"Το πρώτο και βασικότερο συμπέρασμα που έβγαλα από όλη τη συζήτηση είναι πως βρήκα ανθρώπους πρόθυμους να μοιραστούν την γνώση τους και να βοηθήσουν. Έτσι μπόρεσα να βγάλω μια άκρη, και βεβαίως να αποκομίσω και αρκετές επιπλέον πολύτιμες γνώσεις. Αξία ανεκτίμητη και σας ευχαριστώ!."Notis έγραψε: ↑23 Οκτ 2023, 13:37Το πρώτο και βασικότερο συμπέρασμα που έβγαλα από όλη τη συζήτηση είναι πως βρήκα ανθρώπους πρόθυμους να μοιραστούν την γνώση τους και να βοηθήσουν. Έτσι μπόρεσα να βγάλω μια άκρη, και βεβαίως να αποκομίσω και αρκετές επιπλέον πολύτιμες γνώσεις. Αξία ανεκτίμητη και σας ευχαριστώ!. Το άλλο συμπέρασμα που έβγαλα σε σχέση με τα δέντρα είναι το εξής: Το πρόβλημα που ανέφερα αφορά μόνο τα δύο συγκεκριμένα δέντρα, το Acer sempervirens και την Zelcova ampelicea τα οποία στο φυσικό τους περιβάλλον ευδοκιμούν σε υψόμετρο 800 μέτρα και πάνω. Αυτό σημαίνει ότι ίσως το καλοκαίρι να δυσκολεύονται με την ζέστη της Αθήνας. Και επειδή τα προβλήματα τους ξεκίναγαν με τις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού ενώ την άνοιξη και το φθινόπωρο ήταν οκ, νομίζω πως θα πρέπει το καλοκαίρι να τα έχω σε μέρος με λιγότερη η καθόλου άμεση ηλιοφάνεια Επίσης χρειάζεται να ελαττώσω την συχνότητα ποτίσματος. Ήδη έχει περάσει μια βδομάδα και το χώμα είναι ακόμα νωπό, ενώ πριν τα πότιζα περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Αυτά προς το παρόν και ενημερώνω για ότι εξέλιξη έχω στο μέλλον.
Να είσαι καλά Νότη, χαρά μας να βοηθάμε και να μοιραζόμαστε τις απόψεις μας με ανθρώπους που αγαπούν το χόμπυ. Έλα και σε καμιά συνάντηση αν θες να γνωριστούμε από κοντά.
"Το άλλο συμπέρασμα που έβγαλα σε σχέση με τα δέντρα είναι το εξής: Το πρόβλημα που ανέφερα αφορά μόνο τα δύο συγκεκριμένα δέντρα, το Acer sempervirens και την Zelcova ampelicea τα οποία στο φυσικό τους περιβάλλον ευδοκιμούν σε υψόμετρο 800 μέτρα και πάνω. Αυτό σημαίνει ότι ίσως το καλοκαίρι να δυσκολεύονται με την ζέστη της Αθήνας. Και επειδή τα προβλήματα τους ξεκίναγαν με τις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού ενώ την άνοιξη και το φθινόπωρο ήταν οκ, νομίζω πως θα πρέπει το καλοκαίρι να τα έχω σε μέρος με λιγότερη η καθόλου άμεση ηλιοφάνεια."
Σωστός. Καθόλου ηλιοφάνεια το καλοκαίρι, πιο συχνό πότισμα, εκχύλισμα φυκιών και συχνό ψεκασμό στα φύλλα με νερό πρωί και απόγευμα. Αν και πολύ ενδιαφέροντα είδη ως ενδημικά, τα οποία προσωπικά ομολογώ ότι δεν γνώριζα, έχουν αυτή την εγγενή δυσκολία λόγω των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών συνθηκών ευδοκίμησής τους σε συνδυασμό και με την πολύ νεαρή ηλικία τους. Ωστόσο όσο μεγαλώνουν θα είναι πιο ανθεκτικά και κάποια στιγμή δεν θα έχεις πρόβλημα. Στόχος σου τώρα είναι να τα κρατήσεις ζωντανά και να αναπτυχθούν. Προς το παρόν διάλεξε άλλα πιο εύκολα είδη για να εξασκήσεις τις ικανότητές σου.
"Επίσης χρειάζεται να ελαττώσω την συχνότητα ποτίσματος. Ήδη έχει περάσει μια βδομάδα και το χώμα είναι ακόμα νωπό, ενώ πριν τα πότιζα περίπου δύο φορές την εβδομάδα".
Επίσης σωστό. Ποτίζεις μόνο όταν στεγνώσει το χώμα, χωρίς όμως καθυστέρηση. Θέλει καθημερινή παρακολούθηση. Μια εβδομάδα και να μην έχει στεγνώσει το χώμα είναι πολύ για αυτή την εποχή με τις παρούσες καιρικές συνθήκες. Από την ερχόμενη άνοιξη μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές για το υπόστρωμα, ή έστω να είσαι πολύ προσεκτικός με το πότισμα, μέχρι την επόμενη μεταφύτευση. Σου προτείνω την άνοιξη να τα φέρεις σε κάποια συνάντηση να τα δούμε από κοντά για να μπορέσουμε να σε καθοδηγήσουμε καλύτερα σχετικά με το εάν χρειάζεται αλλαγή υποστρώματος, ο έλεγχος από κοντά δεν συγκρίνεται με αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε μέσω του φόρουμ...