestion »

Η αλήθεια είναι πως όσο πιο πολλές μεταφύτευσεις κάνεις, το περισσότερη εμπειρία θα έχεις. Έχω χάσει τόν λογαριασμό με τα ποσά δέντρα έχω χάσει.
Η περίοδος δεν είναι καί τόσο λάθος κατά την γνώμη μου, οριακά είσαι καλά.
Έχω την εντύπωση πως τα ποτ είναι πολύ μικρά, αλλά και αυτό είναι σχετικό διότι δεν έχω το δέντρο μπροστά μου και το συμπέρασμα μου είναι από φωτογραφίες.

Καλή επιτυχία από μένα

Topic author
Ontherun
Shohin
Shohin

milly έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 15:37
Καλημερα τα πυξαρια ειναι ωραιο ειδος για μπονσαι λογο του οτι εχουν μικρα φυλλα και παλαιωμενο κορμο.Το δεντρο ειναι ομορφο ομως νομιζω οτι εκανες σε λαθος εποχη μεταφυτευση εκοψες το δεντρο στην μεση ισος εκοψες ριζα εκανες ελαφρυ συρματομα και βιαστικες να τα βαλεις σε ποτ.....δυσκολα τα πραγματα μακαρι να πανε καλα αλλα να ξερεις ειναι δυσκολο ειδος και μπορει να νεκρωσουν κλαδια με απλο συρματωμα....προσαθησε να κανεις μια εργασια το χρονο ...φιλικα στο λεω για να μην χανεις δεντρα.

Καλημερα και ευχαριστω για τις συμβουλες.καποτε θα εμπαινε σε ποτ.αυτος ηταν αλλωστε ο σκοπος που το πηρα.να το εφτιαχνα να μπει σε ενα ποτ.βεβαια δεν εχω τη φημη της υπομονης πανω μου.γενικα το φθινοπωρο κανω παντα τετοιες εργασιες σε τετοιου ειδους φυτα με καλα αποτελεσματα εως τωρα.αν τα χασω οντως θα ειναι κριμα.αλλα κατι μου λεει οτι ειναι "σκυλια" και δε προκειται να παθουν τιποτα.ειχαν αρκετη ριζα και τα δυο.κοπηκαν αρκετα στην βλαστηση και ετσι θεωρω οτι ριζικο συστημα μπορει να τα υποστηριξει.σιγουρα θα περασαν μεγαλο σοκ.σε κανα 3μηνο θα ξερω!!!

Προστέθηκε μετά από 20 λεπτά 14 δευτερόλεπτα:
BILLPAN έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 23:44
Ωραία δουλειά έκανες, βγήκαν ωραία δεντράκια.

Όμως πιστεύω κι εγώ ότι έκανες πάρα πολλά με τη μία και εκτός εποχής. Μια εργασία το χρόνο που προτείνει η milly είναι λίγη για το είδος, αντέχει περισσότερα, αλλά δεν είναι σωστό έτσι όπως τα έκανες όλα μαζί.

Μεγάλο λάθος στο δέντρο που έχεις με τον βράχο, το γεγονός ότι έχεις αφήσει τη ρίζα εκτεθειμένη. Βγάλτο άμεσα από το ποτ και βάλτο σε μεγαλύτερη γλάστρα. Είναι κρίμα να το χάσεις γιατί βγήκε πολύ ωραίο.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά, καλή συνέχεια!!!

Καλημερα!για το συγκεκριμενο ειδος δε πιστευω να υπαρχει εκτος εποχης(εκτος απο φουλ ζεστη).
εχω δει να τα ξεσκιζουν σε πολλους δημους στο κοψιμο στο σκαψιμο και αυτα να στεκονται και να γελανε πολλα χρονια!
Τωρα για να λες μεγαλο λαθος το οτι η ριζα ειναι εκτος, σιγουρα εχεις κανει πολλα με exposed root και ξερεις καλυτερα απο μενα.μη ξεχνας ολα τα κανω ερασιτεχνικα!δεν εχω καμια εκπαιδευση.
το εχω ξανακανει σε αρκετα ειδη(juniper elms boukamvilies maples) και μεχρι στιγμης δεν εχω χασει ουτε ενα.
ενα μεγαλο κομματι της ριζας εχει καλη επαφη με το υποστρωμα μεσα στη γλαστρα οποτε θεωρουμε οτι νερο και ιχνοστοιχεια παιρνει απο εκει.το πανω μερος που ειναι εκτος ποτ το πλακωσα με σφαγνο και δε στεγνωνει με τιποτα.σε κανα χρονο αν εχει παει καλα θα βγαλω το σφαγνο θα κρατησω τα χοντρα κομματια της ριζας θα κοψω ολα τα μικρα και ισως να ειναι καλο οπτικα.ολα αυτα με την προυποθεση οτι δε θα με εχει "χαιρετησει" ο θαμνακος.αν δε βαριεσαι βαλε καμια φωτογραφια να δω πως εχεις κανει τα expose root να παρω καμια ιδεα!ευχαριστω για τις συμβουλες!!!

