Μελυκοκια no.3 δώρο από τον JZ
-
Hfestion
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 410 times
- Been thanked: 351 times
Re: Μελυκοκια no.3 δώρο από τον JZ
Χμμμ, θα μπορούσε, ωστόσο εκείνη τη στιγμή με είχε δυσκολέψει το πρώτο κλαδί (όπως κοιτάμε το virtual δεξιά) και γι αυτό επέλεξα αυτή την γωνία.
Για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει βίντεο με όλη την διαδικασία. Το βίντεο έχει διάρκεια 3λεπτα για να μην είναι κουραστικό.
(Κάντε και κανα like
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Has thanked: 0
- Been thanked: 288 times
Παλαιό βίρτουαλ σχέδιο πού είχα κάνει γιά τήν μελλοντική πορεία τής μελικοκιάς.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Hfestion

Γεια σου Hfestion, νομίζω ότι πρέπει να είσαι ρεαλιστής και να συνειδητοποιήσεις πως από αυτό το δέντρο, χωρίς να γίνουν δραστικές αλλαγές, δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα πειστικό και αξιόπιστο bonsai.Εγώ προσωπικά θα αφαιρούσα εντελώς το πρώτο, υπερβολικά χοντρό κλαδί και στη συνέχεια θα χρειαζόταν λίγη δουλειά με φρέζα στο σημείο όπου βρισκόταν αυτό το χοντρό κλαδί και στην κοντινή περιοχή. Έπειτα, θα ήταν και πάλι θέμα αναμονής για να δούμε τι θα φέρει η νέα καλλιεργητική περίοδος σε νέα κλαδιά, φυσικά με την απαραίτητη λίπανση και τη σωστή φροντίδα. Χαιρετισμούς bonsai,JoopJoopVanDenBerge έγραψε: ↑21 Δεκ 2025, 19:59Hallo Hfestion,
ik denk dat je realistisch moet zijn en beseffen dat van deze boom, zonder deze ingrijpend te veranderen, geen overtuigende en geloofwaardige bonsai gemaakt kan worden.
Ik zou zelf die eerste enorm dikke tak geheel verwijderen en daarna zal er wat freeswerk moeten gebeuren op de plaats waar die dikke tak heeft gezeten en daar nabij.
Verder wordt het weer afwachten wat het nieuwe seizoen aan nieuwe takken zal brengen, uiteraard met de nodige mest en goede verzorging.
Bonsaigroet, Joop
Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά 12 δευτερόλεπτα:
Σε ευχαριστώ πολύ για τον σχολιασμό σου.
Για να είμαι ειλικρινής εδώ και αρκετα χρόνια έχω πάψει να έχω το άγχος για το πως και αν θα έχω ενα μπονσαι ή το τέλειο μπονσαι.
Είμαι ένας ταπεινός παρατηρητής της φύσης. Παρατηρώ τα σημάδια του της εντροπίας (δεν ξέρω αν η λέξη εντροπία μεταφράζεται σωστά στην γλώσσα σου, ειναι τα σημάδια του χρόνου, η φυσική φθορά) πάνω στα δέντρα μου και περνάω όμορφα και δημιουργικά τον ελεύθερο μου χρόνο.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα αφήσω την μητέρα φύση να κάνει την δουλειά της και εγώ θα επεμβαίνω όπου χρειάζεται κλαδευοντας.
Hartelijk dank voor je commentaar.
Om eerlijk te zijn, ben ik al een aantal jaar gestopt met me zorgen te maken over hoe of of ik een bonsai zal hebben, of het perfecte bonsai zal krijgen.
Ik ben een bescheiden waarnemer van de natuur. Ik observeer de tekenen van entropie (ik weet niet of het woord ‘entropie’ correct vertaald wordt in jouw taal; het zijn de tekenen van de tijd, de natuurlijke slijtage) op mijn bomen en geniet op een mooie en creatieve manier van mijn vrije tijd.
In dit specifieke geval laat ik moeder natuur haar werk doen en zal ik ingrijpen waar nodig door te snoeien.
Προστέθηκε μετά από 58 δευτερόλεπτα:
(Μετάφραση κειμένου από το chatGPT)
-
JoopVanDenBerge
- Shohin

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 57 times
Hallo Hfestion,
ik denk dat je realistisch moet zijn en beseffen dat van deze boom, zonder deze ingrijpend te veranderen, geen overtuigende en geloofwaardige bonsai gemaakt kan worden.
Ik zou zelf die eerste enorm dikke tak geheel verwijderen en daarna zal er wat freeswerk moeten gebeuren op de plaats waar die dikke tak heeft gezeten en daar nabij.
Verder wordt het weer afwachten wat het nieuwe seizoen aan nieuwe takken zal brengen, uiteraard met de nodige mest en goede verzorging.
Bonsaigroet, Joop
Bonsaigroet, Joop
-
Hfestion

Μετα απο ενα χρόνο ,,,,
Το δέντρο εχει εδραιωθεί στον χώρο και αναπτύσσεται χωρίς προβλήματα. Το αδικεί λίγο η πλαστική γλάστρα από τα jumbo, όμως σε αυτή την φάση με ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η κόμη του.
Λίγες φωτογραφίες
Το δέντρο εχει εδραιωθεί στον χώρο και αναπτύσσεται χωρίς προβλήματα. Το αδικεί λίγο η πλαστική γλάστρα από τα jumbo, όμως σε αυτή την φάση με ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η κόμη του.
Λίγες φωτογραφίες
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Hfestion

Για όποιον ενδιαφέρεται όλη η διαδικασία της μεταφύτευσης και τοποθέτηση του δέντρου σε άλλη γωνία σε γρήγορη ταχύτητα
-
BILLPAN
- Imperial

- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 116 times
Χμμ, ασυνήθιστος και αρκετά "δύσκολος" αισθητικά κορμός... Ενδιαφέρον...
Δεν είναι άσχημη η τοποθέτηση... Όντως φαίνεται μονόδρομος...
Ανέβασε και αργότερα με φύλλωμα...
Δεν είναι άσχημη η τοποθέτηση... Όντως φαίνεται μονόδρομος...
Ανέβασε και αργότερα με φύλλωμα...
-
Hfestion

Η μεταφύτευση έγινε, λίγες φωτογραφίες από το δέντρο κατά την διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα.
Σάν κορμός ήταν λίγο περίεργος και η τοποθέτηση του κατά αυτόν τον τρόπο ήταν μονόδρομος.
Σάν κορμός ήταν λίγο περίεργος και η τοποθέτηση του κατά αυτόν τον τρόπο ήταν μονόδρομος.
- Rating: 14.29%
-
Hfestion

Μελυκοκια no.3 δώρο από τον JZ
Ένα δώρο απο τον Κύριο Γιάννη που πραγματικά δεν το περίμενα ποτέ.
Μέσα Νοεμβρίου '24 ήρθαν στα χέρια μου δυο υπέροχες Μελυκοκιες. Όλο αυτό το διάστημα έμειναν στην ησυχία τους περιμένοντας την σωστή περίοδο της μεταφύτευσης. Ο καιρός έφτασε. Λίγες φωτογραφίες από το δέντρο πριν και προσεχώς φωτογραφίες με το μετά.
Μέσα Νοεμβρίου '24 ήρθαν στα χέρια μου δυο υπέροχες Μελυκοκιες. Όλο αυτό το διάστημα έμειναν στην ησυχία τους περιμένοντας την σωστή περίοδο της μεταφύτευσης. Ο καιρός έφτασε. Λίγες φωτογραφίες από το δέντρο πριν και προσεχώς φωτογραφίες με το μετά.
- Rating: 7.14%