Πουρναρι
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Πουρναρι
Ναι εχθες...αλλα μεσα στον χαμο με τα χώματα φεν εβγαλα φωτογραφίες να σας δειξω τις ριζες....ηταν αξιοσημείωτη η εικόνα.Hfestion έγραψε:Έκανες μεταφυτευση?
Στάλθηκε από το GT-P3110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

Τελικα ηταν μεν 2 κορμοι αλλα σε τετοιο βαθμο μπλεγμενες οι ριζες που τελικά θα το αφησω ως ενα....με τα χρονια θελω μονο να κοψω σταδιακά τις πιο βαθιες ρίζες και να αφησω τις επιφανειακές...θα παρει ομως χρονια αρκετα να γινει αυτο καθ οτι οι ριζες ηταν αφενως πολυ χοντρές και αφετερου στροβιλίζονται γυρω απο τον κορμο και προς τα κάτω.ευτυχως στο κέντρο των ριζων είχε κατι σαν υφασμα...ουτε και ξερω γιατι αλλα τουλαχιστον θα με βοηθησει να τις κοψω σιγα σιγα.συμεχιζει να μεγαλωνει οποτε φανταζομαι οτι δεν το ζορισα σχεδον καθόλου.
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

Απο παντού ομως.....καιρος για μεταφύτευση.....Hfestion έγραψε:Ωραία, τώρα είναι η εποχή που πετάνε ματιά παντού
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Ωραία, τώρα είναι η εποχή που πετάνε ματιά παντού
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

Για το αριστερό κλαδί σκέφτομαι κατι τέτοιο....πείτε μου τη γνωμη σας.
http://www.bonsaitreegardener.net/wp-co ... i-tree.jpg
http://www.bonsaitreegardener.net/wp-co ... i-tree.jpg
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Λουκάς Καρούσος έγραψε:Για ολα τα ήδη ισχύει αυτό;
Για όλα σχεδόν τα φυλλοβόλα και κωνοφόρα ναι. Ο λόγος είναι ότι απ΄την άνοιξη ως τα τέλη καλοκαιριού και μετά στον κορμό και τα κλαδιά αρχίζουν να κυκλοφορούν χυμοί-θρεπτικές ουσίες και αν κάνεις σφιχτό δηλ. κανονικό συρμάτωμα επειδή τα κλαδιά αλλά και ο κορμός παχαίνουν αυτή την εποχή το σύρμα θα πιέζει το κάμβιο στρώμα του δέντρου προκαλώντας προβλήματα τροφοδοδίας αλλά και αισθητικά (πληγές και γραμμώσεις στο δέντρο που πολύ δύσκολα φεύγουν). Για τους παραπάνω λόγους το συρμάτωμα εφαρμόζεται στα τέλη φθινοπώρου με αρχές χειμώνα έως τις αρχές της άνοιξης με περισσότερη ασφάλεια για το δέντρο.
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

Και με το θεμα της μεταφύτευσης τι γίνεται;ποια εποχη πρεπει να γινει αν όχι τώρα;
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Λουκάς Καρούσος έγραψε:Ερωτηση....ποτε να συρματωσω...Τώρα η χειμώνα;
[justify]Από Οκτώβριο και μετά. Τα σύρματα παραμένουν έως τις αρχές της άνοιξης. Μόλις δείς μπουμπούκια να φουσκώνουν τα βγάζεις.[/justify]
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

Ερωτηση....ποτε να συρματωσω...Τώρα η χειμώνα;
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

Τζιφος...ειναι τοσο βαθια στη γλαστρα οι ριζες που δε βλεπω τπτ...μαλλον ειναι 2 διαφορετικοί κορμοί.με ενα σμπαρο 2 τριγωνια...πουρνάρια στη περιπτωση μου.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Α, εντάξει τότε... Υπομονή και περιμένουμε ενημέρωση για τις εξελίξεις.Λουκάς Καρούσος έγραψε:Οχι ηταν σε γλάστρα απο σπόρο...μμμ θα το κανω αυτο .σκεφτομαι να το αφησω να μεγαλωσει ελευθερα για να δω τι θα κανω μετα.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

Οχι ηταν σε γλάστρα απο σπόρο...μμμ θα το κανω αυτο .σκεφτομαι να το αφησω να μεγαλωσει ελευθερα για να δω τι θα κανω μετα.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Όταν λες πως έπεσε στα χέρια σου εννοείς πως βγήκε από τη φύση ή το αγόρασες/στο δώσανε στη γλάστρα; Δε ρωτώ για να κάνω κήρυγμα περί yamadori, αλλά αν όντως ήταν μέχρι πρόσφατα στη φύση καλό είναι να μην το πειράξεις για αρκετό καιρό, να σιγουρευτείς ότι εγκλιματίστηκε πρώτα. Αν πάλι είναι στην γλάστρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, την αποτολμάς τη μεταφύτευση.
Για να λυθεί όλων μας η απορία μπορείς να σκάψεις προσεκτικά την επιφάνεια με το χέρι ή κάποιο όχι πολύ αιχμηρό εργαλείο και να δεις αν ενώνονται οι κορμοί ή όχι. Μπορεί να σε περιμένει και νεμπάρι - έκπληξη... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]
Για να λυθεί όλων μας η απορία μπορείς να σκάψεις προσεκτικά την επιφάνεια με το χέρι ή κάποιο όχι πολύ αιχμηρό εργαλείο και να δεις αν ενώνονται οι κορμοί ή όχι. Μπορεί να σε περιμένει και νεμπάρι - έκπληξη... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

Κοινο πουρνάρι ειναι όντως...ειναι κλαδεμενο.ηταν πολυ ψηλό και αρκετα αγριο.φαινεται πολυ υγιές δεντρο και ελεγα να του κανω τη μεταφύτευση για να σιγουρεψω την αναπτυξη του κα να δω τις ριζες του.οσο μπορω να δω μεχρι το σημείο που μπαινει στο χωμα οι κορμοί ειναι 2.ελπιζω να ενώνονται κατω απ την επιφανεια.δε ξερω ομως.Μενέλαος έγραψε:Απ'ότι μπορώ να διακρίνω, αν και θα βοηθούσε μία κοντινότερη φωτογραφία ώστε να φαίνονται καλύτερα τα φυλλαράκια του, πρέπει να είναι ίδιο με τα δικά μου, δηλαδή quercus coccifera, δρυς η κοκκοφόρος, το κοινό δηλαδή πουρνάρι που βρίσκουμε στα βουνά μας. Γνώμη μου είναι να μην το πειράξεις φέτος, μια και φαίνεται ταλαιπωρημένο. Είναι δύο οι κορμοί, ή είναι ενωμένοι κάτω κάτω και δε φαίνεται; Από περιποίηση, είναι σχετικά ευαίσθητα τα πουρνάρια, θέλουν αρκετό νεράκι και κάμποση σκιά από νωρίς το μεσημέρι κι έπειτα το καλοκαίρι, τακτική λίπανση, πιάνουν απ'ότι φαίνεται και μύκητες, όπως την πάτησα κι εγώ με το ένα δικό μου και δεν ξέρω αν θα ζήσει... Γενικά πρόσεχέ το, στη γλάστρα είναι πολύ ευαίσθητο, σε αντίθεση με την παροιμιώδη αναισθησία που επιδεικνύει στη φύση...
Απ'ότι μπορώ να διακρίνω, αν και θα βοηθούσε μία κοντινότερη φωτογραφία ώστε να φαίνονται καλύτερα τα φυλλαράκια του, πρέπει να είναι ίδιο με τα δικά μου, δηλαδή quercus coccifera, δρυς η κοκκοφόρος, το κοινό δηλαδή πουρνάρι που βρίσκουμε στα βουνά μας. Γνώμη μου είναι να μην το πειράξεις φέτος, μια και φαίνεται ταλαιπωρημένο. Είναι δύο οι κορμοί, ή είναι ενωμένοι κάτω κάτω και δε φαίνεται; Από περιποίηση, είναι σχετικά ευαίσθητα τα πουρνάρια, θέλουν αρκετό νεράκι και κάμποση σκιά από νωρίς το μεσημέρι κι έπειτα το καλοκαίρι, τακτική λίπανση, πιάνουν απ'ότι φαίνεται και μύκητες, όπως την πάτησα κι εγώ με το ένα δικό μου και δεν ξέρω αν θα ζήσει... Γενικά πρόσεχέ το, στη γλάστρα είναι πολύ ευαίσθητο, σε αντίθεση με την παροιμιώδη αναισθησία που επιδεικνύει στη φύση...
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
-
Λουκάς Καρούσος
Topic author - Omono

Πουρναρι
Καλησπέρα σε ολους. Επεσε στα χερια μου αυτο το πουρναρακι...δεν εχω ιδεα απο το είδος αλλα ούτε και απ το οως πρεπει να το αντιμετωπίσω.θα του κανω μια μεταφύτευση αυτες τις μέρες και βλέπουμε.οι γνωμη σας μου ειναι πολυτιμη.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.