Προστέθηκε μετά από 2 λεπτά 23 δευτερόλεπτα:
Προχθες Hfestion έγραψε:
11 Νοέμ 2023, 10:42
"ο τολμών νικά"

Ποτέ έκανες μεταφύτευση?

Προχθες το εκανα που ειχα ρεπο.ηθικο διδαγμα οταν εχω ρεπο "καταστρεφω δεντρακια".
και ο τολμων νικα μου εμεινε απο το στρατο σαν ατακα επειδη το φορουσα πανω μου 2 χρονια.χαχααχα!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 340 times
Been thanked: 267 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Hfestion »

"ο τολμών νικά"

Ποτέ έκανες μεταφύτευση?

BILLPAN
Omono
Omono
Has thanked: 143 times
Been thanked: 81 times

Δημοσίευση από BILLPAN »

Ωραία δουλειά έκανες, βγήκαν ωραία δεντράκια.

Όμως πιστεύω κι εγώ ότι έκανες πάρα πολλά με τη μία και εκτός εποχής. Μια εργασία το χρόνο που προτείνει η milly είναι λίγη για το είδος, αντέχει περισσότερα, αλλά δεν είναι σωστό έτσι όπως τα έκανες όλα μαζί.

Μεγάλο λάθος στο δέντρο που έχεις με τον βράχο, το γεγονός ότι έχεις αφήσει τη ρίζα εκτεθειμένη. Βγάλτο άμεσα από το ποτ και βάλτο σε μεγαλύτερη γλάστρα. Είναι κρίμα να το χάσεις γιατί βγήκε πολύ ωραίο.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά, καλή συνέχεια!!!

milly
Mame
Mame
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Δημοσίευση από milly »

Καλημερα τα πυξαρια ειναι ωραιο ειδος για μπονσαι λογο του οτι εχουν μικρα φυλλα και παλαιωμενο κορμο.Το δεντρο ειναι ομορφο ομως νομιζω οτι εκανες σε λαθος εποχη μεταφυτευση εκοψες το δεντρο στην μεση ισος εκοψες ριζα εκανες ελαφρυ συρματομα και βιαστικες να τα βαλεις σε ποτ.....δυσκολα τα πραγματα μακαρι να πανε καλα αλλα να ξερεις ειναι δυσκολο ειδος και μπορει να νεκρωσουν κλαδια με απλο συρματωμα....προσαθησε να κανεις μια εργασια το χρονο ...φιλικα στο λεω για να μην χανεις δεντρα.

Topic author
Ontherun
Shohin
Shohin

Buxus No2 για διαμόρφωση.

Καλησπέρα παιδιά.
Ενα πυξαρι ακόμα έπεσε στα χέρια μου και δεν πέρασε καλά. Μόλις καθάρισα λίγο να δω πως είναι η βάση του, φάνηκαν σαν να είναι 2 δέντρα μαζί. Δε μου άρεσε και πήρα πριονι και τα διαχωρισα. Τα έβαλα σε μικρά δοχεία. Το ένα το ξάπλωσα πάνω σε ένα βράχο και το άλλο έκατσε μόνο του. Αν ζήσουν τα ξαναβάζω φωτογραφίες από άνοιξη. 
20231109_083739.jpg

20231109_083741.jpg

20231109_110524.jpg

20231109_110530.jpg

20231109_111922.jpg

20231109_111927.jpg

20231109_111946.jpg

20231109_111953.jpg

20231109_123431.jpg

20231109_123445.jpg

20231110_131312.jpg

20231110_131344.jpg

20231110_131410.jpg

20231110_131433.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση