ελιτσα

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ελιτσα

Δημοσίευση από PANOS BONSAILANDER »

'Εχω μια μυρτιά στον κήπο μου η οποια ειναι περίπου 5 χρόνων στη ρίζα απο αυτη τη μυρτιά ειχε φυτρώσει μια καινούργια μυρτια η οποια ηταν απο τη ριζα του μεγαλου φυτου.Αυτη τη καινουργια μυρτια εκοψα και την εβαλα σε κεσεδακι μαζι με σχεδον ολο τησ το ριζικο συστημα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

PANOS BONSAILANDER έγραψε:ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΙΤΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΡΙΖΕΣ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΕΒΑΣΩ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ 10 ΦΩΤΟ.ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΛΟΝΑΡΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ. ΕΤΣΙ ΕΣΚΑΨΑ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΑ ΛΙΓΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ

Βρήκες κλαδάκι με ρίζα απο Μυρτιά γιατι δεν κατάλαβα.

(Να γράφεις με μικρά γράμματα γιατι ειναι σαν να "φωνάζεις!" ;) 8-) )
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΙΤΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΡΙΖΕΣ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΕΒΑΣΩ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ 10 ΦΩΤΟ.ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΛΟΝΑΡΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ. ΕΤΣΙ ΕΣΚΑΨΑ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΗ ΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΑ ΛΙΓΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

PANOS BONSAILANDER έγραψε:ΤΟ ΕΧΩ ΣΕ ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΑΠΛΑ ΟΠΟΤΕ ΠΟΤΙΖΩ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΓΙΑ ΚΑΝΑ 10ΛΕΠΤΟ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ
Pano δεν νομιζω να εχει φανει να μας "ενοχλεις"! Συζητηση κανουμε, και περιμενουμε να μας πεις σε λιγο καιρο εαν πετυχε η ελια σου! Περιμενουμε και φωτογραφιες! :)
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΤΟ ΕΧΩ ΣΕ ΣΚΙΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΑΠΛΑ ΟΠΟΤΕ ΠΟΤΙΖΩ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΓΙΑ ΚΑΝΑ 10ΛΕΠΤΟ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

PANOS BONSAILANDER έγραψε:ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ. ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ????? ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΙΣΧΥΕΙ???
Κανονικά αυτές οι εργασίες γίνονται την Άνοιξη. Όμως εαν το έχεις σε δροσερό μέρος δεν κατέχεις κανένα κίνδυνο. :happy-smileyflower:

Και όπως σου έχουν αναφέρει να το ανοίγεις να παίρνει λίγο αέρα! ή όπως επίσης σου έχουν αναφέρει να βάλεις μπουκάλι απο αναψυκτικό για να παίρνει αέρα ξεβιδώνοντας το καπάκι. (ή να το έχει συνέχεια ανοικτό).

Χωρίς βαζάκι απο πάνω θα χάσεις την υγρασία και θα ξεραθεί!
Άβαταρ μέλους

dragonail
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Been thanked: 37 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dragonail »

PANOS BONSAILANDER έγραψε:ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ. ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ????? ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΙΣΧΥΕΙ???
Ανάλογα που το εχεις... Εαν το εχεις στον ισκιο δεν υπαρχει προβλημα. :)
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ. ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ????? ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΙΣΧΥΕΙ???

Topic author
bilys
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από bilys »

ζηλευω την υπομονη σου
το εχω επιχειρησει στο παρελθον αλλα δεν αντεξα...
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

:text-bravo: :text-bravo:
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΠΟΝΣΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΟΡΜΟΝΗ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΙΕΣΑ . ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΡΙΖΕΣ
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

PANOS BONSAILANDER έγραψε:ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΘΩ ΜΕ ΤΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΛΙΤΣΑ

Δες και εδώ εαν δεν το εχεις δει! : http://www.bonsaiclub.gr/creation-care/ ... graft.html
Εικόνα

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Πολύ καλή η προσπάθεια σου. Σε 8 με 10 χρόνια θα έχεις ενα πραγματικό μπονσαι δημιουργεία μοναδικά δική σου και μόνο! :text-bravo:
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΘΩ ΜΕ ΤΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΛΙΤΣΑ
Άβαταρ μέλους

DimitriS
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από DimitriS »

Ειναι πραγματι πολυ δυσκολο με κουκουτσι... Μου το ελεγε ο παππους μου... θελει 2+ χρονια περιπου για να σκασει το τσοφλι....
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

PANOS BONSAILANDER έγραψε:ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΒΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΤΙΖΩ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ 15ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΑ. ΜΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΡΙΖΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΟΠΟΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΒΒΡΙΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ. ΑΠΟ ΣΠΟΡΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩ ΤΗΝ ΕΛΙΑ??????
Φιλε μου, η αναπαραγωγή από σπόρους είναι αρκετά δύσκολη, καθώς το ποσοστό επιτυχίας από σπορόφυτο αγγίζει μόλις το 30%. :confusion-helpsos:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΒΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΤΙΖΩ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ 15ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΑ. ΜΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΡΙΖΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΟΠΟΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΒΒΡΙΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ. ΑΠΟ ΣΠΟΡΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩ ΤΗΝ ΕΛΙΑ??????
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

PANOS BONSAILANDER έγραψε:ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΒΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ .ΤΑ ΚΛΟΝΑΡΙΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ?????? :think: :think: :think: :think:
Κάνει να έχεις και το γυάλινο΄ή μπορείς να βάλεις ενα πλαστικό μπουκάλι κομμένο απο αναψυκτικά 1 1/2 λίτρου και να βγάζεις το καπάκι να πέρνει λίγο αέρα για να μπορεις να ψεκάζεις και να ποτίζεις κάποιες στιγμές.
Καλη επιτυχία! Θέλει προσοχή στο πότισμα ούτε και πάρα πολύ ούτε και να ξεραθεί! :) :text-bravo:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΒΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ .ΤΑ ΚΛΟΝΑΡΙΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ?????? :think: :think: :think: :think:
Άβαταρ μέλους

PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

100_0674.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση